Кокер спаньол
Публикувано: 17 August 2007 - 09:09 PM
Публикувано: 19 August 2007 - 10:35 AM
Публикувано: 19 August 2007 - 02:05 PM
Обожавам ги тези дългоушковци!
Гандев,радвай се на детските моменти на Биби-колкото и неприятни да са беличките,после щи си спомняш за тях с умиление.Все още е мъник и белалия,постепенно ще улегне с времето,но трябва да сме търпеливи и упорити в обучението.Аз лично не успях да се справя с буйния нрав на предишната ми американска кокерка-и като поотраснала продължаваше да си вилнее в къщи,когато я оставяхме сама-просто пораженията бяха по-малки. s) Мисля че обикновено причините са две-имат твърде много енергия,която трябва да се изразходва.Ако не се оситурят изтощително дълги разходки и игри,енергията се насочва към белички-гризкане на врати,обувки,....Втората причина е,че кокерите обожават хората,цялото им същество предопределя нуждата им да общуват с любимия им човек,а неговото отсъствие от дома е твърде болезнено, чувстват се тъжни и изоставени-а отговорът им се изразява пак в белички.Моята кокерка си отваряше всички врати в апартамента,а любимото и занимание беше да разкъсва всевъзможни неща-тоалетна хартия,вестници...като старателно се превърнат на съвсем мънички парченца и се разпилеят из цялата къща.Решението е по-твърда дисциплина,без да се поддаваме на подкупващия кокерски чар,макар че дългоушковците са в състояние с един поглед да омилостивят всеки и даже да забрави беличката от преди минута... w) Осигуряване на изморителни игри,а у дома обезопасяване на апартамента преди тръгване за работа и даване на нещо за занимавка и гризкане.Със смях си спомням как сутрин хвърчах из апартамента и вдигах всичко ценно на недостъпна височина,но после се оказваше,че нашата хубавица,все пак е успяла да си хареса нещо l) ,затова се принудих да я заключвам в коридора,заобиколена от кокалчета за гризкане!
1super

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 20 August 2007 - 10:12 PM
Атанаосва, благодаря за съветите. Май са ни малко разходките ... ouu ouu ouu
Ти кога ще ни покажеш твоето коки? :) Дай да видим бонбончето victoryVVV
Публикувано: 21 August 2007 - 12:48 PM
М-да-а-за един дългоушко разходките никога не са достатъчни,особено за младежта l) Аз винаги намирам другарче,подходящо по пол и възраст на кучетата ми-така хем кучо лудва от игри и за 30-40 мин.изплезва езиче,хем аз съм доволна,защото после oo !И кавказката ми също е абсолютно социализирана-може да си играе дори и с женски кучета-е при нея беше бавен и сложен процес цивилизованото отношение към себеподобни....
Снимки скоро-да се разхубавеем окончателно-истински Дон Жуан-дами, внимавайте! b)

Публикувано: 23 August 2007 - 03:49 PM
При моето кучешко войнство веселбата е пълна...Кокерчо се учи на възпитание от кака си,ама и тя прихваща белите от него l) Вече редовно,когато отсъствам от къщи,двамцата си полягват блаженно в моето легло
oo + oo = oleeee
Абсурд е да ги приуча на различни купи с вода-чуждата вода все е по-вкусна!Иначе и навън се подкрепят-опасностите са общи,навсякъде са като скачени един за друг-тук душне единия,след него идва и другия...а най-накрая и аз! l)

Публикувано: 23 August 2007 - 04:08 PM

Публикувано: 23 August 2007 - 04:33 PM
Цитат
Стискам палци и това да се оправи и след време да е само спомен 1super

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 23 August 2007 - 06:46 PM
Биби е на разходка в морската сега с истинската си стопанка w) и мята уши от радост!
Публикувано: 24 August 2007 - 08:20 AM
Днес, моите бандити навършват три месеца, да са много здрави и да бъдат много обичани! Ето малко снимки на Ambassador и Addicted To Love.
http://www.dcforum.i...r=asc&start=120
С нетърпение очаквам и снимка на Absolute Golden Mirage, да го видим колко е порастнал.
Някои кучовци днес отиват на изложба в Сърбия, успех на Zorro , да ни представи достойно!
Приятно и безопасно пътуване на цялата българска група и много весели моменти!
И понеже ще има специалка само за спаниели, да направят снимки, да има какво да разглеждаме.
Публикувано: 24 August 2007 - 09:16 AM
Тръгваме след малко, стискайте ни палци!
Absolute Golden Mirage, ще го снимам в понеделник, като се върнем. Малкия ще бъде при нас три дена! Ще има фото сесия! Ще снимам и изложбата, много кокери се очаква да има, все пак е специалка! Очаквайте снимки в понеделник. d)
Публикувано: 24 August 2007 - 12:15 PM
Снимките с тяхната малка кака са невероятни-като angelpik са!

Публикувано: 24 August 2007 - 03:41 PM
idol ike, стискаме ви палци! Всъщност не се и съмнявам, че ще се предстажите просто блестящо!super best
PAtanasova, много се радвам за малкия! Дано да се оправя съвем колкото може по- бързо! 1super w)
Поздрави от нас с Айра! d) Целувки на всички кокери!

Публикувано: 24 August 2007 - 03:47 PM
Много се радваме, че палавниците се разхубавяват все повече и повече. Искрено се надяваме в най-скоро време и те да си намерят щедри и любящи родители (осиновители). b)
Де да можехме да сме едни от тях dribble
Весели игри през оставащите топли дни на всички дългоушковци и техните стопани

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +