Кокер спаньол
Публикувано: 05 April 2008 - 09:58 PM
Взимам отношение ,защото въпросната потребителка или потребител joleto настоятелно се молеше за Рафи,но слава богу Мери я прецени правилно и не позволи подобно безумие.
Трудно е наистина да гледаш животно когато си на тази възраст,но не вярвам,че родителят е поставил чак пък такъв краен ултиматум.( съдя по себе си ,при нас решението беше много трудно взето и след много разговори и даване на време....)
Как изведнъж стана така ,че и пречи кучето?Защо не седнете да поговорите,може би има причина ?
...че и на улицата...
Публикувано: 05 April 2008 - 11:47 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 12:58 AM
Не разбирам,защо отново ти,Meridit,ПАК се заяждаш с MEH??...и защо свързваш всеки 3ти човек със моето име...
joleto това,joleto онова...айде да престанем със нападките хм?
Човек от Русе-това е joleto,тя си прави фалшиви регистрации,тя се преструва на друг човек...тя незнам си кво...
Приятна атмосфера друг път jujulinka поне аз няма да си зарежа кучето,както някой са го направили вече
Благодаря за указаното внимание и "разбирането"
Публикувано: 06 April 2008 - 08:14 AM
joleto няма да те нападам обаче замисли се че смяната на стопанин действа зле на психиката на едно куче , пък камо ли да го изхвърлите на улицата , а това всичкото заради една екскурзия .................. :'( :'( :'( :'( :huh: :huh: :huh: :huh: :rolleyes: :rolleyes: :o :o
Публикувано: 06 April 2008 - 09:42 AM
Не съм го писала само аз, но явно има нужда пак да се повтори: кучето или каквото и да е животинче НЕ Е играчка, която да захвърлите в шкафа като ви омръзне!!! Освен огромната радост и любов, която дарява, то е и ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ, не само физическа, но и материална. Колкото и да ви се иска любимец, ако РОДИТЕЛИТЕ не са съгласни, ако не сте преценили ЗАЕДНО достатъчен брой ситуации и начин на действие в тях, рано или късно нещата не свършват добре - обстоятелства безброй, няма да се връщам към това. И тук ще отворя една скоба - колкото и лоши да ви се струват родителите ви, те са тези, които ви познават най-добре и е МНОГО вероятно да не са съгласни да имате любимец в този момент, точно защото са преценили, че още не сте дорасли да носите такава отговорност, която със сълзи и обещания твърдите, че можете да носите. Със спестявания от джобни може да се гледа скакалец или хлебарка (някои и това не заслужват да им се повери), но не и кученце (е, ако джобните се равняват на средна работна заплата, което е хммм, доста рядък случай, може и да стане, да не абсолютизирам нещата все пак).
Ох, плаче ми се за Бебка, ще се моля да намери хората, които я заслужават :'(.
Добре, че има и "деца" като martito, които ми връщат вярата, че има и изключения сред тинейджърите - достатъчно съвестни и отговорни, за да се справят с всичко, което изредих по-горе. marti, една силна прегръдка от мен и поздравления за родителите ти!!!
Поздрави и на всички останали кокеростопани - настоящи и бъдещи!!!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 06 April 2008 - 09:59 AM
Публикувано: 06 April 2008 - 10:27 AM
А относно отговоррността да Ви кажа, аз не знам какво толкова има да се коментира, ако хората са си НАРЕД!Само безотговорни хора(с отклонения) могат да стигнат до такъв проблем.Аз за моя Амба никога не съм се и замисляла, а си знам: където не може да отиде тои- и аз не ходя.Та и на гаджето отказвам даже да ходим по разни места, ама и тои така го обича вече че и тои ми се кара даже ако нещо не взема Амба с нас ;D Така сме си все трима :yahoo: И за море съм казала вече, каквото и да става моето момче ще е с мен!А за хижа/балкан ми то си е рай за тях, за какво ми е да ходя без него?Разбираемо е на моите години(23 :P) да ми се ходи на парти например, и за един ден да го оставя в нас с нашите, не е фатално.Когато исках и купувах куче, съм го правила с идеята че от тук нататък ще имам моя най-добър приятел и никога няма да съм сама.Никъде повече без него!И това е голямото щастие да имаш куче.А не да се чудя за тая и оная почивка къде ще го оставям.За мен без него няма да е почивка, няма да ми е спокойно и най-вече НЯМА ДА СЪМ ЩАСТЛИВА!
Целувки на всички който споделят "моята рецепта" за щастие :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 06 April 2008 - 10:53 AM
Може би тук не е мястото,но предполагам,че някой може да ми даде съвет.Разбрах,че един човек в моя град град си гледа маймунка.Един познат се е снимал с нея.Та въпросната маймунка има клетка,която е по-малка от половин стая :huh:.Толкова ме е яд на тия изроди.Някои би ли ми казал към кой мога да се обърна,да съобщя за тази маймунка,за да и помогнат да живее щастливо,а не в няъква тясна клетка. :'( :'( :'(

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 06 April 2008 - 12:01 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 02:21 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 02:54 PM

Публикувано: 06 April 2008 - 04:47 PM
joleto дълго търси кученце, от това, което пишеше, разбрах, че само парите са й проблем да си купи породисто кученце, иначе имала желание, майка й се съгласила и т.н. Дълго време, голям мерак...Сега го има...И изведнъж се отказва от него, защото няма а я има за кяколко дни?! :o Това е абсурд! Звучи ми като лъжа, все едно не й харесва кучето и просто търси начин да го смени ли, не знам и аз...Ама въпросът е, че няма никаква логика! Какъв човек трябва да си, за да кажеш, че ше си оставиш бебето куче на улицата, защото трябва да ходиш на гости?! И друго ми направи впечатление...Тя не попита дали има някой от форума, който да и помогне, давайки временен дом на кучето, а пита направо :"Има ли някой, който иска кучето", демек това показва, че тя просто иска да постоянно да се раздели с него, а не заради пътуването й!
Призовавам joleto да каже истината-иска или не кучето и ако отговорът е отрицателен, да се търсят стопани за него, които наистина да го обичат. Няма нужа от лъжи.
Публикувано: 06 April 2008 - 05:00 PM
Писна ми да споря във този форум със хора,които още от началото неможеха да ме понасят...първо защото имах колебания относно породата,второ защото нямам мнение като тяхното и какви ли още не...
Няма да споменавам имена,те си знаят кои са...
Щом казвате,че съм БЕЗОТГОВОРНА и не съм за този форум-добре...не съм казвала,че ще захвърля кучето си на улицата,точно поради тази причина и търся дом...дом,във който няма да се вдигат скандали за това,че бих стояла гладна вкъщи за 6 дена,отколкото да си захвърля кучето,НО ЧАКАЙТЕ...аз нали съм безотговорна!
Щом сте казали,така да бъде...писна ми да се боря със хората,които не са на моето мнение,които не ме харесват и биха използвали ВСИЧКИ средства,за да докажат,че са прави,а аз греша...
Мислех,че доверието и разбирателството са основното във този форум...е...явно съм грешала :-
Благодаря за т.н "внимание"...
Публикувано: 06 April 2008 - 05:25 PM
Почвай да и търсиш стопани и дано да има повечко късмет!
Публикувано: 06 April 2008 - 05:41 PM
Цитат
joleto това,joleto онова...айде да престанем със нападките хм?
Човек от Русе-това е joleto,тя си прави фалшиви регистрации,тя се преструва на друг човек...тя незнам си кво...
Приятна атмосфера друг път jujulinka ;) поне аз няма да си зарежа кучето,както някой са го направили вече :)
Благодаря за указаното внимание и "разбирането" :)
Публикувано: 06 April 2008 - 05:57 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 05:58 PM
joleto, нали причината да махнеш кучето беше, че отивате в друг град? Сега си призна, че всъщност проблемът е майка ти, която не харесва това, че кученцето ака и пикае, където свари? Можеше направо да го кажеш, а не да измисляш други причини.
Искам да добавя още нещо. Когато човек силно иска нещо, постига го! Ако наистина искаш кучето, има начин да се справиш с положението! Ти хвърли толкова желание и усилие, за да се сдобиеш с него,а сега само заради това, че ака, ще го оставите?! Говори мнгоо сериозно с майка си или намери някакво решение, в интернет има достатъчно информация как да се справите с проблема. Пак казвам, ако има желание-всичко става. Моето пуделче е на 4 месеца, дълго го исках и вече го имам! Целите ми ръце са нахапани, целият апартамент редовно е напикаван и наакван, аз съм станала като домакиня вечно с парцалите в ръка, но не се отказвам от него. Поемам отговорност. А и го пускам на терасата да ака, някой път там го прави. Има начини...
Публикувано: 06 April 2008 - 06:13 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 06:36 PM
Преди да си вземеш куче трябва да си помислиш за отговорностите които идват с него. Трябва да се замислиш за това дали всички в дома ти са съгласни с това да съжителстват с куче. А замислила ли си се защо майка ти е казала: "опика и осра живота!" Може би защото ти не и помагаш с чистенето и отглеждането на кучето. Сигурно по цял ден си навън или на компютъра без да обръщаш ни най-малко внимание на Беба. Сигурно не си я извеждала повече от 2-3 пъти откакто си я взела? Замисли се защо :sos:
Много се надявам Бебу да си намери дом в който наистина да я обичат и да се грижат за нея :kuchence: