Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#501 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 November 2005 - 05:22 PM

Благодаря и вие добре заварили!! b) Съжалявам че писах миналия път на латиница, поправям грешката веднага!:)
Сега засега кокерчето си остава моя съкровенна мечта и съм сигурна че един ден ще си имам! r) Засега се обучавам и изучавам как се гледа и как се храни и съм сигурна че един ден ще съм експерт като вас...хихи super
Кажете нещо интересно около вашите кокери!Много ми е интересно!Айде поздрави на всички четирикраки сладури cheers
User's Signature

"В цялата история на света има едно нещо, което с пари не може да се купи...
А именно - размахването на кучешката опашка."
- Джош Билингс.

#502 Потребителят е офлайн   sineokata79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2005 - 02:11 PM

Здравейте приятели.Извинявайте че доста време не бях писала.Нямах интернет.Много ще се радвам да пораздвижим пак форума.Около мен нищо ново обикалям по зоо магазини,чета обяви и..нищо.Харесах си едно лудо кокерче в един магазин.Като ме видя(нали знаете как кокерчетата винаги са център на внимание)започна да подскача,обърна си купичката с вода,заклещи си лапичката на мрежата..Мноого лудо,но веднага ми завладя сърцето.Казах си то ще е.След 2 дни отидохме със сестра ми да го купим и ...греда.Бяха го продали:(Толкова мъчно ми стана че цял ден плаках.Съжалявах че нямах тогава пари да си го взема веднага.Цената му не беше ниска..450 лева.Сега пак си обикалям.Пишете ми милички,пишете как са вашите пакостници.Целувки от мен w)

#503 Потребителят е офлайн   koshera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 03:59 PM

Хайде дойде време да ви запозная с нашето бебе - Чочко:

http://img508.images...sta504701rr.jpg
http://img508.images...sta504724ap.jpg
http://img508.images...sta504794za.jpg

На 2 месеца и имам чуството, че е най буйното куче на света b) Хапе абсолютно всичко.Нещо ако се размърда край него - веднага бива нахапано и оръмжано n) Голям е пакостник.Още на 1вия ден фикуса на жената се раздели с ено листо имащо неблагоразумието да е порастнало толкова ниско... l)
Купихме го в събота и за нито една секунда от тогава не съм преставал да мисля за него w)
По принцип съм гледал померански шпицове(трички до пределна възраст - 17 години и 10 бебета докато ги продадем), но тоя хубустник ме изненада колко е интелигентен.Още на втория ден се научи да ходи по нужда в банята.Пишкането му е малко проблем, че явно не може да се стиска обаче усеща, че върши нещо не където трябва и почва да скимти и да се върти.Не отива сам в банята - носим го го там, защото като сме край него иска да е постоянно с нас и не се сеща сам да се разходи до там.Иначе като сме на работа всичко си върши вече в нея.
Попрочетох тук, че на бебетата преди да почнат да се извеждат им се бият 3 ваксини.На него досега му е сложена само една.След месец трябва да го заведем да му сложат втората и ни казаха ,че 2 седмици след нея е готов за разходки.В крайна сметкааз ли не съм разбрал или принципно може и само 2 ваксини да се сложат?
Още нещо да питам - храним го само със суха храна - гранули, която ни препоръчаха в магазина.За подрастващи кученца с витамини там и т.н.Проблем ли е ако още на тази възраст почнем да му готвим?Знам че не трябва да е с подправки - пиле с ориз примерно може ли?Без сол и т.н.Че тая сухата храна нещо не ми вдъхва много доверие.Струва ми се, че е предимно химия.Доста му миришат аките (насълзяват ми се очите направо l) ) и доста пръцка от нея докато спи s)
Иначе е много послушен - научихме го да спи отделно от нас (първата вечер само ми разказа играта b) ).Не плаче вечер докато е сам.Въобще много си го обичаме w) w)
Чао засега.Скоро пак ще пиша.Много поздрави на всички кокери от нас super best да са ни живи и здрави cheers

П.С.успях да оправя линковете :)

#504 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 04:02 PM

koshera,много ти е сладко кокерчетооо! w)
Ама го виждам само на аватара ти а не на интернет адресите... bl)
User's Signature

Качена снимка

#505 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 December 2005 - 10:00 PM

Здрасти от мен и Сара. Много се радвам, че си наминал тук и си решил да споделиш радостта си и да попиташ туй онуй, надявам се да можем да ти помогнем. Всичко, което казваш е много хубаво и вие много добре се справяте.
За храната - кажи ми каква марка е, т.е. как се казва и ще ти кажа химия ли е или не е. А за да си промениш мнението относно гранулите (но само качествените) ще ти разкажа Сара как започна да ги яде.
Когато я намерихме беше умряла от глад, беше на 8 месеца а само 5 кила с мокра козинка. Започнахме с консерви, минахме през евтини гранули, готвено пилешко с ориз и какво ли не още. Резултата беше само един - Сара имаше постоянно разтройство, миришеше й акото, появи се алергия към някои храни, направи кожно заболяване (или нещо подобно) пак от храната и като за капак получи и гастрит. Докато един ден един приятел, соственик на зоомагазин не ми препоръча една марка гранули, с които каза, че си храни ротвайлера и кокера. Взех, оказа се че ги яде, и след два дни видях резултата - няма повръщане, няма разтройство, няма нищо. Всичко еднакво, навреме, абе направо все едно си излекувах кучето. Сега Сара яде само тези гранули, ще кажа марката - Нутра Нугетс, като от време на време за разнообразие й готвя пилешко със зеленчуци и ориз. От близо година тя не е повръщала нито веднъж и не е имала нито едно разтройство на стомаха.
Вие си решавате какво да давате, но аз разбрах, че качествените гранули са достатъчно пълноценни за едно кокерче, достатъчно вкусни, не изискват време за сготвяне и действат добре на стомахчето й.
За другите неща нямам какво да кажа, вие си се справяте чудесно, все едно цял живот сте гледали кокерчета :)
За ваксините питайте ветеринаря си (препоръчвам най-добрата клиника ита вет, от която ще останете много доволни, аз съм сменила няколко по-малки кабинетчета, но не останах доволна)
Принципно схемата за първата ваксинация на бебе куче е 3 ваксини през около 2-3 седмици, слагат се така за да не се натоварва организма на кученцето. Може да се раздели и само на две ваксини, но повечето доктори не го препоръчват, но все пак вашият си знае най-добре какво и как слага :)
Надявам се често да четем за вашите лудории и да си разменяме само хубави неща за нашите сладури
Успех и дано Чочко стане голям и красив кокер и да ви радва и обича много ;) w) w) w) d)

П.П. Това изтечение от очичките ако се случва често трябва да го погледне ветеринар и да предпише лечение, кокерите нямат такива неща, които да са нормални. И Сара имаше, мазахме я с крем известно време и сега се появява само когато много се напрашат.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#506 Потребителят е офлайн   koshera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 07:43 AM

Здравейте пак,
Марката гранули е Royal Canin.Препоръчаха ни я от магазина.Менте ли е?Специална била за подрастващи кученца.Доста я харесва наистина и няма растройство.Само миризмата ми се струва силна, но ще свикваме l) .Ако има някакви други проблеми с нея ще я сменим с вашата.Помераните навремето ги хранехме само с готвено и нямам представа кои кучешки храни стават за нещо и кои са зле.Прочетох тук, че не трябва да му даваме консервирана храна, че не била качествена.
Днес ще му купуваме въженце с възли както ни препоръча.Че докато е край нас не се заиграва много с играчките си и ни хапе нас r)

#507 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 03:45 PM

Здравейте на всички от мен и от куче-кокер-Хектор. Години-4. Цвят-кафяв.Лудетина голяма и разходкаджия. Много се радвам на снимките на дребосъците. Като взехме Хекторски беше на около 6 месеца. Вече не беше дребосъче, но за сметка на това беше научен да ходи на вън-не сме минали периода с вестниците и др. такива. Всички ли са такива-знае и може много неща, но само когато поиска? Храним го с нашата храна - от това, което прочетох май не е най правилното. Да минава ли тепърва на гранули?
Големи сте сладури всички!

#508 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 December 2005 - 07:25 PM

koshera, вие храните кокерчето с възможно най-добрата гранула на пазара. Изобщо не се притеснявай, дори не е нужно да даваш калций и витамини, тя тази си има всичко необходимо. Дори е по-добра от нашата, но аз не мога да си я позволя финансово, затова купуваме следващата по качество в списъка :)
За консервите много правилно си прочел, освен консерванти в тях има общо взето главно желатин, който не е никак хранителен, затова си останете на гранулите, а след 12 месечна възраст само ще ги смените с гранули за порастнали.

hero, добре дошъл, радвам се че ти харесва тук, надявам се да поостанеш. Това, което съм казала за "вашата" храна си е за мойто куче. Кокерите могат да ядат готвено, но има един малък проблем - когато ти му готвиш не можеш да направиш абсолютно балансиран порцион, винаги ще има нещо, което или е повече, или по-малко или го няма. Затова аз се доверявам повече на гранулите, защото знам, че там всичко е точно толкова, колкото трябва да бъде в днесвната дажба на кокерката ми, иначе ако досега не сте имали проблеми с готвеното (но с уточнението, че не се пържи, пече, слагат подправки и някои специални неща, които са забранени за кучета) не виждам защо трябва да я сменяте. Но ако слагате от вашата мусака в купата на сладура, мисля, че не е добре.
Това е мойто мнение и моя опит в гледане на кокер, а сега да ви се оплача. Сара има трънче във възглавничката на задната лапа, не съм го видяла, защото се вижда само с лупа, и то е забрало, тя постоянно се е близала и е станало страшно при трънчето. Утре сутринта рано рано ще ходим на лекар, защото аз не мога да я докосна, камо ли да й извадя трънчето. Пожелайте ни късмет и утре ще разказваме за преживяванията си при нашите ветеринарки.
Поздрави на всички кокери и техните любимци

b) w)
User's Signature

#509 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 08:29 AM

Благодаря за приветствието!
Да си призная давам му и такива манджички. Мисля да се пробвам с варено пиле. Хектор ще е много доволен, но моя джоб не. Ама за него всичко, на мама сладура!

#510 Потребителят е офлайн   koshera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 05:57 PM

Кажи как мина при ветиринаря?Всичко наред ли е?Сериозно ни притесни тука s)
Иначе Чочко е добре.Джавка ме сега, че пиша вместо да му обръщам внимание l)
Оказа се, че имаме бълхички.Не са много, но са огромни и много го тормозят s) Дадоха ни някаква ампула, която се изтисква на вратлето и ги махала.Вие как се чистите от бълхи?Че гледам още се чеше и може да вземем и нещо друго ...
Добре дошъл hero super best

#511 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 December 2005 - 09:57 PM

Здравейте, ами как мина, погрижиха се за нас както трябва. Махнаха ни трънчето, промиха ни лапата, намазаха го с ихтиол, биха ни 3 инжекции за лекуване, обезболяване и изкарване на мъртвите тъкани и ни сложиха превръзка :) Сега Сара си куцука щастливо, че не я боли, ще пие лекарства 4 дни и ще се мажем с ихтиол и ще е като нова :)
Благодаря ви за тревоженето, вниманието и интереса, хубаво е да знаеш, че някой мисли за теб :) w)
Бълхи махаме по изпитан начин, купуваме Ектомин, концентрат струва 2 лева, правим си в пръскалка разтвор, пръскаме, изчакваме и изплакваме, след като изсъхне слагаме пудра Болфо и няма и следа от бълхите. Знам какво са ви дали, ампула Фронтлайн, аз лично не съм доволна от нея, слагали сме 3 пъти, нищо не направи, но има много хора, които са много доволни, въпрос на куче според мен :)
А за манджите на Херо от човешката маса, мога само лоши неща да кажа, най-малкото не са полезни за организма като цяло и вредят на стомаха. Кучетата нямат нужда от разнообразие, имат нужда от пълноценна храна, това го научих тук, във форума, има много теми за храненето, а и от личен опит, Сара ми показа какво е полезно и какво не.
Успех на всички лаещи и хапещи, до утре ппрдполагам, ще разправям за първата смяна на бинта d)
User's Signature

#512 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 December 2005 - 02:50 PM

За обезпаразитяването - през зимата използвам каишка на Байер, а пролетта когато гадинките се активизират и лятото слагам капки по козината на гърба всеки месец/като твоите ампули, само че ги слага ветеринаря и количеството е в зависимост от килограмите на кучето/. След това в продължение на 1 месец колкото и да го къпеш действието им остава. Това го правя вече 3 години и е единствения начин да се спася от кърлежи/много го обичат Хектор/, а бълха не съм виждала изобщо.
Забравих марката, ще проверя и ще ви кажа.

#513 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2005 - 11:40 AM

А! Фронтлайн!:))

#514 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 December 2005 - 12:56 PM

Е да, както и аз казах, много хора са доволни от фронлайна, аз лично не съм. Каишката на Баер и аз съм я слагала, същото е и с пудрата, и тя е тяхно производство, но вместо 17 лв струва 6 и вместо за 3 месеца действа около година, разликата е, че от каишката се освобождава същата пудра, но по-малко количество, а при пудрата можеш сам да определяш колко и кога да слагаш, иначе състава е абсолютно един и същ. Затова сега съм на пудрата Болфо на Баер и съм много доволна, включително и котката пудря с нея :)
User's Signature

#515 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 03:47 PM

Колко често трябва да се пудри? След къпане, всяка седмица, месец или друго? А от кърлежи спасява ли ви? На мен това ми е голям проблем, не знам защо толкова много го ядат!

#516 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2005 - 01:29 AM

И сега едно произведение написано в чест на моята кокерка и нейните диващини!

Малко кученце в тревичка , скача бяга през горичка!
Срещна какичка, самичка дето носеше торбичка.
"Кво, ли има в таз торбичка." Си помисли малката Карличка..

Мина се не мина Карла се развихри! Скочи с всичка сила към какичката мила.....А, стопанката и млада вика и крещи в гората. "Где си ти ма Карло- лудо дет си цяло диво чудо?" В миг се чуха викове в гората - "Приберете си свинята!! Както си вървях в гората , скочи вашто куче ХОП в торбата!! Всичко, що там бе надуши и цигарите ми май изпуши!! Гладно ли го вий държите, че тъй ходи из тревите и подгонва и мухите!?!?"
Как се чуди и се мае, нашта Карла и не знае как така се с нея случи , че каишката си пак получи....
l) l) l) l) l)

#517 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 December 2005 - 07:49 PM

Херо, ами аз я пудря всеки път различно, в зависимост от сезона, ако е Май месец или около него, тогава е първата вълна на кърлежите, я пудря всяка седмица, след това започвам по-рядко, като не им е сезон на кърлежите я пудря през седмица, а сега зимата дори не я пудря, или 1 път на месец. След къпане се пудри задължително, защото водата сваля пудрата, но нали кучетата се къпят по-рядко, та не е трудно да се застъпи идващото пудрене с къпането.
Спасява ни от кърлежи и още как, само да се качи някой на козинката й и след 5 минутки вече е изсъхнал като стафида. И Сара я ядат жестоко, случва ни се поне 2 пъти на година да й вадим кърлежи, но не заради пудрата че не е качествена, а защото примерно съм забравила да й сложа.
Опитай, дано помогне d)
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 December 2005 - 07:51 PM

Анита, голяма щурачка била твойта Карла w) ама и хубаво си го написала, браво bravoS
User's Signature

#519 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2005 - 11:50 AM

Блогодаря за отзивчивостта, със сигурност ще пробвам, наистина не е лоша идея.
Сега искам да попитам за друг проблем: отново настъпи момента на бомбичките, пиратките и фойерверките. Моят сладур като чуе гръм, ако не го спра навреме се изстрелва със светлинна скорост в тази посока. Изобщо не се пази от пиратките - даже се опитва да ги ЗАХАПЕ!, защото знае, че те гърмят, а това го привлича страшно! Вчера се случи следното: До нас има широка дюня на която го пускам да тича свободно, защото няма никой. Вчера обаче в другия й край подпийнала компания, снабдена с богат "арсенал" се забавляваше шумно. Естествено като чу гърмежите Хектор драсна на там /беше далеч от мен и май не чу предупреждението ми/. Аз веднага се понесох след него и наближавайки какво да видя: компанията беше разбрала, че Хектор не се страхува и го ЗАМЕРЯШЕ С ПИРАТКИ!!! Развиках се и слава богу Хектор веднага се отзова без да /не дай си боже/ пострада. Разкрещях се и на хората, но май ефект нямаше...
Та, мисълта ми е, и вашите кокерчета ли се привличат от гръм, те нали са ловна порода, но Хектор не е обучаван изобщо - аз съм страстна противничка на лова. На оръжия реагира по същия начин, като види, помирише или чуе прищракване на приклад започва да скача, лае и да върти бясно опашка.
Как да постъпя, аз ли съм объркала нещо при възпитанието? Той е вече на 4 г., тепърва едва ли ще се промени.

#520 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2005 - 11:52 AM

За Анита: Сладко стихче за сладко момиченце/Карлита/. b)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни