Кокер спаньол
Публикувано: 24 January 2008 - 02:47 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 24 January 2008 - 05:32 PM
Радвам се че с Хера нещата са наред. Какво каза вет-а - нещо е хапнала или вирусче? Повръщала ли е после? Бързичко да се оправя пожелавам и да не се безпокоите около нея, че дас е прави на още по-болна. Весело и непукистично и ще й мине по-скоро от колкото сте очаквали. ;)
Публикувано: 24 January 2008 - 06:08 PM
За пишкането - и аз мисля, че понякога го прави напук, а това на леглото - когато не му обръщам внимание :blink:Дано скоро се оправят нещата, защото ми е мъчно все да му се карам, пък и му нямам доверие, да го оставя да се разхожда из къщата, когато няма никой, което от своя страна допълнително го изнервя - стои доста време в коридора и банята.
Целувки на всички кокерчета, и без болести :blink:
Скоро ще питам пак... :'(
Публикувано: 24 January 2008 - 06:54 PM
Цитат
Правилно са те посъветвали за всичко, не се притеснявай че нямало да те разбере ,напротив колкото повече комуникирате и колкото повече пораства ще се изненадаш колко много разбира и как добре се ориентира в ситуацията.Прави забележка за всичко което не искаш да дъвче.Ако това са негови играчки след забележката му показвай как би трябвало да се играе със съответната играчка( ако е топка му я хвърляй,ако е въже се подърпайте и т.н.).Хвали го когато играе с играчките и не ги къса.А колкото до ядливите кожени кокълчета-просто му ги давай и да ги прави каквото си иска.Повярвай ми няма да се обърка и много скоро ще различава ядливите от неядливите играчки.Просто трябва постоянство и търпение.
На Хера стискам палци много бързо да се оправи.Не се тревожи обикновено стомашните неразположения минават бързо.Лекаря какво каза-вирус ли е или е от нещо което е яла?Освен инжекциите каза ли да спазва някаква диета в следващите ден-два?
Много целувки от мен и Голди. :wub: :wub:Междудругото засега съм много доволна от това как тя се възтановява.Само от време на време както си стои скача като ощипана и се кара на конците дето й опъват. ;D Ама дори това става все по-рядко вече.Спокойна е ,хапва,ходи вече и по двете нужди,раната вече не е така червена.Въобще да чукна на дърво всичко засега върви добре.
Много са хубави снимките на Рея.И тоя огнен цвят-красавица!
Публикувано: 25 January 2008 - 12:31 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 03:18 PM
Цитат
Нищо не ти пречи да я учиш от малка, даже колкото се може по-скоро, толкова по-добре. С гранулки е ефикасно, по една ако си е изпълнила както трябва командата. Чара на 3 месеца се научи да сяда, и да дава лапи, най-елементарните неща. Сега повече знае, дори :"Вземи камъка" :sarkastichen:
Публикувано: 25 January 2008 - 04:50 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 25 January 2008 - 05:11 PM
Колко много сте изписали :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Радваме се, че Голди вече е добре,... каква ние е нежна душичката...
Относно рязането на нокти, кокерите не са от тежичките кучета (въпреки огромните количества храна които могат да погълнат ;D ) и затова не винаги е достатъчно да се движат по асфалт. Ние използваме клещи,... не заради нещо друго, ами просто вета ми каза, че за мен няма да изглеждат чак толкова стресиращо в ръцете ми. Първите няколко пъти получавах мини "сърдечни" пристъпи ;D ;D ;D Но малко по малко се свиква, важно е да ти бъде показано, точно за какво да гледаш и как да различаваш къде точно е края на живеца. :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 25 January 2008 - 05:23 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 25 January 2008 - 05:30 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 10:48 PM
Цитат
Колко ли струват тези легла? Тук при няма такива неща или екстри, но пък ми е интересно. Не знам за размера, бях чувала че трябва да отговаря на дължината на кученцето, посъветвайте се с продавач-консултантите ... не вярвам да те излъжат. Хайде успех с леглото, и да пишеш за него. Цункай Памела от мен. :wub:
Публикувано: 26 January 2008 - 12:11 AM
Аз скалъпих едно такова легло съвсем набързо,с подръчни материали.Идеята ми дойде спонтанно докаго се чудех какво одеалце да оставя с нея във ветеринарния кабинет-да лежи на него докато се съвзема от упойката.Дори не очаквах да се получи толкова добре.На Голди определено й хареса колко е мекичко(още преди да го довърша се опитваше да сложи дупе на него) и сега това й е любимото легълце.Мога да ти го препоръчам като евтин и добър вариант.Ето го и леглото,което скалъпих за 20-тина минути.
На каквото и да се спреш да не забравиш да се похвалиш после със снимки от новото легло. :wub: :wub:
Публикувано: 26 January 2008 - 08:17 AM
Цитат
Аз скалъпих едно такова легло съвсем набързо,с подръчни материали.Идеята ми дойде спонтанно докаго се чудех какво одеалце да оставя с нея във ветеринарния кабинет-да лежи на него докато се съвзема от упойката.Дори не очаквах да се получи толкова добре.На Голди определено й хареса колко е мекичко(още преди да го довърша се опитваше да сложи дупе на него) и сега това й е любимото легълце.Мога да ти го препоръчам като евтин и добър вариант.Ето го и леглото,което скалъпих за 20-тина минути.
На каквото и да се спреш да не забравиш да се похвалиш после със снимки от новото легло. :wub: :wub:
Ира, наистина това е по-лесно като алтернатива, хем си го правиш на желаната ти дължина хем изглежда добре на снимката. Голяма красавица е Голди, надявам се че вече всичко е отминало след операцията. :yahoo:
Хайде весел уикенд на всички стопани и кокерчетата им ... ;)
П.П. Видях леглата, красиви и скъпи :sarkastichen: http://www.drstefano...hp?cPath=167_28
Публикувано: 26 January 2008 - 09:06 AM
Преди около две години си взех едно такова(не издържах просто :izcherven:).На Голди й е удобно,но не и на мен.Поддръжката му е адски трудна.Не е предвидено плата да се маха -за да се почисти трябва да се пере цялото легло.Не се побира в пералнята-трябва да го търкам на ръка.Съхне много бавно.Да му шия калъфи не става-то му се губи красотата.Абе хубаво ама хич не е практично.Оставям настрана въпроса,че струваше доста.
Затова и препоръчах другото легло собствено производство-от собствен горчив опит ;).
tigyrcho ,ако пукуваш легло търси такова,на което е предвидено горния плат да се свалят за пране(има и такива) ще си спестиш много труд и главоболия.
Да си призная тая тема ми е мания-вкъщи прескачам четири легълца .А Голди пак иска да спи на моето. ;D ;D
Публикувано: 26 January 2008 - 09:19 AM
Арчи според мен си е кокерче :wub: същия сладур като нашите!
Апък Рея е страхотна позиорка :wub: ...аз моята немога да я накарам да мирува дори за минутк... ;D имам малко бойни снимки,качвам ги :wub:

Публикувано: 26 January 2008 - 09:31 AM
Наистина много трудно ще се поддържа ако не се маха плата отгоре...а те са направени ми се струва за китайски голи качулати кучета ;D за да няма мн косми по тях ;D
Публикувано: 26 January 2008 - 01:13 PM
За тези които не знаят за какво става въпрос пускам линк да се види:
http://www.dcforum.i...php?f=17&t=2165
ето тук всеки може да получи информация за нейните родители родители и към последни страници по тази тема може да разгледа и много снимки.
Ще помоля ако някои има познати и приятели които да търсят куче от тази порода, да се свърже с мен, за да и намерим нов дом и нови стопани, които тя заслужава истински.
Това е мой имейл: plamenbonev@gmail.com
Тя е на осем месеца в момента и смятам че има шанс да свикне с нови хора, стига те да я обичат и да и помогнат да се адаптира.
Относно това обаче искам да подчертая че куче ще дам, срещу договор с определени клаузи поставени от мен, като развъдчик, затова нека хора да не си правят илюзията че ще могат да експлоатират куче от такава кръв, и ще бъде редовно наблюдавано от БКК.
Публикувано: 26 January 2008 - 03:20 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.