Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1751 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 March 2007 - 06:24 PM

Според мен не е хубаво да се ползва пипета + пудра, незнам защо, просто така си мисля аз. Репелентно действие не съм убедена кой от препаратите на пазара има, знам само, че при ползване на пудрата кърлежите са умирали 30 мин до час след като са се качили върху Сара. Изсъхват и изобщо не се стига до забиване. Което мен лично ме урежда, дори да ги носи у нас те са мъртви и нищо не могат да ми направят. Само като се приберем я сресвам и те остават по гребена с космите. Затова съм си доволна аз от пудрата и не ми трябват пипети, които така или иначе не вършат никаква работа в случая.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1752 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2007 - 06:50 PM

Цитат

Според мен не е хубаво да се ползва пипета + пудра, незнам защо, просто така си мисля аз.

И аз имам едно такова чувство,ама и аз не знам защо..затова и питам b)
Никога до сега не съм ползвала пудра.На колко време се слага?И как точно,по колко? Като се намокри кучето пак ли слагаш?Питам защото Голди много обича да се къпе в морето лятото.
Ако трябва да се слага често,не е ли вредно?Имам предвид,че всеки път като го ръсиш,пък и после като си ближе козинката кучето сигурно се нагълтва с част от праха,а то си е жива химия.
Офф,много въпроси станаха.... oleeee

Нагушкай Сара!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1753 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 07:10 PM

Досега бях на ампули Фронтлайн, онзи ден обаче купих спрей на Фронтлайн; вета каза, че бил много добър. Два месеца имал трайност.
Толкова добре звучи, чак нереално... :) Ще пиша наблюдения.

#1754 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 March 2007 - 07:35 PM

И аз съм чувала, че спрея е по-добър от пипетите.

Пудра слагам в зависимост от сезона, затова я харесвам повече. По принцип пише да се слага на седмица веднъж. Така я слагам когато е пролет, сезон на многото кърлежи. Месец след това обаче започвам да ръся все по-малко и по-малко, накрая даже преставам. А пък когато забележа, че има ужасно много кърлежи по поляната или в парка не са пръскали срещу тях направо я правя бяла от пудра. Досега не е направила никаква реакция на пудрата. Кофтито е, че всеки път като се намокри трябва да се доръсва, но за тази цел има каишка, със същата пудра, но май можеше да се мокри. И от нея също съм доволна, но на мен ми е по-удобно с пудрата, точно защото си ръся когато искам повече, когато искам много малко. А Сара се е нагълтвала /дишайки/ с тази пудра, нищо не й стана. Мисля даже, че може на подрастващи да се слага, но не съм убедена.
User's Signature

#1755 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 08:08 PM

Аз от противопаразитните каишки сам се отказала отдавна - не сам доволна,а съм пробвала няколко вида от най-скъпите.
Фронтлайн спрей слагахме когато бяхме бебета.Слага й го ветеринаря и каза,че кученцето трябва да се напръска обилно-докато се намокри цялото.Поради тази причина спрея не ми се вижда подходящ за голямо куче.На нас сигурно ще ни трябва цял флакон за един път,т.е. ще излезе доста по-скъпо от ампулата.(ако не ме лъже паметта флакона май струваше около 30лв.)А като трайност на действие би трябвало да са еднакви,не знам,нали са една марка..Вече си мисля,че както при хората -някои много ги хапят комарите,а други хич,така и при кучетата -някои са "по-сладки" и оправия няма. l)
Чувала съм от някои кучкари,че използват някакво противопаразитно лекарство за селско стопански животни.За съжаление не си спомням името му.Разреждали във вода и поливали кучето.Кълнат се ,че е по-добро от всичко останало, нищо че е много ефтино.Някой да има опит с такова?
samotnata, благодаря за отговора,може да се пробвам и с пудра.
User's Signature

#1756 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 March 2007 - 10:21 PM

Аз съм пробвала също много каишки, само от една единствена съм доволна, тази, която е със същата пудра, като пудрата, която ръся от кутийка.
Фронтлайн спрея не е само за бебета, и няма да ви трябва цял флакон, за възрастни си има определен брой впръсквания на килограм тегло. Това за кокер прави или 5-7 впръсквания, поне по спомени карам в момента.
Селското дето много го хвалят и аз съм го ползвала успешно за изчистване от бълхи, но след като Сара направи алергична реакция един път, а мойте елкари ми казаха, че има опастност да я отровя го спрях. евентуално мога да го препоръчам за по-ефтин вариант за изичистване на апартамент/къща от инвзия на бълхи, но вече не разрешавам да се слага на куче.
А че има по-сладки кучета, които по-често ги хапят, има, в това съм убедена, така както има и по-сладки хора. Въпрос на предпочитание на паразитите /или на състав на кръвта bl) трябва да попитам доцента по ЗБЖ /
Няма защо да ми благодариш, аз само споделям моя личен опит в търсене на спасение от нашествениците по козината. Тази година Сара ще е обръсната, което няма да налага слагането на много пудра и мисля да си взема пак една каишка на същата фирма и да приключа. Имам останало малко пудра, при много голямо нападение ще ръся допълнително.

Поздрави на дългоушка d)
User's Signature

#1757 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 08:41 AM

Спреят се впръсква в зависимост от килограмите на кучето. Докторът каза, че ще ни стигне до края на лятото, за две кучета. Трайността му е два месеца, и по това се различава от ампулите. Илиза по- евтино, купих го за 26 лв. Дано да е и ефикасно. Днес ще ги подлагам на манипулации ;-)

Честит празник!

#1758 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 09:43 AM

Ясно,селскостопанското лекарство отпада със сигурност. А за коя точно пудра говорим- Болфо ли?
На дългоушка досега съм й мачкала ушите в леглото- тя още се излежава и въобще не й е до ставане.Изглежда сякаш на мен повече ми се ходи на разходка отколкото на нея l)
User's Signature

#1759 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 09:54 AM

Ей на какво прави докато аз пиша и вече съм се приготвила за излизане:

Прикачени файлове

User's Signature

#1760 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 11:33 AM

Здравейте и от мен отдавна не сме се вписвали в хоризонта, добре сме растем и хубавеем, аз също много се чудя с какво ще се избавяме от паразитите, още повече, че се очертава да сме в Силистра през по-голямата част от времето, а там са нещо скарани с пръскането срещу кърлежи, направо страх ме хваща като се замисля какво ни чака.

Голди е голям сладкиш силно се надявам утре да мога и аз да и намачкам ушките.

Хей къде се изгуби Карли с Лейди еххооо, не сме ви виждали от сума време.
Хайде приятен уикенд за сега. Аз работя днес, така че ми остава само да ви завиждам.

#1761 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 11:59 AM

Тък съм ама само чета без да пиша... следя форума не съм се изгубила :) Ние сме на линия за разходки, казвай утре къде и кога, дано и Ira дойде с Голди... нищо че са малко разгонени... Голди де l) хихи пак ще съберем уличните превъзходни хихи ще се побъркаме happydence

#1762 Потребителят е офлайн   man4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 12:31 PM

Здравейте, кучешки приятели.
В предишно съобщение, имах молба да ми помогнете да намеря, малък, сладък, породист кучо w) . ТОЙ ЩЕ Е ЗА ПОДАРЪК НА ДЪЩЕРЯ МИ. Това трябва да се случи след края на учебната година.
Добе ще е да е едноцветен, рижав, мъжки палавник d) . Очаквам и се надявам на подкрепа. Ако пишете във форума може да не го прочета, sorry! Предлагам Ви:
delin_marian@yahoo.com
Може и само съвети, но ако има и предложения ще умра от кеф, защото и аз много искам кокер!
Благопожелания

ЧЕСТИТ 3ти МАРТ bgflag

#1763 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 12:36 PM

Ей че се радвам да те видя, ние утре в 10:00 сме на Пантеона, суперско ще стане да ви видя преди да отпътувам за Силистра. super best

#1764 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 12:57 PM

Ще дойдем и ние за малко. d) И ще си ги разменим за мачкане w)
Карли, Малчо ни следва до колата и след като прибрах Голди вътре се изправи на вратата и я гледаше тъжно през прозореца.Едва го извиках настрани да му дам бисквитка(да види че и аз съм човек и не е нищо лично b) дето го гоних от Голди цяла разходка),а той хапва и тича пак до колата.Оказа се също ,че е голям глезлъо - иска да му отчупвам малки хапчици иначе не взема.Нищо,че ме изнерви днес иначе е много сладък и все ми се иска някой да си го хареса и да го прибере.Голям страх брах докато тръгна с колата,да не го ударя.Наложи се да надувам клаксона и много да внимавам,защото той просто си стоеше до вратата и ме мърдаше от там.Ето такива ми ти работи...ще разберете скоро как е като се разгонят и вашите кукли.Ех ,любов.... (love)
User's Signature

#1765 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 12:59 PM

Значи ще се видим утре в 10 на пантеона Ira към 10 без 15 на нашто място r)

#1766 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 March 2007 - 01:16 PM

man4oБЪЛГАРКСИ КЛУБ КОКЕРИ - БКК
Председател: Георги Ефтимов 0899 194889
Отг. по развъдна дейност: Елена Никитович
София, р-н Красно Село,ж.к. "Хиподрума" бл.139, вх.Б,
свържете се с тях,те могат да ви дадат най-добра и точна информация за да не правите грешката да купите куче от зоомагазин.успех

#1767 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 04:05 PM

здравейте мили кокерци r) 4естит 3-ти март bgflag аз ве4е мога да се похваля 4е и аз сам една от гордите собственици на кокер4е w) бебока ар4и най после е вка6ти взех го тази сутрин и е голям сладур сажалявам 4е немога да ви го покажа но апарата ми е в приятеля ми за момента и немога да го снимам за сега но в най скоро време 6те го видите l) сега докато ви пи6а той спинка oo и да не казвам голяма дума но е много об6тителен толкова е послу6ен противно на о4акванията ми играе с мен все едно ве4но сме били заедно 4ак се у4удих как толкова барзо привикна но нека не го хваля предваритено нека да изкараме ве4ерта все пак l) да видим какво ме 4ака l) о6те като го взех и го заведох при ветеринаря ве4е е ваксиниран и обезпаразитен само да знаете колко е дебел l) и малко минава на диета препора4ана от доктора а 41 дни е а е ве4е 2 килограма и половина дебела4е b) w) а е и доста лакум но така като 4ета кой кокер не е l)преди6ния му собственик го е хранил с граула с кисело мляко и аз се придаржам кам тази храна боже това ку4е е angelpik изоб6то не скимти а си лежи спокоино в легалцето и кротува ами ок това е засега от нас с бебо доскоро r) w) гу6ки за вси4ки кокер4ета

#1768 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 04:42 PM

Честито ти мъничко приятелче, нека е все така послушно и много да те радва

#1769 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 04:48 PM

благодаря ти cherry_ spa r)

#1770 Потребителят е офлайн   man4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 05:41 PM

misheto7 ужасно много благодаря за съветите,които си дал/а на баща ми!!!Аз без да искам влязох и ги прочетох. Този бебок Лъки е много сладък!!!!!!!!! w) w) w) w) w) w) w) w) w) w) w) w) А и аз толкоз много искам куче!Ще бързам да дойде края на учебната година d).Мисля,че това няма да бъде проблем,че сме от Пловдив,а не от София,нали?

Еее.....,поздрави на всички,които си имат малки сладки кученца.Поздрави дори и за тези,които си нямат такива и......напътствия да си купят,защото съм уверена,че в мига в,който те гушнат това създание усещането ще е незабравимо.Надявам се и аз да го изпитам!!! w) ByE,ByE!!!!!!!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни