Кокер спаньол
Публикувано: 29 January 2008 - 07:10 PM
Публикувано: 29 January 2008 - 07:51 PM
Цитат
Забрани й да се качва на леглото изобщо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 January 2008 - 10:25 PM
Ето,току що стоях със поощрителна награда в банята с бебз 35 минути,но тя така и нищо не направи...цвили,плака,скимтя,драпа по вратата,успя да и смъкне боята...иии просто нищо не направи...останахме си само с наградата(недадена)...
Ооох...никакво търпение нямам до 23 февруари :yahoo: да излезем и ако трябва ще стоим ЦЯЛ ЧАС навън,ДОКАТО НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА!!!
Ветеринаря ми каза,че мога да я вадя на по-чисти места(от това пред блока ми със котките),място обитавано само от поддържани кучета...и аз имам идея къде да я заведа,а и той ми каза 1 седмица след 2рата ваксина...сега на 1ви е 2рата и значи на 8ми мога да я изведа...ще има ли някакъв проблем :kisel:
Публикувано: 29 January 2008 - 10:35 PM
Цитат
Ами тя сама ли се качва? Малка ми се струва, освен ако леглото не ти е много ниско.
Както и да е - ще й забраниш така, както ще й забраняваш други неща след време. Казваш "не" и я сваляш, ако се е качила и спираш всеки опит да се качи - пак с "не", ако се налага в началото я сваляй.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 30 January 2008 - 07:48 AM
А за килограмите - Диянче не съм сигурна, нали казах, че не съм го теглила, но като го вдигна ми се струва, че е повече от15. Ще проверя.
Joleto, да не останеш разочарована ако не направи нищо на първите разходки. Поне Рудо беше така, направо ми се плачеше като се върнем след едночасова разходка, с пускането да бяга до припадък, с хвърлянето на пръчки и шишарки и накрая...локвата и тортата - на терасата!
Публикувано: 30 January 2008 - 09:28 AM
Публикувано: 30 January 2008 - 09:49 AM
Цитат
Не мирише гадно така?! :o
Публикувано: 30 January 2008 - 10:19 AM
Рудо ,за килограмите да ти кажа-най-вероятно не се лъжеш.Голди е 16 килограма.А Рудо като мъж може и повече да стане.Нашите зверчета просто са великани в сравнение с повечето кокери. ;D ;D.Кой знае каква смес имат в кръвта си.Веднъж се срещнахме с един спрингер спанъол и да ти кажа много си приличаха с Голди по-височина,крака,тяло.Абе незнам ама аз така свикнах с нея,че всички други кокери ми се струват ненормално малки минъончета. :P :P.Има и един друг такъв големичък кокер в квартала-25 кила-донесен е от Русия.Единствено до него моето момиче изглежда като дребна женска.Собственика ми обяснява нещо за руски селекции и че екзеплярите от тях били доста по-едри.Все едно..за мен тя е единствена. Даже се радвам,че е някък уникална и по различна от другите. :wub: :kuchence:
Публикувано: 30 January 2008 - 12:36 PM
Публикувано: 30 January 2008 - 02:39 PM
Публикувано: 30 January 2008 - 06:58 PM
Днес е десетия ден от кастрацията и свалихме конците.Сега мястото е малко разранено на местата където са били конците.Но предполагам,че това ще мине бързо.Иначе тя се чувства съвсем добре след операцията,много е игрива и закачлива.Мисля,че кастрацията ще й се отрази добре.И като няма вече хормонални дисбаланси,които да я подтискат се надявам никога вече да не я видя депресирана и отпусната каквано беше по време на фалшивите бременности.Харесва ми да гледам как лудия и весел кокерски характер се пробужда в нея все повече с всеки изминал ден. :yahoo:
Публикувано: 30 January 2008 - 07:37 PM
Публикувано: 30 January 2008 - 07:46 PM
Цитат
При мъжките е много по-лесно, и самата операция и възстановяването. Всичко ще е наред :palec:

Публикувано: 30 January 2008 - 07:49 PM
Публикувано: 30 January 2008 - 10:34 PM
Пикае си където и падне...предполагам,че след броени месеци няма да е така...но до тогава...ще се спукам от чистене кво да се прави...
Караниците и "НЕ"тата не помагат!!Просто се убеждавам все повече и повече,че с времето се оправят нещата!!
Във Русе зимата е една от НАЙ-злокобните в цяла България(като сложим и Добрич със -35 градуса в началото на зимата...),просто няма как да я извеждам на терасата!!
Днес посетих ветеринаря...той ме посъветва да и купя малки бисквитки,на които кучетата много се "кефели"...взех такива и Беба определено ги хареса...със доста зорове и нахалство от моя страна успях да я похваля за нещо свършено на правилното място...и то пак не беше във банята :-
Ох...сега нямам търпение да дойде 3тата ваксина,че да ни свършат мъките...на мен и на майка ми...
Тя казва,че със бой ставало най добре...но аз никак не мисля,че е права...защото съм твърдо ПРОТИВ насилието върху кучета(макар че и се карах със вестника по дупето...но не беше нищо,само едно лекичко шляпване)!
Сега се въртеше насам натам...като я изпратих в легенчето с вестниците-НЕ,не и се ака вече...излиза...пак се върти...хайде в банята 30мин...-НЕ...най-накрая се предадох и се изака на пода...просто...10мин кисна клекнала до нея заради легена...после в банята седя и я гледам как дере по вратата и постепенно и смъква боята в рамките на 30мин и просто се отказах...
Защо минават толкова бавно дните...кога ще дойде момента в който тя ще е зряла кокерка...послушна и добра(НИКОГА)...
Казват,че се окротявали след първата годинка...но тя изглежда такова зверче,че едва ли ще и стигнат 10 години ;D
Ох...еми...това е всичко от нас...срока ще го завърша със 5.470 :rolleyes:
Имате много поздрави от Бебз и мен :wub: :wub:
Публикувано: 31 January 2008 - 10:22 AM
Публикувано: 31 January 2008 - 10:47 AM
Рудо, при този ръст и 15 килца всичко си е добре значи, че аз малко се притесних. То като вдигнеш дебелото дупе и все ти се струва, че тежи повечко ;D
Йолето, кученцето преди всичко е бебенце в момента. Най-малкото просто не може изобщо да сдържа дори да има добри намерения. Тъкмо щях да дам пример с човеченцата и Рудо ме изпревари. Кажи на майка ти, че и теб не е отучила с бой, а с търпение да пораснеш. Имай предвид, че и като тръгнете на разходки в първите дни може да стиска и да чака да се прибере. Аз 4 часа съм стояла с моето и горкото вече с оцъклени очета едвам дочакваше да се приберем, за да се изпишка :huh: :o :rolleyes:Но и това отминава :blink: Поне до около седем месеца имай предвид, че ще се изпуска в къщи, макар вече да е тръгнало на разходки. Така е - с малко кученце все с парцал след него. Но пък после цял живот необятна любов и вярно приятелство. Сега е просто бебенце ;).
Публикувано: 31 January 2008 - 11:09 AM
Кучето е дебело, весело, дружелюбно, жизнерадостно. Не мисля, че е бил на улицата повече от няколко часа. Млад е, харесва котки и кучета. Абе, чудно куче, не вярвам някой да изхвърли такова.
Тел: 0888954696
Ето го:
http://dcforum.info/download/file.php?id=74
Публикувано: 31 January 2008 - 11:34 AM
Цитат
Пикае си където и падне...предполагам,че след броени месеци няма да е така...но до тогава...ще се спукам от чистене кво да се прави...
Караниците и "НЕ"тата не помагат!!Просто се убеждавам все повече и повече,че с времето се оправят нещата!!
Във Русе зимата е една от НАЙ-злокобните в цяла България(като сложим и Добрич със -35 градуса в началото на зимата...),просто няма как да я извеждам на терасата!!
Днес посетих ветеринаря...той ме посъветва да и купя малки бисквитки,на които кучетата много се "кефели"...взех такива и Беба определено ги хареса...със доста зорове и нахалство от моя страна успях да я похваля за нещо свършено на правилното място...и то пак не беше във банята :-
Ох...сега нямам търпение да дойде 3тата ваксина,че да ни свършат мъките...на мен и на майка ми...
Тя казва,че със бой ставало най добре...но аз никак не мисля,че е права...защото съм твърдо ПРОТИВ насилието върху кучета(макар че и се карах със вестника по дупето...но не беше нищо,само едно лекичко шляпване)!
Сега се въртеше насам натам...като я изпратих в легенчето с вестниците-НЕ,не и се ака вече...излиза...пак се върти...хайде в банята 30мин...-НЕ...най-накрая се предадох и се изака на пода...просто...10мин кисна клекнала до нея заради легена...после в банята седя и я гледам как дере по вратата и постепенно и смъква боята в рамките на 30мин и просто се отказах...
Защо минават толкова бавно дните...кога ще дойде момента в който тя ще е зряла кокерка...послушна и добра(НИКОГА)...
Казват,че се окротявали след първата годинка...но тя изглежда такова зверче,че едва ли ще и стигнат 10 години ;D
Ох...еми...това е всичко от нас...срока ще го завърша със 5.470 :rolleyes:
Имате много поздрави от Бебз и мен :wub: :wub:
Просто нямам думи,това куче е малко!Ще пикае и ака на килима докато не ти доиде акъла!Водиш го в банята и стоите двете докато не напраи нещо ще чакаш ако трябва и 1 ден!Моята се научи да се изхожда в банята така!Не съм и давал почти нищо.Вместо да купуваш бисквити за по 2-3лв вземи 5-6 кренвирша и и даваи!Повече се "кефят".И като тръгнете на разходки няма да направи нищо първите 2-3 пъти!Аз Хера не сам я изкарвал редовни от 5-6 дена защото беше болна и ме е страх да не се простъди отново.Но вече пече слънчице и вечерта мойе би ще е топло и ще излезем!!