Кокер спаньол
Публикувано: 10 May 2007 - 08:27 PM
Цитат
Например кога? И колко време ще се възстановява и как?
Здравейте! Понеже е актуална темата за кастрацията, да отговоря и аз на lalait и да се опитам да успокоя Кавалер r) . Ние кастрирахме Айра на 2 април. Операцията мина по-леко от очакванията, макар че и при нас беше двойна - махаха й образувание в ухото, при това Айра е с епилепсия... В момента белегът е едва забележим, тя е в страхотна форма, няма промени в поведението или общия й вид, но за това все още е рано май (чакаме да видим дали ще й се промени козината с времето). Единствената промяна, която забелязахме е, че стана по-общителна към другите кучета, сега иска да се запознава с всяко срещнато (включително с уличните, което не е чак толкова добре). Иначе преди беше много плашлива и не искаше да играе и с малкото, които срещаме на разходки.
Кавалер, дано утре всичко мине добре, с вас сме!!!(мама казва да си погледнеш Личните)

Публикувано: 11 May 2007 - 05:21 PM
1super И ние се присъединяваме към пожеланията всичко с Одри да е наред!
Аз отново имам няколко въпроса относно Рончо,ставам досадна ама....
Та първото нещо което е че страшно много почна да хапе ръце,крака,крачоли и всичко коеот му се изпречи на пътя докато играе и се чудя
Публикувано: 11 May 2007 - 05:27 PM
дали това е просто бебешка проява или трябва д апредприема нещо?
Другото което забелявжам,е че киогато решаваме да го оставим сам в някоя стая било то за да излезнем или просто да свършим нещо отатък,той скимти както си му реът около 10 секунди и бързо му минава,но се напишква до врата, се чудя дали това не е нещо като отмъщение че го оставяме сам?
Иначе всичко останало е ок!В неделя сме на ветеринар за вътрешното обезпаразитяване,а 2 дена след това за 2ра ваксина и ще видим след това как ще са нещата...май това е засега!
Сърдечни поздрави!
Прикачени файлове
-
Picture_222.jpg (19.88K)
Брой сваляния: 26
Публикувано: 11 May 2007 - 05:28 PM
Прикачени файлове
-
Picture_213.jpg (20.97K)
Брой сваляния: 26
Публикувано: 11 May 2007 - 05:29 PM
Прикачени файлове
-
Picture_214.jpg (24.99K)
Брой сваляния: 24
Публикувано: 11 May 2007 - 05:30 PM
Прикачени файлове
-
Picture_216.jpg (22.65K)
Брой сваляния: 24
Публикувано: 11 May 2007 - 05:31 PM
Прикачени файлове
-
Picture_218.jpg (21.68K)
Брой сваляния: 27
Публикувано: 11 May 2007 - 08:43 PM
По принцип всяка пакост може така да се наказва - дръпване и разтръскване леко за вратлето и рязка забранителна команда "не", "фу".
Като го затваряте за малко е добре като плаче да не му обръщате никакво внимание, нито за да му се скарате. Когато му виквате да млъкне то само разбира, че сте чули и реагирали на плача му. Щом се успокоява после е чудесно - тогава влизате и хвалите.
Че се е напишкал е нормално. Имайте предвид, че е в съвсем бебешка възраст и просто не може да стиска. Не го прави нарочно. Това че го прави до вратата е добре - опитва се да не цапа леговището си,
като всяка животинка и като не може да излезе го прави до изхода. Предполагам де. Никога не му се карайте. Освен ако не видите на мига, че се кани да свърши нещо не където ви се иска. Тогава виквате "не", "фу" и го грабвате. Отнасяте го на желаното от вас място и зачаквате чудото, за да се пръснете от хвалби. Може да оставите намокрен с пишаното вестник на място, което ви се иска да използва. Но не очаквайте чудеса - бебенце е w)
Публикувано: 11 May 2007 - 08:58 PM
Ама страшно е сладък Рони, а и снимките са чудесни. Успяла си да хванеш много весели моменти! Мале каква прозявкааа! Мокри близки от "батко" Рудо, а от мен - намачкани ушички w) !
Публикувано: 12 May 2007 - 12:56 PM
Ще се пробвам да с еправя на строга да видя дали ще има резултат! b)
А и още нещо,ама все забравям да питам!Аз имам и зайче и се чудя как да ги сприятеля!Рони много му се играе и го гони яко и иска да го захапе,на игра де,ама ме е срах да не му направи нещо,а и зайчето мн се плаши.Общо взето избягвам да ги събирам,но мисля че не постъпвам правилно,защото Рони ще порасне бързо,няма да е свикнал и ще имам големи проблеми и се чудя не е ли по-добре всеки ден,по няколко пъти ,по малко да ги оставям да се гонят.Вие какво мислите?
Публикувано: 12 May 2007 - 02:25 PM
Публикувано: 12 May 2007 - 04:43 PM
Днес е първият ден след операциите - много е тъжна и най-вече много ми е сърдита! Аз я цункам, а тя си обръща главата. Миличката, сигурно много я боли. w)
s) Вчера като отидохме да си я вземем и една от асистентките на доктора ми каза, че по-добро кученце не е виждала в цялата си практика. Каза, че имала прекрасен характер, била много любвеобвилна с целия екип и не са й чули гласчето. Само мен като ме видя и заскимтя. s)
Днес я заведохме на преглед и й сложиха инжекции - антибиотик, мериха й температурката - нямаше. По принцип всичко изглежда да е добре и се надявам наистина да е така. Преди да тръгнем за клиниката свършихме всички работи на полянката. Шевовете изглеждат добре и дано да е така. Утре ще ходим за втора инжекция и пак да ни видят. w)
За сега чао! Утре ще пиша пак. Целувки на всички кучовци! Бъдете здрави! bravoS

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 12 May 2007 - 05:01 PM
Целувки на милото кавалерче w) w) ! Знам, че ти е притеснено, но не го показвай, че те усещат. Вярвам, че всичко ще е на ред и Одри ще бъде по-здрава и от преди!Всички сме с вас и мислим за вас! Голям ли е оперативния шев? Защото нали и хернийка е имала, дали е била на нивото на матката, та шевчето да е по-малко?
Публикувано: 12 May 2007 - 05:34 PM
bl) Колкото до шева - те са два малки, за да не е един голям - горе долу около 2,5 см всеки. Току що ходихме на разходка. Седна до вратата и чака - нито е яло, нито е пило и все нещо си изкарва. Разходихме се и сега сме се скрили под спалнята. Там е най-хладно и сигурно затова. Викам я поне вода да пийне, но не.....сърдита ми е и това си е. Какво ли й е в малката главичка - заведоха ме, оставиха ме, измъчиха ме, а сега ми се лигавят. w)

Публикувано: 12 May 2007 - 05:48 PM
Цитат
Горкинкото то! Ще прости, няма начин, но сега е още прясно оперирана и сигурно не й е до целувки-милувки. Пък и как се случиха такива жеги точно сега!
Рудо все гледа да легне на мозайката, пък аз като една досадна майка, все му застилам с едно парче от тънко одеалце. Той обаче го смуцафрацва и го набутва в някой ъгъл и пак ляга на мозайката. Няма ли нещо, което обича та да я подлъжеш да хапне малко?
Публикувано: 12 May 2007 - 05:53 PM
r) Забравих да ви поздравя за първото къпане. Много е важно от малки да свикват, защото не всички обичат водата и после къпането е голям проблем. Радвам се, че вие не сте от тази група и явно на Рудик му прави удоволствие да се къпе. w)
Моята предишна кокерка много обичаше водата - във всичките й форми. Даже една сутрин мъжът ми си пълни ваната да се къпе, а аз си пия кафето и по едно време той се развика и що да видя - Ара във ваната се плицика. Умряхме от смях. А когато я водехме на море не изилизаше от водата. Голяма скица беше. 1super И така чеситито първо къпане!

Публикувано: 12 May 2007 - 08:21 PM
Айра също не искаше да яде първите два дни, пиеше само по малко вода. И аз й дадох кашкавал (това й е най-любимото лакомство) и го хапна на много малки парченца. Като че ли всяко движение им причинява болка... s) Може би защото дори дъвкането й опъва шевовете. Хубавото е, че наистина минава много бързо и после апетитът им се връща. r) 1super
Рудо, честито първо къпане! l) Сега като му хареса, може да реши да се цапа повече навън, за да се къпете по-често! wink
Поздрави от мен и Айричка на всички! d)

Публикувано: 12 May 2007 - 09:40 PM
За клатенето - нормално е и при двата пола - това е проява на доминантност. Не е само желание за правене на малки възглавнички l) До скоро и аз само с това го свързвах и когато и момиченцето ми го направи за първи път се шашанах bl) l) Не им давайте нищо да клатят. Хем не е удобно, когато дойдат гости, хем е възпитателно за поведението изобщо.
И - cheers честита баня l) Наистина обожават водата d)
ПП Козинката решете само и изключително, когато е напълно суха - преди купане може, а след - само след като изсъхнат абсолютно напълно. Иначе косъмът се накъсва и отслабва. 1super