Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4741 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2008 - 07:10 PM

Дам,... това е реплика на баща ми. Една от заучените му фрази.  :rolleyes: Но в негова защита държа да отбележа, че само приказва...  ;) Единствения по-драстичен метод който е прилагал към животно беше: Имахме едно коферче, което му разнасяше чехлите. И той само му търкаше чехлите в муцунката, но без да го бие или да му причинява болка. Пъхаше му чехала в муцуната и казваше НЕ. И ето пак се стига до немския подход. Е,... той може и френски да е, но нали дразгата на времето е била м/у Германия и Русия. Та предполагам от там идва и приказката и двете страни. Моля Руснаците във форума да не се засягат  ;) ;) ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4742 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 January 2008 - 07:51 PM

Цитат

...излезем ли отива на леглото НИ и се изпикава...

Забрани й да се качва на леглото изобщо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4743 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 10:25 PM

Как да и забраня...да сложа решетки на леглото си като кошарка ли??Защото и на това съм готова,ако е нужно...баща ми все пак е дърводелец ;)
Ето,току що стоях със поощрителна награда в банята с бебз 35 минути,но тя така и нищо не направи...цвили,плака,скимтя,драпа по вратата,успя да и смъкне боята...иии просто нищо не направи...останахме си само с наградата(недадена)...
Ооох...никакво търпение нямам до 23 февруари :yahoo: да излезем и ако трябва ще стоим ЦЯЛ ЧАС навън,ДОКАТО НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА!!!
Ветеринаря ми каза,че мога да я вадя на по-чисти места(от това пред блока ми със котките),място обитавано само от поддържани кучета...и аз имам идея къде да я заведа,а и той ми каза 1 седмица след 2рата ваксина...сега на 1ви е 2рата и значи на 8ми мога да я изведа...ще има ли някакъв проблем :kisel:

#4744 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 10:35 PM

Цитат

Как да и забраня...да сложа решетки на леглото си като кошарка ли??Защото и на това съм готова,ако е нужно...баща ми все пак е дърводелец ;)

Ами тя сама ли се качва? Малка ми се струва, освен ако леглото не ти е много ниско.
Както и да е  - ще й забраниш така, както ще й забраняваш други неща след време. Казваш "не" и я сваляш, ако се е качила и спираш всеки опит да се качи - пак с "не", ако се налага в началото я сваляй.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#4745 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 30 January 2008 - 07:48 AM

И Рудо не пожела да ходи в банята. Колко време съм го държала вътре- нищо, освен скимтене и драскане. Имам чувството, че я намрази и затова й изгриза вратата. И нощно време съм го носила там и съм дрямала с него, много често безрезултатно. По някога се изпишкваше и аз много въодушевено съм го хвалила и прегръщала...но понякога. Избра си терасата и така си остана. Нали миналата година зимата беше топла и терасата беше почти винаги отворена и той там се насочи. Освен това на мозайката й има едно петно от пишкано от кучето на предишните собственици, което моето предно куче опресни и сега пък Рудо го подновява. Напоследък взе да вдига крак на стената, точно на ъгъла и направо ще го "изцъркам"!!!
А за килограмите - Диянче не съм сигурна, нали казах, че не съм го теглила, но като го вдигна ми се струва, че е повече от15. Ще проверя.
Joleto, да не останеш разочарована ако не направи нищо на първите разходки. Поне Рудо беше така, направо ми се плачеше като се върнем след едночасова разходка, с пускането да бяга до припадък, с хвърлянето на пръчки и шишарки и накрая...локвата и тортата - на терасата!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4746 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 09:28 AM

Моята все като я водех в банята тя свикна там.И сега след сън,или като и се допикае застава на вратата на стаята и почва или да скимти или просто си стои.А ако и се ака направо откач драпа по вратата по мене става неспокоина отварям вратата на стаята и нмеможеш да я видеиш кога е стигнала до банята  ;D ;D ;D ;D . А и с аканото когато се изакаше на плочките в банята само убиреах акото а дето беше полепнало по плочките (дето остава) не го миех с препарад,за да и мирише на неино (незнам защо смятах така но това да де резултат според мен!).

#4747 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 09:49 AM

Цитат

А и с аканото когато се изакаше на плочките в банята само убиреах акото а дето беше полепнало по плочките (дето остава) не го миех с препарад,за да и мирише на неино (незнам защо смятах така но това да де резултат според мен!).

Не мирише гадно така?! :o

#4748 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 10:19 AM

Мда, и моята така  и не хареса банята за тоалетна.Като малка пишкаше върху вестници.Дори като сме ходили на гости (преди да се научи да стиска ) постилах един вестник на земята и тя се опитваше да го нацели като й дойде момента-голяма смешка беше. :P. В това ,което е правила mari_mvj има нещо правилно.Когато искате да научите кученцето да пишка на определено място,било то баня,тераса,върху вестници и т.н. може на мястото да оставите вестник напоен с неговото пишкано.Кученцето обикновено търси тази миризма,за да пишка на същото място като предния път.Затова и са тези препоръки ако изцапа на легло или килим да се изчисти много добре и по някакъв начин да се замаскира миризмата,за да не се върне кучето на същото място следващия път когато му се ходи по нужда.

Рудо ,за килограмите да ти кажа-най-вероятно не се лъжеш.Голди е 16 килограма.А Рудо като мъж може и повече да стане.Нашите зверчета просто са великани в сравнение с повечето кокери. ;D ;D.Кой знае каква смес имат в кръвта си.Веднъж се срещнахме с един спрингер спанъол и да ти кажа много си приличаха с Голди по-височина,крака,тяло.Абе незнам ама аз така свикнах с нея,че всички други кокери ми се струват ненормално малки минъончета. :P :P.Има и един друг  такъв големичък кокер в квартала-25 кила-донесен е от Русия.Единствено до него моето момиче изглежда като дребна женска.Собственика ми обяснява нещо за руски селекции и че екзеплярите от тях били доста по-едри.Все едно..за мен тя е единствена. Даже  се радвам,че е някък уникална и по различна от другите. :wub: :kuchence:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4749 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 12:36 PM

Ира, като прочетох за кокера от Русия ми "светна", че синът ми, като донесе Рудо, ми каза че дядо му бил от Русия. Колко е истина, незнам и няма как да разбера, защото нямам връзка с никого. Както и да е! Душата е тук, при мен, в момента ме гледа предано и се намества в краката ми и знам че ме обича, а съм повече от сигурна, че аз го обичам. Това е по-по-най! И на него му избледня нослето като на Голди ( видях на една снимка в профил). Беше черничко, а сега е леко бежово. Чао, че ми пречи и иска да играем, дърпа ме с лапа и ме буда с муцунка :wub: :wub: :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4750 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 02:39 PM

Върнахме се от разходка, измих го и реших да го претегля и измеря. То шило в торба стои ли :huh:?! Килограмите  са 15 точно и със сигурност, но размерите са около - височина 45 см; дължина 55 см. Всичко завършва на 5 ;D. От юни е наддал с 3 кг., порастнал е с 4 см. и се е издължил с 6 см. Надявам се да спре, защото мисля, че стига толкова - за всичко :rolleyes:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4751 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 06:58 PM

Ee срам ме е да го кажа -ама още 1 кило и още 2 см. на височина  и ще ни стигнете.На дължина сме еднакви. ;D.И носовете щом са същите скоро ще са трудни за разпознаване.
Днес е десетия ден от кастрацията и свалихме конците.Сега мястото е малко разранено на местата където са били конците.Но предполагам,че това ще мине бързо.Иначе тя се чувства съвсем добре след операцията,много е игрива и закачлива.Мисля,че кастрацията ще й се отрази добре.И като няма вече  хормонални дисбаланси,които да я подтискат се надявам никога вече да не я видя депресирана и отпусната каквано беше по време на фалшивите бременности.Харесва ми да гледам как лудия и весел кокерски характер се пробужда в нея все повече с всеки изминал ден. :yahoo:
User's Signature

#4752 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 07:37 PM

:wub:за Голди  :drugarche:! Както разбирам от всички стопанки, които са преживели със своите кокерки тази операция, всичко ще бъде наред и много по-добре и по-безопасно в сравнение с преди! Няма по-правилно решение от това, Ира! Направи най-доброто за Голди! И на нас ни предстои, но казват че при мъжкарите е по-лека операция, защото не се отваря корема, а само клъцват кожата на скротума и махат тестисите. Дори не се зашивал отвора! Но мен, въпреки това, ме втриса като си го помисля. И той ще е с пълна упойка и понеже няма къде да го оставям, ще си го взема почти веднага след това и...сигурно ще съм много паникьосана и стресирана :'(...Незнам, ще видя :kisel:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4753 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 07:46 PM

Цитат

И на нас ни предстои, но казват че при мъжкарите е по-лека операция, защото не се отваря корема, а само клъцват кожата на скротума и махат тестисите. Дори не се зашивал отвора! Но мен, въпреки това, ме втриса като си го помисля. И той ще е с пълна упойка и понеже няма къде да го оставям, ще си го взема почти веднага след това и...сигурно ще съм много паникьосана и стресирана :'(...Незнам, ще видя :kisel:!

При мъжките е много по-лесно, и самата операция и възстановяването. Всичко ще е наред  :palec:
User's Signature

#4754 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 07:49 PM

Най-добре не го мисли още от сега.Колкото и да ти казват другите хора,че няма нищо страшно на теб няма как да не ти е притеснено.Сама ще се убедиш обаче,че всичко минава бързо.Зора ще бъде най-много 24 часа докато съвсем се оттърси от упойката.Като му дойде времето ще сме тук да помагаме! :drugarche:
User's Signature

#4755 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 08:36 PM

Благодаря много! Сигурно ще имам нужда :kisel:! Мисля да бъде през февруари  или най-късно март. Стига времето да позволи, да няма голям сняг или поледици, че все пак няма да е във В.Преслав, ще се пътува до Шумен.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4756 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 10:34 PM

Оооох...мих пода със какво ли не...простоо...няма спиране...
Пикае си където и падне...предполагам,че след броени месеци няма да е така...но до тогава...ще се спукам от чистене кво да се прави...
Караниците и "НЕ"тата не помагат!!Просто се убеждавам все повече и повече,че с времето се оправят нещата!!
Във Русе зимата е една от НАЙ-злокобните в цяла България(като сложим и Добрич със -35 градуса в началото на зимата...),просто няма как да я извеждам на терасата!!
Днес посетих ветеринаря...той ме посъветва да и купя малки бисквитки,на които кучетата много се "кефели"...взех такива и Беба определено ги хареса...със доста зорове и нахалство от моя страна успях да я похваля за нещо свършено на правилното място...и то пак не беше във банята :-
Ох...сега нямам търпение да дойде 3тата ваксина,че да ни свършат мъките...на мен и на майка ми...
Тя казва,че със бой ставало най добре...но аз никак не мисля,че е права...защото съм твърдо ПРОТИВ насилието върху кучета(макар че и се карах със вестника по дупето...но не беше нищо,само едно лекичко шляпване)!
Сега се въртеше насам натам...като я изпратих в легенчето с вестниците-НЕ,не и се ака вече...излиза...пак се върти...хайде в банята 30мин...-НЕ...най-накрая се предадох и се изака на пода...просто...10мин кисна клекнала до нея заради легена...после в банята седя и я гледам как дере по вратата и постепенно и смъква боята в рамките на 30мин и просто се отказах...
Защо минават толкова бавно дните...кога ще дойде момента в който тя ще е зряла кокерка...послушна и добра(НИКОГА)...
Казват,че се окротявали след първата годинка...но тя изглежда такова зверче,че едва ли ще и стигнат 10 години ;D

Ох...еми...това е всичко от нас...срока ще го завърша със 5.470 :rolleyes:
Имате много поздрави от Бебз и мен :wub: :wub:

#4757 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 10:22 AM

Искренно ти съчувствам, Йолето! Зареди се с търпение и бъди изобретателна, миличка! Няма начин да не й намериш цаката! Така са в тази "пикливо-дрислива" възраст.Някои кученца се научават лесно, при други става по-трудно. Както е при децата, моята племенница е на 2 години и близо 2 месеца и още е с памперс на дупето :angry:! Може би зависи и от способностите на собственика, незнам, но при мен беше адски трудно, докато не си намери терасата. То бяха опикани юргани, възглавници, мокети, локви по балатума в кухнята...може и друго да е било, но вече си го спомням смътно. Ти просто не трябва да се предаваш, "НЕ"-кай си до припадък, дебни я и я занасяй където трябва. Опитвала ли си с памперс. Намокри един с урината й и го  остави там където искаш да си върши работата. Като я занесеш в банята и си помирише пишаното, може да й стане ясно защо я мъкнеш там и седите като "наказани" да чакате чудото ;)! Някои правят така и казват, че има ефект. И недей с бой, в никакъв случай - няма ефект. По-лошо става, може да се озлоби. Само леко перване с вестник, когато друго не е останало. Не ги боли, стряскат се от шума. Успех в това и голяяямо БРАВО за срочния успех :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4758 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 10:47 AM

;DЧудесно, че Голди вече е бомба. Радвам се, че ви минаха всички притеснения. Скоро няма и помен да има. До около два-три месеца и козинката ще порасне.
Рудо, при този ръст и 15 килца всичко си е добре значи, че аз малко се притесних. То като вдигнеш дебелото дупе и все ти се струва, че тежи повечко ;D
Йолето, кученцето преди всичко е бебенце в момента. Най-малкото просто не може изобщо да сдържа дори да има добри намерения. Тъкмо щях да дам пример с човеченцата и Рудо ме изпревари. Кажи на майка ти, че и теб не е отучила с бой, а с търпение да пораснеш. Имай предвид, че и като тръгнете на разходки в първите дни може да стиска и да чака да се прибере. Аз 4 часа съм стояла с моето и горкото вече с оцъклени очета едвам дочакваше да се приберем, за да се изпишка :huh: :o :rolleyes:Но и това отминава :blink: Поне до около седем месеца имай предвид, че ще се изпуска в къщи, макар вече да е тръгнало на разходки. Така е - с малко кученце все с парцал след него. Но пък после цял живот необятна любов и вярно приятелство. Сега е просто бебенце ;).

#4759 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 January 2008 - 11:09 AM

Намерен е пясъчен кокер. Мъжки, кв.Бояна, 31 януари.
Кучето е дебело, весело, дружелюбно, жизнерадостно. Не мисля, че е бил на улицата повече от няколко часа. Млад е, харесва котки и кучета. Абе, чудно куче, не вярвам някой да изхвърли такова.
Тел: 0888954696
Ето го:
http://dcforum.info/download/file.php?id=74
User's Signature

Качена снимка

#4760 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 11:34 AM

Цитат

Оооох...мих пода със какво ли не...простоо...няма спиране...
Пикае си където и падне...предполагам,че след броени месеци няма да е така...но до тогава...ще се спукам от чистене кво да се прави...
Караниците и "НЕ"тата не помагат!!Просто се убеждавам все повече и повече,че с времето се оправят нещата!!
Във Русе зимата е една от НАЙ-злокобните в цяла България(като сложим и Добрич със -35 градуса в началото на зимата...),просто няма как да я извеждам на терасата!!
Днес посетих ветеринаря...той ме посъветва да и купя малки бисквитки,на които кучетата много се "кефели"...взех такива и Беба определено ги хареса...със доста зорове и нахалство от моя страна успях да я похваля за нещо свършено на правилното място...и то пак не беше във банята :-
Ох...сега нямам търпение да дойде 3тата ваксина,че да ни свършат мъките...на мен и на майка ми...
Тя казва,че със бой ставало най добре...но аз никак не мисля,че е права...защото съм твърдо ПРОТИВ насилието върху кучета(макар че и се карах със вестника по дупето...но не беше нищо,само едно лекичко шляпване)!
Сега се въртеше насам натам...като я изпратих в легенчето с вестниците-НЕ,не и се ака вече...излиза...пак се върти...хайде в банята 30мин...-НЕ...най-накрая се предадох и се изака на пода...просто...10мин кисна клекнала до нея заради легена...после в банята седя и я гледам как дере по вратата и постепенно и смъква боята в рамките на 30мин и просто се отказах...
Защо минават толкова бавно дните...кога ще дойде момента в който тя ще е зряла кокерка...послушна и добра(НИКОГА)...
Казват,че се окротявали след първата годинка...но тя изглежда такова зверче,че едва ли ще и стигнат 10 години ;D

Ох...еми...това е всичко от нас...срока ще го завърша със 5.470 :rolleyes:
Имате много поздрави от Бебз и мен :wub: :wub:

Просто нямам думи,това куче е малко!Ще пикае и ака на килима докато не ти доиде акъла!Водиш го в банята и стоите двете докато не напраи нещо ще чакаш ако трябва и 1 ден!Моята се научи да се изхожда  в банята така!Не съм и давал почти нищо.Вместо да купуваш бисквити за по 2-3лв вземи 5-6 кренвирша и и даваи!Повече се "кефят".И като тръгнете на разходки няма да направи нищо първите 2-3 пъти!Аз Хера не сам я изкарвал редовни от 5-6 дена защото беше болна и ме е страх да не се простъди отново.Но вече пече слънчице и вечерта мойе би ще е топло и ще излезем!!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни