Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5581 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2008 - 03:03 PM

Наистина е супер забавно  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#5582 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 04:18 PM

Идеята на Брани е страхотна! И ние се включихме!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5583 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 05:10 PM

Да намерих си въпрости и преди това трябваше по осърдно да се разровя в форума та главно бих се поинтересувал за шоколадовия цвят и друго ме интересува българския клуб на кокерите значи искам да попитам дали ще има бъдеши връзки съжелявам може да ви се струват глупави въпроси но ме интересуват тези неща и много са ви сладки ушковците :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#5584 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 06:59 PM

Олеее да ви се оплача.Получава приятелят ми e-mail относно продажба на кокерче в интернет в някакъв саит.И аз супер изненадана.Отварям въпросната обява и какво да видя- снимка на Кара и че се продава.Вярно че много хора ,наши близки,приятели знаят за нея и имат снимки ама да ни направят такава подла шега...... :huh: Кой би направил такова нещо,направо бях ужасена...  :samoubiec:
User's Signature

Качена снимка

#5585 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 07:23 PM

Боже,вече не ме изненадват дори тъпите шегички на разни малоумници.Прости хора-мнооого. :huh:
Идеята за албума е супер.И ние ще се включим. :wub:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5586 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 08:16 PM

ххех,рали а ти от къде си сигурна, че това е точно Кара? иначе всякакви простотии има вече,ама изобщо не се занимавай с тях!:)
User's Signature

Качена снимка

#5587 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 08:43 PM

ralica_v, това е най-малкото, което може да ме учуди. А какво ще кажеш, че има и такива, дето слагат кучета шампиони от най-известни световни развъдници, за родителите на техните малки, които искат да ги пласират за повечко пари,  :o  е това ако не е измама, здраве му кажи!  :angry: Има яко измамници, вече не се впечатлявам. За това едно куче не се купува ей така без инфо за развъдника и за родителите, а за други неща, като изследвания дори да не споменавам.  :-
buch,  какво те интересува по-точно за шоколада? За него не мога да кажа, че е рядък цвят, единствено малко по-сложен при развъждане и за по-нататъшна работа с този цвят. Рецесивен е по-отношение към другите цветове, за това, да имаш хубав шоколад с много добра пигментация е рядко срещнато явление!
Възможно знаеш, че първото клубно кучило бе от моя Айк, който е шоколадов и Йоша, която е черна, но в това кучило не сме очаквали да има шоколадови бебета, защото майката в случая не е носител на шоколадов ген.
Тази връзка бе ауткросс, следващата която ще правим, ще е лайнбридинг, с друг мой мъжки, който е черен и с същата черна женска. Ще се очакват черни и светли бебета.
Ако те интересува и друго, питай, не се притеснявай!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5588 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 08:51 PM

Brani and Max,страхотна идейка!Снимките са много хубави,а кокерчетата разкошни!Браво! Е и ние ще се включим ;D
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#5589 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 08:48 AM

Цитат

разбира се, че може!!!!
http://www.snimka.bg...album_id=230965

хайде,чакаме и Бебка там :) да се нареди :)

За жалост не ми отваря линка :(
Мога да ви дам снимка вие да качите,защото немога да вляза :huh:
Ето ви няколко сладурски нейни снимки :)
Мисля,че само кокерите умеят тази отегчена физиономийка,която правят

#5590 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 March 2008 - 09:18 AM

Много моля, някой да ми обясни на лични, как става номера с качванито на снимки в албумчето. Имам снимки на Рудо и на компютъра и в галерията. Никой от моите хора не ми обръща внимание на молбите да ме обучат и аз си стоя "необразована" и им чакам благоволението :'(! Благодаря предварително :wub:! Идеята е страхотна!!! Сякъш си правим общококерска среща, само дето кокерите са много кротки ;D :yahoo:!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5591 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 10:46 AM

Joleto, Бебка вече е в албумчето при своите приятели :) нямам представа защо не ти отваря линка. пробвай да си влезеш през "вход" на сайта с kokerche и същата парола, за да го видиш, дано стане този път :)

Idol Ike, имам въпрос към теб!! защо казваш, че шоколадовият цвят не е рядък, аз съм виждала само Айк с такъв цвят. и защо да е труден за работа при развъждането? и можеш ли да ми кажеш кои са цветовете, които са приети от стандарта, мерси предварително !:)
User's Signature

Качена снимка

#5592 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 12:03 PM

идеята с албума е страхотна... :blink: и ние се вклучваме...нямаме нови снимки.Тези са малко старички но...скоро ще качим и нови пресни снимчици...

#5593 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 02:03 PM

Brani and Max, то като цяло породата тук ни е рядко срещана, а какво да кажа за цветовете, освен, че всичко друго по-различно от светло куче е рядкост. В закоренялото съзнание на повечето хора, кокера е едно жълтичко куче, всеки си го представя така и си иска точно такова. Та в този ред на мисли, просто няма как и да има нещо по-различно, защото търгашите и фермите са ориентирани на това, което се търси.
Допустими цветове при нас са:
BLACK- черен, черен с подпал, допистимо петно на гърдите и/или гърлото.
ASCOB- от светло-кремаво до тъмно-червено, в това число шоколадов и шоколадов с подпал, допустимо бяло петно на гърдите и/или гърлото.
PARTI- два или повече цвята в окраска, с ясни граници, един от които трябва да е бял; черно-бял, червено-бял(червено може да бъде от светло-кремаво до тъмно-червено(рижаво)), кафяво-бял, всичките тези цветове могат да бъдат с подпал. ROAN-това е цвят, който е на по ситни петна върху основен бял цвят, той също може да бъде с подпал.
Дисквалификация:
Бели петна на друго място, освен гърдите/гърлото, неправилно разположение и площ на подпала.

За шоколадов цвят така написах, защото много трябва да се внимава с подбора на двойка, добре трябва да се знае родословие и на двамата родители. Шоколадов не се запложда с светло куче, в противен случай могат да се получат малки с много лош пигмент, с светли очи, а тази гледка е много грозна.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5594 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 08:20 PM

лайнбридинг искам да попитам какво означава това и ме интересува за шоколадовия цвят всичко начини с който може да се поддържа хубав цвят развъдници и всичко а има едни цветове който ги видях май в чешкия клуб дето са черно-бели но черното е като напръскано и седно се растича по козината та ме интересува как се казва много благаодаря за отговорите че ми се отговаря и много целувки на ваште ушковци :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5595 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 08:39 PM

Добър вечер и от мен . искам да ви питам нещо да ми дадете съвет, значи налага ми се събота да оставим Ралфи сам за доста време, 5-6-7 часа, той така свикна с нас да не е сам и съвсем малко защото сме болни и не излизаме от вкъщи, таман го бях подхванала свъзпитанието и...се разболяхме, сега за разлика от преди даже скимти като му се затвори вратата, тъй или иначе я затварям, по малко ще стане , но какво да направя за толкова много време?Направо ще вдигне блока! :mazohist:
User's Signature

Качена снимка

#5596 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 09:26 PM

Kayia неможете ли някои познат да ви дойде на гости да гледа малкия поне за храненето,така хем има някой с който да си играе,някакво присъствие,хем ще види че не е страшно вас като ви няма.Незнам.Ние Кара я оставихме за близо 10 часа със съквартиранта 4 дена след като я взехме и от тогава всеки ден си я оставяме за известно време самичка и нямаме проблеми.
Да ви се похваля-ние днес бяхме за първи път на разходка.Отидохме при ветеринаря за каишка против паразити,но стана така че е малка за каишка и ни напръска с Фронлайн.Даде ни разрешение да я разхождаме вече и сме много щастливи.Разходихме я в Морската градина и събрахме погледите на всички.Луди сме по деца и детски колички,майките с дечицата даже се спираха и заедно се радваха на Каричка, даже ни снимаха  :yahoo:  ,а ние за секунда не свихме опашката.Изненадах се дори че не се дърпаше,вървеше си нормално-от ляво на дясно и обратно през краката ми  ;D.Избързахме малко с разходката ама щеше да е грехота в такова хубаво време да не излезнем,пък и щом доктора разреши....
User's Signature

Качена снимка

#5597 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 09:44 PM

ralica_v, честита ви първа разходка! Започвате да опознавате света около вас! Весели игри ви пожелавам със себеподобните!  ;)  :blink:
buch, линейно развъждане- развъждане на кучета със сходни кръвни линии.
За поддържане на цвета мога да ти кажа само- или има хубав цвят кучето, или го няма и нищо не може да го оправи и да помогне.
Roan-това е цвета за който питаш. Това е "смесване" от два цвята, бяло и черно,бяло и кафяво, бяло и рижаво. Всички от тези цветове могат да бъдат с подпал.
User's Signature

Качена снимка

#5598 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 10:00 PM

Наистина много интересно а idol ike можеш ли да ми пратиш на лични или ако искаш и тук някой развъдници спецялизирани за шоколадови кокери и шоколадови с подпал.А много рядко из интернет намирам снимки на цвета silver а друго ми е интересно във развъдника zim family има партиколор и триколор от сорта на бяло-шоколадови и бяло-шоколадови с потпал тяхната козинка винаги е по къса от останалите цветове може ли да ми обясниш защо ако трябва и снимки ще намеря.
User's Signature

Качена снимка

#5599 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2008 - 12:25 PM

buch, ето ти няколко линка на развъдници, които работят с шоколадов свят, миналата година вече ти ги давах, но ще се повторя!
http://www.bleumoonc...rs.com/Main.htm
http://www.tantripp.com/
http://www.trulyyours.org/

За zim family, те просто развъждат кучета, които на тях им харесва, за домашни любимци. Те не участват в изложби, за това са подстригани късо. Това не е специализиран развъдник за порода.
Относно silver, какво имаш в предвид? Да не е един от оттенъците на Buff? За такъв оттенък няма селекция.
Да не бъркаш с Roan? Иначе merle, sable са забранени по стандарт, защото носят с себе си много генетични проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#5600 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 01:34 PM

Привет от нас с Рафи!
Ралица, честита ви първа разходка!  :P
Аз искам да попитам каква ножица за нокти е по-подходяща - като клещи или като гилотина? Защото се чудим каква да вземем...  :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена