Кокер спаньол
Публикувано: 14 August 2007 - 09:43 PM
PAtanasova, как е бонбона? Възстановява ли се? Милото, си представям как се кокори като вижда, че му говориш. Ако мята опашле, значи те разбира и ти отговаря на любовта. Гушни го от Биби! И все така му давай енергия да живее. Бонбончетата винаги усещат настроението ни ...
Биби, нашия Биби ника му идва от едно от многото имена-производни, с които го наричаме от сорта на Тимбърлю, Бимбърлю, Дръмбър, Бръмбър, Бумби и така нататък. И така - най-оборотното сега е Биби (от Бимбър... хаха) Интересното е, че винаги отговаря, може би това се дължи на интонацията ни ... dribble
Направо понякога се ужасявам коко много го обичаме, не искам да си и помислям, че страда или пък го няма.
Преди месец една кола без малко не прегази Биби - пред блока ни! А ние сме на тиха улица и един глупак така профуча, а го видя, че е на пътя! Толкова бързо станаха нещата, че да го викаш ли, да го гониш ли Библьо ... и само като го чук как изквича и ми причерня! Слава богу само беше забърсал крачето ни. Биби се беше препарирал, трепереше и се изпишка както седеше. Веднага на лекар, снимка и слава богу нищо страшно нямаше.... worthy От тогава колата и пред входа да е паркирана - на каишка!
Обаче много гризе горкия, калций му даваме и не спира и не спира ... Первазите на вратите ми са изядени... Дали няма някаква миризма, която да отблъсква и да ги намажа ... Чували ли сте нещо? bl)
Публикувано: 14 August 2007 - 11:00 PM
Благодаря ви за подкрепата-добрите пожелания,казани от сърце,винаги помагат-вярвам го!И ето-ние сме вече много по-добре-кокерчо преминава на домашно лечение,махнахме абоката,защото няма да има повече вливания на глюкоза.Кръвната картина показва все още тежка анемия,както и възпаление-не е локализирано.Д-рът предполага,че е от бъбреците,но не е сигурно-тежкият живот на кучо се е отразил в-у целия организъм,има много проблеми,вследствие на бездомния си период.Характерен признак е многото пиене на вода,2-3 литра на денонощие,както и острата миризма на урината-имали ли сте подобен проблем?Хубавато е,че с всеки ден има подобрение-хапваме специални гранулки предназначени при профилактика на бъбречни смущения,при това с удоволствие и вече с кокерски апетит!Постригах кокерчо-дано елегантната нова прическа да му данесе и успех с мадамите,които така усърдно ухажв по време на разходка,докато законната му половинка-кавказката ни овчарка го чака у дома l) За мен е истинско щастие да се грижа за това куче,но любовта май е взаимна-не ми изпуска от поглед и ходи постоянно след мен-изчаква ме да излезна дори и от тоалетната и се радва,сякаш съм отсъствала дни наред bl) ...Ех,щастливи моменти!
На всички кокерчета пожелавам лека нощ и вълнуващи утрешени игри-а на стопаните им спокойствието да приемат кокерските лудории с усмивка!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 14 August 2007 - 11:20 PM
Мога само да изкажа адмирации към теб 1super 1super 1super

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 14 August 2007 - 11:36 PM
Чудя се някой гледал ли е мъжко и женско куче едновременно-как се действа в периода на разгонване?А по време на разходки-до този момент ги извеждам-мъжкото кокерче и женската кавказка поотделно,но живот и здраве,си представям как след време ще бъдат заедно r) Ще е добре и за двамата,особено за кокерчето,което ще се ориентира по реакциите на кавказката,когато не ме чува,че го викам или нещо друго.Така си мисля.Поне у дома почти не се забелязва,че кучо е оглушал,защото наблюдава кавказката много внимателно и се учи.Например казвам Седнете -съпроводено със специфичния жест-и двамата изпълняват командата.Вие на какво мнение сте-споделете опит nok

Публикувано: 15 August 2007 - 10:26 AM
Публикувано: 15 August 2007 - 11:13 AM
Публикувано: 16 August 2007 - 01:21 PM
Какво решихте, ще го задържите ли? victoryVVV
А какво стана с другото бебе, което щеше да си взимаш?
Публикувано: 17 August 2007 - 01:01 AM
Как са чаровните разбойници l) Кокерчото се подобрява с всеки изминат ден,вече започна да се заиграва с кавказката,макар че тя определено не му е в "категорията"."Чудя се защо кавказката се опитва да се качи на кокерчо като мъжко куче при скачка. a) Четох някъде ,че тава изразява доминиране на кучето и не е свързано с пола или сексуалност.Кокерчо не се дава на грамадната мадама и ръмжи предупредително-вече заяква и показва силен характер.Не е съвсем ясно кой ще се оформи като лидер между двамата...Имам късмет,че кавказката е много добре възпитана,та покрай нея и кокерчо се учи-дава лапа,сяда и ляга-не сме обработили командите,сега сме съвсем в началото,но с наградка в ръката успеваемостта е 100% b)
За периода на разгонване направо не ми се мисли s)До сега Мечка-кавказката,не е заплождана,но май нямам желание да се занимавам с развъждане,макар и с родословие,предпочитам да я кастрирам.Разбира се,че и аз още не мога да се престраша-чета различни мнения по въпроса и наистина има голяма полза за женските,тъй като се намалява риска от различни болести,ама...операция си е все пак,а и тя е вече на 5 години!
Колкото до кокерчо,аз никога не съм гледала мъжко куче и ми е съвсем неясен въпроса с кастрацията на мъжко куче-реагира ли пак на разгонените женски?А и малкия е голям женкар-днес пак ме заряза и кукна към една немска овчарка-Мечка и тя след него,явно ревнуваше-едвам предотвратих жински бой за кокерчо!М-да-а емоции не ни липсват... l)Все още няма изградени хигиенни навици-пишкаше навсякъде,но постепенно се научи да ходи на терасата-сигурно не може да стиска повече от 4-5 часа,а и той пие невероятно много вода-2-3-4 литра!!Сега спинка щастливо в леглото ми-признавам си,не издържах на изкушението и му разреших oo

Публикувано: 17 August 2007 - 01:47 AM
За кастрацията - на мъжките, миризмата от разгонена женска им действа, но не така, както ако не са кастрирани. Пак си имат мерак, но много по слаб.
Казвали са ми, че женска е добре да се кастрира към 5-6 годишна, защото по късно може да има усложнения при операцията.
Разбира се, ти единствено можеш да решиш как да постъпиш.
За пиенето на вода - не искам да те плаша, но кучето на сестра ми, също кокерка, пие огромни количества вода и не можаха да и поставят диагноза. През м. Март се наложи спешна кастрация и при отварянето докторите ни казаха, че има много голямо сърце и много малък черен дроб. Обясниха ни, че може би точно това е причината за това огромно поглъщане на вода, т. е. от черният дроб идва всичко. Беше и правена ренгенова снимка, но там тези неща не се виждат.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 17 August 2007 - 06:27 PM
Dmm, благодаря ти за поста-не ме плашиш,аз се нуждая от всякаква информация,за да осигуря адекватни грижи и лечение на Кокерчо!Сега сме 7 дни на антибиотик,после 3 дни почивка,а след това евентуално отново кръвни изследвания и урина.Лекарствата за момента са-Synulox-широко спектърен антибиотик,BeNeurin-съдържа витаминиB1,B6,B12-много полезно,използвах го при екземи на кавказката.и още други,но не ги помня наизуст.
Проблемите са няколко,но с грижи и внимание,могат да се преодолеят и единствената трайна последица от ужасно тежкия живот
на Кокерчо да остане частичното оглушаване.Надявам се!
Голяма радост ни носи това куче-веднага стана любимецът на семействато,а и навън на разходките е така общителен с хората,че веднага спечелва симпатии...М-да-а-хубаво е,когато разхождаш кучето си,хората да не се отдръпват ужасени от гигантските му размери...
Весели моменти ви пожелавам,мили кокери!

Публикувано: 17 August 2007 - 09:01 PM
Гандев Чери наистина прилича на малкия разбойник, муцунките им са направо едно към едно по форма удивително направо.
А Чери наистина порастна много и умствено, което е много важно, страшно послушна стана направо да не повярваш,катто беше по малко диваче не вярвах че някога ще започне да ме слуша ама явно любовта и търпението си казаха думата, разбира ме като че е човече сповечко окосмяване и този неустоим кокерски поглед - обичам ги тея сладкиши w)
Публикувано: 17 August 2007 - 09:02 PM
Атанасова, страхотно е, че сте добре! Дано съвсем скоро проблемите на чаровника да са един лош спомен!
Ай, днес като се прибрах онемях - Тимбър е останал за 2 часа сам в къщи и намерих перваза на вратата на банята да се държи на пирони... Уууууужас, а биби стои и ме гледа и мята с опашле ... Как да му се скарам, а и да му се скарам, дали ще разбере? ... Взех да ровя във форума за някакви миризми, които да отблъсват животните и поръчах един спрей ... да видим... Какво да правя вече не зная. Някой преборил ли се е с такъв проблем успешно? :-/
Публикувано: 17 August 2007 - 09:09 PM
Публикувано: 19 August 2007 - 10:35 AM
Публикувано: 19 August 2007 - 02:05 PM
Обожавам ги тези дългоушковци!
Гандев,радвай се на детските моменти на Биби-колкото и неприятни да са беличките,после щи си спомняш за тях с умиление.Все още е мъник и белалия,постепенно ще улегне с времето,но трябва да сме търпеливи и упорити в обучението.Аз лично не успях да се справя с буйния нрав на предишната ми американска кокерка-и като поотраснала продължаваше да си вилнее в къщи,когато я оставяхме сама-просто пораженията бяха по-малки. s) Мисля че обикновено причините са две-имат твърде много енергия,която трябва да се изразходва.Ако не се оситурят изтощително дълги разходки и игри,енергията се насочва към белички-гризкане на врати,обувки,....Втората причина е,че кокерите обожават хората,цялото им същество предопределя нуждата им да общуват с любимия им човек,а неговото отсъствие от дома е твърде болезнено, чувстват се тъжни и изоставени-а отговорът им се изразява пак в белички.Моята кокерка си отваряше всички врати в апартамента,а любимото и занимание беше да разкъсва всевъзможни неща-тоалетна хартия,вестници...като старателно се превърнат на съвсем мънички парченца и се разпилеят из цялата къща.Решението е по-твърда дисциплина,без да се поддаваме на подкупващия кокерски чар,макар че дългоушковците са в състояние с един поглед да омилостивят всеки и даже да забрави беличката от преди минута... w) Осигуряване на изморителни игри,а у дома обезопасяване на апартамента преди тръгване за работа и даване на нещо за занимавка и гризкане.Със смях си спомням как сутрин хвърчах из апартамента и вдигах всичко ценно на недостъпна височина,но после се оказваше,че нашата хубавица,все пак е успяла да си хареса нещо l) ,затова се принудих да я заключвам в коридора,заобиколена от кокалчета за гризкане!
1super

Публикувано: 20 August 2007 - 10:12 PM
Атанаосва, благодаря за съветите. Май са ни малко разходките ... ouu ouu ouu
Ти кога ще ни покажеш твоето коки? :) Дай да видим бонбончето victoryVVV
Публикувано: 21 August 2007 - 12:48 PM
М-да-а-за един дългоушко разходките никога не са достатъчни,особено за младежта l) Аз винаги намирам другарче,подходящо по пол и възраст на кучетата ми-така хем кучо лудва от игри и за 30-40 мин.изплезва езиче,хем аз съм доволна,защото после oo !И кавказката ми също е абсолютно социализирана-може да си играе дори и с женски кучета-е при нея беше бавен и сложен процес цивилизованото отношение към себеподобни....
Снимки скоро-да се разхубавеем окончателно-истински Дон Жуан-дами, внимавайте! b)