Кокер спаньол
Публикувано: 07 February 2008 - 07:49 PM
Джафка,сърди се,ядосва се ;D голяма е сладуранка :wub:
Публикувано: 08 February 2008 - 09:42 AM
отново имам въпрос, и пак питам тук :blink:От два дена Теди не яде храната си с онова желание, което имаше преди. Има предвид, че преди я изяждаше за около 1 минута, а сега - за около 5 минути и даже се разхожда, дори оставя по-малко, понякога. Храната не е сменяна, нито е увеличаван порционът, други признаци на болест не показва. Има настроение, играе както преди, просто не яде храната с онзи познат апетит. Теди е момче, на 31.01 направи 8 месеца. Възможно ли е да е от разгонване, прави ми впечатление, че вече се опитва да се качва на други кучета, ухажва ги. Разходките ни са сравнително малки - около 0.5 часа сутрин и 45 минути вечер, но много е кално в нашия град, и освен това така е от 3 седмици, а той се държи различно само от 2 дни :(Забравих, и два пъти се напишка в къщи, а сега го извеждам даже с по-малки интервали. Ако имате някаква идея - помогнете със съвет!
И целувки за всички кокери - най-игривите същества!!!
Публикувано: 08 February 2008 - 12:31 PM
Разбира се, ако нещо те тревожи по-сериозно винаги тичай на доктор веднага. ;)
Публикувано: 08 February 2008 - 03:59 PM
От къде сте,защото в Русе също е много кално...панталоните ми като излизам са смъкнати от сушилника,пък като се прибера кални до уши ;D
Преди години сетера ми правеше подобни номера...беше влюбен във немската овчарка от съседния блок ;D големи мъки,че плачеше,не ядеше не пиеше...мина една седмица и вече не беше влюбен ;D
Може да е от това ;)
Публикувано: 09 February 2008 - 12:55 AM
Иначе е много сладък малкия.А това за напишкването и моя направи 1-2 пъти уж изтърване(а вече сме научени), което се оказа просто налагане.Нали знаеш за йерархията в глутницата ;) Дръж се на положение ;D
Публикувано: 09 February 2008 - 11:51 PM
Първо и дадохме да папка гранулки за закуска,за обяд докато ме нямало,мама и дала накиснат хляб във някакъв бульон...пребирам се аз и незная че и е дала...като започна да повръща...разтройство и повръщане...леле преобърна ми се стомаха :huh: водя я на ветеринаря(аз още незнам за експериментите на майка ми),той вика:
-А,мирише на домашна манджичка,какво си папкала сладуранке??
и аз:
-Домашна ли,че ние и даваме само гранулки :o
-Еми да,мирише на картофена яхнийка обаче :rolleyes: нищо и няма,ще се оправи,за сега да не преприемаме нищо,ако има нещо се обади!
Прибирам се аз и питам майка ми,дали наистина е давала домашна храна и тя ми каза-ДА...толкова се ядосах :angry:
Сега май е по-добре...ох дано да не е същото положение и утре,че незнам :'(
Целувки на всички,може да си имаме още едно кученце в близката година... :wub:
Публикувано: 10 February 2008 - 08:48 AM
Публикувано: 10 February 2008 - 04:37 PM
Публикувано: 10 February 2008 - 07:40 PM
Цитат
Хайде оправи си малко правописа, ако обичаш ... :huh:
Публикувано: 11 February 2008 - 05:51 PM
Но и ние не ядем храна със много подправки и моята майка има проблеми със стомаха,със сърцето и тем подобни и избягваме "подправени",солени и мазни храни...моята Бебз обича картофена яхнийка,тя не и се отразява добре...дори я обожава...а напоследък ми прави номера че неиска Пурина Про План...викам ще опитам със Роял Канин...ветеринаря ми даде една шепичка,колкото да проверим дали я харесва...неиска да яде от най-хубавата храна вече...манджичка и нищо друго...че купувам и такива консерви...и такива неиска...направо незнам вече какво да и давам...като ни види че ядем и тя започва да се катери по нас и да гледа тъжно ;D
Таа...тука смесвам купената храничка със манджичката,дано пак да се върнем на стария режим,че само с домашна храна нестава :huh:
Започва да се учи на послушание :yahoo:
Много добричка е на последък,слушка,играеме си,пишка и ака на правилното място(има от време на време издънки) :yahoo:
Чакаше ме днес да и сложа вестниче да се изпиша на него :yahoo: чак немога да повярвам че това е моето куче...да не са я подменили някъде ;D
Целувчици от нас :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 12 February 2008 - 02:14 AM
Моля ви за съвет относно Кокерчо.Той вече знае много команди и постепенно корегираме разни кофти навици.С лакомията и вземането на храна от земята по време на разходка,обаче,нямам успех особенно.Купих му намордниче и като сме на полянките м-у блоковете му го слагам,защото навсякъде е пълно с разни хранителни отпадъци-пълен ужас-торби със смет,кокали,разни изхвърлени през прозореца пумии-отвратително....Ама да не се отплесвам,въпреки че съм бясна на простотията ни!Коки знае вече комадата Плюй! и я изпълнява,но не може да устои да не си вземе нещичко.Карам се,наказвам,а като изплюе му давам гранулка.И все пак без намордничето не се оправям!Някакви идеи?
Иначе е голям веселяк-направо се прививам от смях като сме на разходка в гората-последния път се беше вманиачил да преследва заек,но не го достигна.Бягайки след заека си блъсна главата в един дънер и се претърколи,а като стана,започна да хапе от яд дънера и се опитваше да го отскубне от земята.Много се смях,а Мечка стоеше и му се чудеше на акъла-жалко,че нямах фотоапарат за да му направя снимки на вманиачената кокерска физиономия,докато се опитва да разфасова дънера!Ха-ха-ха!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 12 February 2008 - 09:04 AM
Така,по темата с храненето.Рея напоследък също не иска гранули.Но аз и готвя ориз с пилешко филе(без ксти) и слагам малко черен хляб.Тя много го обича.Вчера даже яде ябълка.Аз и хвърлих едно парче с обелката,а тя старатено изяде другото,а обелката я остави... ;D
Само едно нещо още не сме научили-да ходим на каишка без да се сърпаме :( .Толкова я мрази тази каишка...а понякога се налага да я връзвам.Ако някой има съвет,да ми помогне. :wub:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 12 February 2008 - 12:57 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 02:40 PM

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 12 February 2008 - 02:45 PM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +