Кокер спаньол
Публикувано: 26 July 2007 - 09:49 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 26 July 2007 - 07:29 PM
Чета редовно, но няма нищо ново с което да ви занимавам, освен че станахме на 9 месеца. Иначе с всеки изминат месец става все по-послушен (колкото е възможно - без ината разбира се). Вече пишкаме навън, но само пишкаме.
Честито на татко Харди! Чакаме снимчици. А за куклите на Айк и Йоша просто нямам достатъчно сладки думи! Изпадам в такова умиление, че...добре че не са пред мен! Ще падне голямо мачкане и целуване! Поздрави!
Публикувано: 27 July 2007 - 02:34 AM
Отдавна чета форума,но не се осмелявах да пиша,въпреки че съм повече от влюбена в кокерите! w) Бедата е там,че аз загубих моята обична американка преди 3год.примирих се със случилото се,простих на доктора,който беше виновен за смърата й,но много ми липсва-липсват ми подкупващите й и хитри очи! s) ,шавливата кокерска опашка,пакостите...всичко!То е ясно,че веднъж живял ли си с кокер,то вече си пристрастен към тях!Няма друга такава порода-на това мнение сме всички,нали?Моля ви за помощ,за да си намеря малко съкровище!Чета в интернет за кокери-американски,които се продават,разпитвам познати,но нямам успех,уви...Дилемата е там,че кокери с родословие-е такива почти няма s) ,а ако се случи това чудо,то цената на подобно кучило е просто невероятно висока!Как ще се развива породата,като се размножават само неродословни кокери?И как да не се поддадеш на изкушението и да не си вземеш един такъв неродословен,но чаровен мъник,като така отчаяно търсиш кученце!Помогнете-дайте съвет! ;)

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 27 July 2007 - 12:05 PM
Като производител на кучилото на Ike x Iosha, ще Ви разясня някои неща с които смятам не сте запозната.
От прочетеното във вашия пост, си миля че вас Ви интересува само финансовата страна на при закупуването на кученце, а не качеството и родословието на които също би трябвало да обърнете внимание, щом искате куче с родословие. Знаете ли за каква сума ние сме купили нашите кучета импорт от чужбина, цената е няколко пъти по-висока от тази на която се предлага сега поколението, сумата сме изпратили по-банкова сметка, което също оскъпява, заради трансфера, експортно педигри, което се заплаща, (тук в Бг не ви трябва за изложби), разходи по-пътуване и така нататък да не се впускам в подробности, на вас сега цената на кученцата ви се вижда скъпа, а ако бяхте закупили, куче като нас, какво щяхте да кажете не знам.
На нас ни предоставиха две три снимки и трябваше предварително по-тях да избираме, а не сега както вие имате възможността за толкова снимков материал, и информация.
От казаното виждам че информацията за родителите, не сте погледнали даже, можехте да попитате някой съдия какво означават тези титли за да ви разясни, ако не знаете..
Има достатъчно съдии в България, които биха Ви обърнали внимание и биха ви консултирали.
А за представянето на кучетата на десетки изложби в БГ и чужбина, не сте обърнали внимание, защото тези титли не падат от небето а са извоювани достойно. Айк е Multi Ch, , куче което интензивно е представяно на изложби през последните пет години, ако бяхте прочели както трябва щяхте да видите и третото място на Световното в Полша, един голям успех за кинологията в България, при такава конкуренция от развъдчици от световна величина за породата. Защо не направите запитване до развъдчици в Европа да видите каква цена ще ви обяват за далеч по-некачествени родители, направете го за да си сверите часовника като мислите че цената е невероятно висока.
На вас ви се предоставя златен шанс с това кучило, но очевидно вие не сте се сетили за това, защото цената е съобразена с нашия стандарт, ако нямате тези средства как ще се грижите за едно такова куче по-нататък.
Когато направихте запитване до мен за кученцата, и аз ви поканих в Търново да доидете да ги видите, вие какво направихте, доидохте ли?
Поне можехте да дойдете да ги видите, след като ви поканих, или да се обаждате, да питате, така прави заинтересования човек, а вие не си направихте труда дори затова, да отговорите или да кажете че цената не ви устройва, но намерихте време да напишете че цената е непосилно висока. Много ми е обидно, че по-този начин се пропагандира поколението на Айк и Йоша от хора като вас.
И в заключение искам да кажа, че аз и семейство Никитович сме отворени към всички, които оценяват истински нашите кученца, които обичат, радуват и държат на качеството на породата.
Публикувано: 27 July 2007 - 05:31 PM
Марияна,не си ме разбрала правилно и съвсем безпричинно ме обвиняваш,приемайки поста ми като директно обвинение към теб,"пропаганда"iсрещу поколението на Айк и Йоша!Направо ми се доплака от думите ти! s) Защо!Тъжно ми е,защото в действителност е точно обратното-напълно осъзнавам всички стъпки и трудности,които сте преодолели,за да има кокери с такива качество като Айк и Йоша в Б-я,а и по-важното,към което се стремите-тяхното поколение да остане в България! bravoSВъпроса е другаде-колко кокери в Б-я имат родословие? А колко са кокерите без документи за произход!

Публикувано: 27 July 2007 - 05:53 PM
Аз не говоря за пари-всеки си знае възможностите-а и да се гледа куче е отговорност,и морална, и материална-разходите по закупуването на куче са многократно по-малки от средствата,които човек влага,ако иска кучето му да се развива здраво и оптимално задоволено!

Публикувано: 27 July 2007 - 07:00 PM
Публикувано: 28 July 2007 - 02:37 PM
Покрай нас няма много новини. Ава навърши годинка и се научи да плува. На мен най - сетне ми свършиха изпитите и сега всеки ден ходим на една река близо до вкъщи. Обикновенно сами, но когато си намеря компания оставаме по цял ден. Ава не можеш да я извадиш от реката. Когато излезем всички тя застава на плитко и започва да скимти, защото не й обръщаме внимание. Излиза от водата чак когато ни види да стягаме багажа и в редки случаи, когато успеем да я примамим с храна. Удивително е, че кокер ще препочете да се плацика, отколкото да ебне под масата дали няма да падне нещо О.О
В началото се притеснявах, че не е хубаво да прекарва толкова време във водата, но не сме имали никакви здравословни проблеми, пък товва упражнение го правим вече две седмици... определено изглежда, че й понася добре. Толкова се уморява там, че като се приберем спи непробудно поне час. За съжаление нямам снимки да ви покажа, всички са на телефона ми и нямам кабел, за да ги прехвърля. Като се върнат родителит ми ще взема кабел от тях и ще ви ги покажа.
Дечицата на Айк и Йоши са прекрасни (((: !!! Толкова ми се прииска да си взема едно. За съжаление това няма как да стане скоро. Иначе такава мисъл се върти упорите в главата м още откакто ги видях за пръв път. Мъчно ми е, че не мога да си позволя да взема две кучета, Ава толкова много има нужда от другарче. Не ми харесва това, дето общува предимно с хора, има много малко кучета около нас и за да се видим с някое учешко другарче са необходими дни в уговорки кога, къде и пр... Ужас. Та надявам се да им намерите добри, любящи и грижовни стопани.
Иначе за купуването на непородисти кокерчета съм съгласна напълно. Макар че аз извадих страхотен късмет с Ава, защото до сега не ми е правила никакви проблеми, не е боледувала и не съм имала проблеми с възпитанието й, тези истории, които разказвате, направо ме шашкат. Ако знаех тези неща, преди да ми подарят Ава, определено щях да потърся кокер с родословие. Просто съм адски щастлива, че моето е такова здравичко.
Публикувано: 31 July 2007 - 03:49 PM
Честито за двата месеца на бебетата на Айки и Йоша w) w) w)
Честито за Родопите, честито за Габрово, честито за реката, за деветте месеца, за едната годинка, за плуването и лудуването...
b) Да не пропуснах някого. Нямаше ме седмица само, а сякаш месеци не съм влизала d)
Публикувано: 01 August 2007 - 02:17 PM
Публикувано: 01 August 2007 - 04:27 PM
Стискам ти палци всичко да се оправи, а кученцето ти да отиде при много добри и грижовни хора.
Успех!!!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 August 2007 - 05:23 PM
Публикувано: 02 August 2007 - 08:21 AM
Публикувано: 02 August 2007 - 02:43 PM
Публикувано: 02 August 2007 - 06:03 PM
Така че - успех на бебчетата 1super
Публикувано: 02 August 2007 - 09:04 PM
Публикувано: 03 August 2007 - 12:15 AM
Със сиурност ще се намерят ценители на породата,които ще са щастливи да притежават едно такова съкровище.
Ще има и други,които ще предпочетат другите варианти!

Публикувано: 03 August 2007 - 12:28 AM
Снимки като ида да я сниам :-[ 0889909786 -обадете се , за да ви я хваля още
Варна