Кокер спаньол
Публикувано: 14 April 2008 - 02:04 PM
Ако се притесняваш, че се губи мастния слой клетки, разреждай повече шампоаните с вода или ползвай балсам, така няма да имаш проблеми.
Първо мръсотията и праха така полепват по козината, че е невъзможно за мен кучето да стои неизкъпано повече от месец.(особено и да спи в леглото при нас в чисти чаршафи)
От една разходка само навън, така се пропива този прах от пътищата, лапичките им започват да миришат, което е нормално там има потни жлези.
Не зависят според мен нещата само от здравословното състояние на кучето, здравето няма отношение към миризмата, мисля че добрата хигиена и ползването на подходяща козметика е най важно.
Публикувано: 14 April 2008 - 02:13 PM
От лекари знам, че миризмата е свързана със здравто в голяма степен, разбира се това по никакъв начин не елиминира ролята на мърсотията. Ако Сара се изтъркаля в калта или както обичаше да прави върху умряла, разлагаща се котка разбира се, че пак ще я изкъпя. Но иначе това, което правя сега й стига.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 April 2008 - 02:15 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 02:16 PM
Цитат
Ако може да има по-малко "човечета" в поста ти ще бъде чудесно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 April 2008 - 02:20 PM

Публикувано: 14 April 2008 - 03:08 PM
А за къпането , щом си доволна на този интервал е супер :blink:.
А какво имаш впредвид под бръснене?
Публикувано: 14 April 2008 - 03:18 PM
Цитат
Цитат
Ако може да има по-малко "човечета" в поста ти ще бъде чудесно.
izvinqvai ama kak da ne slagam "4ove4eta" sled kato m ie otvratitelno
Публикувано: 14 April 2008 - 03:19 PM
Цитат
3 dni se karame ve4e , probvax s dobro ama 6e opitvam otnovo ............ :rolleyes:
Публикувано: 14 April 2008 - 03:43 PM
Оцветяването на козина между пръсти се дължи на това, че там козинката се запарва, нали съхне по бавно, за това с по-честото подстригване между пръсти, ще избегнете този проблем. Това личи само при светлите. ;) Ние пък никога не мием лапи с шампоан, не виждам смисъл, те не миришат.
martito, споко, ще дойде време и за твоето куче, само не се отчайвай! :blink:
Публикувано: 14 April 2008 - 04:22 PM
Меридит, под бръснене имам предвид ето това:

Публикувано: 14 April 2008 - 05:26 PM
След доста спорене и скандали вкъщи затова Бебз да остане удома се реши,че ще остане...няма да ходя на Плевен и въобще никъде другаде ако искам кучето си или ако обстоятелствата не позволяват!
Къпането:
-Обливам бебка с леко хладка водичка когато е по-топличко и със по-топла,когато е по-студено,но си я къпя всеки ден(БЕЗ шампоан),в месеца 1 път я къпя,до сега само 2 пъти :)
Почистването на ушите:
-Като ходихме последния път ветеринаря ме похвали,че са и много чистички ушите и това е важно...каза че се чистят най-добре със специални капки,но в домашни условия-парченце марличка и малко реванол и съвсем внимателно само мидичката,профилактично се ходело да се почистват със тези капки,ако неможеш всяка седмица,то поне 2 пъти в месеца.Аз я водя вета да и ги чисти.
Относно ресането:
-Бебка няма много козина,няма да ми е проблем ресането,въпроса е,че мислех че късокосместите не се скубят ;D НАВСЯЪДЕ има косми ;D
Сешоара:
-Най-проблемен ми е той!Когато е топло,мога само да я подсуша с кърпата и изсъхва за 2-3 минутки,но когато е студено,то едно ВИЕНЕ,дърпане,скимтене...страшно го мрази...от малка е така и немога да я науча...сушенето ни се базира на скимтенето и дърпането,а не на постоянното ползване на сешоара ;D
martito,незнам какво да кажа,може би това е най-доброто решение за момента,пък и никога не е зле да почакаш малко :) предполагам,че се чувстваш гадно,нормално е,но почакай още малко...да се пооталожат нещата ;)
Проблеми до сега съм имала само със 1 улично куче...то ни нападна и добре че дойде един чичко и го сплаши като тропна с крак...може би и с мен щеше да стане същото,та затова по-добре изчакай ;)
Това е от мен...ще пратя снимки на Бебзито ;)
Публикувано: 14 April 2008 - 05:53 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 06:30 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 07:19 PM
Не знам за кого говориш,но аз също мисля, че няма хора във форума,които да искат да махнеш Бебка!!!!! даже напротив,всички бяхме много разтревожени за нейната съдба и сега всички много се радваме за теб!! дано нямате повече препядствия по съвместния си път!!!! Бебка е страшна мацка, Макси й праща махане с опашка и близване с език! :)
а за манипулациите - Макс не е от най-съгласните с тях, да не кажа хич. за машинка и дума не може да става. за ножица може и да мине номерът,ама ако съм от най-търпеливите. за ушите няма проблем, за тях дава, може би защото от много малък ни бяха наплашили,че са проблемни и на тях сме обръщали най-много внимание.
Публикувано: 14 April 2008 - 08:59 PM
Поздрави на всички!!!
Публикувано: 14 April 2008 - 09:19 PM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +