Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2339 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2007 - 03:59 PM

Аз в никакъв случай не ви упреквам. Самата аз в началото бях тръгнала да си взимам лабрадор от най-големия доставчик Сокай. Случайно взех от развъдник кучето и то защото Сокай имаше черно, а аз исках жълто. Но това е чист късмет. Затова смятам, че трябва да има много информация, достъпна за всеки. Да може, ако човек иска да се информира. Да знае, че кучето трябва да е такова и сам да си вземе решение. Аз съм уверена, че със сегашните ви знания, пътя до границата няма да ви е проблем, ако вие решите да вземете друго куче.
А за кореспонденцията с чужди развъдници, тук вече има работа клуба. Клуба може да ссе свързва с добри развъдници наблизо, да рекламира техни кучила в България ( което пак е един вид информация) и да ви помогне да осъществите контакт.

#2340 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 May 2007 - 04:23 PM

Казах горното с информативна цел. Естествено всеки решава за себе си, но много често решението за начин на сдобиване с куче респективно размножаване е извършено по един начин просто защото някой нещо не е знаел, не е разбрал, не се е информирал. Или пък примерно прочел, че внос на куче е мъка голяма. Също не упреквам никой от вас, просто добре е бъдещите собственици да знаят, че ИМА добри алтернативи и аз лично се надявам те да стават все по-популярни в бъдеще. Има доста изстрадали и загубили куче-бебе заради прословутите борси/магазини, неваксинирани/необезпаразитявани/недохранени/болнави гигантски пинчери и мини "немски" овчарки - кученца, плод на междусъседско расмножаване за да се плати парното. Тъжно е, но нека тези след тях са наясно с изборът, който могат да направят.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2341 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2007 - 06:40 PM

Цитат

QUOTE (Ira @ May 5 2007, 09:14 PM)
Искам да питам нещо по запознатите с клубния порядък.Като има създаден клуб на породата не е ли негова работа да организира вноса на поне една двойка родословни английски кокери, с които да се положат основите на развъдната дейност у нас.Или то само има клуб пък няма кучета,които да членуват в него?  Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно.
Да вземем за пример новосъздадения клуб на породата нюфаундленд - първо внесоха в страната няколко качествени кучета(две от които доколкото знам гледат самите организатори на клуба) и тогава сформираха клуба.Не е ли така правилният начин? 

Кое ви наведе на абсурдната мисъл, че създателите на клуба си нямат кучета????????????????????????????????????????????????????????? И то от повече от десет години.

А и никъде не съм чула и видяла, куче да членува някъде    Членуват хората.

Като давате за пример клуба на Нюфо-стопаните, значи сте запознати с развъдниците им? Колко бебенца в момента чакат да бъдат вече взети? А тези, които вече внесоха - без пари ли станала тази работа, а? Взели няколко и ги раздали тук у нас, на който иска? Без пари    Пък и внесените не бяха ли братчета и сестричета?

Diyana Char,Според мен най-добре за всички ще е ако форума не е място за емоционални изблици а място за обмяна на опит,съвети и информация.
Задала съм въпрос и съм изразила на глас някои мои разсъждения,като изрично съм написала,че не претендирам да разбирам а питам заради това,че не разбирам.

Цитат

." Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно."

-трябва ли да се извинявам за това,че питам,за да бъда по-информирана по въпроса за организацията на клубовете по породи???
Надявах се някой по-запознат да бъде така добър да ми отговори на въпросите човешки а не да ми се нахвърли и да излее негативните си емоции върху мен.

Запозната съм с нюф клуба от това,което съм чела в този форум.От четеното тук съм останала с впечатлението,че те поне са направили първата крачка- внесли са кучета..Внесените са братчета и сетричета,но от клуба вече обясниха,че предстои внос на още кучета от други развъдници.Кой въобще е твърдял,че е без пари???Кой е твърдял,че ги раздават???Не мисля,че някой във форума е толкова тъп,че да си го помисли това.Моля не изтървайте нервите си и не пишете глупости.
Ако сте чели внимателно то е щяло да видите,че вече се доуточнихме с другите съфорумци,че американски кокери има внесени от клуба,но не и английски.
Били е много права като казва,че голяма част от вината за безразборното размножаване и нехайството за чистотата на породата се дължи на манталитета и необразоваността на средно статистическия българин по тази тема.За да се промени това сигурно трябва да минат години на образоване,трябва търпение,много търпение отстрана на хора като вас,които милеят за породата -да учат хората,да информират,да образоват,да не се отказват,да не им омръзва да повтарят едно и също,да го набиват в дебелата балканска глава на българина.Това нито е лесно,нито става бързо.Тук няма място за нерви или емоции.Никой обаче не обича на го хокат заради това,че не знае или пък затова,че все пак пита.И не това е тона с който бихте постигнали успех.Заради това и чувате такива коментари:

Цитат

"Започна да ми омръзва специалистите да ни се карат или най-малкото да ни говорят с менторски тон! "

Замислете се над това.
Аз от своя страна няма повече да отговарям на подобни безмислени нападки.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2342 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 May 2007 - 07:02 PM

Мда, тъжно е. Много е тъжно, че такива неща трябва да се научават след изживяването на голяма мъка. Но как да му обясниш на човека от съседния блок, че не трябва да си купува от магазина, защото може да се разболее? Опитвала съм, толкова много пъти... Аз съм малко наивна, и си мисля, че мога да помогна на всички кучета и на всички собственици. Който където срещна обяснявам колко са вредни кокалите, как не трябва да се ражда за здраве, как небалансираното ядене води до увреждания и болести и как кучето им се нуждае от еди колко си часа разходка. Обаче повечето хора ме гледат тъпо. Как така... кучето откак съществува яде кокали и никога не му е станало нищо.... Ама тя съседкста кучка така оздравя, като роди. И защо му е на кучето 2 часа разходка в парка, като 20 мин на поляната му стигат да се изпишка и изака. Такива са хората, за съжаление колкото и информация да бълвам не мога да им променя начина на мислене.
Има хора и хора и аз съм горда, че от единия вид станах другия. И съм помогнала на поне двама човека да станат такива. Това мога да направя аз, това правя....
Ако можех щях и повече... но засега не мога...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2343 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2007 - 07:16 PM

Ira, никой никого не е нападнал.
Между нюф клуба и кокер клуба има съществени разлики, ще посоча двете главни:

1. Наистина кокер клубът е за всички кокери. Създали са го хората, които са внесли и с години се занимават с амерканските кокери. Абсурдно е да се очаква от тях да внесат по двойка от всички видове кокери. Пък и двойка порода не прави.
Принципът на БРФК е един клуб - една порода, но има изключения като северни кучета, дакели, кокери, ако не се лъжа вече и шелти и коли са един клуб, амбицията вероятно е английски овчарски породи. Какво да се прави, малка страна сме. Очевидно е въпрос на активност. Изявил ли е някой желание да създаде клуб английски кокер? Ако не - значи ли, че любителите на амеркански кокер трябва да създават и поддържат няколко клуба (кауза пердута)? Или просто гледат малко напред и вярват, че ще се намерят ентусиасти и на английския кокер, пък и на другите и тогава те няма да е нужно да започват от а и б поне формално, а ще могат да се включат в съществуващия клуб. Жив пример за такова развитие са северняците.
Нюфаундленд е една порода.

2. "Кокери" в България дал Бог. Ако човек иска такъв тръгва по пътя на най-малкото съпротивление и - готово. Защо да се занимава с клубове, с вносове, да заделя месеци наред парички, да чете стандарти и пр. Дори вече да е попадал на тази информация, тя му носи само досада - ей ги кокерите щъкат, животът ще е чудесен с един от тях.
Нюфове не щъкат. Който е решил, че точно това е породата на живота му - ще даде мило и драго, вследствие на това има ентусиазъм. Нещо такова имах предвид когато говорех за инерция на мисленето в един предишен пост. Получава се като яйцето и кокошката - няма ентусиасти на чистопородния английски кокер, защото е пълно с "кокери". Когато пък се заинтересуваш от чистопородния кокер се отчайваш, защото няма ентусиасти.
Ситуацията е подобна и при пинчер. Две много любими на хората породи.

#2344 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2007 - 07:21 PM

Били,мисля че твоя начин е правилен.Ти си повтаряй пак и пак.Под формата на съвет както го правиш,не на нравоучение.Може от десет човека един да проумее какво обясняваш -пак ще е нещо.Трябва да бъдем РЕАЛИСТИ и да разберем,че да промениш мисленето на един народ не е нещо ,което става за една нощ.Не може като си обяснил веднъж-дваж и да очакваш, че ето на , готово, всички вече трябва да знаят и да го правят по правилния начин и да се ядосваш на хората,че още не били разбрали. bash

mil_,Благодаря,за разяснението.Такъв отговор очаквах,а не като първия който получих.
Както казах по-добре е да се стремим към разговор,а не да си го изкарваме един на друг.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2345 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 08 May 2007 - 01:28 PM

Малко радост за очите и душата! Не знам как да го копирам тук за да си го отворите, но си го наберете сами и се изкефете!

calalataenglishcockers.com
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2346 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 May 2007 - 02:08 PM

По никакъв начин не ми го отваря :(
User's Signature

#2347 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2007 - 02:13 PM

Съвсем замлъкнахте! По разходки ли ходите, няма ли какво да разкажете? Може би не пишете, защото нямате проблеми със здравето на дивчовците, което е супер, но ми липсвате!!! Като някоя луда вися пред монитора и се ровя в Интернет да разглеждам англ. кокери, проверявам и тук, но вас ви НЯМАААА! Два дена съм си вкъщи с Рудито и се глезим един на друг, лежкунтим пред телевизора, после ходим на разходка, после пак се тръшкаме да почиваме - пълен релакс! От утре - няма! А вие???
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2348 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2007 - 02:17 PM

Ами как да ти го отвори, като ЩЕДРО съм написала една буква в повече ouu ! Ето, този път трябва да стане. calaltaeanglishcockers.com
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2349 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 May 2007 - 02:24 PM

Пак не ми го отваря. И чичко Гугъл не знае нищо за този линк.

Иначе ние сме добре, Сара вчера беше пак на лекар, но само за ваксина, нов паспорт /синия, който е съобразен с европейските изисквания/ и изстискане на аналните жлези. Утре ще ходя да я регистрирам в общината. До две седмици поставяме чип и забравям за всичко. И тя най-накрая ще е редовен домашен любимец :)

Иначе тичаме, скачаме, дивеем, ядем... като всички луди кокери :)
User's Signature

#2350 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2007 - 02:36 PM

http://calaltaenglishcockers.com/ така вече се отваря 1super

#2351 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2007 - 03:40 PM

Здравейте на всички! Най сетне се добрах до компа, изчетох всичко написаното до тук, много голяма дискусия сте за формили. Благодаря на Mil, че ме изпревари, много точно го каза.
Бих искала и аз да кажа нещо относно клуба на кокери.
Преди години в България имаше такъв клуб, в който членуваха основно любители и собственици на англ. кокери, американски почти нямаше. Първото ми куче беше от Русия, взехме го 91 година, беше АЛФ-черен ам. кокер, от тогава съм фен на породата. По късно и ние станахме членове на този клуб. Аз не бях запозната с работата и проблеми в клуба, но той след време беше спрял дейността си.
Когато почина Алфи, след дълго търсене и денонощни преписки с развъдчици по целия свят, сме успяли да харесаме куче и да накараме да ни го продадат, защото всеки развъдчик търси преференции, но тогава нямаше кой да гарантира за нас.
Когато дойде Айк при нас, вече нямаше клуб, бяхме се регистрирали в БРФК.
Тъй като стария клуб имаше задължения към федерация, а нямаше клубна маса, беше спряна дейността му.
На 14.01.06 г. се регистрира клуб кокери, който обединява двете породи, защото тук няма достатъчно представители на всяка порода поотделно.
Всеки може да членува в клуба, дори да няма куче, попълва се молба и се плаща годишен членски внос.
Клуб не се ангажира с внос на кучета, но предоставя информация за кучила, ако има такава, в това число и от чужбина.
Клуб до сега не е внесъл нито един ам. кокер, всички кучета внесени до сега, бяха внесени и платени от техните стопани.
Направихме капка в морето, но капка по капка се надяваме, че ще има развитие на породата тук, в България.
За англ. кокер просто не са положени основи, имаше ги, но просто се размиха във времето, това винаги става така, когато дадена порода е на върха на популярността си, а кокери бяха популярни близо 20 години, по целия свят, това е статистика.
Искрено се надявам, някой от вас да положи тези основи, това става с внос на качествена женска, дори да няма тук достоен мъжки представител от дадена порода, винаги може да избира такъв в чужбина.
Тук, в този форум сте много запалени по порода, дано след време някой от вас да внесе родословно куче и с времето по-полека да почне да се развива тази хубава порода в България. Това развитие в пряка зависимост от хора, притежаващи тази порода.
Повярвайте, никой от нас няма пари под възглавница, но винаги може да се преговаря с развъдчика и ако той има доверие към вас, може да ви даде куче на изплащане. Ние за Айки сме взимали пари на заем, а малкия Зорро, който вече на годинка, сме го изплатили преди два месеца.
Вече съм писала, че ако трябва да се помогне, ние можем да ви свържем с развъдчици, които познаваме и да дадем инфо за кучила, които има, обаче относно цените, родословен кокер не струва 150 лева, цените почват от 200-300 EU на горе, в зависимост от дадена кръв, връзка, развъдник...
Успех!!! Който търси и вярва, намира!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2352 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2007 - 03:48 PM

Carli, влизах при боксерите и от там разбрах, че се е случило нещо с твоята кокерка! Какво е станало?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2353 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2007 - 04:49 PM

наложи се да я подаря, вкъщи имаше малко разногласия, а и майка ми преди седмица я оперираха и нямаше как, пък и в апартамента е трудно, тя иска много бягане и скачане, а аз нямам толкова време за това, тази година завършвам и ме чака учене и кандидатстване... за нея така е по добре сега ще има къде да скача да дивее и да бяга и никога няма да е сама

#2354 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2007 - 05:33 PM

Да, понякога се налага човек да се съобразява със създалата се ситуация и да взема трудни решения. Важното е, че е жива и здрава и ще бъде щастлива там, където е. Майка ти да се възстановява бързо, а на теб успех в ученето и кандидатстването 1super !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2355 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 07:29 AM

Здравейте всички! Най-напред да кажа, че този път няма грешка в акаунта, аз съм майката на Блинки wink . Досега се въздържах да пиша тук, макар че всеки ден с интерес изчитах всичко написано, просто за мен това си беше темата, в която участват Блинки и Айра. Но този път реших да направя изключение, защото това, което видях, доказва доста от твърденията от предишните страници.
Първо пожелавам на Carlie от все сърце майка й да се възстанови много бързо!!! Това, което ще напиша, в никакъв случай не е лична нападка, просто случката с тях двете потвърди (за кой ли път) едно мое убеждение. Точно заради безразборното им размножаване и лесна достъпност до т.нар. "кокер" много хора се сдобиват с такова кученце без да се замислят, че поемат отговорност за едно същество за поне 12 години напред. Естествено, никой не знае какво може да се случи на човек, на семейство, но поне някакви най-общи планове би трябвало да има в главата на някой, носещ към дома си малката сладка пухкава топка. И след като премине еуфорията, след като детето например му се нарадва, кучето става бреме. Всъщност той си е същият този приятел, готов на безрезервна обич, но хората са се променили и го чувстват като тежест. И често се получава така, че му търсят нови стопани (в по-добрия случай), или направо го пускат "да си търси късмета" (което си е престъпление). Ако нещата стояха по друг начин - да се наложи да чакаш (може би и година) твоето бебе - кокерче да се роди от родословни родители, да си се информирал максимално какво те очаква през първата година (а и по-нататък) с едно толкова енергично куче, ако си заделял от семейния бюджет или знаеш, че ще го изплащаш еди-колко си време, тогава със сигурност си направил онези най-общи планове, за които говоря. А така - Диана страшно добре го каза - като маратонки от Илиянци - лесно достъпни и лесно сменяеми (за някой, добре че пишещите в тази тема са изключение). Защото, мила Carlie, не разбирам как така преди няколко месеца, когато взе бонбончето Лейди, не си се замислила, че на нея ще й трябват много разходки, а ти ще кандидатстваш и във връзка с това ще имаш много за учене (а това е едно от нещата, които не са изненада за теб, нали?). Наистина не омаловажавам другите обстоятелства, затова започнах с пожеланието към майка ти, но вие още в самото начало имахте някакъв проблем с оставането на Лейди у вас(аз дори тогава си мислех, че си много по-малка, може би не съм чела внимателно).
Всъщност би трябвало да съм благодарна в някакъв смисъл, че има и такива ситуации, защото нашето съкровище Айра дойде при нас по подобен начин - предишните стопани нямаха възможност да я гледат повече. Ние бяхме отстъпили пред дългогодишните молби на дъщеря ни да си има кученце, бяхме изчели маса информация за породи и т.н. Недостатъчно обаче, доколкото и ние не търсехме куче от развъдник, но това наистина ми стана ясно много по-късно. И понеже "доброжелателите" бяха много,всички ни уверяваха, че до 3 месеца ще й омръзне и тогава кучето ще остане наша грижа. Никога не бяхме гледали куче, нито аз, нито мъжът ми, наистина се притеснявахме дали ще се справим с възпитанието му и всичко останало. След много чудене решихме да подарим обичта си на някой "квартален" кокер - при условие че ще го кастрираме веднага щом навърши подходящата възраст. Сега знам колко глупаво е било, но тогава се страхувах, че може да "развалим" някое хубаво породисто животно, а кокерчето каквото и да стане като характер, не е толкова страшно. За съжаление така мислят много хора. Както казва Биляна, нашето мислене се промени, но колко са останалите, които още разсъждават така, само мога да гадая...
Е, нещата не се оказаха такива, каквито ни ги предричаха. Търсехме момченце кокерче, подариха ни Айра на 5 години b) , както се оказа по-късно, със здравословен проблем - епилепсия, нещо като перде на двете очи и т.н.. И какво, трябваше да я закараме обратно и да им кажем : "Защо не ни казахте, взимайте си обратно кучето!"?! И такива идеи чухме. Мисля, че би било много ... удобно да кажа - отърваваш се от проблема. Не сме се замислили и за миг за такъв вариант, просто вече бяха започнали с Блинки програма по възстановяване (цялостно, защото тя беше разхождана по 1 час (общо) на седмица). Слава Богу, от декември миналата година не е имала припадък, а някъде четох, че понякога са провокирани хормонално и след кастрация би трябвало да изчезнат (моля се нейните да са от този вид). Оказа се, че дъщеря ни е заслужавала доверие, като твърдеше,че ще се грижи за кучето си! (Дианче, като четях твоята история с Чарли, все едно сте копие на моите госпожици). Вие всъщност сте видели резултатите - сладурката Айра сега участва и в турнир по фрийстайл! Очите й се оправиха. Сега всички предишни "доброжелатели" мълчат и цъкат с език: "Браво на Вени! Ама тя имала талант за дресьор!" Всъщност тя си обича кучето и се опитва да направи всичко, което ще е най-добро за него! А мен ме е срам, че в някакъв момент изобщо съм се усъмнила в детето си s) . Но се отклоних твърде много.
Били, Диана и всички останали, не спирайте да пишете против размножаването на неродословните кокери! И ЗА кастрациите на вече родените и обичаните! Нищо страшно няма, нали миналия месец минахме и през това. Но ние поне прочетохме за всичко това в този форум, обяснено достатъчно добре, за да го разберат и неспециалисти като нас. Има нужда това да се повтаря и обяснява отново и отново, един да се откаже да заплоди кокерката си "за здраве" - и това е напредък! За съжаление наистина сме с много дървени глави българите и трудно осъзнаваме някои неща, но... капка по капка, стъпка по стъпка... пък може да се радваме някой ден и на родени в България чистокръвни кокери victoryVVV !
Радвам се, че в тази тема са събрани наистина хора, които се грижат по най-добрия възможен начин за своите четириноги приятели! Поздрави на всички вас и се извинявам за огромния пост s)
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#2356 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 May 2007 - 10:17 AM

Не се извинявай за огромния пост, защото той е доказателство, че написаното, което често води до нападки и ненужно заставане в отбранителна позиция, все пак стига до някого, някога! А както каза

Цитат

Има нужда това да се повтаря и обяснява отново и отново, един да се откаже да заплоди кокерката си "за здраве" - и това е напредък!

Опеределено е напредък! Капка по капка - вир става (колкото и идеалистично да звучи wink ) Радвам се, като прочета за случаи като вашия, в това е смисълът.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2357 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 May 2007 - 10:55 AM

Мда, ето затова повтаряме отново и отново.... за да има накрая една Айра, по-щастлива от преди...... и за да няма една Карли, по-нещастна от преди.
Дано наистина капка по капка нещата започнат поне да се движат в някаква посока... дано d)
User's Signature

#2358 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 11:12 AM

Цитат

Били, Диана и всички останали, не спирайте да пишете против размножаването на неродословните кокери! И ЗА кастрациите на вече родените и обичаните! Нищо страшно няма, нали миналия месец минахме и през това. Но ние поне прочетохме за всичко това в този форум, обяснено достатъчно добре, за да го разберат и неспециалисти като нас. Има нужда това да се повтаря и обяснява отново и отново, един да се откаже да заплоди кокерката си "за здраве" - и това е напредък! За съжаление наистина сме с много дървени глави българите и трудно осъзнаваме някои неща, но... капка по капка, стъпка по стъпка... пък може да се радваме някой ден и на родени в България чистокръвни  кокери  victoryVVV !

Подкрепям всеки, който разсъждава така. Без да съм била запозната с причините, заради които едно куче не трябва да бъде размножавано, аз и за двете си кучета предварително съм взимала решение да нямат поколение. Сега и ТУК разбрах, че подсъзнателното ми и интуитивно взето решение е правилното.
Само дето с първото си кученце направих огромната грешка да не я кастрирам и я загубих без време и много болна и умираща в мъки и...аз със нея умирах! Затова всички, които имате женски кучета - КАСТРИРАЙТЕ, за да сте заедно по-дълго време и да не гледате как любимото ви животно умира в страдание! Още се давя в сълзи, когато се връщам в онези УЖАСНИ дни и се чувствам и СЪМ виновна! Нали за това сме ги взели в домовете си - да им дадем всичко, от което се нуждаят, всичко най-добро. А то не се състои само в обич и забавление!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема