Цитат
Със сиурност ще се намерят ценители на породата,които ще са щастливи да притежават едно такова съкровище.
Ще има и други,които ще предпочетат другите варианти!
Аз лично не знам каква е цената, но плахо смеех да подозирам, че е горе-долу такава. Кученце като тези лично аз бих отказала само защото приемам подобно кученце за страшно висок жест, и огромна отговорност, който поемам с осиновяването (купуването му). Разбира се, че не е проблем да се продадат кученцата. Но аз мисля че това кучило е безценно богатство за България, тъй като не само е качествено и родословно, а родителилте, само единият от които познавам, са префектни представители за породата си. Таткото е дългогодишен шампион на няколко страни. Под шампион се има предвид не хубаво куче, а куче най-силно доближаващо се до съвършенството и идеалът за породата във всеки един аспект - визия, поведение, характер, осанка, телосложение, мускулатура, кости, ъгли, пропорции, нрав, козина, зъби, очи, уши, опашка, лапи, нокти и мигли ако щете... Това кучило е богатство. Аз лично бях страшно трогната и развълнувана, когато разбрах за тях, но пред отговорността, която смятам, че взимането на такова кученце трябва да поема, не посмях.
Изобщо не може да се коментира цената, когато говорим за родословно животно. Дори и такава ми се струва прекрасна. Вариантите при взимане на куче са само и единствено два:
- Искам, търся и желая дадена порода - съобразявам се с цената и при огромно желание правя и невъзможното за да се сдобия с такова куче.
- Харесвам дадена порода, нямам пари, купувам си пумиярче или осиновявам такова, което поне малко да ми напомня за породата, кастрирам го веднага и му давам безграничната си любов за цял живот без да се интересувам повече от породата му, защото то такава няма. Дай боже само да е здраво.