Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4691 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2008 - 02:03 PM

Задължително да е пълнолетен според мен.Освен това отговорен,всеотдаен и добре материално,защото кучето е живо същество,а не плюшена играчка.Изисква всекидневни грижи-възпитание,игри,хигиена,вет.грижи ,а като е изложбено смятам,че е още по-голяма отговорност и грижа.Човек трябва да е НАЯСНО с какво се захваща.Пожелавам на Рафи най-грижовните и любящи стопани и да я открият скоро!Тя е една принцеска и нека има късмета да живее като такава! :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4692 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 02:20 PM

joleto,за съжаление има много некоректни хора,но кучетата обичат безрезервно и са предани докрай,даряват с безкрайно много любов стопаните си,без значение дали ги хранят със скъпи гранули или остатъци храна,дали живеят богато или бедно,дали са красиви или грозни...те просто обичат,обичай я и ти, такава- тя е твоето сладко кученце. :P :P :P
User's Signature

#4693 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 02:42 PM

Много ще ме извинявате,обаче това с пълнолетен и непълнолетен са пълни глупости.Искам да кажа че един непълнолетен(над 10 години примерно,нямам впредвид малки деца),може да се грижи много ,ама много по-добре от от един пълнолетен,може да заделя пари за него и да му обръща много повече внимание,да го извежда на дълги разходки,както и да го научи на необходимите команди и да му осигури нужната хигиена.Докато повечето пълнолетни хора работят,прибират се изморени,извеждат кученцето по задължение,най-често на малка разходка за половин час.
Абе айде моля ви се,не пишете само тъпотиии,че ставате смешни.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4694 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 02:49 PM

Цитат

Много ще ме извинявате,обаче това с пълнолетен и непълнолетен са пълни глупости.Искам да кажа че един непълнолетен(над 10 години примерно,нямам впредвид малки деца),може да се грижи много ,ама много по-добре от от един пълнолетен,може да заделя пари за него и да му обръща много повече внимание,да го извежда на дълги разходки,както и да го научи на необходимите команди и да му осигури нужната хигиена.Докато повечето пълнолетни хора работят,прибират се изморени,извеждат кученцето по задължение,най-често на малка разходка за половин час.
Абе айде моля ви се,не пишете само тъпотиии,че ставате смешни.

Нещо такова имах предвид и аз, защото моят случай е такъв. Нямам 18 ама се грижа за кучето с цялата си любов и сама (със джобните си) се грижа за него, че даже и за зайчето, хамстерите и още едно куче... Дори като ходехме на инжекции пак не съм искала пари от родителите си. И прекарвам целия си ден с нея... И не мисля, че се грижа зле за нея...
User's Signature

Качена снимка

#4695 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2008 - 02:52 PM

няма значение дали е пълнолетен или не ,въпроса е да има време за животното.Иначе всеки стопанин обича кучето си,но ако има и други ангажименти и отговорности ,разбира се ,че е трудно и както при нас непосилно.Това както сама се убедих е специфична емоционалност порода и си иска големите  разходки,миене след това и сушене...и докато се обърнеш и станало време за другата разходка...
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4696 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 03:09 PM

Ето го и моето мнение:
-Според мен,няма значение на колко си,след като имаш желанието и психическата нагласа...ВСЕКИ ЧОВЕК преди да си вземе куче обмисля вариантите да копува нов компютър,милиони кабели...да си направи шкав с катинар,ако е нужно,за да му оцелеят обувките...но той ЗНАЕ с какво се захваща!
Всеки един непълнолетен може да гледа кучето си дори по-добре от пълнолетен...както и обратното!
Не е проблема във възрастта!!И като започнете с това:
-Ти си много малка,мислиш ли,че ще можеш да се грижиш за него!?!?!?
Еми,щом искам да си купя,явно съм преценила,че изисква много грижи и съм се решила въпреки всичко да поема тази отговорност!

Аз търсех да си взема куче от доста време,но започнах да търся активно от август месец...всеки 2ри ми казваше...та ти си непълнолетна,неможеш да се справиш с отглеждането...и затова взех Бианка от зоо магазин...на тях не им пука пълнолетен или малолетен си,важни са им парите...прежалих 300лв и толкова...сега си я гледам много добре...много си я обичкам и очаквах да е английски кокер спаньол...може да не е,но вече си я обикнах достатъчно!
Много ме ядосва,прави ми напук,ръба ми чехлите и пишка където и падне...но си се надявам един ден да стане малко по-умничка и малко повечко да ме слуша ;D
А и violeta.di не е задължително да е пълнолетен...нима само пълнолетните са отговорни и всеотдайни?????
Любовта няма възрастови граници...кучето е една невероятно голяма любов...която заслужава да получи всичко нужно...всяко едно куче заслужава много грижи...няма разлика м/у един померан  и едно помиарче...само дето едното всички го обичат,а другото всички наричат "бъхльо" или нещо от сорта...всичките животинки заслужават всичката ни любов!!!

lonesome и аз съм нещо като теб...дават ми по 20лв джобни на седмица и харча само по 10 за да мога да даря със всичко нужно кучето,2те котки и папагала ми!!Не искам пари от родителите ми,защото вярвам,че сама мога да се справя и съм напълно отговорна!

Sorry за километража,каквото имах да казвам по темата го казах!!!

#4697 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 03:15 PM

На мен, Памела, ми "стъпва" повечко от 10 лв. на седмица, като не броим витамините, играчките, лекарските консилтации и т.н., А тя не е изложбено куче за което трябват много повече време гружи и т.н. ;) Не казвам, че кучетата трябва да се разделят на изложбено и домашно. Но просто всеизвестен факт е, че малко хора могат да си позволят финансовата обезпеченост на едно изложбено куче. Надявам се, че сте разбрали какво искам да кажа, защото май доста завоалирано се изразих. Не се обиждайте едни други, не затова сме се събрали тук!  :wub: :wub: :wub:

Я малко да разнообразим: Тук сме след баня и се правим, че не виждаме сешоара  ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4698 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 03:47 PM

Тигърчо, твоето кученце ми е особено симпатично особено с белите петънца... влюбена съм в него!!!
User's Signature

Качена снимка

#4699 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 03:59 PM

Моята Бебз я е страх от сешоара ;D
Ето една много готина снимка  :wub:
Качена снимкаКачена снимка
Даже 2...ейй...олях се!
Наистина Памито е много сладинка със тези бледи петънца...невероятна красавица е... :wub: :wub:
Да ти е жива и здрава и още дълги години да те радва :->) :yahoo:

#4700 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 04:09 PM

liubka......?На кого е нужен този тон?!Има и отговорни непълнолетни,но се предполага, че децата затова ги отглеждат родителите им и наставляват до 18,че понякога и повече,защото до тогава се учат на самостоятелност,отговорност и уважение.За жалост и някои възрастни не се научават! :-  Този форум напоследък заприлича на виртуално бойно поле :samoubiec:
User's Signature

#4701 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 04:17 PM

Да разчупя малко с снимки!

Качена снимка Преди 2 седмици в големия сняг!

Качена снимка Преди няколко дни!

Качена снимка Я каква голяма дупка намерихме. :P

#4702 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 04:46 PM

Ами щом си говорим за спящи снимки  :P :P :P
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4703 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 04:53 PM

Най-важното е за Рафи да попадне на хора които истински да я обичат,а до това дали да са пълнолетни или не според мене няма значение ,и още повече че тя е такава сладуранка, че няма начин да не я обикне човек :wub: :wub: :wub:от нас със Томи, той в момента спи непробудно :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4704 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 05:12 PM

Памелка е голяма сладуранка  :blink: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4705 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 05:23 PM

Големи сладурковци са Пами и Томи,гушки от Голди и мен!
User's Signature

#4706 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 05:41 PM

Виолета,не искам да се карам с никого и да споря излишно.Но в този форум изникват едни въпроси... :huh:.
Аз тази година ще навърша 18.Когато видях Рея,се влюбих в нея.Тя беше със стопанката си и въпросната стопанка(която познавам отдавна и знае колко обичам животните) ми каза,че кученцето се продава и ако някой си търси кокерче да се свърже с нея.След което аз реших да го взема.Отидох до тях и казах,че я искам ще се грижа добре за нея и т.н.Тя ми обеща до една седмица да ми звънне.Минава една седмица,тя не ми се обажда.Аз я търся,а тя не ми вдига телефона.После случайно се срещнахме,защото сме съседи и тя ми каза,че е продала кученцето.На другата сутрин я видях как го разхожда :o .А аз бях толкова разочарована,че това същество не може да бъде мое.Няколко дни ходих като болнаНе мога да опиша колко ми беше криво.
А наближаваше именния ми ден и бях решила да събера пари и да купя кученцето.Тогава един приятел ми предложи да се обади на стопанката му и да го иска уж за него.Аз бях сигурна,че тя няма да му го даде,щом не го даде на мен...И вечерта трябваше да се видят.А гаджето ми беше излязло някъде.И така,вечерта ми се обажда моя приятел и казва,че не са му дали кученцето.Аз не се учудих,защото така и очаквах да стане.И точно след 5 мин идва гаджето ми и в ръцете си държи Рея.И тогава просто незнам как да ви опиша радостта си.Не знаех какво да кажа.Хем исках да извикам от радост,хем да не изплаша кученцето. :->) :->) :->)
Сега Рея си има всичко.Яде най-хубавите гранули,пилешко филе с ориз различни кучешки лакомства.Излиза на дълги разходки с други кучета,за да бъде щастлива.Спи където си поиска(има си и собствено легло).Купувам и различни играчки,за а не и бъде скучно,когато остане сама.Има си медальонче,ако се изгуби,да се наддявам,че ще се намери някой съвестен човек да ни позвъни.Разполага с целия апартамент,за да и е удобно.
Мисля,че се грижа добре за кучето си.Виждам,че то е щастливо и само това ме интересува.
А и само да уточня,че моят приятел,който взе кученцето и излъга,че е за него,е на почти 30 години,има 3 кучета на селото си от които едното е шар пей,а другите две-овчарки и дори не ги поглежа-а още по-малко да се грижи за тях.Но тази жена му повява :rolleyes: .Даде го на него,който се грижи максимум 2 месеца за животно,а не на мен!!!!! А аз я познавах точно заради нейното куче,понеже често му се радвах и и казвах колко искам куче....
А наскоро едно момче,което познавам видя Рея.То е 9 клас и си събира пари за кокерче :blink: .Възхищавам му се и се надявам да си вземе най-прекрасното кученце. :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4707 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 05:50 PM

Голди е голяма хубавица да ви е жива и здрава :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4708 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 05:52 PM

А ето една снимка на моето съкровище и на другото кученце на село,на което също готвя и му купувам гранули,като заделям от своите двобни.Просто се лишавам от кафето,от такситата и от глезотиите.
User's Signature

#4709 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 06:23 PM

Любка,много подло е постъпила жената с теб,но нали сега Рейчето е при тебе :yahoo: :wub:
Много целувки от мен и Бебзиту :wub:

#4710 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 10:20 PM

violeta.di ,много добра снимка!Ама и моделката ти е супер :wub: :wub:Целувки на малката щурачка от нас!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни