Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1961 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2007 - 10:57 PM

Да има си докумени всичко аз още ведна се поинтересувах и хората ми извадиха документи всичко. ;)

#1962 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 March 2007 - 11:10 PM

Ами тогава запишете се в клуба, хубаво е кучета, които имат документите да са регистрирани, защото мисля, че само тогава документите ще бъдат признати. Не разбирам много от тези неща, но все пак обадете се, попитайте какви са предимствата. Пък току виж сте дали началото на нов род сред кокерите ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1963 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:28 PM

Да благодаря за съвета.До сега не се бях замисляла.Наистина сте го направя...благодаря много super best

#1964 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:32 PM

Хаиде аз казвам лека нощ на всички и до утре..много целувки на всички кокери.. b)

#1965 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 12:10 PM

suzenceto, председателят на клуба звучи като човек, на когото наистина му пука за това с което се занимава, така че предполагам че с удоволствие ще Ви предостави пълна консултация по въпроса какво,защо, кога. Не споменахте какъв е кокерът Ви или поне аз не съм видяла. Мен доста ме озадачи факта че той каза че няма качествени английски кокери у нас.. при положение че кокерът като порода е доста разпространен...

#1966 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 12:38 PM

Как сте "кокери"? Преди няколко дни останах втрещена, защото не можех да прочета половината съобщения. Пише последен ..име и хоп - няма такова. Чак по-късно разбрах, че е имало проблеми със сайта. Виждам, че бебетата растат и се развиват. Първи срещи със себеподобните - милите душички - много са сладки с реакциите си. Хем искат да си поиграят, хем шубето е голям страх. Моята Одри се срещна на една полянка с 4 мес.кокерка и умря от ужас, защото кокерчето скачаше и се дърпаше /стопаните не го пускаха от повода/ и тя не разбираше какво става и точно така се вкопчи в мен както Рудо, но пък с една група дакели много се забавляваше. Мисля, че почти няма куче, което да не се научи на каквото и да било - просто трябва повече търпение и постоянство. Сега, когато е разгонена Одри разбра, че не й разрешавам да се качва на леглото при мен и не се и опитва. Лежи си в нейното легълце. Там я оставям без памперс и тя е мн.доволна, че може да се ближе и да не е закопчана в гащичките. Много са умни, миличките. Много обича да я къпя и суша. Сама се обръща към сушоара и обожава да й решат ушите. Когато сме навън - щом свърши работа идва за "браво" и бисквита и така разбирам, че свършила важните неща. Прекрасна е - знам, че тук е пълно с прекрасни четириноги и двуноги приятели. До скоро!
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#1967 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 21 March 2007 - 04:29 PM

Здравей, Кавалер!Добре сме си общо взето ,като махнеш лошото b) .Днес не е ден за разходка,ту духа ураганен вятър,ту превалява дъжд...Иначе е топло ,но
много гадно духа и му пълни очите и ушите с прахоляк.Мислех да го заведа на училищната площадка да го помъча да идва при мен като го повикам.Не го ли науча,не мога да изляза по-надалеч с него.Днес ще скучаем в къщи.
Били ,разгледах албумчето!Обичам я тая Сара!Много е красива и това ,че е по-дребничка ми допада.Ми тя в скута на мъжа е почти колкото нашия дивчо!
Пишете и останалите!Сигурно сте заети и не ви остава време за клуба ни.Нещо
сладко за кокерите w) b) ???
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1968 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 08:44 PM

Ето една мокра

Прикачени файлове

#1969 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 08:44 PM

и една суха снимка

#1970 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 08:45 PM

w)

Прикачени файлове

#1971 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 09:01 PM

Малиии! Изперках като видях първата снимка. Е, козинката (суха) си е голяма работа. Красота 1super !!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1972 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 09:43 PM

Леле влюбих се dribble .Много е сладко....ето и една снимка на моито пухче b)

Прикачени файлове

#1973 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 10:08 PM

Здравейте кокерско семейство!Много се радвам,че вече има толкова много нови хора,които пишат тук.Всички пухчета са прекрасни!Няма да изреждам имена,защото всяка снимка ми е любима!
Кавалер,твоята кукличка е като изрисувана.Нацелувай я от мен!
Рудо, а вие вече се разхождате d) d) ,пропуснала съм доста!Само не го успокоявай и гушкай ако се уплаши.Казват,че така само засилваш страха му и убеждението му ,че наистина е имало от какво да се страхува. В такава ситуация препоръчват да се правиш,че нищо страшно няма и да му говориш спокойно и уверено,може да го потупаш по гърба (в стил"Браво на юнака!"),за да успееш да му вдъхнеш кураж.В момента в който се е поуспокоил или вече не проявява страх,а интерес и люботиство -хвалиш,хвалиш,хвалиш. w)
Между другото много сте се разхубавили бе!Жалко,че не успях да уголемя новите снимки,които си постнала,за да го разгледам добре.
Мирчето,наистина е удивително колко бързо схващат.Когато взех Голди реших,че ще се придържам към правилото "обучението започва от първия ден в къщи".Разбира се не очаквах нищо да се получи през първите месеци.И аз като теб останах като втрещена когато малката топчица седна по команда два дни след като я бях взела у дома(тогава беше на 55 дни)Повторихме го много пъти,защото и аз като теб не вярвах,че е възможно и мислех ,че е съвпадение,но..не беше.След още два-три дни вече отиваше в леглото си когато и кажеш "на място".Бях удивена и най-вече умилена от това кученце голямо колкото запетайка,което ситнеше стъпки и бързаше да изпълни командата,за да си получи наградката w) (love) Кокерите са невероятно умни и това,че са трудни за обучение е някаква градска легенда.Но това вече и сама си го разбрала.
Днес бяхме на рожден ден на най-големия(и в пряк и в преносен смисъл) приятел на Голди.Познават се откакто той беше по-нисък от Голди.Сега вече той я охранява и я пази като очите си. l)Много е ревнив!! bash

Прикачени файлове

User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1974 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 10:13 PM

Какво ще кажете,не са ли един за друг l) l) (love)

Прикачени файлове

User's Signature

#1975 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 10:24 PM

Много с сладки.Ам то няма просто какво да се каже...СУПЕР СА b)

#1976 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 10:38 PM

suzenceto,мерси !
Сега си подреждах някои стари снимки и просто не мога да се стърпя да не ви покажа това! Тази плюшена играчка е Голди на една от първите си разходки.А аз се опитвам да я подсуша в колата на включено парно, след като тя безстрашно се хвърли в морето в началото на март(студено си беше,не като сега) и ми докара прединфарктно състояние ouu

Прикачени файлове

User's Signature

#1977 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 11:01 PM

Ух да го изпапкаш...какво бонбонче е много ме кфи b)

#1978 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 11:02 PM

(:

От толкова време не съм минавала оттук, че нямах време да прегледам почти нищо от това, което сте писали (: Обаче съм очарована да видя толкова много нови физиономии и че старите са си все още тук.

Ира, снимките на Голди и това другото куче са много хубави (: Особено тази, на която Голди си облизва нослето ^^
А от бебешката и снимка изпаднах в толкова шумно умиление, че майка ми дойде да провери от съседната стая какво става (:

Аз всъщност минавам с един въпрос към собствениците на възрастни кокери:
По колко пъти на ден храните децата си? Защото предишното ми куче се хранеше веднъж на ден и мисля да свикна и Ава на същия режим, но не знам кога. Вчера навършихме девет месеца и се чудя дали сега или като навърши годинка. И всъщност нямам представа дали изобщо храненето веднъж на ден е добра идея, но ми се струва, че някой от вас е казвал, че също храни кучето си веднъж на ден.
Освен това въпрекиче всеки ден правим по една дълга разходка (час - два, колкото мога), спортуваме, тя тича до велосипеда ми, после гоним пръчки и прочее, абе интензивно... та струва ми се, че малко е напълняла. Тия дни ще премеря точно колко тежи, за да ми кажете дали теглото и е подходящо за възрастта. Не изглежда дебела, може дори и да си втълпявам само, защото май само аз забелязвам, но все пак.

Хайде поздрави на всички. Ще гледам да се снимаме на някоя разходка, за да видите колко сме пораснали (((:
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#1979 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 11:04 PM

Ira , снимките са ФАНТАСТИЧНИ ! Този контраст в големината , цвета и породата
и толкова ярко изразеното приятелство! А като малка ... боже,боже ,добре че ни остават снимките!Благодаря ти ,че ми каза да не го гушкам при подобни срещи.Ще го насърчавам!Няма да сме единаци ,я!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1980 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 12:04 AM

Благодаря от името на Голди за комплиментите!
Включих се в този форум когато вече бяхме големи и това е първата бебешка снимка,която слагам тук.Ама като видях толкова много хубави бебета и аз се разтърсих за стари снимки -да си припомня как изглеждаше моето момиче.Ето още една -за последно обещавам:

Рудо, питаше за подходящо легло.Каквото и да е леглото в първите месеци най-вероятно ще си го гризва от време на време. Според мен има смисъл да си направите или купите нещо по-фешън чак когато този период на гризкане премине. b) Утре ще направя снимки и ще се похваля аз какво измайсторих от дебел дунапрен и дамаска за дивани.

lalait,аз храня Голди веднъж дневно- привечер,а предиобед по време на разходка я почерпвам с няколко бисквитки. wink Започнах с този режим след десетия месец.Аз лично не деля храненето на две защото тя не яде големи количества(не иска повече от 150гр.,а понякога изяжда и по малко).Може и да си останеш на две хранения на ден -въпрос на избор.При големите породи кучета със сигурност е препоръчително разделянето на дневната дажба на две-три порции,като предпазна мярка срещу превъртане на стомаха.Консултирала съм се за това с моя ветеринар когато и аз се чудех по колко пъти да ден да я храня.Според него като се има предвид размера на кокера и това колко яде на едно хранене такава опасност няма и е достатъчно след храна да не се извежда на разходка ,а да си полежи малко.Виж ако кучето има някакъв проблем като гастрит например,храненето веднъж на ден не е добра идея.

п.п. Рудо,нали ти казах,че малкия Рудо ми прилича на Голди като малка....

Прикачени файлове

User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни