Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2301 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2007 - 04:18 PM

Цитат

Страшен е този твой чернъо Харди!И как само плува!! bravoS bravoS
Веднъж говорих с един ловец.Питах го как се справя кокера му,носи ли дивеча.А той:
"Носи,носи, само някой път ако падне в реката той го вади и ме чака ама.... на другия бряг !" l) l)

Хихихи. l) Аз още не смея на зимен лов на патици да го водя, че и време нямам много. Много е студено зимата и трудно се грижи човек за куче мокро в сняг. Ама таз зима ни патици, ни сняг. Не сме изпуснали, но ще го пробвам някой път. Аз с него си ходя идеално за пъдпъдъци, фазани и яребици. Много съм доволна.
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2302 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 04:20 PM

Ira Женско ли му е кучето на този мил човек (рядък екземпляр). Рядко нашите ловджии имат кокери. Даже ми се смеят, но им правих показно веднъж и мълчат от тогава. Казвай бърже търсим си работеща жена. r) w) ОХХХХ данооо намерим някой ден ...
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2303 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 05:29 PM

Цък, не е женско,момченце е.
Наистина е образ тоз човек.Другата му история беше как веднъж му се паднало на кучето един много едър заек.Борили се ,борили, па легнали един до друг да си починат.. и после с нови сили. b)
Може и да ме е послъгал не знам,но определено беше забавен.
Важно ли е да е работеща майката,за да има поколението по-силни ловни инстинкти?Ако родителите не са работещи не може ли кученцата пак да се научат.Това ,че родителите са били научени да ловуват как точно би се предало на поколението -нещо като родова памет или ?!(не се смейте на последното ми умотворение oleeee )Интересно ми е ,пък не знам много по въпроса.Моля те обясни ако имаш информация! worthy

Знам за един човек тук,който изпращаше(или по скоро да кажа продаваше) кокери в Италия да ги обучават на лов за трюфели.Обучавали се като първоначално им слагали по-малко трюфели в храната и постепенно те започвали да си ги търсят.Казваше ,че са незаменими за това.Сигурно заради голямата им лакомия. l)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2304 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 04 May 2007 - 08:27 PM

Големи сте образи Ира и Харди!!! Смях се от сърце!!! Благодаря, развеселихте ме, че ми беше едно тъъъпо... И снимките, както винаги, са великолепни и на дребосъци и на батковци bravoS !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2305 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 May 2007 - 09:21 PM

Ира, и останалите де, помагайте!
Варненска собственичка на кокерче се чуди как може да са толкова различни бебетата от една и съща майка.
Значи на момичето кокерчето е бяло, с черни петна, братчето прилича по окраска малко на дратхар, а имат и сестричка рижо с черно.
Майката е бяло с черно, бащата черен.
От предишни кучила с баща черен с рижо на веждите и лапките е имала следните комбинации: 4 женски - бяло с рижо, 3 рижи с бяло по челото.
И от същия баща- една златиста, две черни и една черно бяла.

А сега ми кажете какво е намесено в тази майка и двама бащи, че да се получават такива комбинации b)

Аз лично съм скарана с генетиката, затова питам вас, Ира за теб знам, че ти се отдава, просто ми е любопитно. Иначе и аз знам най-лесния отговор - Голяма мешавица е била.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2306 Потребителят е офлайн   Gazin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 02:30 PM

Имам Сибирско Хъски .... d) една приятелка ми даде задача да попитам тука за развъдник телефон на развъдника .... и всичко , както стана чсно иска да си вземе малко кокерче l) който има инфо да драсне 1 ЛС .

#2307 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 02:38 PM

Аз мислех, да пиша за клуба, ... но тъй като вече се уморих да го правя... ще замълча. Сега ще завалят предложения за ефтини кокерчета от "много хубави мама и татко" и да се опитам да кажа нещо за породата и прочие май наистина вече няма смисъл.

#2308 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 May 2007 - 03:16 PM

Е нали питат за клуб и развъдници...

Ето клуба за кокери, обадете се там и питайте към кои развъдници да се обърнете за бебе, имайте предвид, че в българия английски кокери няма, има само американски. Това е което знам засега.

БЪЛГАРКСИ КЛУБ КОКЕРИ - БКК
Председател: Георги Ефтимов 0899 194889
Отг. по развъдна дейност: Елена Никитович
София, р-н Красно Село,ж.к. "Хиподрума" бл.139, вх.Б, ап.60
User's Signature

#2309 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 03:35 PM

Diyana Char,за клуба е хубаво да се напише,но наскоро някой се беше обадил в клуба по препоръка на този форум и ни беше писал какво са отговорили: Родословните кокери(особено английските) в България били изключителна рядкост и му бяха предложили да съдействат за внос от чужбина.Дотук много добре,но колко хора биха могли да си го позволят наистина. s)

Самотната,то е много сложно това с генетиката и предвиждането на цветовете,но за да има как да се предположи защо поколението е с такива разцветки трябва да се знаят и предците на родителите.По скоро това зависи не от цвета на родителите,а от това на какъв цветови ген са носители те.Накратко казано това че един кокер е например кафяв не значи ,че той задължително носи кафяв ген на оцветяване.Ако трябва да се правят предположения как са се получили цветовете на поколеннието има два начина1. или да се знае какви са били предците в родословното дърво 2. или да се направи генетичен тест ,за да се види какви цветови гени носят родителите(излишно е да споменавам ,че такива тестове в България май няма).
Само това мога да кажа по въпроса засега- и бабите и дядовците имат пръст в тая работа.
Май се сещам за кои кокери говориш - бащата -черно с кафяво (black&tan) да не се казва Мишо и бяло -черната майка -Марая??Може и да се бъркам,но те бяха правили двойка и имаха поколение, а и разцветката на бащата не е често срещана във Варна.
Като за почивния ден толкова.Някой ден ако ме обхване вдъхновението може да се поровя по-задълбочено,но едва ли ще има ефект ако има информация само за майката и бащата.
Приятен уикенд на всички!
User's Signature

#2310 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 May 2007 - 03:56 PM

Мда, много благодаря. И аз така си мсилех. Затова казах, че е било голяма мешавица за да се получат такива странни комбинации /тва черно с бяло по челото не го бях срещала досега/.
Иначе говорим за същата връзка, да. Майката се казва Марая и е черно и бяло. Едно нейно дете сега е на 11 месеца, получило е нещо като епилептичен припадък. Незнаят какво да го правят. В един друг форум казаха, че са ги "успокоили" че най-вероятно е епилепсия, зачудих се що за лекар може да "успокоява" с епилепсия. Сегашния им лекар им е казал да чакат да се повтори. И май това ще правят, незнам повече.
Ами щом е толкова за почивния ден, ще чакаме включване от работния ;)
Приятна почивка кокери.
User's Signature

#2311 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 04:17 PM

Цитат

Diyana Char,за клуба е хубаво да се напише,но наскоро някой се беше обадил в клуба по препоръка на този форум и ни беше писал какво са отговорили: Родословните кокери(особено английските) в България били изключителна рядкост и му бяха предложили да съдействат за внос от чужбина.Дотук много добре,но колко хора биха могли да си го позволят наистина. s)

Точно така е. Но клуба сам по себе си не съществува без хората. Това са хората, които харесват съответната порода. От хората зависи.
Аз сега имам друго куче. Обичам си го, всичко правя за него (нея всъщност). Но истинската ми любов остана в английските кокери. Постоянно разглеждам европейските развъдници. Разтреперва ми се нещо от вътре като влизам в галериите им. Има развъдници и близо до България. А това че у нас има вече клуб е ОГРОМНА КРАЧКА. За да завържеш контакт и да спечелиш симпатиите на някой развъдник е трудно, но когато имаш подкрепата и от клуб е сериозна помощ. Нищо не става на готово. По-трудно е знам, средствата са малко повече. Наистина МАЛКО повече.
Виждам как стоят нещата с породата, от която сега имам куче - лабрадорът. Родословен и неродословен у нас са на една цена. Свържете се с някой развъдник, поинтересувайте се... и отидете до близкия магазин. Разлика няма. Само дето от развъдника си го взимате и с родословие, което наистина удостоверява породата, а и виждате родителите, може да поискате на ръка да ви се покажат всички задължителни изследвания и заключения. И на кучето няма да му израстат по-дълги крака или да се накъдри или да си промени цвета или какво ли още не, когато родителите са неизвестни. Родители не само "мамаи татко" а и поколения назад.
Аз знам, че пак ще имам кокер някой ден.

#2312 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 04:21 PM

урааа (((((: успях да си намеря...даже е още бебенце и след около 20 дни ще отида до хасково да си я прибера нямам търпение w) w) очаквайте ме след 20-25 дни да ви засипя с въпроси b)

#2313 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 04:41 PM

ouu Ето - за това говоря.

#2314 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 07:18 PM

Абе уж беше за последно ама то и за моето сигурно си има диагноза l)
Света е наистина малък! Самотната и този калпазан за когото говориш го знам -Чарли.Днес пак бягаше като луд по поляната.Момичето ми разказа за случея преди около две седмици.От тогава нищо не се е повторило доколкото знам.Може би наистина трябва да се изчака,пък дано никога вече не се повтори.Не знам дали е епилепсия но по признаците ,които са се проявили по времето на инцидента много ми напомни за една случка с Голди когато тя беше на около 8-9 месеца.Видях как Голди гони една пчела във въздуха и я захапа.Пчелата явно я ухапа в гърлото защото веднага след това Голди започна да се дави и се тръшна на земята.Кашляше като че ли не може да си поеме въздух и отказваше да се изправи.Отнесох я на ръце до ветеринаря и понеже знаех причината той веднага и сложи някаква противоалергична инжекция,която да намали отока в гърлото.Оправихме се много бързо - за около 30мин.Но си мисля ( аз съм го казала това на момичето),че има и вариянт да се е случило същото нещо и при тях.Както и при хората сигурно и при различните животни има различна поносимост към ухапвания от пчели.Чарли може би е по-силно алергичен и реакцията на организма му може да е била по-бурна.Дали не може да е получил нещо като алергичен шок?Може би си струва да се има и това предвид като възможна причина.Чувала съм за кучета ухапани от пчела,чиито глави в рамките на минути се надуват като футболни топки.Явно реакцията при всички е различна.
Дано да е това,защото определено е по-малкото зло в сравнение с епилепсията.
User's Signature

#2315 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 08:31 PM

Трябва да има дом за всяко новородено кокерче, но да спрем до тук!
Защо моят дивчо не иска да ходи по нуждите си навън? Вече много време стана откакто се разхождаме с часове...е, няма и няма! А като се приберем - реки и наводнения на терасата! К'во да го правя, незнам!!! Някой да знае?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2316 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 09:14 PM

Рудо колко часа е най-дългата разходка през която младежа се е стискал?
Моя позната имаше същия проблем с малка ротвайлерка.Избра си един ден и сутринта рано веднага след ставане тръгнаха на разходка - играха,разхождаха се ,ядоха,пак играха,като се измори кучето спа на пейката в градината,после пак се разхождаха.През цялото време то горкото искаше да си ходи вкъщи защото зора вече беше голям.Срещнах ги отново към 3.30 следобед и половин час по-късно малката не издържа и клекна на тревата.Първия път ще се наложи да е наистина дъъълга разходка - кажи речи целодневна l) .Чувала съм също,че в такива случеи препоръчват да вземеш напишан вестник от вкъщи и да го оставиш навън на мястото където искаш да отиде до тоалетна.Не съм го пробвала лично и не знам дали наистина върши работа.Успех!

Искам да питам нещо по запознатите с клубния порядък.Като има създаден клуб на породата не е ли негова работа да организира вноса на поне една двойка родословни английски кокери, с които да се положат основите на развъдната дейност у нас.Или то само има клуб пък няма кучета,които да членуват в него? bl) Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно.
Да вземем за пример новосъздадения клуб на породата нюфаундленд - първо внесоха в страната няколко качествени кучета(две от които доколкото знам гледат самите организатори на клуба) и тогава сформираха клуба.Не е ли така правилният начин?
User's Signature

#2317 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 May 2007 - 09:32 PM

Диянче, мойте уважения, знаеш, че мнението ми е абсолютно същото като твоето, но съгласи се, че мъжду лабрадора и кокера има огромна разлика. Да отбележа отсега, че в никакъв случай не защитавам развъждането и купуването на неродословни кокери. Но дай да направим същото сравнение и за кокерите. Един кокер в магазина струва 250-300 лева, от обява 150-200. Един родословен кокер от сръбския развъдник излиза около 300 евро, без разноските по вноса. Е, тук има малка разлика, не е като при лабрадорите. А и нали се сещаш, че не всеки би се занимавал с намирането, уреждането и внасянето на куче от чужбина. Повечето хора искат просто кокерче да ги радва, и не разбират какъв е този зор за родословията и плащането на толкова много пари. И да се бием по главите и да не се бием нещата няма да се оправят поне докато някой не направи развъдник в България, или поне да улесни вноса. Аз лично си признах на една предишна страница, че не мога да си позволя да взема и да докарам куче от развъдника, който съм харесала. Ти няма да идеш вместо мен, нали?
За другите породи има вече предлагане и у нас, но странно за така разпространената порода кокер няма.

Ира, съмнява ме да е пчела. Сара също има реакция към ужилване, но то както ти спомена се изразява в подуване, няма гърчове.
А щом я познаваш мадамата, как така досега не си й обяснила как стоят нещата с храната? Та тя го храни съвсем непълноценно, и да ти кажа няма да се учудя ако е някакъв недостиг на някое хранително вещество. Аз снощи си говорих много с нея, опитах се да й дам някои съвети /ама тя в толкова много митове вярва/, обаче незнам доколко ме е взела насериозно. Чарли не ще гранули и това й е оправданието. Което аз изобщо не приемам за оправдание, защото е важно подрастващо куче да се храни пълноценно, или поне аз така си мисля.

Ира, ма те са внесли 2 такива кучета от клуба, даже мисля, че наскоро имаше бебета, или ми се върти нещо подобно. Но те са американски кокери.
User's Signature

#2318 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 09:49 PM

Да, Били. Американските имат бебета, не се сещам вече къде го четох - имат или ще имат??? Ще дойде време и английски чистокръвни да има, вярвам в това. Някой ще сложи началото, просто някой паралия трябва да се влюби като нас в дивчовците от породата ни и да си донесе една двойка от чужбина b) b) l) dribble bgflag ! Ех, мечти, мечти...
Ира, ще опитам и с вестник. Явно и аз трябва да го грабна някой почивен ден и да хайтосваме навън докато не се изпишка! Благодаря за съвета. Иначе нашите разходки са до час, час и половина, но като се върнем пишка няколко пъти през малки периоди в доволни количества, защото доста бяга (отделянето на урина се увеличава), като заек и гони всякакви хвъркати - врабчета, врани, гълъби.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2319 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 11:16 PM

Ами тя никога не е споделяла за проблем с храненето и аз не съм питала с какво го храни.Почти винаги се засичаме по разходки,но никога не сме си говорили много на дълго и на широко.Иначе момичето по всичко звучи като всички нас тук - лудо влюбено в кучето си,та съм нямала повод да й давам напътствия.Дори съдейки по думите й винаги съм си мислела,че доста в час с това как се отглежда куче.

За няколкото родословни америкаски кокери научих след като вече имах Голди,но мисълта ми беше, че английски кокери май няма внесени от клуба.
А самия клуб за всички видове кокери ли е?Може ли така по принцип?Не е ли -един клуб само за една порода? bl)
А за разликата в цената -има и то каква.От развъдника, на който се бях спряла ми отговориха с цена за кученцето от 800 евро + пътните от Испания до тук.Ето тук може да видите сайта им:http://goldendogs.com/

Рудо,стягай маратонките и цял ден вън l) .А като свърши работата навън -мнооого хвалби и наградки!
User's Signature

#2320 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 May 2007 - 11:39 PM

Рудо, когато имах бебе спасено от приюта и го лекувах у нас ми казаха ако не иска да пишка да го "разтрия" по коремчето около пишлето. Два пъти съм го правила, и двата пъти се изпишка веднага. Явно го кара нещо да не може да стиска. Но и аз съм го чувала това с вестниците, вършело работа. Трябва да му замирише на негово си ;)

Ира, ами тя дамата ме намери в айсикю, след като я посъветвах в другия форум да смени лекаря, който я е успокоил с епилепсия. СНощи много си говорихме, на горката "ветове" са й наблъскали всички митове които има за кучетата - кокали за аналните жлези, раждане за здраве и такива. Мисли си, че като го храни с готвено то е много хранително. Но след горчивия ми опит знам много добре, че по никакъв начин не можеш да сложиш всичко необходимо за подрастващо в готвеното. И ми излезе с оправданието, че гранулите не ги ще. Ааа, и давала понякога котешки гранули... което също е вредно. Дано ме послуша за гранулите, че да се храни малкия както му се полага, нищо, че не ги ще засега.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена