Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#241 Guest_Erica_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 February 2005 - 01:58 PM

Бебе Шони сега спи l) .Уморих го с прахосмукачката.Първо го беше страх и бягаше от нея,ама сега даже иска да я хапе.Относно храната,храня го по 3 пъти на ден.Сутрин-гранулки,на обед-консервирана храна,вечер-гранулки.Не искам да прекалявам с храненето,но така ме посъветваха от магазина.Той е роден на 5-ти декември.Според вас кога трябва да намаля дажбата на 2 пъти на ден?
Снимам го постоянно.Както казваш,сега ми се е паднало b) .Обаче не ми е удобно да притеснявам дог.бг постоянно да ми ги качва във форума s) .Аз пък незнам как става bl) .
Забравих да кажа,че и Шони спи с грейка вече втора вечер(по съвет на Саричка),ама като че ли не му пука особено за нея l)

#242 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 February 2005 - 04:37 PM

аз знам, че бебетата трябва да се хранят и по-често, повече от три пъти, докато не навършат 3-4 месеца, постепенно до 6 месечна възраст се хранят на три пъти, после на два, след година-две може и веднъж... Но не му давай големи количества, че е опасно.Кокерите нямат естествени спирачки в храненето, големи са лакомници.
Аз лично хранех Каспър сутрин веднъж, на обяд веднъж, после вечерта два пъти - към 6 и към 11. Общо 4-5 пъти на ден. Сега вече сме на 3 яденета, но той е само на 4 месеца, след 6-тия ще видим...
оф, и аз не знам за качването на снимки... някъде в профила ти или по сайта няма ли галерия?

#243 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2005 - 09:05 PM

Цитат

Бебе Шони сега спи l) .Уморих го с прахосмукачката.Първо го беше страх и бягаше от нея,ама сега даже иска да я хапе.Относно храната,храня го по 3 пъти на ден.Сутрин-гранулки,на обед-консервирана храна,вечер-гранулки.Не искам да прекалявам с храненето,но така ме посъветваха от магазина.Той е роден на 5-ти декември.Според вас кога трябва да намаля дажбата на 2 пъти на ден?
Снимам го постоянно.Както казваш,сега ми се е паднало b) .Обаче не ми е удобно да притеснявам дог.бг постоянно да ми ги качва във форума s) .Аз пък незнам как става bl) .
Забравих да кажа,че и Шони спи с грейка вече втора вечер(по съвет на Саричка),ама като че ли не му пука особено за нея l)

Здравейте Ерика и Шони!Радвам се,че бебчо е почнал да си спи на мястото!Може да не му личи,но съм сигурна,че грейката му е приятна и с нея се чуства на топло и по-защитен и като цяло схваща,че на неговото място е топличко и уютно както в твоето легло.Съвета ми е да продължиш поне още няколко дни с нея.
Не знам какво са те посъветвали там,но тук храним бебетата по 4-5 пъти на ден.Ако искаш виж темата за храненето.Също мисля,че консервите са направо вредни с всичките консерванти и друга химия в тях!Но аз не съм специалист и това си е мое мнение.
Има цяла тема за това как се качва снимка-виж я и ако пак не успяваш,прати ми снимки на и-мейла и аз ще ти ги кача,въпреки,че съм сигурна,че и Dog.bg няма да има нищо против да ги качи. b)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#244 Guest_Erica_*

Публикувано: 14 February 2005 - 10:37 PM

Саричка,току що прочетох как се качват снимки.Оказа се,че на мен дори не ми се отваря бол.бг.Мисля,че проблемът е в италианския сървър s) .Всъщност дори не мога да видя и повечето от снимките,които са качвали другите.Ами ще те питам предварително,когато искам да кача снимки.
Grazie b) d)

#245 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2005 - 11:23 PM

Prego,Еrica b) !(По една случайност говоря италиански)
Поща можеш да ми пращаш винаги когато искаш,без притеснения!Ако не можеш да я видиш прати ми от кутийката e-mail ,аз ще ти отговоря и после ще оправим и качването на снимките.Аз не съм голям специалист по компютрите и ако случайно нещо не успея,ще ги пратя на Dog.bg,но нека първо опитаме сами с теб b)
Как е Шони(по-точно къде е l) l) )???
User's Signature

#246 Guest_Erica_*

Публикувано: 15 February 2005 - 02:15 PM

d) Здравейте,днес никой не пише.Май сте заети.Аз да направя първата крачка l) .Исках пак да се похваля bl) .Шони вече не пишка,където му падне,а само на вестниците.Освен това е толкова тих през нощта,че дори не го знам къде е.Снощи му облякох пуловерче и отидохме до магазина да напазаруваме.Естествено го държах на ръце.Беше голяма атракция. l) Всички се спираха да го гледат.Мен ме беше срам bl) .
Я кажете как са кака Сара,бате Каспър,Саричка и другите сладурчета.Правиха ли ви много бели напоследък или бяха добри и послушни? d)

#247 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2005 - 02:45 PM

Здравей, Ерика!
Дано Шони се научи много бързо на хигиенни навици, иначе е проблем.
Каспър се е научил, но навиците му не съвпадат точно с моите разбирания за "тоалетна", s) голям проблем, явно без да искам съм го научила да пиша в коридора bl) . Но като свикне да излиза, всичко ще се уреди.
Проблемът ни сега е, че обича да се изацква на централни места само, площади, спирки и други подобни. s) просто невероятен инат е това куче n)
иначе добрата новина е, че след като му изпопадаха хиляди зъби, днес накрая успях да открия един, преди да го е изял. Така че вече имам зъбче, което да сложа под възглавничката... w) w) w)
Ще видиш, Шони много бързо ще свикне с правилата в къщи. Те кокерите са едни такива, умни... само дето обичат честичко да им се напомня кое е правилно и кое - не.
Цункай Шони от мен и Каспър.

#248 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 February 2005 - 10:15 PM

Шони ще се научи бързо, ще видиш, кокерите са умнички, Каспър и той ще му дойде акъла в главата. Не се притеснявайте, само малко търпение, Аз мога да се похваля, че Сара вече не лае докато ме няма в къщи, а си стои кротко и се спуква от "кючеци" когато се прибера:) много е смешна...
Ерика, ти така ли реши, че ще го извеждаш преди да са му бити всички ваксини? За Италия незнам, ама тука по улиците е нещо ужасно, особено сега като се стопи снега колко зарази ще плъзнат не ми се милси....а за бездомните да не ти говоря, имам чувството, че се увеличават с всеки изминал ден...направо страх ме хваща ..... ама ще се оправим някой ден :) дано

Целувки на всички кокери и Сарички от Сара:)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#249 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2005 - 10:41 PM

Здравейте сладури и от нас със Саричка!Ерика,много се радвам,че Шони свикна и вече не плаче през нощта!
Ние сме добре-излизаме редовно,но си вършим всичко в къщи bl) ,е не ще и не ще да свикне това куче!Зъбче не можах да намеря досега и много ме е яд!Дори не знам дали ги е сменила всичките!
Иначе всичко си е нормално като за 5 месечна "кака".... b)
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 09:29 AM

Ами не знам, голям късмет с това зъбче! bl) Каспър смени вече към 12 зъба, само този намерих, той е кътник, много плосък и голям, дъвчеше го и ми се стори странно да има нещо бяло в устата, което да яде, та като проверих - изненада! но явно останалите ги изяжда или аз не знам какво ги прави... не дава да му се бута много много в устата и нямам точна идея как се развиват там нещата b)
Да ви кажа честно, разбирам ги, като не искат да си вършат работата навън - толкова е гнусно сега. Точно като се е разтопил снегът пред НДК е див ужас - лайна навсякъде! буквално! и гнусотии и мръсотии... a) Най-сигурно си е в къщи r) , сигурно - защото веднага всичко бива изчистено от нас s) , не защото така е нормално...
Как се развива шестият? ден на бебе Шони в новия дом? w) w) w)

#251 Guest_Erica_*

Публикувано: 16 February 2005 - 12:03 PM

Шестият ден на Шони ми се струва доста беладжийски l) .Мъжът ми не можа и да закуси,защото Шони лае като луд.Незнам защо го лае като закусва.Да не би да се ядосва нещо.Като станах не си намерих чехлата.Но за сметка на това намерих три изненади в коридора l) .Но иначе сме добре.Вече чуваме като ни казват "не" b) .На Шони кога ще започнат да му падат зъбите?Вчера забелязах,че понякога проскръцва някакси с тях.
Като излизаме му обличаме пуловерчето и аз винаги го държа на ръце.Не го пускам долу.Правим така,защото не мога да го оставя сам вкъщи,много плаче.
Забравих да се оплача,че цветята вкъщи са му големи врагове s) .При вас как е?

#252 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 01:56 PM

Цитат

Шестият ден на Шони ми се струва доста беладжийски l) .Мъжът ми не можа и да закуси,защото Шони лае като луд.Незнам защо го лае като закусва.Да не би да се ядосва нещо.Като станах не си намерих чехлата.Но за сметка на това намерих три изненади в коридора l) .Но иначе сме добре.Вече чуваме като ни казват "не" b) .На Шони кога ще започнат да му падат зъбите?Вчера забелязах,че понякога проскръцва някакси с тях.
Като излизаме му обличаме пуловерчето и аз винаги го държа на ръце.Не го пускам долу.Правим така,защото не мога да го оставя сам вкъщи,много плаче.
Забравих да се оплача,че цветята вкъщи са му големи врагове s) .При вас как е?

Ерика, Шони може би лае защото иска да му се дава да яде от вкусната закуска на мъжът ти. r) r) r) А, това, че го вземаш с теб навън защото плаче когато е сам , ми се струва малко неправилно..Представи си какво ще стане, ако ти излезеш някой ден без него и той за първи път се сблъска със " самотата" ??? Не можеш винаги да излизаш с него навсякъде, нали? Ще му е много по- трудно да свикне да стой сам когато вече е порастнал, отколкото , ако го привикнете сега на това. Сама виждаш , че е свикнал да спи в креватчето си, ще свикне и сам да стой, иначе лошо ви се пише. d) d) d) Той на колко месеца е сега??
А, зъбите му и да падат ти едва ли ще забележиш защото те ги гълтат. r)

#253 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 03:35 PM

Ерика, послушай Анита и недей взема Шони с теб. Те бебетата се страхуват от тъмно, от самотата... но по-добре сега да свиква. Ще плаче, после ще заспи, после ще започне да си играе сам...
Той сега Шони май е на два месеца и нещо, нали? След третия месец ще започнат да му падат зъбките, мисля до шестия по-активно - първо предните долни, горни, кътниците, в един момент май се сменят и кучешките b) искам да кажа големите резци, с които разкъсват дрехите s) Дотогава ще имаш много изненади, цветенца, обувки, мазилка... по-ценните и спасяеми неща ги оставай извън неговия обсег. Иначе ще си спомняш с умиление за онези страхотни обувки, които ... b)
Чао от мен засега.

#254 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 February 2005 - 07:12 PM

От собствен опит казвам: Кучето да се оставя колкото се може повече време само, защото иначе става ад като порастне...по-добре сега докато е малък да свикне защото иначе не ми се мисли..близо една година приучвам Сара дастои сама вкъщи без да лае или да прави бели...ужас беше...никъде не можех да отида...дори до магазина...лаеше, акаше нарочно, сваляше всичко на земята...абе ад пълен...така че, послушай каките и батковците и не го взимай като излизаш, щото по-нататък ще става все по-зле ако не свикне отсега:)
Опит...какво да го правиш :)
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 07:30 PM

АБСОЛЮТНО съм съгласна-оставяй го сам отсега!Знам,че ти е мъчно,освен това вероятно се притесняваш от белите му(нямам предвид пиш-а и другото),което също разбирам,но сега му е времето- изпуснеш ли го дори не можеш да си представиш какви проблеми те очакват по-нататък!!!!Сара прави големи бели в къщи(стайни растения;кабели;размотана и разкъсана тоалетна хартия;качване на масата и крадене на каквото има-салфетки,някой забравен бонбон от детето и т.н.;няколко изгризани накрайника на кабелния интернет......да изброявам ли още?! a) a) ,
но това е СЕГА!След година,а може и по-скоро няма да има и помен от тези проблеми и именно заради това СЕГА,когато е още бебе я оставям самичка в къщи всеки ден!Дори и да нямам ангажименти излизам поне за 15-тина минутки(кучетата нямат чуство за време),колкото да остане сама.Често правим това упражнение и св колата-т.е. да МОЖЕ да остане сама в колата,ако се наложи.
Дано не ти е прозвучало много менторски,но го написах така,за да се замислиш ида почнеш да го оставяш-за твое добро е,наистина w) !
User's Signature

#256 Guest_Erica_*

Публикувано: 17 February 2005 - 03:21 PM

Добре.Напълно съм съгласна и аз.Досега успявам да се държа строго с него,когато е нужно.Следователно и това упражнение ще опитаме.Тя съседката и без това каза,че няма проблеми ако скимти или лае l) .Другият път като излизаме ще му извадя играчките да се занимава и го оставям.

#257 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 04:22 PM

Чудесно! Ще видиш, че ще свикне сравнително бързо. Е, пакостите ще продължат няколко месеца, но поне няма да скимти и лае. Каспър например, по данни от моята съседка, скимти точно докато завия на ъгъла на къщата, в която живея. След това цял ден ни звук ни стон. Така че има надежда и за бебо Шони. b)

#258 Guest_Erica_*

Публикувано: 20 February 2005 - 11:13 PM

Ей,кокерчета,къде се загубихте?Я разкажете как изкарахте уикенда?Ние естествено ходихме на гости на баба и дядо,уплашихме котарака дето е два пъти по-голям l) ,не слушахме и накрая съборихме една саксия bl) .Айде сега вие се хвалете да ви видим b)

#259 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 February 2005 - 01:07 AM

Ами ние изядохме една ореховка и после повърнахме:) хаха много похвално..иначе се занимаваме да помагаме на нашата ветеринарна лекарка..работи сега на едно местенце...само че няма кой да и помага та ние със Сара сме се заели да помагаме:) та така :) помагаме на болнички животинки:)
User's Signature

#260 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2005 - 09:41 AM

;) Ние ходихме на двучасова разходка в Южния парк, успяхме да се окаляме и да се покатерим по краката и якетата на що народ видим s) и тях да окаляме n) няма само ние да сме кални я! bl) ужас ви казвам, голям срам брах... накрая трябваше да водя Каспър на каишка. s)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни