Цитат
Искам да питам нещо по запознатите с клубния порядък.Като има създаден клуб на породата не е ли негова работа да организира вноса на поне една двойка родословни английски кокери, с които да се положат основите на развъдната дейност у нас.Или то само има клуб пък няма кучета,които да членуват в него? Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно.
Да вземем за пример новосъздадения клуб на породата нюфаундленд - първо внесоха в страната няколко качествени кучета(две от които доколкото знам гледат самите организатори на клуба) и тогава сформираха клуба.Не е ли така правилният начин?
Кое ви наведе на абсурдната мисъл, че създателите на клуба си нямат кучета????????????????????????????????????????????????????????? И то от повече от десет години.
А и никъде не съм чула и видяла, куче да членува някъде Членуват хората.
Като давате за пример клуба на Нюфо-стопаните, значи сте запознати с развъдниците им? Колко бебенца в момента чакат да бъдат вече взети? А тези, които вече внесоха - без пари ли станала тази работа, а? Взели няколко и ги раздали тук у нас, на който иска? Без пари Пък и внесените не бяха ли братчета и сестричета?
Diyana Char,Според мен най-добре за всички ще е ако форума не е място за емоционални изблици а място за обмяна на опит,съвети и информация.
Задала съм въпрос и съм изразила на глас някои мои разсъждения,като изрично съм написала,че не претендирам да разбирам а питам заради това,че не разбирам.
Цитат
-трябва ли да се извинявам за това,че питам,за да бъда по-информирана по въпроса за организацията на клубовете по породи???
Надявах се някой по-запознат да бъде така добър да ми отговори на въпросите човешки а не да ми се нахвърли и да излее негативните си емоции върху мен.
Запозната съм с нюф клуба от това,което съм чела в този форум.От четеното тук съм останала с впечатлението,че те поне са направили първата крачка- внесли са кучета..Внесените са братчета и сетричета,но от клуба вече обясниха,че предстои внос на още кучета от други развъдници.Кой въобще е твърдял,че е без пари???Кой е твърдял,че ги раздават???Не мисля,че някой във форума е толкова тъп,че да си го помисли това.Моля не изтървайте нервите си и не пишете глупости.
Ако сте чели внимателно то е щяло да видите,че вече се доуточнихме с другите съфорумци,че американски кокери има внесени от клуба,но не и английски.
Били е много права като казва,че голяма част от вината за безразборното размножаване и нехайството за чистотата на породата се дължи на манталитета и необразоваността на средно статистическия българин по тази тема.За да се промени това сигурно трябва да минат години на образоване,трябва търпение,много търпение отстрана на хора като вас,които милеят за породата -да учат хората,да информират,да образоват,да не се отказват,да не им омръзва да повтарят едно и също,да го набиват в дебелата балканска глава на българина.Това нито е лесно,нито става бързо.Тук няма място за нерви или емоции.Никой обаче не обича на го хокат заради това,че не знае или пък затова,че все пак пита.И не това е тона с който бихте постигнали успех.Заради това и чувате такива коментари:
Цитат
Замислете се над това.
Аз от своя страна няма повече да отговарям на подобни безмислени нападки.