Кокер спаньол
Публикувано: 30 August 2007 - 06:18 PM
Публикувано: 30 August 2007 - 06:26 PM
PAtanasova, относно копрофагията, Памела има този проблем и незнам какво да я правя. Само от 5 месеца е с нас, а вече съм развила някакъв инстинкт и усещам на къде се е запътила, и "газ" след нея bl) Ако някой се е спасил от това, моля да пише, как w)
Diqna_Stoicheva, относно подстрижката на Томи, че тя си е супер на този етап. Ето муцунката му се вижда вече. Прежалете малко от перчема и ще видите, че и на него ще му олекне. Idol_ike, много подробно е обяснила са грууминга на ам.кокер в ето: http://dog.bg/f/inde...=39&t=8148&st=0
седем странички са прочетете и ще видите, колко лесно ще се получи. Много хора се учим от тях b) , за което им благодарим много! Успех!
Публикувано: 30 August 2007 - 06:46 PM
Публикувано: 30 August 2007 - 06:48 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 August 2007 - 06:50 PM
tigyrcho,от личен опит казвам,че излекуване се получава само с много дебнене и наказания,не че има пълен успех,но поне моето куче от явно лайноядство пред мен- премина към тайно такова,само при изключителна предпазливост и разсеяност от моя страна l) Сигурна съм че и ти като мен ще почнеш да "надушваш"още преди куч подобни деликатеси и ще го водиш на каишка в "минираните" райони wink
Мале-е-е,че хубави бебета-изпаднах във възторг,разглеждайки снимките им и само мигах щастливо занемяла...Да са живи и здрави,гордост за Айк и Йоша,както и за всички кокеролюбители в Б-я! w)
Мога ли в Български Кокер Клуб да получа информация за регистрираните американски кокери в Б-я?С кого да се свържа в клуба?

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 30 August 2007 - 07:36 PM
Публикувано: 30 August 2007 - 08:08 PM
Честито на победителите и много щуро детство на бебетата!
Сестра ми цяла седмица е вече в отпуска и Биби се е видял в чудо от разходки, като се прибере, все едно нямаме кученце - сън, сън и пак сън! :)))))
Нашия не е злояд - апетит към всичко има, най-новото 20 е, че яде сухи листа, но слава богу на акита не налита - само ги души.
Тимбър - пълно щастие в морската!
Прикачени файлове
-
Copy_of_S5031048.JPG (101.52K)
Брой сваляния: 20
Публикувано: 30 August 2007 - 09:06 PM
tigyrcho, благодаря ти, че повтори линка за груминг, дано повече хора да го видят. r)
Относно копрофагията, аз съм пресякла проблема на 3-месечно куче с дистанционен метод, колкото по рано стане, толкова по добре, за всички бели върши работа. Как действа: издебвате кучето, когато приближи "мина", в този момент го замервате с нещо дрънчащо( връзка стари ключове, стар кучешки синджир, нещо да дрънка), и веднага викате НЕ или ФУ, е разбира се не хвърляте по кучето, но дори ако го замерите него, резултата е още по добър!
Кучето се стряска, отскача, а вие го викате миличкото, закриляте, награждавате. b) Обаче НИКОГА кучето не трябва да види, че вие хвърляте по него! Опитайте, много е лесно и ефикасно. Има много различни трикове, благодарение на които живота ви с вашето куче да е приказка!
PAtanasova, надяваме се да дойдем до Стара Загора на изложба, искаме да покажем бебетата, за тях ще е дебют!
Относно членове на куба, пиши на лични, ще ти отговоря за всичко, каквото те интересува, клуба е нов, няма много членове, за него съм писала преди 2-3 месеца в тази тема.
Рудо, Мираж е вече отдавна при новите собственици, само ни се наложи да дойде за няколко дни при нас, нямаше на кой да го оставят, обаче утре си тръгва. s)
Публикувано: 31 August 2007 - 03:15 PM
Много се радвам,че Тимбър се забавлява така добре-след дълги разходки няма как у дома да не е angelpik !
Наистина жалко,че има само една снимка на Томито w)
-хайде,чакаме още!
Idol ike-изпратих лично съобщение,както ме посъветвахте,но нямам отговор все още s)
Нека да ви разкажа за снощната ни разходка с кучовци.Бяхме в парка,беше вече привечер,тъмно,спокойно,затова реших да ги пусна да потичат на свобода.Кокерчо е голям любопитко и постоянно се вре в храсталаците,все си души нещо свое,извънаредно интересно за неговия кокерски нюх.Мечка-кавказката,винаги ходи редом до мен-така е обучена,а и мързеланка е - не и се предприемат подобни шавливи дейности,като кокера.В един момент Кокерчо се втурна към изненадващо появило се на полянката куче-немска овчарка,мъжка,чиито собственик беше на 5 минути след нея a) Естествено другият мъжкар въобще не оцени радушното посрещане и се нахвърли на моето куче.Ужасих се,защото кокерчо беше така беззащитен-продължи да си върти опашката,неразбрал какво се случва даже. s) Хукнах към кучетата,за да спася Кокерчо,а с периферното си зрение забелязах колко далеч е другия собственик,и съвсем се уплаших-и да има желание(каквото не прояви), не можеше да дойде навреме!В този момент Мечка също побягна към тях,изпревари ме,със скок се намеси в схватката и докато разбера какво се случва,просто за секунди успя да сгълчи немската овчарка-не я сдави сериозно,просто шумно и демонстративно я отстрани от Кокерчо.Милият наш господинчо продължи да мига неразбиращо,а кавказката застана пред него и предизвикателно наежи козина срещу натрапника,готова пак да скочи,ако не се отдалечи.Чак тогава другият собственик се стресна и забърза-вече имаше опасност за неговото куче! a) Ех,колко се зарадвах,нямам думи да ви опиша как горда се почувствах,че си имам малка,но сплотена глутница! w) У дома Мечка понякога се кара на Кокерчо,все пак държи да е по-високо в йерархията от него,често даже и ревнува,ако обръщам повече внимание,но навън бди над Кокерчо като майчица angelpik
Сега,като гледам и по-дребно кученце,направо ме доядява на безотговорни стопани,които пускат безнадзорно едрите си любимци.Какво ще стане,ако постъпвах като тях- огромна кавказка,тежаща близо 60кг.да си тича на 5 минути пред мен самата-по дърветата ли да се укриват другите собственици!? a)

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 31 August 2007 - 04:06 PM
Ние Тимбър го постригахме преди месец с машинка 4 номер и е едно спретнато бебе-палавейко :))) 3 часа при домашни условия - лапички, главичка, ушета, телце, опашле :) Много беше смешен с постригани уши отначало, така му беше пораснала козинката там и като го постригахме съвсем бебе стана w)
Прикачени файлове
-
S5031038.JPG (89.12K)
Брой сваляния: 22
Публикувано: 31 August 2007 - 04:11 PM
Да, когато са подстригани късо, приличат на бебета. w)
Публикувано: 31 August 2007 - 06:44 PM
Публикувано: 31 August 2007 - 06:50 PM
Публикувано: 31 August 2007 - 09:44 PM

Публикувано: 01 September 2007 - 08:49 AM
monsitoo, добре дошъл! Много е сладък малкия Хари!