Публикувано: 09 September 2007 - 01:33 PM
Първо да ви поздравя, здравейте на всички клубари отново!
Нека да направя едно малко лирическо отклонение и след това ще продължа по същество ...
Днес разбрах че котето на баба ми е починало, онзи ден го водих на лекар и казаха че е отровено, вече било късно да се лекува, сложиха му инжекции, но баба ми си е мислела че ще се оправи от само себе си. Сега ми е много криво. Котката остави сираченце - мъничко бебе на 1 месец. Много тъжно ми стана. Но при баба ми на двора си е естествен подбор, ако оживее оживее, ако не, ще има друго ... a) . Дано се оправи малкото, макар че има шанс комшийката ми да го вземе в тях.
Край на лирическото отклонение ...
Ех, защо нямам и аз приятелки с кокерчета да излизам с тях ...
Та за Билянчето, мерси за съвета, но не мога да си позволя скъпи храни просто предпочитам Дарлинг отколкото Президент, или Любимец, те са още по-пълни боклуци. За мен това е най-добрата алтернатива или Дарлинг или Чапи. Ако работя как да е, но аз съм студентка всеоще. Да не си помислите че ми свиди, напротив. Има неща за които нашите не биха дали пари, но аз държа кучето да е гледано в нормални граници. И другата храна, която намерих в птицекланицата е мляното месо за животни, поне не е кокали както ме посъветвахте. На една приятелка кучето и (шотландско коли) умря точно от тръбните пилешки кокали. Даже съм чувала, че свинските били по-меки. Заради многото публикувани мнения тук за кокера, аз нямам физическата способност да изчета всичките 215 страници, затова ще ви питам много накратки без да ви отегчавам ...
За кастрацията ме интересува цената, упойката, има ли опасност кучето да не излезе от упойка, и колко време му трябва за възстановяването. То сигурно си има процедури, но трябва ли да се оперира на някакъв значителен период от разгонването. Чара никога не е била на операционна маса / да чукам на дърво не се е стигало до там/, но много мрази клиниката където я водя. Ей, кучетата не са глупави - знае къде я водя ... тцтцтц.
Няколко пъти и давах хапчета за разгонването, знаех че са вредни, понеже са хормони и объркват огрганизма, но не знаех че са много опасни. Май ще прибегнем до кастрация, не ми се иска да пострада от тези хапчета. Предното ми куче, въпреки че беше раждало, се разболя от възпаление на матката, доста често явление било при кучетата, не си спомням как се казваше самото възпаление (заболяване), понеже баща ми я / булонка беше/ гледаше повече, я заведе при някакъв измислен доктор, който разлистваше книгата за болестите и се чудеше какво да прави. Според мен най-доброто щеше да бъде да си признае че е некадърен и накрая горкото почина след 1 месец мъки. Все пак живо същество е независимо от породата.
Друг въпрос ... може да ви се стори глупав. Вашите кокерчета като моето ли непрекъснато се радва, някакво такова много силно емоционално ... все ми се радва, като съм изнервена, как да не я гушна, като играчка е. Не спира да си върти кочанчето /опашката и/. Предишната собственичка на Чара, е купирала опашките на цялото котило. Но се оказа че и цялото котило е сбъркано, другите кученца са тъмно кафеви като майка си, единствено Чара е светла като баща си ... Ще чакам с нетърпение вашите отговори.
П.П. От утре почвам лекции, едва ли ще пиша толкова често, няма и да съм си у дома да преглеждам често, много ви харесах тук всичките ... сякаш ще ми е мъчно за форума, най-вече за Чара. Но ще следя новостите ...