Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3181 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2007 - 09:35 PM

хахаха! ей, нямат равни, еееееееей!

Атанасова, споко - или през устата, или през дупето - ще излезе! l) Просто кокер храна не отказва, просто тя никога не е достатъчна!

За подобни случки мога да ти разказвам доста =))))

Като например, още като беше бебе - на около 3 месеца се опитвахме да го привикнем да спи самичък в кухнята (в последствие се оказа безуспешно) следахме в спалнята един филм и за отбелязване Тимбър не цвичеше, не драскаше и въобще беше много тих, учудващо тих. Свърши филма и излизам в коридора и какво да видя - човалът с картофи наполовина, другата половина на земята се търкалят! И ми страна супер смешно - викам си - голяма игра е паднала с тези картофи тук да ги търкаля наляво надясно докато не видях един картоф нагризан наполовина и се ококорих bl) - бре! Ял е! След още една крачка - гледам ЛЮСПА от картоф!! oleeee Тимбър съответно, предусещащ, че е направил пакост и смяната на тона ми - 2 крачки назад. Отивам и го вдигам и тежиииии, гледам тумбето му ще се пръсне!!!!!! Ама как да му се скарам! Скарах се на себе си, че не е скрит чувала с картофите.

И така - 3 дена акитата ни бяха само белички - живи сурови картофчета! oleeee

Слава богу нищо му нямаше, просто беше преял!

И така, кокерчо ще му е тежичко малко на бумбито сега, но ще му мине след 2 посещения на тоалетната bravoS

#3182 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 September 2007 - 09:49 PM

PAtanasova, това в някои случаи може да е много опасно. Какво количество гранули е изял? Може да се подуе, да станат бели.... Няма ли на кой вет да се обадите за всеки случай? Другия вариант е да чакате и да се молите просто да успее без проблеми да преработи гранулите без да стане проблем. Ние със Сара имахме такъв случай, изяде 2/3 тава мусака. Цяла нощ съм я мислила. Не е никак шега работа това...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3183 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 10:00 PM

Ох,Боже,хем ми е смешно,като си спомня изненаданата и невярваща на очите си Мечка-стои и не може да разбере що за смелост е това,що за лакомия...Как не го е ухапала!?Е,явно много го обича и закриля,спор няма-тя даже на нашите ръмжи,само мен ме допуска да и пипам храната,докато яде.И Кокерчо явно също!Хем ми се плаче,защото това са гранули,които са порцион за 60кг.куче! s) Да му дам ли вода?Спи и диша тежко...Мисля да изчакам да повърне,ако не-аз ще предизвикам повръщането.Има някакъв начин,сега ще проверя,който се прилага и в случаите,когато кучето се нагълта с нещо опасно,но съм забравила.Ама съм и аз-такива информация трябва да си я записвам в паспорта,за да ми е под ръка за спешни случаи,а не да мъдрувам... a)
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#3184 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 10:06 PM

Пробвай това:

"ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ПОВРЪЩАНЕ
Отворете устата на кучето и изсипете в основата на езика половин чаена лъжичка готварска сол. Главата на животното не трябва да се повдига. Силното дразнене на вкусовите рецептори ще предизвика повръщане.
Може да се използва още един начин, но той е доста трудоемък: трябва насилствено да давате на кучето вода до появата на повръщане. Може да са ви нужни от 0,5 до 3,0 литра вода, в зависимост от големината на животното."

#3185 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 September 2007 - 10:09 PM

Имаше май подобни съвети в една от статичните теми във ветеринарния кабинет. По-добре го накарай да повърне, че иначе може да стане много зле. Подуване, газове, разширяване на стомаха, недай си боже превъртане.... абе не ми се мисли....
И аз бях много стъписана, излязох от хола за части от минутата, като се върнах Сара беше с предните лапи на масата, а 2/3 тава с мусака празна.... щях да се скъсам да се хиля... Добре, че нищо й нямаше, само ходеше като табуретка. АМа тогава незнаех за рисковете.... Сега се чудя как съм я оставила така.... Ужас, какви неща вършат нашите глезотийки.
User's Signature

#3186 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 10:11 PM

Така-значи трябва да давам много вода,за да повърне по естествен начин или по-ефективното е лъжичка сол под небцето-става му гадно и повръща стомашното съдържание бързо.
Почвам с водата-1.5-3 литра a)
Предпочитам да съм сигурна,защото наистина не бива да се пренебрегне такова състояние-акото ми се струва изпълнимо,но твърде далеч във времето...
Така де... wink Каквато съм паника по здравето на кучовци,сигурно цяла нощ ще му следя дишането l)
User's Signature

#3187 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 10:13 PM

Хайде, успех, и кажи каква сте я свършили!

#3188 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 September 2007 - 10:20 PM

АЙде недей да пробваш с водата.... случая е по-особен. Не стига, че му е пълно стомахчето с яденето, а и водата.... да не стане обратното, по-зле? Опитай със солта, ако не стане се обади на някой вет ако може, ако не.... почакай да видиш какво ще стане без намеса. Ако започне да става странно състоянието му - на вет.
User's Signature

#3189 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 10:24 PM

Писали сме едновременно!
Другите породи само могат да ни завиждат за дружните кокерски напъни... bl)
Та значи-сложих солта,но навътре-киха...това е засега!Чакам...
Ей,голямо прасе е-още като го събудих,почна да си души купата,ама вече ще го наказвам a) Глезльо абсолютен е-даже и Мечка му се вързва на акъла!Какво да се прави-неустоим кокерски чар w)
User's Signature

#3190 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 September 2007 - 10:32 PM

Еми чакай, стискаме палци.... наблюдавай го. И веднага щом можеш за всеки случай на вет.... Ще ви стискаме палци. И храната вече в различни стаи на Мечката, че това е голямо количество.
User's Signature

#3191 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 11:15 PM

Свърши се worthy !!!Повърна worthy !!!
Ура!!!
bravoS Докладвам-при първото даване нямаше особен ефект,само кихане и бръчкане на муцунката,но аз не изтърпях и буквално преди минутки му сложих още една,цяла чаена лъжичка сол-и веднага блъвна! l) Значи,ако ви се наложи,при спешен случай-това е начина,който действа...То да не дава Господ,както се казва,но при нашите лакомници-яденето винаги под ключ! a)
Много ви благодаря,че откликнахте-така се притесних с този ненаситен змей l)
Явно е добре-искаше да си хапне от повърнатото-ха-ха-ха-да си го върне обратно!Лудо дете...
С предишната ми американка ни се е случвало да си открадне голямо количество храна,сама повърна,но сега става въпрос за гранули,което си е специфично,и струва ми се,по-опасно...
Ех,чак и на мен ми олекна...
Пак мерси,приятели cheers
Лека нощ на всички и целунете от мен дългоушковците любими w)
User's Signature

#3192 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 11:50 PM

Мishchica, в стандарта на англииския кокер трябва да са посочени цветовете.
Направи справка там, или се допитай до развъдчик. Аз лично бих те посъветвала да не избираш по-цвят, а по-качество.
Успех ти пожелавам в начинанието и да се сдобиеш с прекрасно и здраво кученце! 1super

#3193 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 September 2007 - 10:00 AM

PAtanasova, браво. Герои сте. Радвам се, че всичко е минало добре и няма последствия. Сега научи Мечка да си пази храната от малкия нахалник d)
User's Signature

#3194 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 01:13 PM

Пепи, страшна си! worthy Честито кокерче с нормализирано коремче d)

Дали това ще му е урок, че не трябва така да прави?

#3195 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 September 2007 - 03:13 PM

В никакъв случай. Те са си лакоми докрай. Ако ще и да умират пак им се яде. Сара с препълнен стомах искаше още да яде. Нямат насищане милите w)
User's Signature

#3196 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 10:07 PM

Samotnata,абсолютно съм съгласна с теб-кокер цял живот си остава лаком,няма задръжки относно количеството на храната! s)
Буйният характер може да улегне с времето и повечко дисциплина,ама лакомията-никога...Чудя се как приучихте вашите дългоушковци да се хранят по-бавно,и най-важното да сдъвкват гранулите-Кокерчо ги гълта като кокошка просо?! a) Незнам дали ако му дам гранули за едри породи кучета,които са по-големи,няма да почне ги схрусква?На Royal Canin за гигантски породи са направени в специална форма,за да ги хапват по-бавно кучовци,защото при тези породи е особено опасен проблема с превъртането на стомаха.Трябва да измислят специални гранули и за лакоми кокери,май! bravoS
User's Signature

#3197 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 September 2007 - 10:15 PM

Ами аз когато й давам на Сара едни гранули за устна хигиена на нутрам ги дъвче абсолютно всички, щото са квадратни и дебели, явно са й големи за гълтане. Но нутрата, нейната си храна доста често не я дъвче. Затова аз си я храня, гранула по гранула. Принудена съм. А и не ми пречи никак. ДОкато гледам новините си й ги давам. Имаме си и команда "Дъвчи", както и перване по муцуната ако не сдъвче 3 поредни гранули. И започва да дъвче. Трудно е, и е ужасно да се тревожиш И за такива неща, но няма начин. Аз изпитвам панически ужас от превъртане на стомаха.
User's Signature

#3198 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 10:36 PM

Да-а-а-явно всички сме така на тема лакомия!Превъртането на стомаха наистина е много опасно,а става така бързо,че човек няма време за реакция-ама и кокерите ли може да го получат-аз си мислех,че само гигантските породи,и особено договете са най-застрашени? bl)
Това с гранулките една по една от ръка май не става при нашата глутница,защото съм наложила дисциплина да не се взема нищо от ръка. Принудих се защото така по-лесно се приучава кучето,че храната е само в купичката-останалото е забранено,особено да се вземе от ръката на чужд човек.Само аз мога да давам по нещичко за награда при особено послушание.
Всъщност Кокерчо за отрицателна време разбра как стоят нещата и сега като дам команда на Мечка-кавказката" Седни" и хубостника се затичва,и пръв се изтопосва седнал пред мен b) Чака си наградката l) Сега манията му е да дава лапичка-и без команда-просто си решава,че така ще му се обръща внимание и се почва едно безконечно подаване на лява-дясна-лява-дясна лапичка.....не му омръзва....но на мен-Да!
Направо ми взема акъла колко е схватлив! w)
Много са умни кокерите,всичко попиват и при желание(тяхно,не на собственика wink )са способни да извършат всичко!
Да са ни живи и здрави дългоушковците-няма друга такава порода cheers
User's Signature

#3199 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 September 2007 - 10:44 PM

Аз нямам чак такъв режим. Сара взима от ръка, още повече че ми се налага понякога родителите ми да я гледат през деня, което включва ядене и награди. Няма как само в купичката. АМа и на нас не ни трябва такава дисциплина, защото тя свободна покрай хора не се пуска. Опасна е за непознати. Затова съм си спокойна. Моето куче не е дресирано кой знае колко, но пък с обяснения си се разбираме перфектно. Все едно ми е дете и аз й обяснявам какво искам да направя, или да направим. Много ми е умна.
Абе наистина, да са живи и здрави, че един ден...... ако ги няма.... света свършва.
User's Signature

#3200 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 11:00 PM

Да,много си ги обичаме тези животинки! w)
Аз съм способна с часове да се занимавам с кучетата,грижите за тях са ми всъщност удоволствие,така си почивам от работата... b)
Как така Саричка е опасна за хората!?!Явно щом кокер е станал недоверчив към непознати,значи много е изпатило душичката!Ох,мъка....Сега вие я компенсирате с любов за всички лоши дни w) w) w)
Колкото до дисциплината-наистина съм даже доста строга,но ми се налага,когато става въпрос за кавказка,живееща в апартамент.А сега се появи и Кокерчо-две кучета са си двойно щастие,но и двойна доза лудории!Може би предишната ми американка беше прекалено глезена и като си взех кавказката, се замислих дали ми се ще да имам пак така буйно и доминантно куче,обаче с размерите на 5 кокера,и буквално се ужасих...Колкото до Кокерчо-той е angelpik -не спира да ми показва колко ме обича и колко е добричък!Явно осиновените кучовци,измъчени се в живота си,като си намерят Истинския човек,си отдават цялото кокерско сърчице... w)
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни