Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3221 Потребителят е офлайн   stelad Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2007 - 05:41 PM

И аз си мисля че може би нарочно пишка, макар че не знам за какво има да ми отмъщава...гледам постоянно да съм с него oleeee . А вечер го разхождам минимум час, а и повече в парка. Почистих матрака с препарат, после мястото го натърках с вода и малко белина в нея...знам че ги отблъсква миризмата на белина....надявам се да е за последно s) Снощи беше наказан...спа си в леглото и не му дадох да се качва в моето....но ми е миличък...така тъжно ме гледа s) Явно разбира че е направил беля, защото не се опита през ноща да се качва при мен...спа си в легълцето и днес е по любвеобвилен от всякога b) , ето и сега докато пиша е в мен и се гушка....Дано да спре с пишкането в леглото!!!

#3222 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 05:46 PM

Цитат

И аз си мисля че може би нарочно пишка, макар че не знам за какво има да ми отмъщава...гледам постоянно да съм с него oleeee . А вечер го разхождам минимум час, а и повече в парка. Почистих матрака с препарат, после мястото го натърках с вода и малко белина в нея...знам че ги отблъсква миризмата на белина....надявам се да е за последно s) Снощи беше наказан...спа си в леглото и не му дадох да се качва в моето....но ми е миличък...така тъжно ме гледа s) Явно разбира че е направил беля, защото не се опита през ноща да се качва при мен...спа си в легълцето и днес е по любвеобвилен от всякога b) , ето и сега докато пиша е в мен и се гушка....Дано да спре с пишкането в леглото!!!

Според мен е добре да си спи на леглото, не е хубаво да спи при теб. Моето така се е научило, под завивките и на възглавницата ... спокойно ще се оправи кученцето. Приятна вечер и цунки на сладурчето. oo

#3223 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 05:48 PM

Цитат

Ох-х-х-х oleeee !Чара е акробатка от малка!...... l)
Представете си и кучетата да ползват компютри и да си пишат в кучешки форуми теми като-
1. b) 10 сигурни начини да преядем!
2. l) Как да докопаме тавата дори и сложена на високо?-уводен курс за кокери-акробати(водещ лектор-Чара)
3. NNN Те не ме разходиха достатъчно-как да им отмъстя?
4.Помощ-собствениците ми ходят на работа!......след напътствия от по-възрастните кокери темата се транформира в
Ура-а-а те излезнаха-време е за купон!Дайте нестандартни предложения за гризане!
5.Вън вали-хайде да се омърляме дружно на кучешката полянка!
6.Лайното-най-подходящи места,на които можем да попаднем на деликатес по време на разходка
7.Гласувайте-човешки или кравешки л....а предпочитате!
8.Най-идеотското нещо,което ви е казвал вашият собственик(Странните имена с които ни наричат на галено)
9.Как да накараме нашата собственичка да не си говори по 10-ина минути с всяка срещната нейна позната,докато отиваме към парка?
10.Грижи за козината-къде да се овъргаляме за най-добър мирис и цвят!
...... drink

хахахахахахахахахаха, много сте изобретателни, хахахахахахаха явно затова кучетата ни приличат на нас хахахахахаха ... е не за акитата де d)

#3224 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 06:56 PM

Цитат

Представете си и кучетата да ползват компютри и да си пишат в кучешки форуми теми като-
1. b) 10 сигурни начини да преядем!....
....
...... drink

Хахахаха, откога не бях се смяла така!!! Наистина май само в тази тема могат да се съберат такива истории, че и книга да излезе. super best
Радвам се, че всички сте весели и в добро здраве! Добре дошли на новите попълнения на щурата кокерска компания!!! w)
Ние бяхме се загубили за малко, защото бяхме болниииии s) и нямах сили да пиша за перипетиите на Айричка... Вече сме добре, прибавяме към списъка с кокерските болести едни безумно възпалени лимфни възли (заради които и биопсия й правиха, добре че не се откри нищо обезпокоително). Милата душичка все едно беше глътнала две яйца с черупките, така й висеше от двете страни под ушите нещо (лимфните възли де), при това го разви с невероятна скорост, беше просто кошмарна седмица, докато излязат резултатите от второто изследване. s) s) Добре че този път си бяхме в Самоков и запрашихме направо към София, при "нашите" си лекарки в "Ита Вет" 1super ! Вече е здрава и весела, вчера след разходката в дъжда се прибра като мокра мишка, но доволна... d)
Поздрави на всички дългоушковци! И близки по нослетата от Айра! b)
User's Signature

Качена снимка

#3225 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 07:51 PM

здравей Blinki,
И аз се радвам да се запозная с кокерските клубари тук, усещам че и стопаните сме малко шантави като кучетата си, няма лошо де. Аз имам куче от 5 години и половина, а гледайте кога се вясвам тук, и то благодарение на стопанкатана Сара, Биляна. В момента кучето ми се е свило така, сякаш идва тежка зима. Глезотия! Хайде желая по-скорошно напълно оздравяване на Айричка, и много гушки на нея. Приятен уикенд.

П.П. А тя вече оздравяла, извинявай, малко съм разсеяна ...

#3226 Потребителят е офлайн   eli23de Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 10:59 PM

Здравейте, преди близо месец за първи път влязох във форума и оттогава не съм се вклюЧвала - с куЧо кокер бяхме на път и се върнахме преди три дена. Искам да ви попитам следното: бяхме на лекар, защтото наШия Бакси имаШе разстройство близо три дена - дадоха ни прахЧета, хапЧета и горе-долу сме закрепили положението сега, но незадоволително. Утре пак ще ходим на лекар. Лекарят ни попита каква храна му даваме - казах Че предимно храна от консерви (защтото не обиЧаме гранули) - наи-щеЧе цхаппи - и тои ми каза, Че "тржабвало да вдигнем нивото на храната". Тъй като бях много притеснена ми убегна да попитам каква храна да му даваме. Бакси кара щеЧе 9-та година. Сега си поставям въпроса - какво да му купуваме за ядене - той е адски капризен и не яде щсиЧко. Пробвали сме какво ли не.
Можете ли да ми дадете няакакъв съвет ???

#3227 Потребителят е офлайн   eli23de Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 11:02 PM

Предполагам Че тази тема е повеЧе за форума вет, но реШих все пак тук да попитам хора, които също гледат кокери.

#3228 Потребителят е офлайн   monsitoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 11:29 PM

Никак ли не обича гранулирана- тя е полесна, а и има различни фирми с различни вкусове и предпочитания. Моят Хари имаше разстройство преди около месец. Ветеринаря му даде смектички да яде и да глдува цял ден. После му даде да яде 3 дена една гранулирана храна специално зазапичане на стомаха. Хари много я хареса, но въпреки всичко не бива да яде по нормалните си порции, а по-малко, но по-често. По половин шепичка по 5-6 пъти на ден. И му мина, така че ако искате мога да попитам за името на храната. Може да пробвате да я давате, ама ако е злояд не знам! По-добре питайте някой по-запознат сигурно ще може да ви помогне. А ще потърся за името а тази храна и ако разбера нещо ше ви кажа, но най-добре е специалист да каже! Успех и да се оправя бързо кокерчо!

#3229 Потребителят е офлайн   eli23de Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 12:00 AM

Много сме трудни с гранулите. Опитахме се още като малък да го свикнем,защото знам Че консервираната храна не е полезна, но не се полуЧи. Той е страШен фен на Чаппи - не признава друго. Купувах му няколко пъти роял канин - яде, но с голямо неудоволствие.
Ако намерите името на храната ще опитам - ако разбирасе не се е оправил с разстройството. Мислех Че разстройството сме си го докарали с лакомствата, но се оказа , Че имаме вирус. Днес се е изхождал само щеднъж - но последните две нощти бяха коШмарни за куЧо - по два три пъти нощно време сме излизали навън - и тои така жално гледа - как ли го боли....!
Утре ще питам вет-а за храната.

#3230 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 07:33 AM

Purina? Darling мисля че не са лоши, стига да не сте ги пробвали. Ох, милото псе, дано да се оправи по-бързо. Чара като беше болничка наложи се да я карам сама да избира какво да яде. Просто я пуснах в магазина и попитах ветериранката дали може да хапне, от където хапне ще вземем, защото и тя се беше отчаяла че не яде. Избра някакви български шоколадови ... такова му се е ядяло. Стискам палци да се похвалиш ,че кучето е оздравяло. Чао и доскоро.

П.П. Интересува ме кастрацията на женско куче, може ли някой да сподели опита ...

#3231 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 09:45 AM

eli23de, Айра изкара същия вирус миналия месец. Оправихме се с някакви инжекции и май най-вече с "диетата" на Биляна: 24 часа без храна, първите 12 и без вода, после през един-два часа по една обикновена бисквитка и така 12 часа, после по малко гранули.
Много странно, че яде "Чапи", а не ще "Роял Канин"... bl) Ние в началото също давахме "Чапи", защото в магазина нямаше никаква друга, но тя ХИЧ не я харесваше. После се появи "Дарлинг" на Пурина, която й се струваше страхотен деликатес. :) Още по-после направиха добре зареден зоомагазин и оттогава й взимаме "Нутра Нъгетс" пак по съвет на Биляна. b)

estranged, за кастацията- ние кастрирахме Айра преди 5 месеца, беше почти на 7 години, всичко мина без усложнения. Има 2-3 дни, в които се движат по-трудно, особено по стълби. s) Но за около една седмица се оправя. Ако те интересува нещо по-конкретно-питай. Ще се опитвам да отговарям. А и Саричка на Биляна е кастрирана, на мен Биби ми беше "упойката", която ме успокояваше, докато траеше операцията. r)
User's Signature

Качена снимка

#3232 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 September 2007 - 11:04 AM

estranged, Darling не е качествена храна. Изобщо всичко, що е шарено не е качествено. И повечето кокери правят алергии към тях, защото са пълни с химии. Има достатъчно свестни храни по магазините, списъкът е дълъг. От тях има най-различни вкусове. Все някоя ще се хареса. Но по-добре да е по-качествена, че в противен случай не се знае какво яде кучето.

За кастрацията.... какво да кажа, дето да не съм казвала досега.... Страшно изглежда, страшно притеснително е, и двете с Бликни по време на кастрацията на нашите малки съкровища плакахме от страх. После 2-3 дни изглеждат много зле кученцата, но май повечето само изглеждат. Всъщнсот всичко минава за 20 мин /операцията/ за няколко часа събуждането от упойка и за няколко дни зараства шева. И това е. После кучето става даже по-добре от преди. Поне на Сара много добре й се отрази, а гледам и АЙричка си е още по-хубава.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3233 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 September 2007 - 01:12 PM

Поздрав от Сара и Уинтър от преди 5 мин:

Качена снимка

След като Сара се е поровила аз пуловерите на фотьойла, Уинтър е отишла да й прави компания на топло. Хитруши.
User's Signature

#3234 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 01:14 PM

Мале-е-е!Душички милички w) angelpik
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#3235 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 01:33 PM

Първо да ви поздравя, здравейте на всички клубари отново!
Нека да направя едно малко лирическо отклонение и след това ще продължа по същество ...
Днес разбрах че котето на баба ми е починало, онзи ден го водих на лекар и казаха че е отровено, вече било късно да се лекува, сложиха му инжекции, но баба ми си е мислела че ще се оправи от само себе си. Сега ми е много криво. Котката остави сираченце - мъничко бебе на 1 месец. Много тъжно ми стана. Но при баба ми на двора си е естествен подбор, ако оживее оживее, ако не, ще има друго ... a) . Дано се оправи малкото, макар че има шанс комшийката ми да го вземе в тях.
Край на лирическото отклонение ...
Ех, защо нямам и аз приятелки с кокерчета да излизам с тях ...
Та за Билянчето, мерси за съвета, но не мога да си позволя скъпи храни просто предпочитам Дарлинг отколкото Президент, или Любимец, те са още по-пълни боклуци. За мен това е най-добрата алтернатива или Дарлинг или Чапи. Ако работя как да е, но аз съм студентка всеоще. Да не си помислите че ми свиди, напротив. Има неща за които нашите не биха дали пари, но аз държа кучето да е гледано в нормални граници. И другата храна, която намерих в птицекланицата е мляното месо за животни, поне не е кокали както ме посъветвахте. На една приятелка кучето и (шотландско коли) умря точно от тръбните пилешки кокали. Даже съм чувала, че свинските били по-меки. Заради многото публикувани мнения тук за кокера, аз нямам физическата способност да изчета всичките 215 страници, затова ще ви питам много накратки без да ви отегчавам ...
За кастрацията ме интересува цената, упойката, има ли опасност кучето да не излезе от упойка, и колко време му трябва за възстановяването. То сигурно си има процедури, но трябва ли да се оперира на някакъв значителен период от разгонването. Чара никога не е била на операционна маса / да чукам на дърво не се е стигало до там/, но много мрази клиниката където я водя. Ей, кучетата не са глупави - знае къде я водя ... тцтцтц.
Няколко пъти и давах хапчета за разгонването, знаех че са вредни, понеже са хормони и объркват огрганизма, но не знаех че са много опасни. Май ще прибегнем до кастрация, не ми се иска да пострада от тези хапчета. Предното ми куче, въпреки че беше раждало, се разболя от възпаление на матката, доста често явление било при кучетата, не си спомням как се казваше самото възпаление (заболяване), понеже баща ми я / булонка беше/ гледаше повече, я заведе при някакъв измислен доктор, който разлистваше книгата за болестите и се чудеше какво да прави. Според мен най-доброто щеше да бъде да си признае че е некадърен и накрая горкото почина след 1 месец мъки. Все пак живо същество е независимо от породата.
Друг въпрос ... може да ви се стори глупав. Вашите кокерчета като моето ли непрекъснато се радва, някакво такова много силно емоционално ... все ми се радва, като съм изнервена, как да не я гушна, като играчка е. Не спира да си върти кочанчето /опашката и/. Предишната собственичка на Чара, е купирала опашките на цялото котило. Но се оказа че и цялото котило е сбъркано, другите кученца са тъмно кафеви като майка си, единствено Чара е светла като баща си ... Ще чакам с нетърпение вашите отговори.

П.П. От утре почвам лекции, едва ли ще пиша толкова често, няма и да съм си у дома да преглеждам често, много ви харесах тук всичките ... сякаш ще ми е мъчно за форума, най-вече за Чара. Но ще следя новостите ...

#3236 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 September 2007 - 01:44 PM

Я, още една студентка. И аз уча, от утре съм втори курс. Тъй че не си единствената, споко.
За храната, ще кажа пак - Нутра Нугетс Мейтенанс, вече е достатъчно разпространена, висок клас храна е, а струва по-малко от Дарлинга, причината е, че е американска и долара е по-евтин от еврото. От магазина едно кило излиза 3.10, а на чувал /аз последно сив зех цял чувал/ излиза по 2.80 на кило. Което си е къде къде по-добре, отколкото да се купват боклуци за по 4.50. Тъй че избор имаш, само трябва да се поразтърсиш. АКо в твоя магазин няма такава храна, поискай да я поръчат.
Кастрацията струва около 60-тина лева, зависи в коя клиника се прави. Има риск от упойката разбира се, все пак е упойка това. Но ако кучето е здраво, младо, силно, добре гледано и лекарите са опитни и използват качествена упойка този риск се намалява до минимум. След тези хапчета дето сте давали наистина е по-добре кастрация. Възпалението на матката се казва пиометра. Тези неща наистина са доста опасни. От София ли си? Пълното възстановяване е до 10 дни, за толкова заздравяват шевовете. Хубаво е да се оперира около един месец след/преди разгонване, защото като наближава разгонването матката и яйчниците стават много по-добре кръвоснабдени и има опасност от кървене. Ако си от софия ще ти кажа най-добрата клиника за кастрации.
User's Signature

#3237 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 01:52 PM

Привет!
Много се радвам,че има още едно кокерче в глутницата l)
Честно казано,гранулите Darling наистина не струват,откажи се от тях.Не са алтернатива на онези боклуци! n) Всъщност си мисля,че най-сигурният вариянт,и от здравословна гледна точка за кучето,както и от финансова-за теб,може би е готвената домашна храна.Като сравнявам колко малко е порциона на едно кокерче в сравнение с кавказката,която гледам,ми се струва че за около 1лв.дневно може да се храни абсолютно пълноценно и здравословно.Най-скъпите гранулки,които съм давала са за 7.70лв.за килограм,но дажбата е 100-150 грама-значи за 77ст. осигурявам хранене с най-висок клас гранули-за сравниние-кавказката ичяжда 650гр.!?Ако готвиш съвсем намаляваш разходите-сметни колко е 1кг.пилешки фенер,ориз и зеленчуци-просто отделяш повече време и прибавяш задължително и добавки като витамини и минерали.Точно в студентските ми години така се изхранвахме с кавказката-готвено 1super За кокалите-и смлени не бих дала,защото вече съм се напатила-едвам спасихме кучето ouu
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#3238 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 01:54 PM

Цитат

Я, още една студентка. И аз уча, от утре съм втори курс. Тъй че не си единствената, споко.
За храната, ще кажа пак - Нутра Нугетс Мейтенанс, вече е достатъчно разпространена, висок клас храна е, а струва по-малко от Дарлинга, причината е, че е американска и долара е по-евтин от еврото. От магазина едно кило излиза 3.10, а на чувал /аз последно сив зех цял чувал/ излиза по 2.80 на кило. Което си е къде къде по-добре, отколкото да се купват боклуци за по 4.50. Тъй че избор имаш, само трябва да се поразтърсиш. АКо в твоя магазин няма такава храна, поискай да я поръчат.
Кастрацията струва около 60-тина лева, зависи в коя клиника се прави. Има риск от упойката разбира се, все пак е упойка това. Но ако кучето е здраво, младо, силно, добре гледано и лекарите са опитни и използват качествена упойка този риск се намалява до минимум. След тези хапчета дето сте давали наистина е по-добре кастрация. Възпалението на матката се казва пиометра. Тези неща наистина са доста опасни. От София ли си? Пълното възстановяване е до 10 дни, за толкова заздравяват шевовете. Хубаво е да се оперира около един месец след/преди разгонване, защото като наближава разгонването матката и яйчниците стават много по-добре кръвоснабдени и има опасност от кървене. Ако си от софия ще ти кажа най-добрата клиника за кастрации.

Хей, Билянче, благодаря, ще потърся името на тази храна, учуди ме че е по-евтина, а иначе не съм от София за съжаление, от Разград съм, има една клиника която е най-добрата в града, всички собственици са доволни. Иначе благодаря за бързия отговор. А аз ще питам в края на седмицата за тази кастрация ...
А, аз ще съм 3 курс ... старата песен на нов глас, пфу ...

#3239 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 01:58 PM

да ви покажа Чара ...

Прикачени файлове

#3240 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 September 2007 - 02:03 PM

PAtanasova при кокерите проблема с храната стои по по-различен начин. Техните стомаси са много чувствителни, трудно понасят готвеното. А и моето лично мнение е, че то не може да е толкова пълноценно, колкото гранулата. Винаги давам за пример Сара, която в началото ядеше готвено и имаше много проблеми, произлизащи от това. В момента в който минахме на споменатата марка гранули всичко се оправи и кучето придоби съвсем нов вид. От тогава не съм я сменяла, въпреки, че имам възможност да го направя с по-хубава и скъпа храна. Опитвала съм да й давам, но не й се отразява толкова добре, колкото тази, която си яде сега. Осигурява й всичко нужно и на мен това ми стига. А цената далеч не е толкова висока, даже ако трябва да съм честна излиза и много по-евтино от готвеното, защото освен фенер и малко ориз трябва да се сложат и още много допълнителни неща, за да стане толкова хранително, и пак излиза по-скъпо и времеемко. Затова на хората, които не могат да си позволят Роял Канин и про план казвам за тази храна. По-добре с нея, отколкото с Дарлинг или готвено. Изпитала съм всичко на моето куче и затова давам такива съвети. :)
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена