Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5871 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2008 - 12:14 AM

Първо добре дошли на всички нови в темата и поздравления за породата  ;) Опитайте да намирате полезната за вас информация в форума чрез търсачката най-отгоре на сайта  :P

#5872 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2008 - 07:33 AM

Ето тук има, само 8 странички за хигиенните навици  ;)
http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html
Успех и добре дошли  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5873 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 08:09 AM

Варненски кокерчета днес ще се разхождате ли в Морската  :yahoo: .Засега плановете ни са към обяд да сме по алейките там.Надявам се да се засечем,че засега нямаме приятелчета за игра  :( (не са ни в категорията  ;D )
User's Signature

Качена снимка

#5874 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2008 - 12:29 PM

Ами ние до 30 мин. ще тръгваме за към морската,... т.е. около 14:30 сме там  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5875 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 02:39 PM

nadelina851 благодаря за подкрепата  ;) намерих горе долу нужната информация благодарение на този форум :) благодаря ви  :wub:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5876 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 03:06 PM

искам да ви попитам още нещо  :izcherven: колко често мога да си къпа мъничето? всяка седмица дали е добре или ще и дойде много :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5877 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 03:14 PM

О не всяка седмица е прекалено често, само с водичка няма проблем, но с шампоан не по често от веднъж месечно!

#5878 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 03:40 PM

Аз Рики го къпя на 2 седмици с шампоан.Неможе иначе...спим(спяхме)носле в носле...а с водичка го мия след всяко излизане навън ;)лапичките,коремчето,ушичките и дупето винаги,но само с вода...а вашите кучовци обичат ли да се къпят?Когато доиде времето да се закъпем и неискам да ви казвам за каква воина става на въпрос.До скоро нямахме душ-слушалка и беше много трудно,но сега вече тои бяга....но няма на каде.улавям го във всеки един ъгъл на банята и Рики полудява. ;Dа да,да не забравя да ви попитам-как е наи лесния начин за подстригване около ушите.Тук в Самоков няма каде да го заведа на фризиор и затова е доста трудно и ако има лесен начин ще помоля да ми кажете защото е такова диване и за секунда не застава мирно... :-

#5879 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 04:59 PM

да и аз мисля че един път в месеца с шампоан е малко.. неможе то си е куче и си има миризма ако не се къпе с шампоан..:) ами ние днес се къпахме и бяхме горе долу послушни нямаше къде да ми избяга... ще видим другия път като влезем в банята :))  аз не съм стигнала още до подстрижки така че немога да ти дам съвет.. но ми казаха че до първата година не трябвало да се подстригват и аз незнам защо.. а никой не ми даде отговор за почистването на ушите.. незнам дали да ги почиствам или не.. тъй като докторът ми каза да не ги пипам изобщо?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5880 Потребителят е офлайн   Buddy and Maggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 05:11 PM

Уау,изумявате ме с това къпане! :o :rolleyes: :huh:Колкото по-рядко се къпе кучето с шампоан или сапун,толкова по-добре.Съсипва се козината така.Най-много да се къпе на два месеца(с вода може често),но не и на по-малко! :(
Иначе добре дошли!
Кокерите са уникални със своята игривост и ги обожавам!Както вчера каза един човек-тези кучета са повече от птичките в парка! :P ;DПоздрави! :wub:
User's Signature

Качена снимка
http://gorata.net/f.php?f=MyShadow
Heute ist der Anfang meines neuen Lebens...Heute ist der beste Tag meines Lebens...
http://www.vbox7.com/play:829911af

#5881 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2008 - 06:05 PM

Цитат

.. а никой не ми даде отговор за почистването на ушите.. незнам дали да ги почиствам или не.. тъй като докторът ми каза да не ги пипам изобщо?

аз лично не вижда причина да не ги питаш изобщо! на мен ми казаха точно обратното,че много трябва да внимавам за тяхната хигиена, защото тъй като са клепнали са застрашени от повече замърсяване. но доколкото знам  вие сте доста малки,за да излизате навън,тъй,че за сега ще са по-чистички,но ги преглеждай редовно.просто бъди мн нежна и внимателна. приучи го още от малък,че ушите се проверяват,защотото иначе после няма да ти дава да ги чистиш.
User's Signature

Качена снимка

#5882 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 06:34 PM

благодаря ти.. и аз мисля че трябва да се почистват.. за сега са добре.. като почнем да излизаме навън сигурно ще се налага. така че мисля че докторът май не е много прав :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5883 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2008 - 06:58 PM

Искам само да кажа на всички с малки бебенца в този форум, че колко то по рано се почне с манипулации, било то къпане, сешоара, подстригване, чистене на уши и др., толкова по-добре, свикват по бързо и в бъдеще няма никакъв проблем. Не ми се мисли куче на година как ще реагира на подстригване, видяла съм такива, повярвайте, гледката никак не е хубава.
Относно къпане, кучето се къпе когато вие прецените, че е мръсно, а това може да бъде и на седмица и на две и на месец. Най важното в случая шампоана винаги да бъде разреден преди нанасянето върху козината и след това много добре изплакнат! Балсам също за предпочитане. Сешоара също не е проблем за козината, сушите с топла струя, не с гореща!
Buddy and Maggie, не се съсипва козината така, а обратно!  ;) Моите тогава трябва да са с три косъма по тях!  ;D
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5884 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 April 2008 - 07:41 PM

Докато Руди беше бебе, ме посъветваха тук да го къпя, когато преценя че трябва. Да почиствам ушите поне веднъж седмично, особено когато вече излизахме по разходки. Да подстригвам между пръстите и около ушния отвор задължително, заради осилите и кърлежите. Това с почистването на ушите си беше чиста борба отначало. Бях получила съвет, докато го галя и си играем, да обръщам ушетата и лекичко да го докосвам в дупчицата, за да свикне на манипулацията - имаше ефект. Трябва да се реше всеки ден, дори и по-често - според обстоятелствата. Сешоарът е много нужен през зимата, затова и с него трябва да се свиква. Ние все още си го лаем и недолюбваме, но общо взето свикна. Хигиената е много важна и за кучето и за нас. Не мога да го оставя да ми мирише кофти, защото не е минал месец от последната баня. Още повече, че по разходките се въргаля като магаре понякога в прахоляка! Целувки на всички малчовци! И на останалите, разбира се  :wub:, но нали бебетата са с превилегии...

ИРА, къде сте с Голди? Започвам да се тревожа!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5885 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 08:40 PM

Здравейте и от нас.Аз Кара я къпя горе-долу веднаж седмично,но тя много обича да си стъпва или сяда в пишто,а ако не внимава и в акито.След разходка няма как да не я измия защото коремчето й е задължително изцапано от "радост" (пиш)  :rolleyes: .Иначе като съвсем малка обичаше да я суша със сешуара ама напоследък почва да се търка по земята когато я суша.Мрази четката за ресана,абе изобщо мрази да я реша.Ако някой я държи а аз я реша почва един голям рев и опит за хапане и ако някой може съвет да ми даде как да я науча да обича ресането.Сега й реша само ушичките и лапичките и за заглаждане гръбчето,ама като й порасне козинката навсякъде не ми се мисли  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#5886 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 11:46 PM

здравеите ! ralica_v, Рики беше с много дълга козина,но след като го наръфах(подстригах)му се изглади и стана сравнително по къса.Няма нищо общо сас "старата" му козинка ;)сега и съхне малко по бързичко от преди но и ние не обичаме сешоари.Абе общо взето ние нищо не обичаме....нито къпането,нито сушенето...нищо!е това е за днес от нас ;Dчао и до скоро...!

#5887 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:17 AM

Да, в началото за едно бебе не е  приятно ресането и сушенето със сешоар, но като сте постоянни и всеки ден минавате с четката и гребена кученцето свиква с това  и по нататък вече не му прави такова впечатление, а за машинка който ще подстригва това е абсолютно задължително, трябва да свикват от малки всеки месец да се прави подстригване , за да няма проблеми за по нататък и да няма страх от машинката.
Миналия месец подстригвах една кокерка на 1 година, на която това и беше първо подстригване  и ми беше изключително трудно да я подстрига особено по главата , врата, цели три часа  се занимавах , докато тя не каталяса да се бори и да се страхува, а така е много трудно да се работи и тя като се върти така мога и да я нараня, затова който възнамерява да подстригва, нека се започне от три месечна възраст на кученцето, за да може то да се адаптира и да свиква, в противен случай ще може да се прави подстрижка единствено с упойка при ветеринар.
Моята Iosha, като беше малка я подстригваше idol ike, така се пънеше и въртеше, че аз излизах от стаята умишлено да не съм там и тя да търси закрила, но това бяха само първите две  подстрижки, след тях не сме имали проблем, а да не говорим, че  сега вече даже и си подремва на масата и се чувства  много спокойна.

#5888 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 09:35 AM

Здравейте на всички!
Колко жалко,че времето пак е лошо и не можем да стоим по-дълго навън..Ние вчера ходихме на Ком и изкарахе страхотно.А Рея през цялото време припкаше насам-натам,гонеше пръчки и изследваше околностите. :kuchence:Ако искат може да видите снимки в албума ни:http://www.album.bg/lubka_djambova/
Чудех се защо не си направим подфорум на кокера и да си има отделни теми за храненето,за пишкането и т.н.,защото тук всеки ден идват нови бебета и се задават едни и същи въпроси.
Помислете над предложението.Това е от нас.Приятен ден! :wub:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5889 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 10:25 AM

Някой знае ли какво е станало с Бебз, кученцето на joleto?  :'(
User's Signature

Качена снимка

#5890 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 April 2008 - 01:23 PM

Здравейте, как сте всички?

Може ли и аз да дам своето мнение за ушите и за къпането?

ЗНачи, idol ike, съгласна съм, че процедурите трябва да започнат да се "тренират" от рано, но не съм съгласна за периода. Американците трябва да се къпят често, защото те имат адски много козина и тя задържа много повече мърсотия. Англичаните се къпят по-рядко, защото нямат тази нужда /личен опит/. Стопаните на бебета трябва да знаят нещо от сега - кучето е куче, не може да се очаква то постоянно да мирише на рози. Моята Сара също спи в леглото ми, даже ме бута по лицето докато се върти, но това не ме кара да я къпя на по-малко от 2 месеца /стига да не се е изцапала нещо непредвидено/. Аз знам, че с къпането се премахва слой /май-вече мазен/ който при често къпане не може да насмогне да се образува отново и това пречи кучето да се предпазва /може и грешно да съм научила, не знам/. Но ако няма много голяма нужда да се къпе с шампоан кучето не е добре това да се прави само заради мириса на всеки една две седмици, даже е вредно. Миризмата на кучето до голяма степен зависи от начина, по който то се гледа. Ако е здраво, правилно хранено и сресвано редовно то не мирише. Сара не е къпана от повече от 2 месеца в момента и мога да ви кажа, че единственото, което мирише по нея е устата, защото все пак там няма как да не мирише.

За ушите и аз знаех, че трябва да се чистят редовно, защото са висящи, докато мойте лекарки не ми се скараха и не казаха, че докато не започне да се забелязва видимо ушна кал не е нужно. Дори напротив - при често чистене било вредно, пак по същите причини като къпането - отнема се слой, който предпазва и той после в стремежа си по-бързо да се възстанови ставал повече, т.е. повече ушна кал. На мен ми казаха по-рядко да го правя, само ако има нужда или някакви признаци.

Туй е моя опит, надявам се да съм била полезна.

Поздрави на всички кокери от мен и Сара.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена