Кокер спаньол
Публикувано: 14 July 2007 - 01:57 AM
Имате ли си представа колко струва подръжката на едно такова куче, храна от висок клас по-евтина от 10 лв на килограм няма.
Всичко друго не е за препоръчване, особено кокали с хляб и други манджички, които изобщо не са подходящи, да не говорим за микрочип, обезпаразитявания , ваксини, витамини и всички тези неща които не са пожелателни а Задължителни за кучето и за нашите условия на живот, защото без обезпаразитявания, наи- малко с някой Dipolidium Caninum може да се сдобиете..
За изложбена кариера да не говорим, участия такси за изложби и така нататък, поддържане на кучето в изложбена кондиция, груминг и подстрижка , характерни за породата, както и дрешки за предпазване на косъма от дъжд, кал и сняг.
Така друго много важно за осъществяване на връзка между чистопородни кучета са задължителните изследвания за генетично предавани заболявания на очите, особено при кокера това е задължително изследване на родителите, с цел да не се предават тези заболявания в поколението, това също не е практика на "Развъдчиците на кокери в България"
Такива резултати и изследвания, обаче вие няма да видите, при повечето места , които продават кучета за такава цена.
Те просто не изпълняват тези неща, за да не инвестират средства в кучетата си,
и гледат да продадат възможно най-рано, за да се отърват от ангажимента с ваксините, нали стопаните да слагат, изобщо не ги е грижа, а това е недопустимо да продадеш кутре без ваксинации , камо ли да се заинтересуват в бъдеще как е кученцето, да искат да го видят, такъв филм няма.
Публикувано: 14 July 2007 - 02:49 AM
Публикувано: 14 July 2007 - 08:47 AM
edit: даже ако знаеш телефон на някоя така ферма около Варна...давай го насам... ;)
Публикувано: 14 July 2007 - 11:55 AM
Дано един ден имаш кученце, дано то е най-прекрасното и дано постъпиш достатъчно отговорно, че то да се чувства прекрасно у вас и да сте ужасно щастливи заедно.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 July 2007 - 01:03 PM
Абсолютно съм съгласна със samotnata, преди да си вземеш куче, от каквато и да е порода, трябва много добре да прецениш финансовите му нужди. Имай предвид, че голяма част от селектираните породи са как да се изразя... по-болнави от останалите кучета. Кокерите са едни от тези по-глезените. b)
Те имат много проблеми с очите и ушите, много са лакоми, а от там и проблеми със стомаха, зъбния камък и наднормено тегло.
Аз също имам кокер и при нас е голям проблем, когато седнем да вечеряме, и..., този влажен поглед..., как да не му дадеш да хапне. Затова трябва и ти самия да се подготвиш психически, че трябва да му откажеш.
А що се отнася до паричките 200 лв. са нищо за едно angelpik .
Успех с търсенето!
Поздрави на всички от Варна victoryVVV
Публикувано: 14 July 2007 - 01:13 PM
Иначе за всичко останало си прав, добре дошъл сред нас. Би ли се представил, както и твоето кокерче. Да ни кажеш нещо повече за него w)

Публикувано: 14 July 2007 - 01:42 PM
Това имах предвид, някакси на уличните превъзходни всичко им "минава като на куче".
Публикувано: 14 July 2007 - 02:06 PM
Аз се казвам Габриела на 23, а кученцето ми е Памела на почти 3 и е американски кокер (до колкото ми е известно) b) и живеем във Варна.
Историята ни е следната: Аз от малка искам кокер, но уви все се разминавах нещо. Мрънках ли мнрънках на приятеля си, но той все ми казваше: "Единия от двамата ви ще спи на двора". Една вечер той ме извика на вън и какво да гледам в колата един кокер рус, къдрав до безобразие на около година и нещо (Коки). Коки бил изоставен пред един магазин от собственика си (бивш горски, който го взел от свой познат за лов, но кучето преди това е живяло в апартамент и неставало за лов и го зарязва) bash Грижехме се за Коки около 2 месеца и животани се преобрази в този вид dribble . Но тъй като и двамата с приятеля ми бяхме студенти (задочно) и сесиите ни се засякоха само за 3 дни, се наложи да поверим Коки на брат му. В деня на нашето завръщане Коки изчезва. Затворили го на двора, но някой го е видял и прибрал ouu . Как мижеш да вземеш куче което не е навън, а си е в двора, що за хора са това? a)
Около 2 месеца обикаляхме по спирки зоомагазини и т.н. с плакати, но ови от него нямаше и следа.
Времето лекува, а аз бих добавила и нов кокер.
Родителите на приятеля ми ме изненадаха за рождения ми ден с приказен подарък - Памела angelpik
Взета е от "развъдник" в Пазарджик на 2, 4 години. Там явно е била гледана само заради раждането и е държана в клетка. Нямаше никакви хигиенни навици със спластена козинка и с голям страх от хората. Благодарение на форумите тук, вече имаме някакви хигиенни навици, но не точно b)
Преди седмица се запознах с груминг-а на кокерите и сега си набавяме материали. Снимките които са на линка по-долу са нейни от началото когато дойде при нас (април месец). Вече не я е страх от морето и скача и плува
;) Но от хора все още я е страх, въпреки че се стараем да я запознаваме с нови и нови лица.
Това за сега от нас, с някои от вас може да се видим в Кранево, ние ще дойдем само като наблюдатели и ще bravoS на професионалистите b)
P.S. Снимки ще кача по-късно, че сега сме на планина и не си взехме Блутута на компютъра.
Публикувано: 14 July 2007 - 02:49 PM
С нетърпение чакаме снимките, а Сара е нясвакъде из темата, можете да я видите когато поискате. Поздрави от дългоушка на дългоушка.

Публикувано: 15 July 2007 - 04:29 PM
Ето линк , където може да видите индивидуални снимки на бебетата на Ike и Iosha.
http://dcforum.info/...p?p=32941#32941
Приятно разглеждане!
Публикувано: 15 July 2007 - 09:57 PM
Прикачени файлове
-
8044_IMG_0032_1.jpg (32.81K)
Брой сваляния: 37
Публикувано: 15 July 2007 - 11:24 PM

Публикувано: 16 July 2007 - 09:12 AM
Понеже тримата беше почти невъзможно да ги хванем в кадър, на който да се виждат добре, ето снимка само на Айричка и Спарки: w) w)
Прикачени файлове
-
S5003160m.jpg (89.35K)
Брой сваляния: 37

Публикувано: 17 July 2007 - 10:27 PM
Как не им се измори опашката? Толкова бяха щастливи! При първата възможност ще го повторим и ще потретим
1super . Ето и малко снимки, да се кефите и вие с нас!

Публикувано: 19 July 2007 - 09:46 AM
Публикувано: 19 July 2007 - 10:31 AM
Това е доста често срещан проблем при кучетата.
Трябва да се подходи деликатно и да се работи за корекция на това поведение.
Може да ползвате услугите на инструктури изобщо на хора, които са компетентни в тази област и са добре запознати с темперамента и психологията на кучето.
Такъв човек, наблюдавайки поведението на вашето куче, може да прецени ваднага къде е проблема.
Твърде е вероятно според мен ако кучето живее само навън в двора да се чувства по-изолирано и да търси повече вашата компания.
Ако вас ви няма и Вие сте ангажиран по-цял ден е нормално да се получава така, казахте че кокера е на една година, което означава че това е едно доста младо и енергично куче за тази възраст. Все още това е период на затвърждаване на навици, така че не го изпускайте, за да не стане късно и оттренирайте някои основни неща на които искате да се научи кученцето. Това ще Ви донесе удовлетворение и сигурност за двамата за следващите години прекарани заедно.
Мога да Ви предложа следното нещо да опитате като начало.
Ставайте по-рано сутрин и го изведете някъде навън на разходка- градинка или местенце, където не се движат автомобили, и няма вероятност да излезе на улицата.Вземете топка и му я хвърляите , така то ще бяга ще ви я носи и ще изразходи достатъчно енергия. Кокерите са апортиращи кучета и хвърлянето на топка им доставя голямо удоволствие, а също това е една добра тренировка за кучецето. След като се приберете изчакайте да почине и чак тогава го нахренете( в никакъв случай не даваите веднага храна, това е опасно. Така всяка сутрин кучецето ще Ви чака с нетърпение за разходката и за удоволствията които му харесват , ще бъде по-удовлетворено и по-лесно ще може да преглътне Вашата липса. Опитайте!