Публикувано: 14 March 2008 - 08:35 AM
Рудо, не мисля че е късно да научиш палавника да не си гризе играчките.Разбира се ще стане по-бавно и по-трудно тъй като той е правил така вече дълго време без това да му е забранявано.Ще отнеме време да свикне с новите правила ,но не е невъзможно. ;)
joleto ,това ,че Бебз не къса играчките си е много хубаво,но не бива позволяваш,тя да ги охранява от теб или от някой от семейството.Във всеки момент трябва да можеш да й вземеш играчката от устата без тя да се съпротивлява.(това е много важно и за да можеш да вадиш буклуци от устата когато сте навън)Ако ти ръмжи - веднага корекция.Това й поведение може и да ти се струва забавно сега,но то е израз на доминантна агресия,която не трябва да толелираш и трябва веднага да й покажеш,че ти си шефа и играчките са нещо което ти ще й дадеш когато и ако решиш.Хайде пробвай и разказвай!Целувки на Бебка! :wub:
ralica_v ,малка е още и на всички се радва а и кокерите са си такива.Понякога и мен ме е хващало яд като беше малка моята как навън като види хора, които и обръщат внимание изглеждаше сякъш на тях се радва повече отколкото на мен.Ако ти си човека,който я храни,разхожда и възпитава,т.е. човека който определя правилата,то тя ще възприеме теб като лидер и колкото и да се радва на друг тя ще слуша и обича най-много теб.Не забравяй,че кучетата обичат силните лидери и не се страхувай да си строга налагайки правилата според които искаш да живеете заедно.Ако единствено я обсипваш с любов тя би могла да те възприеме като свой последовател, а не лидер.Така че обичта си е обич,но щом се отнася до възпитанието-никакви компромиси,бъди твърда и не се поддавай на миловидния им поглед.Те това им е запазена марка на кокерите! ;D