Кокер спаньол
Публикувано: 25 February 2005 - 12:09 PM
Абе с тях не може да се скучае...
П.П. Яна здравей и на теб, добре дошла сред нас :) Дано ти хареса нашата компания

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 February 2005 - 02:10 PM
Това е от мен за сега и мерси за пожеланията!
Човек се учи от грешките си!
Публикувано: 27 February 2005 - 10:29 PM
Ей, Анита, недей да съжаляваш за бремеността на кученцето! Ще ти дойде на нагоре за известно време, докато не ги раздадеш, но според мен си заслужава. Имаш куче и знаеш, че такова нещо като "порастване" не съществува. Винаги си остават диваци ::)) Има адски хубави, естествено и кошмарни, спомени, но... като погледнеш изразителната муцуна... поне аз, прощавам всички гадости ::)) Ще се справиш с няколко рошльовци. Дори ти завиждам- Ринчето не трябва да си има бебета s)

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 28 February 2005 - 12:24 AM
И една новина от последните минути:
Моля ви никога не оставяйте ядене на масата без надзор около кокери, Сара преди малко изяде повече от половин тава мусака, и сега незнам какво да я правя:) Много и е тежко, ама се надявам да се оправи :)

Публикувано: 28 February 2005 - 12:37 AM
Публикувано: 28 February 2005 - 08:36 AM
По въпроса за самостоятелното хранене на кокери от масата: Не може ли да се обучат да не се качват на масата и да не вземат храна от там , а само от неговата си купичка? Защото си мисля, че е невъзможно постоянно да е под надзор. Четох във форума по-нагоре, че дори трябва да започват да се хранят само при команда. Даже и да са гладни стоят и чакат разрешение. Такова обучение въобще възможно ли е или е само теоретично по кнжките?
Публикувано: 28 February 2005 - 09:47 AM
Цитат
По въпроса за самостоятелното хранене на кокери от масата: Не може ли да се обучат да не се качват на масата и да не вземат храна от там , а само от неговата си купичка? Защото си мисля, че е невъзможно постоянно да е под надзор. Четох във форума по-нагоре, че дори трябва да започват да се хранят само при команда. Даже и да са гладни стоят и чакат разрешение. Такова обучение въобще възможно ли е или е само теоретично по кнжките?
Предполагам, че с много търпение могат да се научат. Трябва постояноство и точни правила, които да се спазват ВИНАГИ!!! ВЕДНЪЖ да не ги спазиш и почваш ОТНАЧАЛО.
Моето куче е овчаро подобно и много обича да похапва. Когато я оставяме вкъщи сама, стои в коридора, където й е постелката.
Когато в кухнята има "деликатеси" тя ми прави усърдна компания, но не прави опити да се качва и да взима храна.
Когато се храним се опитва да си проси, но аз й се карам - "Долу", ако се е качила на масата или "Не" ако скимти. Ако след моята команда не се подчини или повтори я хващам за врата и я "изхвърлям" в коридора на мястото й. Естествено се разнася скимтене което категорично се пренебрегва, а ако се усили излизам и страховито реввам "НЕ".
Така я "тормозя" от бебе и засега се храним доста нормално. Също така не е успяла да си отмъкне храна.
НО НАВЪН!!!!!!! Там сме прахосмукачки. Въпреки боя и то доста сериозен, въпреки забраните. Без каишка ли е и докопали храна - КРАЙ!
Адски ме е шубе сега с тия простотии с отровите.
Мога да се "похваля", че тя се научи да чака пред паничката с храната команда "Яж". Това е хубаво, но по-големият и по-съществен проблем с яденето навън си остава.
#290 Guest_Erica_*
Публикувано: 28 February 2005 - 11:36 AM
Публикувано: 28 February 2005 - 11:42 AM
Май наистина се изисква доста усърдие от наша страна, за да ограничим лакомията на кокерите.
Ние с Каспър какво да се похвалим? Този уикенд го дадох на един приятел да го гледа, защото бях извън София. Това му беше второто отделяне от мен, откакто го имам и си признавам, че доста се ошашка. За награда тази нощ го оставих да спи при мен в леглото и цяла нощ се излежава и гушка, мъничето. w)
Най-странното от всичко е, че отказва да излиза на разходки. Днес сутринта му викам "разходка, разходка", показвам му каишката, дрешката, тц! Стои в хола и се пули като теле. s) Реших да не го насилвам, така или иначе беше се стискал цяла нощ и накуп си свърши работата като стана в банята... Но не знам какво да го правя! и това не е само днес, редовно трябва да го уговарям, преди да излезе навън bl)
Публикувано: 28 February 2005 - 12:45 PM
Айде до следващата лудория

Публикувано: 28 February 2005 - 01:03 PM
Да са ни живи и здрави! w) w) w) w) w)
Публикувано: 28 February 2005 - 03:33 PM

Публикувано: 28 February 2005 - 03:40 PM
Ринчето досега не е посмявала да краде от масата, но за сметка на това седеше на пода и гледаше адски подтискащто и гладно (все едно не яде и тя същото, но няма значение) и от време на време дереше с лапа да подсети, че присъства, но не и обръщахме особено внимание и тя попрестана. Сега кротко си седи под масата и не досажда толкова, но винаги е на щрек някой да не изпусне нещо ::)) Доколкото дисциплината...Послушна е, сяда, ляга, дава лапа (научихме я още като бебе с моркови-тогава много си падаше по тях, защото са твърди и и чешеха зъбите), но в рядките случаи, в които я връзвам се дърпа много. Дори и се чудя, откъде има тази сила, като е толкова дребна, но не мога да я отуча ::)) А и вече свикнах ::))

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 28 February 2005 - 07:40 PM
Цитат
Най-вероятно второто отделяне от теб го е стреснало.
Ние заведохме нашето на новогодишен купон у приятели. Там беше адски шумно и, въпреки че беше с нас и й обръщахме внимание, хич не й хареса. До купона ходихме пеша и седмица след това тръгнехме ли в тази посока кучето започваше да скимти, да се дърпа към вкъщи и да лае.
Принудихме се да правим разходки по познати и обичани места и съвсем по мъъъничко да се отдалечаваме и след това веднага към къщи. Сега е по-добре, но пък и не сме се отдалечавали чак толкова.
Публикувано: 28 February 2005 - 08:19 PM

" SO PURE TO ME "