Кокер спаньол
Публикувано: 06 September 2007 - 11:37 PM
Надявам се поне нашата любов да компенсира изживяната мъка.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 07 September 2007 - 05:59 PM
Публикувано: 08 September 2007 - 08:15 AM
Цитат
Като чета многото мнения за кокерчетата, все едно ми описвате Чара. Искам първо да благодаря на стопанката на Сара/ досетих се че е тя, след като и показах моето чудато "кокерче"/ за дето ми предложи да разгледам този линк. И вие като мен обожавате кучетата си. Яденето е голям проблем, да не говорим че се е стигало до лекари, и седмица боледуване, никой не знае какво лапа това същество ...
Друго какво да ви кажа, на каишка си я разхождам, защото само на моменти слуша, а като я викна сякаш и казвам "Тичай!" ужас е. Майка ми веднъж пострада от нейното хайманосване, след като я пуснала да потича, чакала я час и половина. Късмет е че се е върнала ... с годините поулегна ама само в къщи, навън си е бясна, търчи, души, носа и забит в земята.
Веднъж беше много ледено и студено, не знам как е надушила хвърлен кокал, ама почна да кърти леда със зъби, дръпнах я, пуснах я на една поляна далеч от това място, тя взе че се върна. Не се отказват лесно.
Иначе е адски гальовно, и все се умилква иска да гушкам и да я държа за лапи.
Естествено не пропуска да дава лапите си, тези команди ги научи бързичко, на около 3 месеца с гранули. Продажници! Хе-хе-хе, шегувам се.
Храня я 2 пъти дневно, след разходка. Сутрин с гранули на Пурина, вечер си похапва пилешки кости, зеленчуци, плодове. Никога не давам сладко. Една позната си хранеше пинчера със захар докато си пиеше кафето, ужас - грозна гледка. Никога не и давам от масата или от ръка докато аз се храня, и тя не ме закача. Всичко опира до това как кучето ще се научи да се храни.
Но в случая със Сара, която е била със тъжно минало, явно е трудно да се променят навиците на кучето. Но убедих се че дори и възрастно кучето може да се превъзпита. И още и още има кусури моето куче, с някои неща не мога да се преборя, примерно дакато и приготвям храната да лае силно, понякога много ме дразни.
Ами имам въпрос към вас, собствениците на кокери - кучетата агресивни ли са към други кучета, породисти, бездомни? Моето е! a) Хайде изписах цял роман. Следващия път ще ви пиша за болестите. d)
Публикувано: 08 September 2007 - 09:18 AM
А за болести на нас ни говори, ние водим класацията сред членовете на тази тема. Лекарките ни и приятели викат - добре, че кучето на вас попадна, че да й угаждате. Но пък си заслужава.
За съжаление трябва да споделя, че да, Сара е агресивна към някои животни, но не към всички. Този проблем се появи след като няколко пъти я набиха кучета, които тя не е предизвиквала. Сега малко сме нащрек като се разхождаме, но се справяме.

Публикувано: 08 September 2007 - 11:38 AM
Цитат
А за болести на нас ни говори, ние водим класацията сред членовете на тази тема. Лекарките ни и приятели викат - добре, че кучето на вас попадна, че да й угаждате. Но пък си заслужава.
За съжаление трябва да споделя, че да, Сара е агресивна към някои животни, но не към всички. Този проблем се появи след като няколко пъти я набиха кучета, които тя не е предизвиквала. Сега малко сме нащрек като се разхождаме, но се справяме.
При мен се получи почти същото. Нахапаха я едни въшливи булонки, буквално въшливи. Ама сега не пазя булонките от нея, оставям я да ги хапе. Че да не се навират. Дружелюбна е с женски от нашия блок, все пак от бебе си играе с тях.
А за костите, не са цели, те са смлени, и сякаш има повече месо. Купувам я от местната птицекланица, дори много я харесва. А иначе предпочитам да си я храня с гранули, защото там си има всичките витамини и минерали и т.н. Но всичко опира до възможностите. Както и да е, за нея не ми свиди, да ми е живо и здраво кучето.
Следобед ще напиша хронология за болестите. d) oo
Публикувано: 08 September 2007 - 01:12 PM
Първото което се случи, беше хапнала нещо, започна да повръща и беше на инжекции цяла седмица, не искаше да яде, бях се изплашила доста, все пак беше на около 4-5 месеца.
Втората неприятна случка, беше екземата на муцунката и. От едно безобидно падане на козинката до мустака и, оплешивя колко монета 1 лев и мястото беше зачервено. Лекарите не успяха да и вземат проба, проклето и инатесто куче. След 3 месеца се оправи, вече муцуната и си е добре.
Като стана на 2 години почна да си търка дупето в тревата, оказа се че има проблем с аналните жлези, периодично трябвало да се цедят. Заради тях тя не искаше да яде, и си подбираше късовете. А иначе по принцип няма претенции - щом е за дъвкане, всичко става за ядене. Но проблемът със аналните жлези си остана, 2 пъти годишно се разболява. Лекарката ни каза че ако е повече от 1 път месечно така, добре е да го оперираме. Засега уж е добре.
Случвало се е да погълне гранулите така, сякаш ще отида да и ги изям, естествено после ги връща и виждам как си стоят цели :( Някой път ги хруска, ама има моменти дето сякаш цяла седмица не е яла.
Аз съм студентка, случвало се е да ме няма по 2 седмици и заварвам кучето си дебело като табуретка, а това никак не е добре. Сега нещата са малко по-добре. Изглежда нашите си мислят, че нормалната дажба и е малко. Но в специалните купички си е дадено, а нашите са я препълвали ... Справихме се с това. Заради по-късите и лапички не ми се иска да пълнее, чувала съм за износени стави и т.н.
Моята Чара не е имала поколение. Хубаво е да има, но няма какво да ги правим кученцата, а за това се иска доста грижи. От опит знам. Имах една булонка /въобще не мога да я сравня с интелекта на Чара/ имаше поколение, беше ужас в нас. Бях ученичка тогава. Иначе е супер като се прибереш - малки пъплещи кутрета, барабар с майката да те посрещат. Не ме питайте колко трудно се разделих с тях. Сякаш бяха мои дечица, и се чудех дали стопаните ще ги гледат с такава любов ...
Има и нещо друго - просто е доста различна визуално за кокер, едва ли някой ще се навие да си даде кучето за партньор. Имахме един кандидат, също сбъркан кокер - черен, с огромна глава и уши, абе картинка! Но повече отива към сетера. Вярвайте и той е голям сладур и непослушко. Но не се съгласих.
Раздвам се, че ми поддържате музата да ви разказвам за моето сладко псе. Бъдете щастливи!
Публикувано: 08 September 2007 - 01:24 PM
http://www.snimka.bg...album_id=170842
Публикувано: 08 September 2007 - 01:31 PM
Бързам да се похваля,че при нас в Ст.Загора,времето се поправи и вече не вали като из ведро-вчерашните ни разходки бяха трагични,защото и Кокерчо,и кавказката обожават да шляпат в локви-даже малкия влиза в тях със засилка bl) l) Оставям ги да се накефят максимално,веднъж прежалила факта,че ще има баня след прибирането!
estranged-
здравей,радвам се да се запознаем!Колко е весело,като човек чете лудите кокерски истории-няма други такива зверчета-палави,хитри,но най-гальовнити и обичливи същества w) Колкото до кокалите,извинявай,че и аз ще се изкажа негативно за тях,но са не само неполезни,а и направо вредни.Кучетата ги обожават,но по-добре някакво накъсано пилешко месце,даже и карантията е по-подходяща-сварен черен дроб,който е много полезен примерно.За съжеление аз лично съм допускала същата грешка с кокалите при кавказката овчарка и трябваше да се случи инцедент,за да престана-уж си хапваше с апетит начупени кокали,свински,с месце,а след около седмица получи пареза на хранопровода-постепенно положението се влоши и кучо не можеше да преглъща нито храна,нито течности.Ходихме в Анимо-не успяха да определят диагноза и лечение,защото ехографа не показа нищо(или поне те не видяха нищо съмнително),кучето съвсем отпадна-едвам правеше 20-ина крачки и лягаше...ужас.След 2 седмици неадекватно лечение в Анимо с реск за кучето,си го взех и закарах в Ст.Загара-вет.специалисти направо се изумиха кактехните колеги са докарали кучето до това положение,взеха го при тях,веднага откриха парезата,макар че кокала отдавана беше преминал през отделителната система на кучо,но беше оставил поражения.Лекуваха го,а после минахме на дом.лечение с Невалин по схема...за месец кавказката се оправи,но живота ии беше на косъм!Всичко заради едно миниатюрно кокалче,което явно Мечка не е сдъвкала добре,заради лакомия... s)Не се случвало при едри кучета,но при нас се случи-какво остава за кокерите,които са така ящни,че забравят въобще да дъвчат! a)
Моля Ви,не изпадайте в нашето трагично положение и не рискувайте с кокалите ouu
Застрашавате здравето на любимите ни дългоушковци,а никакви полезни вещества не осигурявате!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 08 September 2007 - 01:44 PM
Винаги правете изследвания-в противен случай поставянето на диагнозата си е налучкване или стандартно лечение,каквото и аз записах.

Публикувано: 08 September 2007 - 01:49 PM
Цитат
Винаги правете изследвания-в противен случай поставянето на диагнозата си е налучкване или стандартно лечение,каквото и аз записах.
Благодаря за съвета, просто тогава нещата се стигнаха до там, че да се упои кучето а аз не дадох. Тя беше такъв дребосък, беше ми мъчно да гледам как се гърчи и се мъчи пре лекарите, които отчайващо се мъчиха да вземат проба. Но сега да чукам на дърво нищо няма!
Публикувано: 08 September 2007 - 03:37 PM
Публикувано: 08 September 2007 - 03:53 PM
Кокалите, особено пилешките не могат да се сдъвчат на каша като другата храна. Тръбните пилешки кости винаги остават на миниатюрни частици и затова са много рискови, могат лесно да се забият и да причинят големи бели. Затова и без друго няма смисъл от тях. По-добре нещо друго да ядат кучовците.

Публикувано: 08 September 2007 - 03:57 PM
Цитат
Ох, горките и ти и кученцето. Изчисти старателно там където е пишкало. Не го пускай в твоята стая. По-добре банята оставяй отворена. Аз правех следното, понякога след ядене я водех в банята да си свърши работата. Но като поотрасна отказа банята и само навън. Разликата е там, че аз бях почти по цял ден с нея. На 5 месеца все още нищо не разбира, предполагам вече има нови зъбки, сигурно гризе усърдно. След работа по колко време го извеждаш на разходка? Дългата разходка също помага. Като си свърши работата навън погали го и го похвали шумно. За всичко търпение му е майката. Не се отчайвай, понякога нарочно ще пишка във вас ... особено, ако нещо не му изнася ... Мъжките повечко препикават ...
Публикувано: 08 September 2007 - 04:00 PM
Цитат
Цитат
Ох, горките и ти и кученцето. Изчисти старателно там където е пишкало. Не го пускай в твоята стая. По-добре банята оставяй отворена. Аз правех следното, понякога след ядене я водех в банята да си свърши работата. Но като поотрасна отказа банята и само навън. Разликата е там, че аз бях почти по цял ден с нея. На 5 месеца все още нищо не разбира, предполагам вече има нови зъбки, сигурно гризе усърдно. След работа по колко време го извеждаш на разходка? Дългата разходка също помага. Като си свърши работата навън погали го и го похвали шумно. За всичко търпение му е майката. Не се отчайвай, понякога нарочно ще пишка във вас ... особено, ако нещо не му изнася ... Мъжките повечко препикават ...
Samotnata цункай Сара!
Публикувано: 08 September 2007 - 04:20 PM
Пишкането на леглото не е зариди облекчаване на естествените нужди(освен ако няма заболяване),а вид психическа реакция-може да е от стрес(при мен се случи,когато се преместихме в нова квартира и бях намалила игрите,заради сесията ми)но може и да е съвсем напук-вид отмъщение,за нещо,което е разсърдило кучето.Аз лично опъвах найлон върху леглото на приятеля ми-кучо дори и да спи отгоре не се изпишква,защото найлона го дразни и му пречи,не е като чаршаф wink Резултат-локвичка в моето легло вече! a) Наказах кучето-много добре знам,че прави връзка между престъплението и наказанието,защото преди аз да забележа белята,вече стои гузно!Същевременно взех предпазни мерки-заключвах спалнята,и увеличих разходките,обръщах му повече внимание и в къщи...Мина и този период за около две седмици.
Сега имам нов проблем-Кокерчо започна да спи в леглото ми като ме няма,а кавказката видя от него.Сега са oo + oo..... oleeee !Попиват като гъба всичко лошо един от друг-кавказката скача в локвите,Кокерчо след нея...Слава Богу,че и от възпитанието на каката прихваща,но в минимални дози! l)

Публикувано: 08 September 2007 - 04:29 PM
Цитат
Съжалявам че не съм била тук по-рано, чета и се смея, много забавен форум. Това с тавата с мусака е до болка познато. И също така жертвите които кучето прави в името на яденето. Помня че Чара беше на 4 месеца като от масата се качи на мивката което около 70 см разстояние и изяде почти половин тава с баница, оцеля еййй нищо не му стана! Раздвам се че до ден днешен не бърника в кофата, явно знае какво наказание я чака ако бръкне ...умнотия!
Публикувано: 08 September 2007 - 05:03 PM
Представете си и кучетата да ползват компютри и да си пишат в кучешки форуми теми като-
1. b) 10 сигурни начини да преядем!
2. l) Как да докопаме тавата дори и сложена на високо?-уводен курс за кокери-акробати(водещ лектор-Чара)
3. NNN Те не ме разходиха достатъчно-как да им отмъстя?
4.Помощ-собствениците ми ходят на работа!......след напътствия от по-възрастните кокери темата се транформира в
Ура-а-а те излезнаха-време е за купон!Дайте нестандартни предложения за гризане!
5.Вън вали-хайде да се омърляме дружно на кучешката полянка!
6.Лайното-най-подходящи места,на които можем да попаднем на деликатес по време на разходка
7.Гласувайте-човешки или кравешки л....а предпочитате!
8.Най-идеотското нещо,което ви е казвал вашият собственик(Странните имена с които ни наричат на галено)
9.Как да накараме нашата собственичка да не си говори по 10-ина минути с всяка срещната нейна позната,докато отиваме към парка?
10.Грижи за козината-къде да се овъргаляме за най-добър мирис и цвят!
...... drink