Кокер спаньол
Публикувано: 20 March 2008 - 02:47 PM
Публикувано: 20 March 2008 - 03:42 PM
Според последните изследвания живота с куче дори помага на детето да изгради имунитет срещу алергените.Някъде тук в темата имаше линк към много интересна статия по темата,но за съжаление сега не я намирам.
Публикувано: 20 March 2008 - 05:04 PM
За да не стане като наскоро един случай, на няколко месеца вече свикнало куче да му се търси нов дом.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 20 March 2008 - 06:07 PM
Едно време когато аз съм си правила тестове за алергия теста беше общ за кучета и котки под обобщеното-"тест за алергия към животински косми".Сега може и да е осъвременено -не знам.
Със сигурност е нужна проверка преди да вземете кучето.
Публикувано: 20 March 2008 - 08:35 PM
Ira, наистина има логика в цялата тази работа. То било пърхот, било мъртви епителни клетки, все тая. Но със сигурност, преди да се вземе това важно решение, трябва да се тества детето. Макар, че и аз съм на мнение, че живот с животно помага в изграждане на имунитета към алергените. ;)
По повод на снимки, Бушка е писала, че засега няма как да се качват, а аз сега каква интересна снимка направих на моите! ;D ;D ;D
http://www.dcforum.i...;p=41808#p41808
Публикувано: 20 March 2008 - 09:02 PM
Публикувано: 21 March 2008 - 07:47 AM
А за пишкането, ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ. Поне 6 месеца отнема обучението за хигиенните навици. При мен беше така и си мислех, че никога няма да се научи. Бях се отчаяла и объркала - не знаех какво още да направя! Но всичко се подреди от самосебеси. Не затваряйте бебето само в банята! Това е грешка, която и аз направих. Започва да скимти, плаче, плаши се, че остава само и не разбира защо е там. Намразва помещението. Рудо изгриза долната част на вратата от яд към банята. Винаги, когато го оставях сам си дооправяше магарията, т.е. продължаваше да дълбае, за да ме накаже. Има и някакви памперси и капки, за които писаха тук и които изглежда са доста ефикасни. Опитайте с тях, или с обикновен памперс напоен с малко урина от неговата/нейната. Много са сладки всичките ви бебешоци :wub:! Радвайте им се и гушкайте, и снимайте, че много бързо порастват и трудно се носят на ръце ;D! Обучението е трудна задача! Убедих се, че просто има хора с талант за това, които успяват да направят невероятни неща с кучетата си! Чакам с нетърпение да видя Blinki на колко неща и танци ще научи нейната амазонка!
Gesi, успех утре на изложбата! Стискаме палци и лапички и за Амба и за теб :wub:!
Публикувано: 21 March 2008 - 07:59 AM
Публикувано: 21 March 2008 - 09:33 AM
Твоята е още мъничка,имаш достатъчно време за да я научиш.Като се сетя колко се бях уплашила,че Рея няма да свикне на вън- ;D .Сега даже ми е смешно.
Исках и в банята да я науча,но тя все издебваше момент,когато не я гледам и тогава се изпишкваше и аз съответно нямаше как да я занеса в банята при свършен факт.Така,че студ вятър,дъжд-все навън си ходим до тоалетната :kuchence:.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 21 March 2008 - 10:28 AM
Взехме и Pro Plan.Дали ще й се разтрой коремчето от смяната,защото от другата храна вече няма.Все си казваме че ще й вземем храна днес и все забравяме.Иначе има една играчка,т.е две които пищят-много я дразни тоя звук и почва да лае и е толкова сладка.Издава си муцунката напреде и е толкова сериозна направо да я схрускаш :wub:
Публикувано: 21 March 2008 - 12:11 PM
И на мен ми е странно,че към котки гледани у дома има алергия, същото се получи и от домашно зайче. А иначе случвало се е да гали улични котки, зайчета отглеждани в клетки на село - няма му нищо. Всъщност, сега се сещам,че го водих на гости при приятелка, тя има куче, много си играха и след това не получи обрив. Може би към кучета няма алергия. Това ме успокоява и вече можеме да мислиме за нов член на семейството. :blink:

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +