Кокер спаньол
Публикувано: 13 April 2008 - 07:33 AM
http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html
Успех и добре дошли :yahoo:
Публикувано: 13 April 2008 - 03:40 PM
Публикувано: 13 April 2008 - 04:59 PM
Публикувано: 13 April 2008 - 05:11 PM
Иначе добре дошли!
Кокерите са уникални със своята игривост и ги обожавам!Както вчера каза един човек-тези кучета са повече от птичките в парка! :P ;DПоздрави! :wub:

http://gorata.net/f.php?f=MyShadow
Heute ist der Anfang meines neuen Lebens...Heute ist der beste Tag meines Lebens...
http://www.vbox7.com/play:829911af
Публикувано: 13 April 2008 - 06:05 PM
Цитат
аз лично не вижда причина да не ги питаш изобщо! на мен ми казаха точно обратното,че много трябва да внимавам за тяхната хигиена, защото тъй като са клепнали са застрашени от повече замърсяване. но доколкото знам вие сте доста малки,за да излизате навън,тъй,че за сега ще са по-чистички,но ги преглеждай редовно.просто бъди мн нежна и внимателна. приучи го още от малък,че ушите се проверяват,защотото иначе после няма да ти дава да ги чистиш.
Публикувано: 13 April 2008 - 06:58 PM
Относно къпане, кучето се къпе когато вие прецените, че е мръсно, а това може да бъде и на седмица и на две и на месец. Най важното в случая шампоана винаги да бъде разреден преди нанасянето върху козината и след това много добре изплакнат! Балсам също за предпочитане. Сешоара също не е проблем за козината, сушите с топла струя, не с гореща!
Buddy and Maggie, не се съсипва козината така, а обратно! ;) Моите тогава трябва да са с три косъма по тях! ;D
Публикувано: 13 April 2008 - 07:41 PM
ИРА, къде сте с Голди? Започвам да се тревожа!
Публикувано: 13 April 2008 - 08:40 PM
Публикувано: 13 April 2008 - 11:46 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 09:17 AM
Миналия месец подстригвах една кокерка на 1 година, на която това и беше първо подстригване и ми беше изключително трудно да я подстрига особено по главата , врата, цели три часа се занимавах , докато тя не каталяса да се бори и да се страхува, а така е много трудно да се работи и тя като се върти така мога и да я нараня, затова който възнамерява да подстригва, нека се започне от три месечна възраст на кученцето, за да може то да се адаптира и да свиква, в противен случай ще може да се прави подстрижка единствено с упойка при ветеринар.
Моята Iosha, като беше малка я подстригваше idol ike, така се пънеше и въртеше, че аз излизах от стаята умишлено да не съм там и тя да търси закрила, но това бяха само първите две подстрижки, след тях не сме имали проблем, а да не говорим, че сега вече даже и си подремва на масата и се чувства много спокойна.
Публикувано: 14 April 2008 - 09:35 AM
Колко жалко,че времето пак е лошо и не можем да стоим по-дълго навън..Ние вчера ходихме на Ком и изкарахе страхотно.А Рея през цялото време припкаше насам-натам,гонеше пръчки и изследваше околностите. :kuchence:Ако искат може да видите снимки в албума ни:http://www.album.bg/lubka_djambova/
Чудех се защо не си направим подфорум на кокера и да си има отделни теми за храненето,за пишкането и т.н.,защото тук всеки ден идват нови бебета и се задават едни и същи въпроси.
Помислете над предложението.Това е от нас.Приятен ден! :wub:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 14 April 2008 - 01:23 PM
Може ли и аз да дам своето мнение за ушите и за къпането?
ЗНачи, idol ike, съгласна съм, че процедурите трябва да започнат да се "тренират" от рано, но не съм съгласна за периода. Американците трябва да се къпят често, защото те имат адски много козина и тя задържа много повече мърсотия. Англичаните се къпят по-рядко, защото нямат тази нужда /личен опит/. Стопаните на бебета трябва да знаят нещо от сега - кучето е куче, не може да се очаква то постоянно да мирише на рози. Моята Сара също спи в леглото ми, даже ме бута по лицето докато се върти, но това не ме кара да я къпя на по-малко от 2 месеца /стига да не се е изцапала нещо непредвидено/. Аз знам, че с къпането се премахва слой /май-вече мазен/ който при често къпане не може да насмогне да се образува отново и това пречи кучето да се предпазва /може и грешно да съм научила, не знам/. Но ако няма много голяма нужда да се къпе с шампоан кучето не е добре това да се прави само заради мириса на всеки една две седмици, даже е вредно. Миризмата на кучето до голяма степен зависи от начина, по който то се гледа. Ако е здраво, правилно хранено и сресвано редовно то не мирише. Сара не е къпана от повече от 2 месеца в момента и мога да ви кажа, че единственото, което мирише по нея е устата, защото все пак там няма как да не мирише.
За ушите и аз знаех, че трябва да се чистят редовно, защото са висящи, докато мойте лекарки не ми се скараха и не казаха, че докато не започне да се забелязва видимо ушна кал не е нужно. Дори напротив - при често чистене било вредно, пак по същите причини като къпането - отнема се слой, който предпазва и той после в стремежа си по-бързо да се възстанови ставал повече, т.е. повече ушна кал. На мен ми казаха по-рядко да го правя, само ако има нужда или някакви признаци.
Туй е моя опит, надявам се да съм била полезна.
Поздрави на всички кокери от мен и Сара.

Nothing but the best is good enough!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +