Публикувано: 05 May 2007 - 09:32 PM
Диянче, мойте уважения, знаеш, че мнението ми е абсолютно същото като твоето, но съгласи се, че мъжду лабрадора и кокера има огромна разлика. Да отбележа отсега, че в никакъв случай не защитавам развъждането и купуването на неродословни кокери. Но дай да направим същото сравнение и за кокерите. Един кокер в магазина струва 250-300 лева, от обява 150-200. Един родословен кокер от сръбския развъдник излиза около 300 евро, без разноските по вноса. Е, тук има малка разлика, не е като при лабрадорите. А и нали се сещаш, че не всеки би се занимавал с намирането, уреждането и внасянето на куче от чужбина. Повечето хора искат просто кокерче да ги радва, и не разбират какъв е този зор за родословията и плащането на толкова много пари. И да се бием по главите и да не се бием нещата няма да се оправят поне докато някой не направи развъдник в България, или поне да улесни вноса. Аз лично си признах на една предишна страница, че не мога да си позволя да взема и да докарам куче от развъдника, който съм харесала. Ти няма да идеш вместо мен, нали?
За другите породи има вече предлагане и у нас, но странно за така разпространената порода кокер няма.
Ира, съмнява ме да е пчела. Сара също има реакция към ужилване, но то както ти спомена се изразява в подуване, няма гърчове.
А щом я познаваш мадамата, как така досега не си й обяснила как стоят нещата с храната? Та тя го храни съвсем непълноценно, и да ти кажа няма да се учудя ако е някакъв недостиг на някое хранително вещество. Аз снощи си говорих много с нея, опитах се да й дам някои съвети /ама тя в толкова много митове вярва/, обаче незнам доколко ме е взела насериозно. Чарли не ще гранули и това й е оправданието. Което аз изобщо не приемам за оправдание, защото е важно подрастващо куче да се храни пълноценно, или поне аз така си мисля.
Ира, ма те са внесли 2 такива кучета от клуба, даже мисля, че наскоро имаше бебета, или ми се върти нещо подобно. Но те са американски кокери.

Nothing but the best is good enough!