Кокер спаньол
Публикувано: 20 March 2007 - 11:10 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 March 2007 - 12:10 PM
Публикувано: 21 March 2007 - 12:38 PM

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 21 March 2007 - 04:29 PM
много гадно духа и му пълни очите и ушите с прахоляк.Мислех да го заведа на училищната площадка да го помъча да идва при мен като го повикам.Не го ли науча,не мога да изляза по-надалеч с него.Днес ще скучаем в къщи.
Били ,разгледах албумчето!Обичам я тая Сара!Много е красива и това ,че е по-дребничка ми допада.Ми тя в скута на мъжа е почти колкото нашия дивчо!
Пишете и останалите!Сигурно сте заети и не ви остава време за клуба ни.Нещо
сладко за кокерите w) b) ???
Публикувано: 21 March 2007 - 08:44 PM
Прикачени файлове
-
S5021033...jpg (61.65K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 21 March 2007 - 08:45 PM
Прикачени файлове
-
S5021058..jpg (72.29K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 21 March 2007 - 09:43 PM
Прикачени файлове
-
_______3_.jpg (68.89K)
Брой сваляния: 36
Публикувано: 21 March 2007 - 10:08 PM
Кавалер,твоята кукличка е като изрисувана.Нацелувай я от мен!
Рудо, а вие вече се разхождате d) d) ,пропуснала съм доста!Само не го успокоявай и гушкай ако се уплаши.Казват,че така само засилваш страха му и убеждението му ,че наистина е имало от какво да се страхува. В такава ситуация препоръчват да се правиш,че нищо страшно няма и да му говориш спокойно и уверено,може да го потупаш по гърба (в стил"Браво на юнака!"),за да успееш да му вдъхнеш кураж.В момента в който се е поуспокоил или вече не проявява страх,а интерес и люботиство -хвалиш,хвалиш,хвалиш. w)
Между другото много сте се разхубавили бе!Жалко,че не успях да уголемя новите снимки,които си постнала,за да го разгледам добре.
Мирчето,наистина е удивително колко бързо схващат.Когато взех Голди реших,че ще се придържам към правилото "обучението започва от първия ден в къщи".Разбира се не очаквах нищо да се получи през първите месеци.И аз като теб останах като втрещена когато малката топчица седна по команда два дни след като я бях взела у дома(тогава беше на 55 дни)Повторихме го много пъти,защото и аз като теб не вярвах,че е възможно и мислех ,че е съвпадение,но..не беше.След още два-три дни вече отиваше в леглото си когато и кажеш "на място".Бях удивена и най-вече умилена от това кученце голямо колкото запетайка,което ситнеше стъпки и бързаше да изпълни командата,за да си получи наградката w) (love) Кокерите са невероятно умни и това,че са трудни за обучение е някаква градска легенда.Но това вече и сама си го разбрала.
Днес бяхме на рожден ден на най-големия(и в пряк и в преносен смисъл) приятел на Голди.Познават се откакто той беше по-нисък от Голди.Сега вече той я охранява и я пази като очите си. l)Много е ревнив!! bash
Прикачени файлове
-
P1020078.JPG (262.01K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 21 March 2007 - 10:13 PM
Прикачени файлове
-
P1020038.JPG (209.87K)
Брой сваляния: 36
Публикувано: 21 March 2007 - 10:38 PM
Сега си подреждах някои стари снимки и просто не мога да се стърпя да не ви покажа това! Тази плюшена играчка е Голди на една от първите си разходки.А аз се опитвам да я подсуша в колата на включено парно, след като тя безстрашно се хвърли в морето в началото на март(студено си беше,не като сега) и ми докара прединфарктно състояние ouu
Прикачени файлове
-
PICT2570.JPG (265.75K)
Брой сваляния: 26
Публикувано: 21 March 2007 - 11:02 PM
От толкова време не съм минавала оттук, че нямах време да прегледам почти нищо от това, което сте писали (: Обаче съм очарована да видя толкова много нови физиономии и че старите са си все още тук.
Ира, снимките на Голди и това другото куче са много хубави (: Особено тази, на която Голди си облизва нослето ^^
А от бебешката и снимка изпаднах в толкова шумно умиление, че майка ми дойде да провери от съседната стая какво става (:
Аз всъщност минавам с един въпрос към собствениците на възрастни кокери:
По колко пъти на ден храните децата си? Защото предишното ми куче се хранеше веднъж на ден и мисля да свикна и Ава на същия режим, но не знам кога. Вчера навършихме девет месеца и се чудя дали сега или като навърши годинка. И всъщност нямам представа дали изобщо храненето веднъж на ден е добра идея, но ми се струва, че някой от вас е казвал, че също храни кучето си веднъж на ден.
Освен това въпрекиче всеки ден правим по една дълга разходка (час - два, колкото мога), спортуваме, тя тича до велосипеда ми, после гоним пръчки и прочее, абе интензивно... та струва ми се, че малко е напълняла. Тия дни ще премеря точно колко тежи, за да ми кажете дали теглото и е подходящо за възрастта. Не изглежда дебела, може дори и да си втълпявам само, защото май само аз забелязвам, но все пак.
Хайде поздрави на всички. Ще гледам да се снимаме на някоя разходка, за да видите колко сме пораснали (((:
Публикувано: 21 March 2007 - 11:04 PM
и толкова ярко изразеното приятелство! А като малка ... боже,боже ,добре че ни остават снимките!Благодаря ти ,че ми каза да не го гушкам при подобни срещи.Ще го насърчавам!Няма да сме единаци ,я!
Публикувано: 22 March 2007 - 12:04 AM
Включих се в този форум когато вече бяхме големи и това е първата бебешка снимка,която слагам тук.Ама като видях толкова много хубави бебета и аз се разтърсих за стари снимки -да си припомня как изглеждаше моето момиче.Ето още една -за последно обещавам:
Рудо, питаше за подходящо легло.Каквото и да е леглото в първите месеци най-вероятно ще си го гризва от време на време. Според мен има смисъл да си направите или купите нещо по-фешън чак когато този период на гризкане премине. b) Утре ще направя снимки и ще се похваля аз какво измайсторих от дебел дунапрен и дамаска за дивани.
lalait,аз храня Голди веднъж дневно- привечер,а предиобед по време на разходка я почерпвам с няколко бисквитки. wink Започнах с този режим след десетия месец.Аз лично не деля храненето на две защото тя не яде големи количества(не иска повече от 150гр.,а понякога изяжда и по малко).Може и да си останеш на две хранения на ден -въпрос на избор.При големите породи кучета със сигурност е препоръчително разделянето на дневната дажба на две-три порции,като предпазна мярка срещу превъртане на стомаха.Консултирала съм се за това с моя ветеринар когато и аз се чудех по колко пъти да ден да я храня.Според него като се има предвид размера на кокера и това колко яде на едно хранене такава опасност няма и е достатъчно след храна да не се извежда на разходка ,а да си полежи малко.Виж ако кучето има някакъв проблем като гастрит например,храненето веднъж на ден не е добра идея.
п.п. Рудо,нали ти казах,че малкия Рудо ми прилича на Голди като малка....
Прикачени файлове
-
PICT2566.JPG (263.44K)
Брой сваляния: 33