Кокер спаньол
Публикувано: 10 October 2007 - 09:48 PM
Дюдю,дай да ги разходим двечките красоти бе.....я пиши на лични телефонче :sos:
Публикувано: 10 October 2007 - 10:16 PM
violeta.di, това за Харди е доста стара информация, и аз следя какво става с него, дано в скоро време се появи и да разказва.
Инспектор Дюдю, мерси, страничката обаче отдавна не обновявана, надявам се в скоро време да я пооправим.
Пиши за малката Нара, дай повече инфо за нея.
jujolinka, много се радвам, че дъщеричката ни ще има компания за разходки, мога да си представям, как ще се обръщат хората при вида на две ам. кокерки-блондинки! ;D ;)
Публикувано: 11 October 2007 - 11:47 AM
Цитат
;D Ти пък, tigyrcho, чак толкова! ;D Но наистина биха били весела гледка. ;D
Не знам как е Рафи, тя още е малка, но Нара си е блондинка отвсякъде погледнато. :P
Ами, idol ike, Нара е родена в Унгария, взехме я по Коледа, беше на два месеца и половина. Не съм я поръчвала специално, стана случайно. Просто не устоях, още повече че преди години имахме един руски кокер, Макс, двуцветен, но си замина в съвсем младежка възраст. Сигурна съм, че първата кокерска любов те държи цял живот. ;)
И така, изкарахме трудния начален период с приучването към хигиенни навици, връщането по 2-3 пъти през деня в къщи заради нея, но пък имахме късмет с топлата зима и правехме много разходки по плажа по всяко време.
Имам унгарския й паспорт, естествено не разбирам нищо от надписите, така и не мога да ви кажа точно от къде е .
Имам един много сериозен проблем с нея - не мога да я спра да не се хвърля да прегръща всички наред, макар че определено има напредък в сравнение с бебешката възраст.
Друго интересно - преди две седмици й сложихме Virbac.
Публикувано: 11 October 2007 - 12:16 PM
Ако всичко върви добре... утре и аз ще съм част от голямото кокерско семейство сега обаче имам един въпрос.. момиче или момче? Баща ми настоява, че женските се гледат по-трудно... кажете има ли някаква разлика в отглеждането им като изключим това, че красавиците цапат като са разгонени. Аз искам да си имаме момиченце, но как мога да го убедя, че няма да ни е по-трудно отколкото с момче?
До скоро и стискайте палци :)
Публикувано: 11 October 2007 - 12:41 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 October 2007 - 01:29 PM
И като новачка ще се радвам да ми дадете някои съвети. Преди 7-8 години имах бебе кокер само че тогава бях и по-малка и отговорността по гледането не беше изцяло моя.. за мен беше повече игра и дивеене :) за това сега ще чакам да ми кажете някои от основните неща за посрещането на кокерчето :) Пък после, ако имам въпроси за след това ще ги споделям :wub:
Публикувано: 11 October 2007 - 01:35 PM

Публикувано: 11 October 2007 - 01:59 PM
За храната и ние можем да кажем. Първо питате с каква храна е хранено до момента. Взимате малко такава, след което си харесвате марка гранули /да е висок клас, но си направете сметка за паричките/ и започвате да ги смесвате с тази, която му е давана до момента. Като за 1-2 седмици бавно увеличавате обема на новата храна, и по същия начин бавно намалявате старата, докато накрая остане само новата.
Гранули, качествени, за подрастващи от средни породи има достатъчно, с различни цени, все ще си харесате нещо. :) Ако не сте запознати, на лични мога да пратя списък с храни.

Публикувано: 11 October 2007 - 02:09 PM
По повод прегръдки на минувачи, всичко се коригира, колкото по рано, толкова по добре, обаче кучето трябва да е на повод с нашийник, не нагръдник! Като тръгне да прегръща някой направи и корекция и веднага забраняваща команда. Всяко куче трябва да е послушно, да ни е лесен живота след това!
Virbac има много продукти, предполагам, че сте и сложили чип.
GlupavoMoeMeche, съгласна съм със samotnata. Вземи куче което ти искаш, тук няма правила. Женска няма да цапа, ако в период на разгонване носи кучешки гащички, някой слага и памперс, много е удобно.
За мъжко куче трябва да имаш по твърда ръка, но общо послушание е задължително за всяко куче.
Успех ти пожелавам! Има много теми тук по отглеждане на малко куче, порови в форума.
Публикувано: 11 October 2007 - 04:38 PM
Не давам аз такива работи.Стои си до мен и това е!!!
То тя и Рафи не е от много любопитните де,кротка е ,а към чуждите хора е предпазлива,за което съм благодарна на майка и и татко и - расова кобилка ми е ,възпитана още на генетично ниво ;D
Публикувано: 11 October 2007 - 06:34 PM
Публикувано: 11 October 2007 - 06:41 PM
Искаме да видим следващото бебе в темичката ни.
Успех утре и много щастливи мигове,повярвай всички знаем какво изпитваш,ти си тази обаче която трябва да покажеш какво е любов и грижа на малката сладкишка от утре.. :blink: ;) :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 11 October 2007 - 09:28 PM
Цитат
;D ;D ;D :wub:
idol ike, няма родословие Нара, но аз и така си я обичам. ;D
По този повод доста се шегувахме с една приятелка в началото. Тя има дакел Николайчо, който е доста деликатен по нрав, а по произход е АВСТРИЕЦ. При което аз казвам за Нара - тя е от провинциите на Австро-Унгарската империя. :P
jujolinka, то си й личи, де, изобщо не е възпитана, ни на генетично, ни на психично ниво ;D. Вероятно аз съм виновна за това, но не ми дава сърце да й сложа нашийник. Тя е толкова щура, ще се обеси. Но не е непослушна, вече се държи доста прилично.
Публикувано: 11 October 2007 - 10:16 PM
Аз нямах време много да чета какво става тук, но виждам нови американски кокери на хоризонта. ДОБРЕ СТЕ НИ ДОШЛИ. Хайде, може и повече. Аз продължавам да търся английско кокерче за моят по-възрастен познат, единствено изискване е да е мъжко, склоних го за цветовете, че трицветно ще ми е трудно да открия. Ще му дам контактите на Български клуб кокери - БКК, ако съвсем нищо не открия да потърси той.
Благодаря ви за цялото внимание и търпение. Самата аз бях в неизвестност 36 часа, но всичко вече е на място и с Харди сме отново на линия. БЕЗ АБАЖУРИ ВЕЧЕ и може да си врем муцуната навсякъде (е, почти навсякъде) :P

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +