Кокер спаньол
Публикувано: 26 March 2008 - 05:10 PM
Публикувано: 26 March 2008 - 06:59 PM
Публикувано: 26 March 2008 - 07:23 PM
Идеята за албума е супер.И ние ще се включим. :wub:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 26 March 2008 - 08:43 PM
buch, какво те интересува по-точно за шоколада? За него не мога да кажа, че е рядък цвят, единствено малко по-сложен при развъждане и за по-нататъшна работа с този цвят. Рецесивен е по-отношение към другите цветове, за това, да имаш хубав шоколад с много добра пигментация е рядко срещнато явление!
Възможно знаеш, че първото клубно кучило бе от моя Айк, който е шоколадов и Йоша, която е черна, но в това кучило не сме очаквали да има шоколадови бебета, защото майката в случая не е носител на шоколадов ген.
Тази връзка бе ауткросс, следващата която ще правим, ще е лайнбридинг, с друг мой мъжки, който е черен и с същата черна женска. Ще се очакват черни и светли бебета.
Ако те интересува и друго, питай, не се притеснявай! ;)
Публикувано: 27 March 2008 - 08:48 AM
Цитат
http://www.snimka.bg...album_id=230965
хайде,чакаме и Бебка там :) да се нареди :)
За жалост не ми отваря линка :(
Мога да ви дам снимка вие да качите,защото немога да вляза :huh:
Ето ви няколко сладурски нейни снимки :)
Мисля,че само кокерите умеят тази отегчена физиономийка,която правят
Публикувано: 27 March 2008 - 09:18 AM
Публикувано: 27 March 2008 - 10:46 AM
Idol Ike, имам въпрос към теб!! защо казваш, че шоколадовият цвят не е рядък, аз съм виждала само Айк с такъв цвят. и защо да е труден за работа при развъждането? и можеш ли да ми кажеш кои са цветовете, които са приети от стандарта, мерси предварително !:)
Публикувано: 27 March 2008 - 02:03 PM
Допустими цветове при нас са:
BLACK- черен, черен с подпал, допистимо петно на гърдите и/или гърлото.
ASCOB- от светло-кремаво до тъмно-червено, в това число шоколадов и шоколадов с подпал, допустимо бяло петно на гърдите и/или гърлото.
PARTI- два или повече цвята в окраска, с ясни граници, един от които трябва да е бял; черно-бял, червено-бял(червено може да бъде от светло-кремаво до тъмно-червено(рижаво)), кафяво-бял, всичките тези цветове могат да бъдат с подпал. ROAN-това е цвят, който е на по ситни петна върху основен бял цвят, той също може да бъде с подпал.
Дисквалификация:
Бели петна на друго място, освен гърдите/гърлото, неправилно разположение и площ на подпала.
За шоколадов цвят така написах, защото много трябва да се внимава с подбора на двойка, добре трябва да се знае родословие и на двамата родители. Шоколадов не се запложда с светло куче, в противен случай могат да се получат малки с много лош пигмент, с светли очи, а тази гледка е много грозна.
Публикувано: 27 March 2008 - 08:20 PM
Публикувано: 27 March 2008 - 08:39 PM
Публикувано: 27 March 2008 - 09:26 PM
Да ви се похваля-ние днес бяхме за първи път на разходка.Отидохме при ветеринаря за каишка против паразити,но стана така че е малка за каишка и ни напръска с Фронлайн.Даде ни разрешение да я разхождаме вече и сме много щастливи.Разходихме я в Морската градина и събрахме погледите на всички.Луди сме по деца и детски колички,майките с дечицата даже се спираха и заедно се радваха на Каричка, даже ни снимаха :yahoo: ,а ние за секунда не свихме опашката.Изненадах се дори че не се дърпаше,вървеше си нормално-от ляво на дясно и обратно през краката ми ;D.Избързахме малко с разходката ама щеше да е грехота в такова хубаво време да не излезнем,пък и щом доктора разреши....
Публикувано: 27 March 2008 - 09:44 PM
buch, линейно развъждане- развъждане на кучета със сходни кръвни линии.
За поддържане на цвета мога да ти кажа само- или има хубав цвят кучето, или го няма и нищо не може да го оправи и да помогне.
Roan-това е цвета за който питаш. Това е "смесване" от два цвята, бяло и черно,бяло и кафяво, бяло и рижаво. Всички от тези цветове могат да бъдат с подпал.
Публикувано: 27 March 2008 - 10:00 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 12:25 PM
http://www.bleumoonc...rs.com/Main.htm
http://www.tantripp.com/
http://www.trulyyours.org/
За zim family, те просто развъждат кучета, които на тях им харесва, за домашни любимци. Те не участват в изложби, за това са подстригани късо. Това не е специализиран развъдник за порода.
Относно silver, какво имаш в предвид? Да не е един от оттенъците на Buff? За такъв оттенък няма селекция.
Да не бъркаш с Roan? Иначе merle, sable са забранени по стандарт, защото носят с себе си много генетични проблеми.