Кокер спаньол
Публикувано: 28 August 2007 - 08:07 AM
Ето и малко снимки от киноложкия уикенд: http://www.dcforum.i...t=2536&start=15
Разгледайте, има много английски кокери.
Публикувано: 28 August 2007 - 10:21 AM
Нашата Айра, за която предишните й стопани твърдяха, че й прилошава по време на пътуване и заради това не почти не беше излизала от София, пропътува и това лято сромните над 2000 км из България. d)
Бяхме на палатка в местността Узана в Стара планина. (Специално за нея избрахме палатка с прозрачни прозорчета на преддверието, където спеше, за да може да вижда какво става навън и да ни ..."пази" nono )
Понеже случихме необичайно горещо време, някои дни в следобедните часове се криехме под сенките на екопътека "Узана" . Там беше истински рай и за нас, и за кучо. Пейки, къщички, катерушки, много камъни за катерене, дори една класна стая на открито, в която и тя изяви желание да поседне на чина:
Прикачени файлове
-
S5003293m.jpg (57.13K)
Брой сваляния: 26

Публикувано: 28 August 2007 - 10:28 AM
Ето я гордата "покорителка" на върха:
Прикачени файлове
-
S5003336m.jpg (31.34K)
Брой сваляния: 32

Публикувано: 28 August 2007 - 10:28 AM
idol ike, завиждам ви искренно и благородно, че можете да посещавате изложби, да сте в центъра на тези неща и да се срещате с толкова красиви представители на кучешкия род. Дано някой ден и аз се насладя на изложба с толкова много кокери.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 August 2007 - 10:31 AM
Прикачени файлове
-
S5003404m.jpg (41.88K)
Брой сваляния: 30

Публикувано: 28 August 2007 - 10:33 AM
Цитат
Все едно описваш Айра... Тя все не може да реши дали е птичарка или овчарка и ни "пасе" всички... l) w)

Публикувано: 28 August 2007 - 10:37 AM
А ето малко стари спомени от времето когато Сара беше с дълга и права козина l)
http://www.vbox7.com/play:d7a1d084
http://www.vbox7.com/play:7f865dfd
http://www.vbox7.com/play:6e3e6034

Публикувано: 28 August 2007 - 10:41 AM
След като се наситихме на планината, продължихме към морето. Спряхме в Търново и станахме "болярки" на Царевец. Понеже пак беше доста горещо (а и дали само за това wink ) на нея най-много й хареса в двореца, с люботитство обходи всичките хладни стаи. :) Позира в една ниша, която й заприлича на трон, но тази снимка съм я пуснала във фотоконкурса... После благоволи да спре за малко за друга снимка отвън:
Прикачени файлове
-
S5003535m.jpg (44.95K)
Брой сваляния: 27

Публикувано: 28 August 2007 - 10:49 AM
Ето я пред водата, сигурно си мисли: " bl) Не-е-е! Не ми мирише добре тая голяма локва!"
Прикачени файлове
-
S5003684m.jpg (52.16K)
Брой сваляния: 25

Публикувано: 28 August 2007 - 10:52 AM
Ето я пред един "скромен" кактус, с който тя, като истинска умница, не пожела да се запознае по-отблизо. bravoS
Прикачени файлове
-
S5003746m.jpg (60.67K)
Брой сваляния: 24

Публикувано: 28 August 2007 - 11:02 AM

Публикувано: 28 August 2007 - 11:52 AM
Браво Блинки , страшни пътешествия сте направили, спокойно можем да кажем ,че Айра е смела пътешественичка, за кратко време обиколи цяла България, че и крепостта Царевец е посетила, браво!
Много хубави са клипчета на Сара, и това сладко коте е също като на рекламите на котешките храни , голяма игра е паднала.
А морето си е страшно, трябва адаптация за него, и моята Iosha, не се реши да се изкъпе на миналогодишните изложби Варна, Камчия, за сметка на това всички лабрадори и голдъни бяха във водата,а стопаните им не можеха да ги накарат да излязат от водата..
Публикувано: 28 August 2007 - 01:21 PM
А за морето- не съм се отказала, надявам се догодина да й хареса. w) Дааа, ще има доста спомени, които да ни топлят... b)
Поздрави и на вашите дългоушковци-големи и малки, особено малки! w) l)

Публикувано: 28 August 2007 - 01:23 PM
Смалявайте снимките.
Тук пише как се публикува снимка.
Моля, не пишете с червено - реших, че информацията е супер-друпер важна.
мод

Публикувано: 28 August 2007 - 01:28 PM
Както говорихме и по имейла Томи е много сладък, но наистина е смеска с някоя друга порода. По тази причина не е никак хубаво да го пускате на женска, защото изобщо не се знае какво ще излезе поколението. Пък и 11 месеца е доста рано за такива неща.
Тук ви приемаме с удоволствие, всеки нов челн на нашето кокерско общество е добре дошъл да споделя проблеми и да дава съвети за отглеждането на тази страхотна порода. ДОбре дошли.

Публикувано: 28 August 2007 - 03:11 PM
За три дена при нас дойде на гости Absolute Golden Mirage, неговата стопанка е в болница за три дена. d) Вчера пък дойдоха едни приятели на гости с бебе хъски. Голяма игра падна!

Нашия мъник доста порасна и козинката също. Довечера пак ще го чака груминг, това ще му е за втори път, а той е само на 3 месеца, няма как, трябва да свиква с процедурите, за да е лесно в бъдеще. b)
Публикувано: 28 August 2007 - 09:44 PM
Преди:

След:

Главата и муцуната винаги се подстригват!!! r)
tigyrcho, мерси за поздравления, Зорро беше на ниво, той е младо куче, те първо прохожда. Доста трябва да се постарае, да повтори постижения на Айк, живота е пред него! 1super
Публикувано: 29 August 2007 - 10:38 AM
Първо да честитя на Зорро-голяма конкуренция,а той сега "прохожда "по ринговете,голям успех!!!
w)
Честно казано почти благородно позавидях на Айра-искам и аз да съм ваше куче-ех,то ще бъде живот,пътешествия...Прекрасни стопани сте,Blinki
bravoS
Кокерчо Томи е сладур,но буквално се губи сред тази богата окосменост s) -след пострижката съм сигурна,че ще ни заплени всички,от една снимка е невъзможно да се търси чистопородност или примеси.
Аз постригах сама моя кокерчо,защото имам опит,но за съжеление при него беше плачевно положението-сигурно с месеци са се заплитали в козинката разни боклуци,та трябваше да се действа не по естетически правила.А той,на мама сладурчето,е такъв чистник-сам идва при мен и дава лапичка,за да изчистя някое трънче или подобно.След разходка влиза сам в банята-поставя си крачето в легенче с разреден шампоан, а после го обливам с чиста вода-никакъв протест от негова страна,напротив-търпеливо изчаква всички процедури.Спинка в леглото ми...Докато пиша на компютъра ме гледа съсредоточено и бута с глава коляното-иска да го погаля! w) Какво да ви разказвам-имам си чаровен и послушен глезанчо и съм много щастлива,че съдбата ме събра с него.Едно желаех,друго се случи,но явно всичко е било писано...

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!