Кокер спаньол
Публикувано: 21 May 2007 - 01:11 PM
И да, не е достатъчно факта, че майката ен е иамла здравословни проблеми. Все пак не се знае какво ще става занапред, на 6 години е млада още. Но пък и не се знае бебетата какви ще се получат. Дано са здрави и като им търсите стопани обяснете им, че не трябва да ги размножават.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 May 2007 - 01:16 PM
Публикувано: 21 May 2007 - 01:18 PM
А женското има ли документи? А знаеш ли, че е по-вредно да роди и да го кастрираш, отколкото да не ражда и да го кастрираш?

Публикувано: 21 May 2007 - 01:23 PM
Каква порода е женската?

Публикувано: 21 May 2007 - 01:29 PM

Публикувано: 21 May 2007 - 01:32 PM
Аз не успях да се справя с него. Той не искаше женска, а сега откакто я имаме се е побъркал по нея иска всичко, ама то не става. Аз като я намерих едва ли да е имала 8 кила една прегърбена, полуумряла, ядеше хартия по улиците, сгъната одве беше, уплашена, цялата в рани. Не знам кой му мъти мозъка да я запложда, предложих му кастрация, но не ще и да чуе. Беше раждала преди да я намеря. Явно затова са я изхвърлили s)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 21 May 2007 - 01:33 PM
Цитат
Разбира се, добре е да питате специалист, а още по-добре 2ма (но не от ложната дружинка, а лекари нали така r) ) - но раждането за здраве е смешна мярка, наистина!
Също мога да потвърдя, че кастрираното ми мъжко куче не си е загубило "мъжеството" и въобще не е по-различно от което и да е друго некастрирано.
Публикувано: 21 May 2007 - 01:36 PM

Публикувано: 21 May 2007 - 01:41 PM
аз изчезвам на училище.
Чао

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 21 May 2007 - 02:05 PM
Документите са задължителни при развъждане. Само документа потвърждава потеклото, породата... Така е в цял свят. И аз съм имала великолепно кокерче и са ме питали дали искам да го заплождам. Предлагали са ми. И сега с лабрадорката ме спират по същия начин. Но без документи за мен е недопустимо да се развъжда. Всяка порода е предразположена на много заболявания. Предварително се правят здравни изследвания, за наследствени и придобити заболявания. Родословието само по себе си също не е гаранция за здраво и качествено куче. За това са изложбите, и медицинските експертизи.
А колкото до ловните качества - те са заложени по принцип в породата. Но ако двамата родители са ходели на лов, не значи, че ще родят готови ловджийчета. Това става с дресура. И щом е ловна порода е нормално да са податливи на подобно обучение.
Желая искрено да намерят малките любящи стопани. Но винаги ще съм против развъждането без документи - така се погубва породата.
А колкото до естественото - само хората правят любов без цел размножаване. Всяко твар по днебето го прави именно с тази цел. И защото се касае потомството - го правят само най-силните, най-бързите, най-красивите... Риби, птици, влечуги, бозайноици...... Само главатярят на глутницата, стадото, групата... прави потомство. И при вълка - прародителят на кучето - само алфа двойката правят потомство. Никъде не се допуска друга двойка от глутницата да има потомство.
Това е е стественото в природата. Най-доброто за неродословните кучета е кастрацията. Моето на времето не съм го кастрирала, защото нямах представа от такива неща, но и никога не съм го пускала, колкото и да са ме разпитвали. Самата аз виждах по колко много показатели дори само външно се различава от стандарта на породата. Но че беше най-красивото, добричко и умно куче на света и до днес никой не може да ме разубеди от това. w) Нищо че си нямаше документи, че беше малко по-различен.
ПП Ето тук можеш да разгледаш снимките, за да придобиеш представа, как точно трябва да изглежда един английски кокер шпаньол.
http://dogchampions....ocker%20Spaniel
Публикувано: 21 May 2007 - 03:27 PM
Цитат
Очевидно тези хора не са тръгнали да дават Рони, докато жената е била още бременна, т.е. вероятно са се надявали, че ще успеят да гледат и дете и куче. Но хайде моля ви се да си представите как се справя една майка с първото си дете и без никаква помощ (примерно) и спрете да се зъбите, големите специалисти. Хич не ми изглежда, че лесно се разделят с него. Дано да му намерят добри собственици и малко по - учтиви хора на следващото място, където потърсят a)
Момичета, права е наистина! Има много непредвидени ситуации, повече, отколкото можем да си представим, четейки една обява... А ако трябва да се избира между бебето и кучето...хайде, помислете, ами ако бебето например е развило алергия?! Виждали ли сте бебче да се мъчи от алергични обриви? Аз съм виждала, да ви кажа, колкото и да ми е мило някое животинче, за миг няма да се замисля, ако има някакъв проблем, свързан със здравето на ЧОВЕК! Нека не забравяме и тази страна на нещата... Не казвам, че това е причината, няма значение, наистина може да се е случило какво ли не. И не вярвам на някой да му е приятна подобна ситуация, обикновено е свързана с много плач и болка за хората, а и за животното, но когато наистина няма друг изход. Надявам се, че наистина ще му намерят добър нов дом!!!
Ако мога да си позволя един съвет - не е добре да виждат кученцето, когато му намерят нов дом! Ще е трудно и за тях, а за него - още повече. Това не са празни приказки, ние също взехме Айра на тази възраст, единодушно решихме, че няма да се среща със старите стопани, за да не се травмира - да помисли, че са дошли да си я вземат, а те да си заминат без нея. И така, изпращахме им снимки, чувахме се по телефона, жената всеки път плачеше от мъка, че се наложи да се раздели с нея и от радост, че е добре. Миналия месец много се чудихме, дали да ги поканим на състезанието, в което участваха с Вени, накрая решихме, че по-добре да не го правим. Кученцето си свикна с нас, сега ние сме нейното семейство. Надявам се, че сте ме разбрали!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 21 May 2007 - 03:27 PM
Цитат
аз изчезвам на училище.
Чао
Много хубаво. И аз така искам - да мога да внеса породист кокер в страната и да видя един ден как породата е станала достъпна и тук и т.н.
Само, моля те, не казвай истинско куче. И моето си е съвсем истинско и без родословие. a)
Публикувано: 21 May 2007 - 03:46 PM
Цитат
http://dogchampions....ocker%20Spaniel
Ми то нашите са същите ,само дето са без грууминг /за сега/ l) l) l)
Едната девойка от снимките какви разкошни уши има w)
Публикувано: 21 May 2007 - 09:36 PM