Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2841 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2007 - 01:57 AM

По повод поста на Ace a и за всички, които не могат да разберат, защо цената на чистопородните кучета с родословие е по-скъпа, ще се опитам да обясня.
Имате ли си представа колко струва подръжката на едно такова куче, храна от висок клас по-евтина от 10 лв на килограм няма.
Всичко друго не е за препоръчване, особено кокали с хляб и други манджички, които изобщо не са подходящи, да не говорим за микрочип, обезпаразитявания , ваксини, витамини и всички тези неща които не са пожелателни а Задължителни за кучето и за нашите условия на живот, защото без обезпаразитявания, наи- малко с някой Dipolidium Caninum може да се сдобиете..
За изложбена кариера да не говорим, участия такси за изложби и така нататък, поддържане на кучето в изложбена кондиция, груминг и подстрижка , характерни за породата, както и дрешки за предпазване на косъма от дъжд, кал и сняг.
Така друго много важно за осъществяване на връзка между чистопородни кучета са задължителните изследвания за генетично предавани заболявания на очите, особено при кокера това е задължително изследване на родителите, с цел да не се предават тези заболявания в поколението, това също не е практика на "Развъдчиците на кокери в България"
Такива резултати и изследвания, обаче вие няма да видите, при повечето места , които продават кучета за такава цена.
Те просто не изпълняват тези неща, за да не инвестират средства в кучетата си,
и гледат да продадат възможно най-рано, за да се отърват от ангажимента с ваксините, нали стопаните да слагат, изобщо не ги е грижа, а това е недопустимо да продадеш кутре без ваксинации , камо ли да се заинтересуват в бъдеще как е кученцето, да искат да го видят, такъв филм няма.

#2842 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 02:49 AM

Така дотук бяха финасовите страни на нещата. В крайна сметка, когато си търсите куче трябва да сте наясно, че поне през следващите 10 години вие ще прекарате живота си заедно и това кученце ще стане пълноценен член на Вашето семейство, затова трябва да обмисляте нещата, за да не съжалявате впоследствие. Аз също закупих първия си кокер, без да мисля толкова, преди 13 години от Софииска обява за скромната сума от 3000 лв. старите български пари( не малко)Оказа се че кученцето е плод на близкородствено кръстосване. То не беше здравословно добре още от самото начало, и нещата се усложниха през годините.Това ми струваше много нерви, и много ама много притеснения и безпокоиство и всеки път когато се влошаваше аз не знаех какво ще стане.На три години кучето не издържа и почина, без да може изобщо да се помогне. Не пожелавам това нещо на никой да се случва. В крайна сметка вината си беше на този , който го е произвел, но на него не му пукаше и страдах единствено аз.Да не говорим за родословие, което не се появи, и телефони не се вдигаха вече, защото нямаше такова.Затова не правете като мен и не купувайте на сляпо!! Винаги проверявайте нещата, после купувайте. Ако нямате достатъчно средства, това не е срамно и не е порок, не прибързвайте! Има и други по-хуманни начини да се сдобиете с кученце, може да си осиновите от приютите за безстопанствени кучета, а това е наи-благородния жест , който може да направите и да се гордеете с постъпката си!

#2843 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 03:03 AM

Този телефон е за "Аce', - 0887 41 46 77, ферма за кокери и пекинези (близо до град Елена).
Мисля че няма да е проблем да се споразумеете за сумата под 200 лв. Успех!!!

#2844 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 08:47 AM

благодаря са съветите и както каза най-добре да не избързвам.....на края на лятото ще се обадя в тая ферма..до тогава ще съм събрал надявам се достатъчно пари..благодаря още веднъж

edit: даже ако знаеш телефон на някоя така ферма около Варна...давай го насам... ;)

#2845 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 July 2007 - 11:55 AM

Асе, аз имам такъв кокер. Намерена е на улицата на 8 месечна възраст, и аз не можех да си позволя да дам даже 150 лева на куп. Затова и не си бях купила кокер. Но съдбата видя колко много аз желая куче и го сложи по средата на улицата пред мъжа ми. Ако искаш вярвай, но на месец отиват повече от 200 лева за нея. Тя е болнава, ходим редовно по лекари /почти всички кокери в българия си имат техните си заболявания/, като едно ходене не пада под 40-50 лева. Отделно тя не може да яде каква да е храна, защото е с проблемен стомах и храната не е от най-евтините. Да не говорим за ваксини, витамини, подстрижки, каишки, регистрация, паспорти, обезпаразитяване /вътре и вънка с най-качествните препарати/ което струва също пари. Вярвай ми аз откак я имам не съм си купила нищо друго освен един телефон. Всичко останало отива за нея. Така, че не е никак лесно да имаш куче. Разбира се можеш да го натириш в единия ъгъл и да му даваш остатъци от вечерята си и да не се грижиш така за него, но това не е правилно и никой нормален човек не би го направил. За 3 години имайки кокер аз разбрах каква отговорност е да имам куче /при все че мечтаех за него от 15 години/. Не съм ходила на почивка, защото няма как да ида с нея, а не мога да я оставя никъде, защото ще се поболее. Не мога да излизам за много време, защото тя трябва да излиза на разходка. Болна зимата на виелицата аз пак трябва да я изведа. И вместо да мисля за себе си трябва да мисля за нея. Не е лесно, повярвай ми. И финансово и психически.
Дано един ден имаш кученце, дано то е най-прекрасното и дано постъпиш достатъчно отговорно, че то да се чувства прекрасно у вас и да сте ужасно щастливи заедно.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2846 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2007 - 01:03 PM

Здравейте!
Абсолютно съм съгласна със samotnata, преди да си вземеш куче, от каквато и да е порода, трябва много добре да прецениш финансовите му нужди. Имай предвид, че голяма част от селектираните породи са как да се изразя... по-болнави от останалите кучета. Кокерите са едни от тези по-глезените. b)
Те имат много проблеми с очите и ушите, много са лакоми, а от там и проблеми със стомаха, зъбния камък и наднормено тегло.
Аз също имам кокер и при нас е голям проблем, когато седнем да вечеряме, и..., този влажен поглед..., как да не му дадеш да хапне. Затова трябва и ти самия да се подготвиш психически, че трябва да му откажеш.
А що се отнася до паричките 200 лв. са нищо за едно angelpik .
Успех с търсенето!
Поздрави на всички от Варна victoryVVV
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2847 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2007 - 01:13 PM

tigyrcho, само с едно не съм съгласна. породистите кучета НЕ са болнави. Напротив, истинското родословно куче е напълно здраво и няма "породни" проблеми. Болнавите кученца са точно тези от междублоковите връзки, за които не се правят изследвания, не се грижат както трябва и не на последно място не се знае точно каква кръв тече в тях. Съвкупността от всички тези неща довежда до болнави кученца, както и факта, че повечето неща се предават генетично на поколението. На кучетата с родословие се правят куп изследвания преди да се пуснат за разлод и затова техните поколения са здрави.
Иначе за всичко останало си прав, добре дошъл сред нас. Би ли се представил, както и твоето кокерче. Да ни кажеш нещо повече за него w)
User's Signature

#2848 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2007 - 01:42 PM

Разбира се, че в истинските развъдници се правят селекции, подбор на родителите и всякакви изследвания. Това заключение за болнавостта го казвам защото... Аз имам кокер гледан вкъщи и има проблеми с очите, всяка сутрин капки и, знаете как е. А съседката има улична превъзходна тип рошко и това куче веднъж не съм чула да има какъвто и да е здравословен проблем. И това не е защото се грижат за него, напротив той сам се справя с живота. Не му сълзят очичките има идеални бели зъбки без да му ги мият и така.
Това имах предвид, някакси на уличните превъзходни всичко им "минава като на куче".
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2849 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2007 - 02:06 PM

Сега, относно представянето:
Аз се казвам Габриела на 23, а кученцето ми е Памела на почти 3 и е американски кокер (до колкото ми е известно) b) и живеем във Варна.
Историята ни е следната: Аз от малка искам кокер, но уви все се разминавах нещо. Мрънках ли мнрънках на приятеля си, но той все ми казваше: "Единия от двамата ви ще спи на двора". Една вечер той ме извика на вън и какво да гледам в колата един кокер рус, къдрав до безобразие на около година и нещо (Коки). Коки бил изоставен пред един магазин от собственика си (бивш горски, който го взел от свой познат за лов, но кучето преди това е живяло в апартамент и неставало за лов и го зарязва) bash Грижехме се за Коки около 2 месеца и животани се преобрази в този вид dribble . Но тъй като и двамата с приятеля ми бяхме студенти (задочно) и сесиите ни се засякоха само за 3 дни, се наложи да поверим Коки на брат му. В деня на нашето завръщане Коки изчезва. Затворили го на двора, но някой го е видял и прибрал ouu . Как мижеш да вземеш куче което не е навън, а си е в двора, що за хора са това? a)
Около 2 месеца обикаляхме по спирки зоомагазини и т.н. с плакати, но ови от него нямаше и следа.
Времето лекува, а аз бих добавила и нов кокер.
Родителите на приятеля ми ме изненадаха за рождения ми ден с приказен подарък - Памела angelpik
Взета е от "развъдник" в Пазарджик на 2, 4 години. Там явно е била гледана само заради раждането и е държана в клетка. Нямаше никакви хигиенни навици със спластена козинка и с голям страх от хората. Благодарение на форумите тук, вече имаме някакви хигиенни навици, но не точно b)
Преди седмица се запознах с груминг-а на кокерите и сега си набавяме материали. Снимките които са на линка по-долу са нейни от началото когато дойде при нас (април месец). Вече не я е страх от морето и скача и плува
;) Но от хора все още я е страх, въпреки че се стараем да я запознаваме с нови и нови лица.
Това за сега от нас, с някои от вас може да се видим в Кранево, ние ще дойдем само като наблюдатели и ще bravoS на професионалистите b)
P.S. Снимки ще кача по-късно, че сега сме на планина и не си взехме Блутута на компютъра.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2850 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2007 - 02:49 PM

Още веднъж добре дошли от мен и Саричка, която както споменах също беше с лоша съдба до попадането си у нас. радвам се, че Памела има втори шанс за по-добър живот и ви уверявам, че ще стане голяма глезла след време. Страха може и да си остане, Сара така и не го преодоля, та сме малко проблемни навън, но като цяло душичката ми се оправи. Внимавайте само за здравословното й състояние. След няколко поредни раждания /ако са я ползвали за това/ има много по-големи рискове за заболяване на половата система. Така че внимавайте.
С нетърпение чакаме снимките, а Сара е нясвакъде из темата, можете да я видите когато поискате. Поздрави от дългоушка на дългоушка.
User's Signature

#2851 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 04:29 PM

Привет на всички кокеролюбци!
Ето линк , където може да видите индивидуални снимки на бебетата на Ike и Iosha.
http://dcforum.info/...p?p=32941#32941

Приятно разглеждане!

#2852 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2007 - 05:21 PM

bravoS bravoS bravoS Бебоците са невероятни.А как ги кръстихте?

#2853 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 09:53 PM

Да имат, следващите снимки ще публикувам с имената.

#2854 Потребителят е офлайн   dian4ety Икона

Публикувано: 15 July 2007 - 09:57 PM

Az imam angliiski koker 6paniol ot okolo 2 sedmici i moga da kaja 4e ve4e tolkova mn go obi4am 4e nemoga da jiveq bez nego! Az su6to iskam da popitam nqkoi dali znae prez kolko vreme se hrani i sus kakvo e nai dobre da se hrani??? nok nok nok

Прикачени файлове

#2855 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 July 2007 - 11:24 PM

dian4ety, здравей, добре сте дошли сред нас. Кокерчето е много сладко. И наистина са способни и за една минута да те накарат да ги заобичаш. За кокер е най-добре да се дава гранулирана храна, висок клас /премиум или супер премиум/ като дозата е обозначена в таблица на чувала с храна а е най-добре да се дава половината сутрин и половината вечер. Кокерите по принцип са със чувствителни стомаси и трябва да се внимава много какво яде. И абсолютно никакви кокали.
User's Signature

#2856 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:12 AM

Здравейте, кокери! Ние с Айра не сме се обаждали тази седмица, защото бяхме на лагер на палаткиии! b) Няма да ви описвам колко почитатели си спечели тя, само ще кажа, че не можех да отида някъде, без около нас да се събере група от 10-тина души, които искаха да я мачкат, галят и гушкат. w) Там имаше и едно бигълче, с което се сприятелиха много бързо и падна голямо тичане по поляната. Точно в нашата група имаше и една дакелка, с която обикновено се разбираха, но се случи и да поспорят... В крайна сметка всичко мина благополучно. d) d) Тара и Айра се изживяваха като будилници, чувстваха се задължени да ни събудят поне половин час преди определеното време... wink
Понеже тримата беше почти невъзможно да ги хванем в кадър, на който да се виждат добре, ето снимка само на Айричка и Спарки: w) w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#2857 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 11:22 AM

Ооо, сега видях снимките на бебоците! Леле, колко са сладки!!! w) w) w) Много, много, ама много са хубави! Да ги нагушкате от мен! Много са хубави!
dian4ety, добре дошли сред кокерите! 1super d)
User's Signature

Качена снимка

#2858 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2007 - 10:27 PM

Ето ни и нас, прибрахме се вчера от Родопите. Цели 5 дена откъснати от цивилизация, толкова ни беше хубаво, пълна почивка! Кучовци тичаха на воля, щуряха, дори пазеха лагера nok .
Как не им се измори опашката? Толкова бяха щастливи! При първата възможност ще го повторим и ще потретим

1super . Ето и малко снимки, да се кефите и вие с нас!

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2859 Потребителят е офлайн   keysi Икона

Публикувано: 19 July 2007 - 09:46 AM

здравейте приятели на сладките кокери. доста рових из форума преди да се регистрирам и да помоля за съвет.имам кокер на 1 годинка.живеем в къща с двор и той си живее на двора. проблема ми е следния:от месец и половина започна да лае неудържимо рано сутрин.излизам и започваме да си играем да се храним и така докато тръгна за работа и след мен той отножо започва да лае.съседите ме заплашват. какво да правя моля посъветвайте ме как да се справя???

#2860 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 10:31 AM

Здравейте Keysi,

Това е доста често срещан проблем при кучетата.
Трябва да се подходи деликатно и да се работи за корекция на това поведение.
Може да ползвате услугите на инструктури изобщо на хора, които са компетентни в тази област и са добре запознати с темперамента и психологията на кучето.
Такъв човек, наблюдавайки поведението на вашето куче, може да прецени ваднага къде е проблема.
Твърде е вероятно според мен ако кучето живее само навън в двора да се чувства по-изолирано и да търси повече вашата компания.
Ако вас ви няма и Вие сте ангажиран по-цял ден е нормално да се получава така, казахте че кокера е на една година, което означава че това е едно доста младо и енергично куче за тази възраст. Все още това е период на затвърждаване на навици, така че не го изпускайте, за да не стане късно и оттренирайте някои основни неща на които искате да се научи кученцето. Това ще Ви донесе удовлетворение и сигурност за двамата за следващите години прекарани заедно.
Мога да Ви предложа следното нещо да опитате като начало.
Ставайте по-рано сутрин и го изведете някъде навън на разходка- градинка или местенце, където не се движат автомобили, и няма вероятност да излезе на улицата.Вземете топка и му я хвърляите , така то ще бяга ще ви я носи и ще изразходи достатъчно енергия. Кокерите са апортиращи кучета и хвърлянето на топка им доставя голямо удоволствие, а също това е една добра тренировка за кучецето. След като се приберете изчакайте да почине и чак тогава го нахренете( в никакъв случай не даваите веднага храна, това е опасно. Така всяка сутрин кучецето ще Ви чака с нетърпение за разходката и за удоволствията които му харесват , ще бъде по-удовлетворено и по-лесно ще може да преглътне Вашата липса. Опитайте!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни