Кокер спаньол
Публикувано: 04 August 2007 - 04:38 PM
Относно въпросите-част от опашката се отстранява хирургически,когато кокерчето е на възраст3-6 дни,но вече определено се приема становището,че такава манипулация въобще не трябва да се извършва!И с право според мен!
Разхождане-10-15 дни след ваксинацията и никакво излизане преди това!Не си го и помисляйте-твърде опасно е!За наше съжеление може да се каже,че има почти постоянна епидемия от смъртоносни болести ката гана,парвовироза..Пак повтарям-никакво излизане!
Относно храненето-има много подробна информация във форума.Като правило се придържайте първоначално към вида храна,която кученцето е приемало до момента.Кокерите имат чувствителни стомахчета,особено бебенцата,и рязка смяна на вида храна,би предизвикало стомашно разстройство.
Още веднъж-честит малък сладур!И пращай снемки,за да се порадваме всички! w)

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 04 August 2007 - 05:31 PM
edit: иии сетих се щях да питам през колко време да я храня и колко пъти (:
Публикувано: 04 August 2007 - 08:47 PM
Ако кажете на каква възраст е бебето ще е по-лесно да даваме съвети. Като за начало трябва да знаете, че ваксините са 3 и чак след 3-тата /когато кученцето ще е на около 3 месеца/ ще можете да го изкарвате. Опашката при кокерите се реже, за да не се наранява когато кучетата ловуват. В случая с домашните кучета няма никакъв смисъл да се реже опашката, само ще се подложи кучето на ненужно упояване /което си крие рискове/ и болка /щом не е на няколко дни кученцето определено дълго време ще го боли/. Аз имам кокерка с опашка и това й е чара на нея, всички се заглеждат в нея. Къпането засега не е много добра идея, но можете да я забърсвате с влажна кърпа или да й купите шампоан на пудра, казват че действа.
Най-добрата храна за подрастващо кученце е гранула висок клас вид за подрастващи, защото те са съобразени с нуждите на едно растящо куче и хранейки я с такава храна ще сте спокойни, че не й липсва никоя хранителна съставка. А на всеки чувал с такава храна има таблица, на която пише по колко пъти на ден колко грама от храната се дават.
Пак честито за бебешока и прочете из форума има страшно полезни неща.
За останалите съфорумци, ЗДРАВЕЙТЕ! Ние бяхме на Рила, хижа Скакавица. Сара умря от щастие тези дни. Тичаше, скачаше, щураше се нагоре надолу..... не си намери място. Коронния й номер беше да влиза в реката, да си завре муцуната до очите във водата, да си намери най-големият камък, който може и да го изнесе от коритото на реката. Ние се бъзикахме, че иска да разшири коритото на реката, че да стане възможно плуването в него. Утре обещавам снимки, имаме си бая. Освен това Сара успя да види 5 от седемте езера на Рила, за разлика от мен, аз се разболях и не можах да стигна до тях. Тя е герой, а сега ми се сърди, че разходките са толкова кратки и не я водя на реката да си шляпа.... Май трябва да й купя някоя хижа с река w)
Утре обещавам снимки с разкази, засега се оттегляме със Сара, с поздравления за всички и всичко, което се е случило, докато нас ни нямаше.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 05 August 2007 - 08:41 AM
Аз искам всички стопани на моите бандити да бъдат така грижовни като теб. bravoS
Ето ги и с техните официални имена:
Addicted To Love

Absolute Golden Mirage

Ambassador

Amazon Eyes
Публикувано: 05 August 2007 - 10:11 AM
асе, водили ли сте бебешорката на преглед, когато я взехте? Обезпаразитена ли е? Сладурка е.

Публикувано: 05 August 2007 - 11:19 AM
Ето линк за други снимки:
http://www.dcforum.i...er=asc&start=90
Публикувано: 05 August 2007 - 11:23 AM
пс. ако знаете от къде мога да си поръчам свирка за кучета плийс дайте един линк (: r)
Публикувано: 05 August 2007 - 11:32 AM

Публикувано: 05 August 2007 - 11:45 AM
На Сара любимото занимание, лов на камъни в реката:

И посещението на езерата и тичане по най-огромната полянка, която някога бяхме виждали:

Тук как се е хвърлила в езерото смело, само тя си знае:

Спирам до тук, защото иначе ще ми направят голяма забележка за многото снимки ;)
Полянките:

Публикувано: 05 August 2007 - 03:41 PM
Искам и Памела да е толкова игрива и бягаща, като Саричка w) Благородно ви завиждам за купона който става с нея b) dribble
ace, честито за новото попълнение. Алис е един невероятно сладък ушко :) Относно ушите и храната, наистина няма да имаш проблеми когато мине на гранули, но все пак като поотрасне можеш да и вземеш от онези металми купи които са под лек наклон и така ушите им остават навън.
Аз когато взех моя сладур, тя отказваше упорито да яде гранулирана храна. Каква ли не пробвахме, от най-висок до най-нисък клас и не. Затова докато се хранише с манджички и захващах ушите с щипка за пране. Но не самите уши r) , а само косъмчетата.
А за какво ви е свирка? Няма смисъл от нея, освен ако няма да я ползвате за лов?! Аз лично само ловни кучета съм виждала да се викат така. Не е ли то да се развикаш на поляната пред блока Алис-Алис, а тя да си тича ли тича.... l)
И все пак ето един адрес където има всичко:
http://www.bg-pet.com/
Поздрави на цялото кучешко семейство!
Публикувано: 05 August 2007 - 05:35 PM
Свирчицата аз поне ползвам вместо викане в междублоковото пространство. Чува се леко свистене и сутрин и късно вечер е особено подходящо, когато търчи малкото под прозорците на хората. Но трябва обучение. Всеки ден, постепено, постъпателно, много за кратичко, с много търпение и много любов.
Преди всичко сега кученцето е само бебенце. Интересува го само папото и спането, а акането и пишкането си остава... за вас b) - то не го прави на пук, просто не може да стиска като всяко бебе.
Билянка, снимките и явно и самото изкарване са великолепни. Прекрасна ваканция за Сара. Това е щастие за всяко куче - планина, поляни и вода.
Публикувано: 05 August 2007 - 06:57 PM
асе, има тема, много хубава, в раздела за обучение. Прочетете всичко написано там и се опитайте да го приложите. Балатум пак е за предпочитане в сравнение с килим, например.

Публикувано: 05 August 2007 - 07:02 PM
Публикувано: 05 August 2007 - 07:23 PM

Публикувано: 05 August 2007 - 08:02 PM
Цитат
r) Наистина и аз обичах да гледам Чарли сред природата. Както казваш - това ми стигаше, за да забравя всичко, каквото и да е. Пренасяше ме в друго измерение. Само да го гледам как подскача и се суети сред храсталаци и треволяци, как се рови в сухите листа, когато дойде есента и нарочно шуми с крачета, как вее уши сред полята, как подскача в снега и го лапа с наивна детска възхита...
Само да го гледам... това ме изпълваше с живот...
Значи Сара била дебеланка l) l) l) Аз пък сега разбрах. Ако по принцип не може да изразходва достатъчно енергия с градските разходки с намаляването на дажбата дали не можете да контролирате фигурата й?
Публикувано: 06 August 2007 - 08:13 AM
Така се чувствам зле като пиша тези редове s) s) s) . Толкова ми се къса сърцето, че ....незнам вече.....

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +

w) w) w) w)