Кокер спаньол
Публикувано: 02 March 2007 - 06:24 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 March 2007 - 06:50 PM
Цитат
И аз имам едно такова чувство,ама и аз не знам защо..затова и питам b)
Никога до сега не съм ползвала пудра.На колко време се слага?И как точно,по колко? Като се намокри кучето пак ли слагаш?Питам защото Голди много обича да се къпе в морето лятото.
Ако трябва да се слага често,не е ли вредно?Имам предвид,че всеки път като го ръсиш,пък и после като си ближе козинката кучето сигурно се нагълтва с част от праха,а то си е жива химия.
Офф,много въпроси станаха.... oleeee
Нагушкай Сара!
Публикувано: 02 March 2007 - 07:35 PM
Пудра слагам в зависимост от сезона, затова я харесвам повече. По принцип пише да се слага на седмица веднъж. Така я слагам когато е пролет, сезон на многото кърлежи. Месец след това обаче започвам да ръся все по-малко и по-малко, накрая даже преставам. А пък когато забележа, че има ужасно много кърлежи по поляната или в парка не са пръскали срещу тях направо я правя бяла от пудра. Досега не е направила никаква реакция на пудрата. Кофтито е, че всеки път като се намокри трябва да се доръсва, но за тази цел има каишка, със същата пудра, но май можеше да се мокри. И от нея също съм доволна, но на мен ми е по-удобно с пудрата, точно защото си ръся когато искам повече, когато искам много малко. А Сара се е нагълтвала /дишайки/ с тази пудра, нищо не й стана. Мисля даже, че може на подрастващи да се слага, но не съм убедена.

Публикувано: 02 March 2007 - 08:08 PM
Фронтлайн спрей слагахме когато бяхме бебета.Слага й го ветеринаря и каза,че кученцето трябва да се напръска обилно-докато се намокри цялото.Поради тази причина спрея не ми се вижда подходящ за голямо куче.На нас сигурно ще ни трябва цял флакон за един път,т.е. ще излезе доста по-скъпо от ампулата.(ако не ме лъже паметта флакона май струваше около 30лв.)А като трайност на действие би трябвало да са еднакви,не знам,нали са една марка..Вече си мисля,че както при хората -някои много ги хапят комарите,а други хич,така и при кучетата -някои са "по-сладки" и оправия няма. l)
Чувала съм от някои кучкари,че използват някакво противопаразитно лекарство за селско стопански животни.За съжаление не си спомням името му.Разреждали във вода и поливали кучето.Кълнат се ,че е по-добро от всичко останало, нищо че е много ефтино.Някой да има опит с такова?
samotnata, благодаря за отговора,може да се пробвам и с пудра.
Публикувано: 02 March 2007 - 10:21 PM
Фронтлайн спрея не е само за бебета, и няма да ви трябва цял флакон, за възрастни си има определен брой впръсквания на килограм тегло. Това за кокер прави или 5-7 впръсквания, поне по спомени карам в момента.
Селското дето много го хвалят и аз съм го ползвала успешно за изчистване от бълхи, но след като Сара направи алергична реакция един път, а мойте елкари ми казаха, че има опастност да я отровя го спрях. евентуално мога да го препоръчам за по-ефтин вариант за изичистване на апартамент/къща от инвзия на бълхи, но вече не разрешавам да се слага на куче.
А че има по-сладки кучета, които по-често ги хапят, има, в това съм убедена, така както има и по-сладки хора. Въпрос на предпочитание на паразитите /или на състав на кръвта bl) трябва да попитам доцента по ЗБЖ /
Няма защо да ми благодариш, аз само споделям моя личен опит в търсене на спасение от нашествениците по козината. Тази година Сара ще е обръсната, което няма да налага слагането на много пудра и мисля да си взема пак една каишка на същата фирма и да приключа. Имам останало малко пудра, при много голямо нападение ще ръся допълнително.
Поздрави на дългоушка d)

Публикувано: 03 March 2007 - 08:41 AM
Честит празник!
Публикувано: 03 March 2007 - 09:43 AM
На дългоушка досега съм й мачкала ушите в леглото- тя още се излежава и въобще не й е до ставане.Изглежда сякаш на мен повече ми се ходи на разходка отколкото на нея l)
Публикувано: 03 March 2007 - 09:54 AM
Прикачени файлове
-
P1010972.JPG (154.77K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 03 March 2007 - 11:33 AM
Голди е голям сладкиш силно се надявам утре да мога и аз да и намачкам ушките.
Хей къде се изгуби Карли с Лейди еххооо, не сме ви виждали от сума време.
Хайде приятен уикенд за сега. Аз работя днес, така че ми остава само да ви завиждам.
Публикувано: 03 March 2007 - 11:59 AM
Публикувано: 03 March 2007 - 12:31 PM
В предишно съобщение, имах молба да ми помогнете да намеря, малък, сладък, породист кучо w) . ТОЙ ЩЕ Е ЗА ПОДАРЪК НА ДЪЩЕРЯ МИ. Това трябва да се случи след края на учебната година.
Добе ще е да е едноцветен, рижав, мъжки палавник d) . Очаквам и се надявам на подкрепа. Ако пишете във форума може да не го прочета, sorry! Предлагам Ви:
delin_marian@yahoo.com
Може и само съвети, но ако има и предложения ще умра от кеф, защото и аз много искам кокер!
Благопожелания
ЧЕСТИТ 3ти МАРТ bgflag
Публикувано: 03 March 2007 - 12:57 PM
Карли, Малчо ни следва до колата и след като прибрах Голди вътре се изправи на вратата и я гледаше тъжно през прозореца.Едва го извиках настрани да му дам бисквитка(да види че и аз съм човек и не е нищо лично b) дето го гоних от Голди цяла разходка),а той хапва и тича пак до колата.Оказа се също ,че е голям глезлъо - иска да му отчупвам малки хапчици иначе не взема.Нищо,че ме изнерви днес иначе е много сладък и все ми се иска някой да си го хареса и да го прибере.Голям страх брах докато тръгна с колата,да не го ударя.Наложи се да надувам клаксона и много да внимавам,защото той просто си стоеше до вратата и ме мърдаше от там.Ето такива ми ти работи...ще разберете скоро как е като се разгонят и вашите кукли.Ех ,любов.... (love)
Публикувано: 03 March 2007 - 01:16 PM
Председател: Георги Ефтимов 0899 194889
Отг. по развъдна дейност: Елена Никитович
София, р-н Красно Село,ж.к. "Хиподрума" бл.139, вх.Б,
свържете се с тях,те могат да ви дадат най-добра и точна информация за да не правите грешката да купите куче от зоомагазин.успех
Публикувано: 03 March 2007 - 04:05 PM
Публикувано: 03 March 2007 - 05:41 PM
Еее.....,поздрави на всички,които си имат малки сладки кученца.Поздрави дори и за тези,които си нямат такива и......напътствия да си купят,защото съм уверена,че в мига в,който те гушнат това създание усещането ще е незабравимо.Надявам се и аз да го изпитам!!! w) ByE,ByE!!!!!!!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +