Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2671 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2007 - 07:23 PM

Цитат

Кучо се държа много геройски, докато майка му щеше да "загуби козите" и да се пльосне на теракота с целия си ръст и килограми за срам и позор. Добре, че мъжът ми беше с мен, та да държи милото ми същественце и да го успокоява, докато аз идвах на себе си върху дивана в приемната. ЗА НИЩО НЕ СТАВАМ!

d) Здравей, Руди! Много съжалявам за вашите патила. Четейки твоя пост все едно чета за моята Арабела, която сега е на небето. Преди 3 години имахме същия проблем - осил точно в лапичката, точно с местна упойка, точно същият припадък, но с много фатални последици, ако с мен не беше брат ми. Събуждам се на лекарския стол, гледам срещу мене брат ми с окървавена ръка. Питам го - Арчето ли те ухапа, той - да. s) Милата ми душичка седи трепереща под моя стол и не гъква. Питам го - как те ухапа като е с намордник, а той ме пита как съм. Едва ме заведе в къщи. Болеше ме гърлото, устните, а малкото ми съкровище все до мен лежи. Чак след три дни ми разказаха, че при припадъка съм си глътнала езика и съм почти взела-дала когато брат ми ме погледнал и видял лице на мъртвец. Кървавата му ръка е била от мойте зъби докато ми извади езика. С две думи ме е върнал от оня свят. w) Така, че споко - не си единственият случай. Добре, че до нас е имало близки, че не знам какво е могло да стане. Аз самата щях сама да водя Ара на лекар, защото преди обяд синът ми и мъжът ми я водиха, но вета го е нямало. После те заминаха за провинцията и аз не можех да я оставя с тази подута лапа и се обадих на брат ми и нататък вече знаеш. Радвам се, че вече сте добре. Осилите са наистина голям кошмар - гледам, че и при нас вече се развъдиха, даже пожълтяха. w) Да разкажа нещо и за Одри - миналата седмица я изкарахме на диета, защото в парка яде някакви костилки от череши. Вярно е, че й ги вадих от устата, но явно нещо гадно е глътнала, защото още докато се прибирахме започна да дриска. Дадох й едно прахче ентерол и до четвъртък беше на варен ориз и попара от сухар. Сега е добре, но през време на диетата беше мно-о-о-го гладна (както по всяко време, между впрочем). Няма никаква следа от операциите - както се смеем вкъщи - няма й го ципа. Тича, скача и отдавна е забравила за всички болежки. w) Ето ви една лигла.

Прикачени файлове

User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2672 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 June 2007 - 09:46 PM

Ох, и ние сме имали история с осил, подобна. С разликата, че стоя с превръзка една седмица. Иначе тия дни пак ще се бръснем, този път до основи. С нейната гъста козина и с тази й прическа й се лепят осилите като на тиксо. И кърлежче вече си махнахме, ама как си избрал единственото ненапудрено място - вътрешната част на ухото.... В понеделник ще му правя дисекция в практиката. Пазете се от комари и кърлежи, че са много опасни.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2673 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2007 - 08:45 AM

Рудо я пусни снимки да видим малкия пакостник.А за загрозяването няма как да стане.Нашите гарджета са си най-хубавите wink

#2674 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 June 2007 - 10:42 AM

Днес приключихме с "подстрижката". Всички лапи са очистени от козинка, ноктите изпилени, нагоре крачетата подстригани леко, около ушния отвор има още работа, но постепенно, че много се стряска. Но с обикновена ножица ми беше трудно, още повече че той не стои прав, а като започна и веднага сяда. Принудих се с една ръка да го държа за опашката, за да е прав и да видя горе-долу какви ги върша. Нали трябва и да срешеш преди да клъцнеш...
Но съм доволна от него, дори много! Изобщо не съм очаквала да е толкова послушен, че се целувахме и мачкахме и хвалихме...А за този номер с отскубване на козинка с тези гумени напръстници...днес опитах с латексова ръкавица ( хирургическа ). Става и то много добре, само дето човек трябва да знае какво прави и как да го направи. Кучо недоволстваше, опитах на перчема, че много стърчеше ( като петльов гребен ). Казват, че не изпитват болка при отскубване, дали е вярно? А снимки, за съжаление, не мога да ви покажа, защото нямам цифров фотоапарат. Всички снимки, които сме качвали са от телефона на синът ми, но той е във Варна и цялото лято ще бъде там. Ако си дойде случайно ще го принудя l), обещавам ! На 03.06 го претеглих и измерих. 12кг.; при холката-41см.; дълъг от гърдите до дупарата-49см. А на 15.05, след последната ваксина, беше 8кг.; висок-33см. и дълъг 42см. Дано да не расте повече! Като се изправи с лапките си почти ми стига до кръста, а аз съм 168см.
Говорих с вет и за кастрацията. Може би ще я направим малко преди да навърши годинка, ще видим bl) ! Аз къде ли трябва да съм oleeee ?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 03:06 PM

Моля, прочетете в "новини" "Историята на една богопомазана"!

Лично аз Благодаря за прекрасния разказ и за споделените страдания и стремежи Dog.bg! Успех в песента и по-малко тръни!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2676 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 03:48 PM

b) Чудесни сте - всички. направо се гордея с вас. И за дресурата и за грууминга. Идеално се справяте и все по-добре ще става. Подстригването около ушната мида поне от три пръста по-долу да почва. Т.е. три пръста минимум наоколо да е голичко до кожичка, за да няма на какво да лазят осилите. 1super

#2677 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 04:08 PM

Диана, около ушния отвор от вътрешната страна на ухото ли или около самото ухото, както си виси на главичката (ужас, не мога да формулирам въпроса)? Нали отвътре?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 05:22 PM

От вътре - точно така. От вън също може, но там idol-aiki знае по-добре. може леко пиргичките дето висят или стърчат отпред на ученцата до косичката и отзад, където се сплъстяват на вратлето. В темата за груминга на кокерите е мнного хубаво показано и описано.

Ето я и темата за груминга. Много полезна!!!

#2679 Потребителят е офлайн   bubulina_78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 10:07 PM

Здравейте и от нас ;) b) Казвам се Сара на годинка и 5 месеца, София, Младост 4...т.к днес бяхме по разходки, ветеринари, (d) d) d) d) d) не можах да я снимам, а и все още не е свикнала с мен и новата обстановка, та по-късно ще я снимам.... b) b) b)

#2680 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 10:42 AM

Рудо, радвам се, че успявам да ви разсмея поне малко. Дано и кучо да е вече по-добре. Тия дни нямах време за компютъра и досега четох какво сте писали.
Хубаво да пратя снимки след подстригване, ама може ли едно такова чудо да го снимам, имам нужда от помощ и укротяване. Не мога пробвах ама все щъка нагоре-надолу. А и вчера беше ден за бели...
Имаме си белка на тавана и дворът ни е пълен с разни доста интересни за Харди неща - заешки крачета, развалени яйца и още, и още.
Та хайманата му с хаймана добарал едно от пробитите яйца от белката, а вътре имаше малко останало съдържание от разваленото яйце. Смачкал го на ливадата и се отъркалял целия върху него. Как миришеше - няма да описвам. Преди да разбера, абе бреййй нещо мирише на умряло душа тук и там, труп няма. Приключих с работата в двора и се прибирам към къщата, бреййй и там мирише на умряло. Чудя се , чудя се какво е общото, а общото е, че Харди е покрай мен и той се "напарфюмирал" едно хубаво. На всичкото отгоре целият в такива лепкави топченца от тия най-малките. Айде наказан и решем, чистим, препсувам...
После го изпрах, ама много яд ме хвана. Малко му беше това, ами и на вечерната разходка яде пак ако... Уж утре става на 2 години, ама глупостите му не намаляват. Това е то да имаш кокер. w)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2681 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 04:46 PM

Цитат

Рудо, радвам се, че успявам да ви разсмея поне малко. Дано и кучо да е вече по-добре. Тия дни нямах време за компютъра и досега четох какво сте писали.
Хубаво да пратя снимки след подстригване, ама може ли едно такова чудо да го снимам, имам нужда от помощ и укротяване. Не мога пробвах ама все щъка нагоре-надолу. А и вчера беше ден за бели...
Имаме си белка на тавана и дворът ни е пълен с разни доста интересни за Харди неща - заешки крачета, развалени яйца и още, и още.
Та хайманата му с хаймана добарал едно от пробитите яйца от белката, а вътре имаше малко останало съдържание от разваленото яйце. Смачкал го на ливадата и се отъркалял целия върху него. Как миришеше - няма да описвам. Преди да разбера, абе бреййй нещо мирише на умряло душа тук и там, труп няма. Приключих с работата в двора и се прибирам към къщата, бреййй и там мирише на умряло. Чудя се , чудя се какво е общото, а общото е, че Харди е покрай мен и той се "напарфюмирал" едно хубаво. На всичкото отгоре целият в такива лепкави топченца от тия най-малките. Айде наказан и решем, чистим, препсувам...
После го изпрах, ама много яд ме хвана. Малко му беше това, ами и на вечерната разходка яде пак ако... Уж утре става на 2 години, ама глупостите му не намаляват. Това е то да имаш кокер. w)

Така си е d) И ние сме така, но Беки се парфюмира с разни ужасни работи - 3 пъти с ако и веднъж размаза на главата си тобричка с развалени праскови... oleeee Що ядове брахме l) Ако не друго поне никога не е скучно на разходките d) Веднъж съборила от онези кошчета за разделното събитане в двора това за хартията. за половин час целия двор беше в бяла надъвкана хартия ... понеже ядоха нашите месо от била и хартията мирише вкусно l) .
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#2682 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2007 - 12:01 PM

Най-обичам на кантара
в офиса да чупя инвентара,
защото никой не ми се кара...

15 килца сме вече и днес имаме рожден ден. Харди на 2 годинки w)
И двамата сме бесници, то си личи по погледа. Казаха ми, че нямало по-подходящо куче от кокера за мен, щото сме си приличали по характер супер много. Само дето си нямам опашка, която да въртя нон стоп l)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ___.jpg (124.26K)
    Брой сваляния: 31

User's Signature

#2683 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2007 - 01:12 PM

l) ХАХАХА - жестока снимка. Наистина лицето ти грее точно като характера на кокер - не ти трябва опашка. Аз се усмихнах широко само от снимката b) Честит празник - да ти е жив и здрав дълги години и все така неуморимо щур cheers

#2684 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2007 - 02:58 PM

Честит Рожден Ден!!!
И ние се присъединяваме към пожеланията за още безброй прекрасни и незабравими мигове заедно!!! bravoS

#2685 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2007 - 06:42 PM

cheers bravoS ! Страхотна снимка на два страхотни екземпляра! Честит празник на Харди и успех в лова и дивеенето и на двамцата! Прегръдки от мен и Рудо!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2686 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 08:51 AM

Мноооого ви благодаря на всички за пожеланията. r)
Снощи е имало гала вечеря за Харди. Нали знаете, че сме разделени от 100 км разстояние, но е в много добри ръце. Ръце като моите - глезещи, никога не отказващи. Никога не забравя тая мацка рождените дни на кучетата. Да ми е жива и здрава и тя, че се съгласи да прибере и моя щурчо, защото майка ми ще се самоубие, ако го взема у нас. На два пъти го влачих у нас да пробвам да го прибера под предтекст, че трябва ваксини да му се слагат и на доктор да се ходи. Той милият толкова културно се държа - никога не е бил такъв. Сякаш знаеше, че трябва да се държи прилично, за да ме подкрепи, но неееее :( Разделени сме. Аз пътувам. Той страда много като ме няма - казали са ми го това. Той страда всеки път от страх от раздяла, но ... Май наистина е по-добре за него да не е в София, но за мен не е добре да сме вечно разделени. Какво да се прави, две години устискахме зъби със сълзи на очи и май така ще продължаваме. Каквото, такова.
n)
User's Signature

#2687 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2007 - 10:11 AM

Ето ни и нас, най сетне сме се прибрали. Вчера четох форуми цял ден, видях, че много нови неща съм изпуснала.
Честитя и аз на Hardy рождения му ден, да е жив и здрав и все така палав ловджия!
На Рудо пожелавам бързо възстановяване и честита прическа!
Преди няколко дена бях ме при бебета, вече са отворили очи и тогава само се опитвали да ходят, но те много бързо растат, и както ми казаха вече лаят ръмжат и се опитват да излизат от бокса.
Да не качвам и тук толкова снимки, ето линк:

http://www.dcforum.i...p?p=31949#31949
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2688 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 10:16 AM

Ето малко нови снимки от нас...
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2689 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 11:09 AM

Леле какви снимкиии,направо очите ми останаха!
Такива малки,сладки топчици...идва ми да ги настискам и намачкам!
И Рудо и той,така гледа,че и при него ми избива на съдъзъм изразяващ се в многобройни мачкания,стискания,прегръдки.....!
Усмихнахте ме! l)

#2690 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 12:14 PM

Ойййй, какви мамини сладурчета са. Лелеее колко са сладки. Пу, пу да не им е уроки и да са живи и здрави милинките. w) w) w) w)

Между другото тази събота и неделя като бях в Луковит и видях един черен американски кокер. Не, че нещо, ама някой знае ли дали има и други в БГ.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена