Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5761 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 April 2008 - 09:58 PM

irina_dimitrova , моля да не ме намесваш в крайните си констатации,тъй като случилото се с мен не са измислици или прищявки,а стечение на обстоятелствата (за някой странни,но за мен -факт).Нека не забравяме и семейно положение и фактори с които се съобразявам! Достатъчно се изписа по този въпрос .
Взимам отношение ,защото въпросната потребителка или потребител joleto настоятелно се молеше за Рафи,но слава богу Мери я прецени правилно и не позволи подобно безумие.
Трудно е наистина да гледаш животно когато си на тази възраст,но не вярвам,че родителят е поставил чак пък такъв краен ултиматум.( съдя по себе си ,при нас решението беше много трудно взето и след много разговори и даване на време....)
Как изведнъж стана така ,че и пречи кучето?Защо не седнете да поговорите,може би има причина ?
...че и на улицата...
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#5762 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2008 - 11:47 PM

Лелеле,чета и не вярвам на очите си!!! как ще изхвърлите бедната животинка на улицата!!!!!!!!!!! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ама как ще ви даде душата само!! как може днес да спите заедно в едно легло и да се гушкате, а на следващия ден просто да слезеш пред блока и да я оставиш до кофата за буклук!! как ще спиш после!!!!!!!! :'( :'( :'( :'( :'(няма ли да те мъчи,къде е тя, дали е жива, дали някой не я е пребил! казваш, че се страхува от хората понякога! ами ако някой прегази или друго куче я убие!! :'( :'( :'( :'( :'(как ще ви даде сърце да я оставите на улицата!!! тя ви вярва, обича ви, вие сте нейното семейство, всичко което тя има,а е още бебе!!!!!! поне й намере нови стопани, не я изхвърляйте на улицата! ТЯ ЩЕ ЗАГИНЕ НЕЗАБАВНО ТАМ!!!!!!!ПРИ ТОВА ПО УЖАСЕН И БРУТАЛЕН НАЧИН!!! потърсете й стопани!!!!!!!!!!!не бъдете безразлични и коравосърдечни!!!!!! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#5763 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2008 - 12:58 AM

цитат :

Не разбирам,защо отново ти,Meridit,ПАК се заяждаш с MEH??...и защо свързваш всеки 3ти човек със моето име...
joleto това,joleto онова...айде да престанем със нападките хм?
Човек от Русе-това е joleto,тя си прави фалшиви регистрации,тя се преструва на друг човек...тя незнам си кво...
Приятна атмосфера друг път jujulinka  поне аз няма да си зарежа кучето,както някой са го направили вече
Благодаря за указаното внимание и "разбирането
"

User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#5764 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 08:14 AM

5 дена не бях в София и нямах достъп до компютър и днес станах и веднага сънена седнах да чета какво става с вашите пухчовци  :blink: [glow=red,2,300]Gesi[/glow] вече реших - англичанче ще е  ;D момиченце ! и мисля да го взема на към 2,5 - 3 месеца ! мн мн мн ще ти бъда благодарна ако можеш да ми дадеш някакви връзки или нещо от сорта  :P
joleto няма да те нападам  обаче замисли се че смяната на стопанин действа зле на психиката на едно куче , пък камо ли да го изхвърлите на улицата , а това всичкото заради една екскурзия .................. :'( :'( :'( :'( :huh: :huh: :huh: :huh: :rolleyes: :rolleyes: :o :o
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5765 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:42 AM

Ех,  jole, как на такива безотговорни хлапета като тебе се падат майки а ла Хичкок  :- . И не те ли е срам да ни разиграваш този театър, че и съчувствие да очакваш?! Да оставим настрана, че поне половината форумци  не са спали снощи, безсилни в гнева си да променят нещо... Много се чудих дали да пиша , но ми се струва, че трябва - току-виж си се стреснала и след като намериш (надявам се) нов дом за Бебка, няма да вземеш ново същество, може би с повече козинка или кой знае, за мен си прозрачна в някои отношения и пълна мъгла в други...
Не съм го писала само аз, но явно има нужда пак да се повтори: кучето или каквото и да е животинче НЕ Е играчка, която да захвърлите в шкафа като ви омръзне!!! Освен огромната радост и любов, която дарява, то е и ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ, не само физическа, но и материална. Колкото и да ви се иска любимец, ако РОДИТЕЛИТЕ не са съгласни, ако не сте преценили ЗАЕДНО достатъчен брой ситуации и начин на действие в тях, рано или късно нещата не свършват добре - обстоятелства безброй, няма да се връщам към това. И тук ще отворя една скоба - колкото и лоши да ви се струват родителите ви, те са тези, които ви познават най-добре и е МНОГО вероятно да не са съгласни да имате любимец в този момент, точно защото са преценили, че още не сте дорасли да носите такава отговорност, която със сълзи и обещания твърдите, че можете да носите. Със спестявания от джобни може да се гледа скакалец или хлебарка (някои и това не заслужват да им се повери), но не и кученце (е, ако джобните се равняват на средна работна заплата, което е хммм, доста рядък случай, може и да стане, да не абсолютизирам нещата все пак).
Ох, плаче ми се за Бебка, ще се моля да намери хората, които я заслужават  :'(.
Добре, че има и "деца" като martito, които ми връщат вярата, че има и изключения сред тинейджърите - достатъчно съвестни и отговорни, за да се справят с всичко, което изредих по-горе. marti, една силна прегръдка от мен и поздравления за родителите ти!!!
Поздрави и на всички останали кокеростопани - настоящи и бъдещи!!! 
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#5766 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:59 AM

Snowy мн благодаря за прегръдката и поздравленията  :P , прегръдка и на теб  :blink: аз съм почти на 15 но разбирам каква голяма отговорност е  кучето ! това не е нещо на което можеш да се радваш и после да го захвърлиш кота неудобен предмет , преди да си е  взела куче е трябвало да помисли кой ще го гледа когато се случе да отсъстват  :angry: аз вече имам 2ма доброволци при такива обстоятелства , които знам ще се случват рядко!  най- добрите ми приятели и единият живее в нашия блок за да не сменя кученцето ми обстановката и да се плаши  :P направо нямам търпение е не мога да кажа колко се ядосвам ,че учебната година е чак до 30те юли  :angry: :angry: :angry:
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5767 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 10:27 AM

martito, писах ти на лични, но не разбрах дали го получи  :(
А относно отговоррността да Ви кажа, аз не знам какво толкова има да се коментира, ако хората са си НАРЕД!Само безотговорни хора(с отклонения) могат да стигнат до такъв проблем.Аз за моя Амба никога не съм се и замисляла, а си знам: където не може да отиде тои- и аз не ходя.Та и на гаджето отказвам даже да ходим по разни места, ама и тои така го обича вече че и тои ми се кара даже ако нещо не взема Амба с нас  ;D Така сме си все трима  :yahoo: И за море съм казала вече, каквото и да става моето момче ще е с мен!А за хижа/балкан ми то си е рай за тях, за какво ми е да ходя без него?Разбираемо е на моите години(23 :P) да ми се ходи на парти например, и за един ден да го оставя в нас с нашите, не е фатално.Когато исках и купувах куче, съм го правила с идеята че от тук нататък ще имам моя най-добър приятел и никога няма да съм сама.Никъде повече без него!И това е голямото щастие да имаш куче.А не да се чудя за тая и оная почивка къде ще го оставям.За мен без него няма да е почивка, няма да ми е спокойно и най-вече НЯМА ДА СЪМ ЩАСТЛИВА!
Целувки на всички който споделят "моята рецепта" за щастие  :wub: :wub: :wub:

#5768 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2008 - 10:53 AM

Gesi,напълно съм съгласна с теб!Откакто Рея е с мен,почти не ходя на кафе,а за купони да не говорим.Когато някоя приятелка иска да се видим я каня вкъщи или отивам с Рея в тях.А и наистина е глпаво да отидеш някъде без кученцето.Аз един час не искам да я оставям сама,а за няколко дни да не говорим... :o.Няма по-голямо щастие от това да отидеш някъде с кученцето и да гледаш как се забавлява-на море или на планина-близо до теб.Аз съм щастлива,че имам моето кученце-виждам радостта в очите му,когато съм до него.
Може би тук не е мястото,но предполагам,че някой може да ми даде съвет.Разбрах,че един човек в моя град град си гледа маймунка.Един познат се е снимал с нея.Та въпросната маймунка има клетка,която е по-малка от половин стая  :huh:.Толкова ме е яд на тия изроди.Някои би ли ми казал към кой мога да се обърна,да съобщя за тази маймунка,за да и помогнат да живее щастливо,а не в няъква тясна клетка. :'( :'( :'(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5769 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2008 - 12:01 PM

Ама хора за какво изобщо си говорим, всички вие сте толкова прави! за тези неща две мнения няма! аз за да взема Макси съм чакала удобен момент повече от две години. преди да дойде сме го обсъждали хиляда пъти, при какви ситуации какъв изход имаме. когато човек иска винаго намира начин. дори ходихме в Америка с приятеля ми, но предварително имахме решение. за тази цел кутрето живееше у нас с мен и майка ми, за да свиква. щом аз излизам навън,то с мен. за да свиква с всички.ходим на кафе, то на краката ми. като искаме да ходим на почивка или се налага някакво пътуване, ако той не може да дойде, ходим на смени, за да не стои самичък, че сърцето ми се къса, като трябва да изляза и му видя очите.като няма как да ходим на смени - стоим си в къщи. абе точно все едно бебе имаме. хората са го казали - когато човек иска, намира начина, като не иска намира причините! в продължение на половин година починаха и двамата ми родители, аз съм на 23, има много сложни ситуации, далеч по-сложни от едно пътуване за няколко дни. но дори през акъл не ми е минавало, нито пък на приятеля ми да изоставим Максито. предишното ми куче, когато бях дете - за нас може да е нямало какво да ядем, но кучето никога не е било гладно или оставено болно.абе разпростях се много, и казах някои неща, дето не са много за такъв форум, съжалявам  :'( ...... но просто ми е толкова мъка за Бебз :'( :huh:а тя дори не подозира какво се насъбира над главата й!!!!!!!!!!!!!!!бедното бебче!
User's Signature

Качена снимка

#5770 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2008 - 02:21 PM

Евала, joleto!!! Не искам да натъртвам пак за непълнолетните, защото сред тях има страшно отговорни хлапета, които ги запознах тук, в форума, но в този случай просто няма какво да кажа  :(.  Ами твоето отношение пролича, то не зависи от годините, или имаш тази отговорност, или я нямаш. Математиката е проста!  Когато ти писах да се откажеш от идеята за второ куче, ти направи калабалък в форума, опищя всичко, обвини всички, а сега на къде??? Каква съдба очаква Бебка от сега нататък??? Хората в този форум правят непосилни неща, намирайки нов дом за какви ли не кучета с много тежка съдба...Ти какво направи по въпроса в случая? Хората пътуват къде ли не, но се справят със ситуация, намират начини. Имат и познати, които се наемат да гледат кучето в тяхно отсътствие, има и хотели, в крайна сметка! И да не кажеш, че те нападаме всичките безпричинно, трябва да се замислиш сериозно какво ще правиш от тук нататък! На никой тук не ни е безразлична съдбата на малката, така че, бъди добра да ни кажеш, какво се случва и как се развиват нещата.  :(
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5771 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 02:54 PM

Първо да кажа: никой не защитавам, нямам кокер, не вземам страна! Тя просто е дете, като мен! Но дали само децата не си правят сметка каква отговорност е да вземеш куче? В смисъл... това е форум за притежателите на кучета, за ОТГОВОРНИТЕ такива. А колко други има, които не знаят, не пресмятат, дори въобще не мислят какво е да имаш куче? Познавам пълнолетни хора, които казват за кучето си: "Е, ше изтрае една нощ гладно, защото сега ме мързи да го нахраня, те утре другите ще го нахранят като провие" и дори такива, които казват "нямам пари да го заведа на лекар, ще му мине като на куче" и когато им кажеш да го подарят на някой, който ще го е грижа и ще има финанси отказват, т.е. каквато и да е грижа към кучето липсва... Така, че не смятам годините за такъв критерий. Пък и да не мислите, че на момичето му е много хубаво като знае, че трябва да се раздели с кучето? Мисля всички (или почти всички) тук знаем какво е да искаш куче и да зависиш от обстоятелствата: родители, квартира, доходи... Аз не бих съдила нея, а майка и. Има ужасно много родители, които се опитват да правят такива ужасни "експерименти" с децата и животните им. Баща ми е такъв. Моето куче го ръфнало, защото я дразнел и той опищя света да я махам. После го хвана грип и ми вкара паника, че бил алергичен и кучето нямало място вкъщи...  :huh: Понякога родителите казват такива неща за да мотивират детето да учи повече да е по - отговорно и незнам си какво още. Мисля, че прибързвате с оценките и нападките... Нека бъде окончателно решението, че Бебка се маха и тогава да започнем с обвиненията.
User's Signature

Качена снимка

#5772 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 04:47 PM

Съжалявам, че се обаждам ей така, никой не ми е искал мнението, но искам да се изкажа.
joleto дълго търси кученце, от това, което пишеше, разбрах, че само парите са й проблем да си купи породисто кученце, иначе имала желание, майка й се съгласила и т.н. Дълго време, голям мерак...Сега го има...И изведнъж се отказва от него, защото няма а я има за кяколко дни?!  :o Това е абсурд! Звучи ми като лъжа, все едно не й харесва кучето и просто търси начин да го смени ли, не знам и аз...Ама въпросът е, че няма никаква логика! Какъв човек трябва да си, за да кажеш, че ше си оставиш бебето куче на улицата, защото трябва да ходиш на гости?! И друго ми направи впечатление...Тя не попита дали има някой от форума, който да и помогне, давайки временен дом на кучето, а пита направо :"Има ли някой, който иска кучето", демек това показва, че тя просто иска да постоянно да се раздели с него, а не заради пътуването й!

Призовавам joleto да каже истината-иска или не кучето и ако отговорът е отрицателен, да се търсят стопани за него, които наистина да го обичат. Няма нужа от лъжи.
User's Signature

Качена снимка

#5773 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:00 PM

*Svetleto* ако желаеш да разговаряш с майка ми по този шъпрос-прав ти път...ако АЗ исках да я сменя да съм го направила до сега...обичам си я и искам да си я запазя...но майка ми измисля какви ли не фасони само и само да разкара кученцето,което цитирам: и "опика и осра живота!".
Писна ми да споря във този форум със хора,които още от началото неможеха да ме понасят...първо защото имах колебания относно породата,второ защото нямам мнение като тяхното и какви ли още не...
Няма да споменавам имена,те си знаят кои са...
Щом казвате,че съм БЕЗОТГОВОРНА и не съм за този форум-добре...не съм казвала,че ще захвърля кучето си на улицата,точно поради тази причина и търся дом...дом,във който няма да се вдигат скандали за това,че бих стояла гладна вкъщи за 6 дена,отколкото да си захвърля кучето,НО ЧАКАЙТЕ...аз нали съм безотговорна!
Щом сте казали,така да бъде...писна ми да се боря със хората,които не са на моето мнение,които не ме харесват и биха използвали ВСИЧКИ средства,за да докажат,че са прави,а аз греша...
Мислех,че доверието и разбирателството са основното във този форум...е...явно съм грешала :-

Благодаря за т.н "внимание"...

#5774 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2008 - 05:25 PM

joleto, защо не се замислиш малко, а пак правиш фасони и се правиш на обидена? А сега и целият свят е срещу теб? Пак ли трябва да се обясняваме по този въпрос? Едно само не разбрах, а хората те питаха по-нагоре, къде ще са котките, кой тях ще ги храни през това време? Кой на тях ще им сипе вода? А по повод отношение ти към Бебка, какво да кажа, но съм го прочела в други теми, за други породи.
Почвай да и търсиш стопани и дано да има повечко късмет!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5775 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:41 PM

Цитат

Не разбирам,защо отново ти,Meridit,ПАК се заяждаш с MEH??...и защо свързваш всеки 3ти човек със моето име...
joleto това,joleto онова...айде да престанем със нападките хм?
Човек от Русе-това е joleto,тя си прави фалшиви регистрации,тя се преструва на друг човек...тя незнам си кво...
Приятна атмосфера друг път jujulinka ;) поне аз няма да си зарежа кучето,както някой са го направили вече :)
Благодаря за указаното внимание и "разбирането" :)
Извинете не взимаме страна, ако може помогнете да се намери нов ДОБЪР стопанин на кученцето.Нещата са ясни... Така ще се реши за всички проблема .Само да не изхвърля животинката това е грехота.

#5776 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:57 PM

joleto,ако наистина търсиш дом на Бебка пусни обяви със снимка на повече места -в мамаче.ком,буркан инфо и други.Само те моля да бъдеш взискателна към новите стопани. :(    Е.... късмет миличка Бебз,от сърце ти желая да намериш хората които ще те обичат безрезервно! :'(
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#5777 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:58 PM

Много ме дразнят хора, които не признават вината си, а се правят на жертви и карат другите да се чувстват виновни  :angry: Е, аз не се чувствам виновна, че изказах мнението си. Виждам, че можело и да казваш истината!
joleto, нали причината да махнеш кучето беше, че отивате в друг град? Сега си призна, че всъщност проблемът е майка ти, която не харесва това, че кученцето ака и пикае, където свари? Можеше направо да го кажеш, а не да измисляш други причини.

Искам да добавя още нещо. Когато човек силно иска нещо, постига го! Ако наистина искаш кучето, има начин да се справиш с положението! Ти хвърли толкова желание и усилие, за да се сдобиеш с него,а  сега само заради това, че ака, ще го оставите?! Говори мнгоо сериозно с майка си или намери някакво решение, в интернет има достатъчно информация как да се справите с проблема. Пак казвам, ако има желание-всичко става. Моето пуделче е на 4 месеца, дълго го исках и вече го имам! Целите ми ръце са нахапани, целият апартамент редовно е напикаван и наакван, аз съм станала като домакиня вечно с парцалите в ръка, но не се отказвам от него. Поемам отговорност. А и го пускам на терасата да ака, някой път там го прави. Има начини...
User's Signature

Качена снимка

#5778 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:13 PM

здравеите ;)аз не взимам ничия страна.само ще кажа че не толкова joleto,а по скоро маика и е за всичките нападки.мисля че тя е главно виновната за тази ситуация.Когато ми подариха Рики, на маика ми не и видяхме очите може би 2 седмици.нея я е страх дори от новородено коте...а сега сам в нов дом,живея от 2 месеца с приятеля си и тук има един"звяр"които е между боксер и бултериер и няма как да си доведа моя бебчо тук.то ще го изяде.Пък и двете са мъжки. :-и ще става страшно...и познаите кои гледа сега моя Рики....мама... ;)даже тя се обръща кам него,цитирам: "чочко малък и такива още думи"...като се прибере от работа парвите и думи са"ку4ето яло ли е,извеждано ли е?"а не пита дали аз и брат ми сме яли...така че моето мнение е че не joleto е толова виновна а по скоро маика и...

#5779 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:18 PM

Но все пак ако тя го иска истински ше направи всичко възможно за да бъде с него и да не го оствя кадето и да било.... :huh:

#5780 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:36 PM

Нямам думи  :huh: Защо се правиш на беззащитна и все едно нямаш избор и не ти си виновна за съдбата на Бебу. Защо като си знаела, че нещата няма да свършат добре си настоявала толкова за кучето??? Не разбирам защо толкова лесно се примиряваш с това "твоето" куче да отиде на улицата? Защо не се бориш за оставането му  :'(
Преди да си вземеш куче трябва да си помислиш за отговорностите които идват с него. Трябва да се замислиш за това дали всички в дома ти са съгласни с това да съжителстват с куче. А замислила ли си се защо майка ти е казала:  "опика и осра живота!" Може би защото ти не и помагаш с чистенето и отглеждането на кучето. Сигурно по цял ден си навън или на компютъра без да обръщаш ни най-малко внимание на Беба. Сигурно не си я извеждала повече от 2-3 пъти откакто си я взела? Замисли се защо  :sos:

Много се надявам Бебу да си намери дом в който наистина да я обичат и да се грижат за нея  :kuchence:
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема