Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2901 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 August 2007 - 10:41 AM

Цитат

Цената,която аз знам е 800лв.
Със сиурност ще се намерят ценители на породата,които ще са щастливи да притежават едно такова съкровище.
Ще има и други,които ще предпочетат другите варианти!

Аз лично не знам каква е цената, но плахо смеех да подозирам, че е горе-долу такава. Кученце като тези лично аз бих отказала само защото приемам подобно кученце за страшно висок жест, и огромна отговорност, който поемам с осиновяването (купуването му). Разбира се, че не е проблем да се продадат кученцата. Но аз мисля че това кучило е безценно богатство за България, тъй като не само е качествено и родословно, а родителилте, само единият от които познавам, са префектни представители за породата си. Таткото е дългогодишен шампион на няколко страни. Под шампион се има предвид не хубаво куче, а куче най-силно доближаващо се до съвършенството и идеалът за породата във всеки един аспект - визия, поведение, характер, осанка, телосложение, мускулатура, кости, ъгли, пропорции, нрав, козина, зъби, очи, уши, опашка, лапи, нокти и мигли ако щете... Това кучило е богатство. Аз лично бях страшно трогната и развълнувана, когато разбрах за тях, но пред отговорността, която смятам, че взимането на такова кученце трябва да поема, не посмях.
Изобщо не може да се коментира цената, когато говорим за родословно животно. Дори и такава ми се струва прекрасна. Вариантите при взимане на куче са само и единствено два:
- Искам, търся и желая дадена порода - съобразявам се с цената и при огромно желание правя и невъзможното за да се сдобия с такова куче.
- Харесвам дадена порода, нямам пари, купувам си пумиярче или осиновявам такова, което поне малко да ми напомня за породата, кастрирам го веднага и му давам безграничната си любов за цял живот без да се интересувам повече от породата му, защото то такава няма. Дай боже само да е здраво.

#2902 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2007 - 01:06 PM

Diyana Char, видях в профила ти, че скоро имаш рожден ден, не искаш ли един рошав подарък? Бъди сигурна, че ако поемеш такава отговорност, винаги ще имаш нашата подкрепа. Ще имаш помощ във всичко, няма да се отървеш от съветите ни при отглеждане на тази прекрасна порода, а ако имаш и желание ти да се научиш на груминг, винаги съм на среща!!! 1super
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2903 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2007 - 02:25 PM

Привет на всички от нашето голямо любвеобилно семейство!
Много се радваме че имаме токова много искрени почитатели сред вас.
Очаквайте нови снимчици на пакостниците, в събота ги очаква една хубава баня със слънчева вода, дано да е хубаво времето само, особено за едното светло момче това ще е голям празник, той толкова обича водата и само да има по-голямо количество се шмугва без да му мисли. Така сме планирали почивните дни засега, има вероятност да доведат и един бебешор нюфаундленд, да играят всички, само не знам как ще им стига водата в басейнчето при това положение? r)
Ето една хубава и полезна статия от дог.бг, особено за онези които да се спряли вече на порода и им предстои да си купят първо кученце.
http://dog.bg/f/inde...f=31&t=9122&hl=

#2904 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2007 - 05:21 PM

Здравейте!Не съм писала от много време, но вече съм на линия.Кокера ми (Пърси) направи една годинка даже му правихме Рожден ден и ще ви пратя линк с клипчето от vbox7, но има СРТАШЕН за мама проблем.Пърси се скубе толкова много, че чак по стената обира косми реша го и пак да не би да му трябват витамини или някакви хапчета?

#2905 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2007 - 06:49 PM

ivana, има няколко причини за падането на косъм, но първо трябва да изключим кожен проблем, ако няма проблеми по кожа, косъма ще е здрав, лъскав. Как то казваш, че кучето ти е младо, възможно да пада все още бебешката козина( зависи с каква четка и гребен го решеш). Също така може да пада от жегата, все пак беше доста горещо този месец. Иначе може да му вземеш Петнил или Мегадерм, има ги по магазини или при ветеринари. Те подпомагат растежа на нов косъм, укрепват корена на косъма, спират косопада. Обаче продължавай да го решеш сега всеки ден. Съветвам ти преди това да минеш при вашия вет, нека все пак погледне да няма друг проблем. Успех! 1super
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2906 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 10:13 AM

Здравейте!Много благодаря за съвета непременно ще купя тези препарати.Няма кожен проблем, защото не се виждат екземи, но въпреки това ще го заведа на ветеринарен.

#2907 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 10:14 AM

Здравейте!Много благодаря за съвета непременно ще купя тези препарати.Няма кожен проблем, защото не се виждат екземи, но въпреки това ще го заведа на ветеринарен.

#2908 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 10:17 AM

Извинете за двете поредни съобщения.А за четката от едната страна е телена, а от другата е четка незнам точно как да я определя,но е нещо подобно.Ще я доразгледам и ще пиша пак.Чао!

#2909 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2007 - 12:07 PM

ivana, питам за четка, защото има такива, които само решат горния слой на козина, не отстраняват подкосъм и мъртвия косъм. Освен четка вземи и гребен, обаче с въртящите зъбци, така ще избегнеш неприятното скубане на твоето куче. Опитай.
User's Signature

Качена снимка

#2910 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 02:59 PM

най-сетне и аз си намерих кученце...от днеска е с мен ама е мн забавна хаха w) w) цял ден се забавлявам с нея ама ще ви помоля за малко съвети..като например кога да я изкъпя и кога ще мога да я разхождам....каква храна да използвам и най-важното трябва ли да й режа опашката или не ...тя е още на месец и половина и... (:

#2911 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 04:38 PM

Честито ти кученце!Да ти е здраво и игриво! r)
Относно въпросите-част от опашката се отстранява хирургически,когато кокерчето е на възраст3-6 дни,но вече определено се приема становището,че такава манипулация въобще не трябва да се извършва!И с право според мен!
Разхождане-10-15 дни след ваксинацията и никакво излизане преди това!Не си го и помисляйте-твърде опасно е!За наше съжеление може да се каже,че има почти постоянна епидемия от смъртоносни болести ката гана,парвовироза..Пак повтарям-никакво излизане!
Относно храненето-има много подробна информация във форума.Като правило се придържайте първоначално към вида храна,която кученцето е приемало до момента.Кокерите имат чувствителни стомахчета,особено бебенцата,и рязка смяна на вида храна,би предизвикало стомашно разстройство.
Още веднъж-честит малък сладур!И пращай снемки,за да се порадваме всички! w)
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#2912 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 04:43 PM

А как го кръсти бебешока?
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#2913 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 05:31 PM

Алис се казва (((((: w) w) w) w) благодаря за информацията...значи ще му оставя опашката така както си е..уф щях да питам нещо ама го забравих..а да за къпането не ми каза кога ще мога да я изкъпя, че тя беше гледана в къща и беше обрала всички калчища там (: виждам все още малко зор докато я накарам да ходи в тоалетната, ама ще се мъкна след нея и докато не я накарам да ходи където трябва няма да я оставя (: все пак още доста време има...щото на 16-ти има ваксина и няма да изкарвам....а да и може ли малко повече информация за рязането на опашките...защо се прави и защо е по-хубаво да не се прави (:
edit: иии сетих се щях да питам през колко време да я храня и колко пъти (:

#2914 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 August 2007 - 08:47 PM

ace, честита бебешорка. Ако това ви е първо куче е хубаво да се разходите из целия форум и да прочетете основни теми, като темата за храненето, ветеринарните лекари, обучението и т.н.
Ако кажете на каква възраст е бебето ще е по-лесно да даваме съвети. Като за начало трябва да знаете, че ваксините са 3 и чак след 3-тата /когато кученцето ще е на около 3 месеца/ ще можете да го изкарвате. Опашката при кокерите се реже, за да не се наранява когато кучетата ловуват. В случая с домашните кучета няма никакъв смисъл да се реже опашката, само ще се подложи кучето на ненужно упояване /което си крие рискове/ и болка /щом не е на няколко дни кученцето определено дълго време ще го боли/. Аз имам кокерка с опашка и това й е чара на нея, всички се заглеждат в нея. Къпането засега не е много добра идея, но можете да я забърсвате с влажна кърпа или да й купите шампоан на пудра, казват че действа.
Най-добрата храна за подрастващо кученце е гранула висок клас вид за подрастващи, защото те са съобразени с нуждите на едно растящо куче и хранейки я с такава храна ще сте спокойни, че не й липсва никоя хранителна съставка. А на всеки чувал с такава храна има таблица, на която пише по колко пъти на ден колко грама от храната се дават.
Пак честито за бебешока и прочете из форума има страшно полезни неща.

За останалите съфорумци, ЗДРАВЕЙТЕ! Ние бяхме на Рила, хижа Скакавица. Сара умря от щастие тези дни. Тичаше, скачаше, щураше се нагоре надолу..... не си намери място. Коронния й номер беше да влиза в реката, да си завре муцуната до очите във водата, да си намери най-големият камък, който може и да го изнесе от коритото на реката. Ние се бъзикахме, че иска да разшири коритото на реката, че да стане възможно плуването в него. Утре обещавам снимки, имаме си бая. Освен това Сара успя да види 5 от седемте езера на Рила, за разлика от мен, аз се разболях и не можах да стигна до тях. Тя е герой, а сега ми се сърди, че разходките са толкова кратки и не я водя на реката да си шляпа.... Май трябва да й купя някоя хижа с река w)

Утре обещавам снимки с разкази, засега се оттегляме със Сара, с поздравления за всички и всичко, което се е случило, докато нас ни нямаше.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2915 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 08:41 AM

Браво, чудесно се е чувствала твоята Саричка, догодина коледен подарък- хижа с езерце, звучи фантастично за вас двете, поздравления от мен за чудесните грижи които полагаш за нея!
Аз искам всички стопани на моите бандити да бъдат така грижовни като теб. bravoS

Ето ги и с техните официални имена:

Addicted To Love
Качена снимка

Absolute Golden Mirage
Качена снимка

Ambassador
Качена снимка

Amazon Eyes
Качена снимка

#2916 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 09:53 AM

Това е Алис...има малко коремче ама е супееер Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка w) w) w) w)

#2917 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 August 2007 - 10:11 AM

Meridit имената им са страхотни! Винаги съм се чудела как така собствениците избират толкова красиви и подходящи имена за кучилата си, но следейки тези бебета вече виждам как става. С много труд, любов и търпение. Ужасно много им отиват, вече са направо готови за подиума. Пожелавам им страхотна кариера и още по-добри стопани от мен, защото аз далеч не съм толкова перфектна. Но им пожелавам да бъдат обичани както аз обичам Сара - безгранично.

асе, водили ли сте бебешорката на преглед, когато я взехте? Обезпаразитена ли е? Сладурка е.
User's Signature

#2918 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 11:19 AM

Радвам се, че ти харесват, те отговарят напълно на визията и характера на всеки един от тях.

Ето линк за други снимки:
http://www.dcforum.i...er=asc&start=90

#2919 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 11:23 AM

не, но е има първа ваксина и на 16-ти ще ходим за втора....още не съм я водил на ветеринар да я прегледа, защото я взех в събота и просто няма как...пък и още не съм решил къде да я заведа...и само един съвет ще помоля...какво да й правя ушите докато яде....задължително ги слага в купичката с яденето хаха (:

пс. ако знаете от къде мога да си поръчам свирка за кучета плийс дайте един линк (: r)

#2920 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 August 2007 - 11:32 AM

Първи съвет: сменете лекаря. Не може да се слага първа ваксина без да е обезпаразитено кучето преди това. От кой град сте, ще намерим по-добър лекар ако можем. Воденето на ветеринар при взимането на куче е първата работа, която трябва да се свърши. Още повече като знам евентуално от какво място е взето. Ушите няма да ви се налага нищо да ги правите след като вземете гранулирана храна, тя е суха и с нея няма никакви проблеми. А свирка за кучета за какво ви е?
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена