Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5891 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 April 2008 - 02:04 PM

Самотната, вярно е че, английския спаниел има по малко козина от американския но това не означава че трябва да се къпе на по голям период, доколкото имам познати развъдчици и на тази порода и те къпят , както и при нас.
Ако се притесняваш, че се губи мастния слой клетки, разреждай повече шампоаните  с вода или ползвай балсам, така няма да имаш проблеми.
Първо мръсотията и праха така полепват по козината, че е невъзможно за мен кучето да стои неизкъпано повече от месец.(особено и да спи в леглото при нас в чисти чаршафи)
От една разходка само навън, така се пропива този прах от пътищата, лапичките им започват да миришат, което е нормално там има потни жлези.
Не зависят според мен нещата само от здравословното състояние на кучето, здравето няма отношение към миризмата, мисля че добрата хигиена и ползването на подходяща козметика е най важно.

#5892 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 April 2008 - 02:13 PM

Ами аз мръсотията от улицата я премахвам с влажна кърпа, без къпане и шампоани. Лапите, ушите и дупето се измиват с много разреден шампоан всяка вечер прези лягане, когато вали и е кални след всяка разходка с топла вода и силна струя. Къпя я един път на 2-3 месеца в зависимост от лична преценка, като забележа, че вече не изглежда чистя я изръсвам във ваната. Ползвам един шампоан с балсам откакто съм я взела, разреждам го 1 към 1 с вода, изкъпвам я, изплаквам, изсушавам и това е. Никога досега тя не ми е миришела, даже и когато не е била къпана скоро, никога и лапите й не са миришели, последно сега само има някакъв червеникаво-кафяв оттенък, който не знам от какво е, но и той не мирише. Не виждам смисъл да я къпя по-често, личната ми преценка е, че с този график тя изглежда добре, чиста е, не мирише и с редовно ресане всичко е наред. Сега като я обръсна тия дни ще я изкъпя и това ще й е до есента предполагам. Разбира се лапите, дупето, очите, ушите ще ги мия доста по-редовно, но самата нея не.
От лекари знам, че миризмата е свързана със здравто в голяма степен, разбира се това по никакъв начин не елиминира ролята на мърсотията. Ако Сара се изтъркаля в калта или както обичаше да прави върху умряла, разлагаща се котка разбира се, че пак ще я изкъпя. Но иначе това, което правя сега й стига.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5893 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 02:15 PM

:'( :'(  случи се нещо ужасноо  :'( :'( :'( в нашия квартал бездомно куче е ухапало една жена докато  си е разхождала кучето  :'( :'( :'( :'( сега майка ми не ми дава да си взема куче  :'( :'( :'( :'( мисли че и аз ще пострадам  :'( :'( :'(
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5894 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 April 2008 - 02:16 PM

Цитат

:'( :'(  случи се нещо ужасноо  :'( :'( :'( в нашия квартал бездомно куче е ухапало една жена докато  си е разхождала кучето  :'( :'( :'( :'( сега майка ми не ми дава да си взема куче  :'( :'( :'( :'( мисли че и аз ще пострадам  :'( :'( :'(

Ако може да има по-малко "човечета" в поста ти ще бъде чудесно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5895 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 April 2008 - 02:20 PM

martito , да си призная не се учудвам и си мисля, че майка ти е взела добро за момента решение. Ако тя не е сигурна, че ти ще си добре докато сама разхождаш кучето, значи засега не е добре да си взимате куче. Поизчакай, прочети още и още материали, покажи на майка ти, че си сериозна, отговорна и като поразмине малко ще си вземете куче. Не се предавай. Най-важното нещо, когато имаш куче е търпението, точно това трябва да проявиш в момента.
User's Signature

#5896 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 03:08 PM

Червеникаво кафевият оттенък е от честото миене на лапите, така се получава с времето при светлите цветове, не е проблем, но затова не и миришат лапките, защото ги миеш и с шампоан.
А за къпането , щом си доволна на този интервал е супер  :blink:.
А какво имаш впредвид под бръснене?

#5897 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 03:18 PM

Цитат

Цитат

:'( :'(  случи се нещо ужасноо  :'( :'( :'( в нашия квартал бездомно куче е ухапало една жена докато  си е разхождала кучето  :'( :'( :'( :'( сега майка ми не ми дава да си взема куче  :'( :'( :'( :'( мисли че и аз ще пострадам  :'( :'( :'(

Ако може да има по-малко "човечета" в поста ти ще бъде чудесно.

izvinqvai ama kak da ne  slagam "4ove4eta" sled kato m ie otvratitelno
User's Signature

Качена снимка

#5898 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 03:19 PM

Цитат

martito , да си призная не се учудвам и си мисля, че майка ти е взела добро за момента решение. Ако тя не е сигурна, че ти ще си добре докато сама разхождаш кучето, значи засега не е добре да си взимате куче. Поизчакай, прочети още и още материали, покажи на майка ти, че си сериозна, отговорна и като поразмине малко ще си вземете куче. Не се предавай. Най-важното нещо, когато имаш куче е търпението, точно това трябва да проявиш в момента.

3 dni se karame ve4e , probvax s dobro ama 6e opitvam otnovo ............  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#5899 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 03:43 PM

Всеки да къпе своето куче когато прецени, че е за къпане. Просто искам да кажа, че честото къпане не вреди по никакъв начин! Ние никога не сме имали кожни проблеми, а и състоянието на козината зависи и от кожата! С подходяща козметика няма как да се навреди ни на косъма , ни на кожата.
Оцветяването на козина между пръсти се дължи на това, че там козинката се запарва, нали съхне по бавно, за това с по-честото подстригване между пръсти, ще избегнете този проблем. Това личи само при светлите.  ;) Ние пък никога не мием лапи с шампоан, не виждам смисъл, те не миришат.
martito, споко, ще дойде време и за твоето куче, само не се отчайвай!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5900 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 April 2008 - 04:22 PM

АМи не ги мия лапите толкова често с шампоан.... Може би на седмица-две веднъж. Иначе караме на силна струя топла вода. Лапите почти винаги са изрязани /козината де/, рядко я оставям да порастне много козина там, че да се запарява или зацапва много.

Меридит, под бръснене имам предвид ето това:

Качена снимка
User's Signature

#5901 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 05:26 PM

За тези,които ще се разочароват от факта,че Бебка ще остане вкъщи-съжалявам за лошата за вас новина!
След доста спорене и скандали вкъщи затова Бебз да остане удома се реши,че ще остане...няма да ходя на Плевен и въобще никъде другаде ако искам кучето си или ако обстоятелствата не позволяват!
Къпането:
-Обливам бебка с леко хладка водичка когато е по-топличко и със по-топла,когато е по-студено,но си я къпя всеки ден(БЕЗ шампоан),в месеца 1 път я къпя,до сега само 2 пъти :)
Почистването на ушите:
-Като ходихме последния път ветеринаря ме похвали,че са и много чистички ушите и това е важно...каза че се чистят най-добре със специални капки,но в домашни условия-парченце марличка и малко реванол и съвсем внимателно само мидичката,профилактично се ходело да се почистват със тези капки,ако неможеш всяка седмица,то поне 2 пъти в месеца.Аз я водя вета да и ги чисти.
Относно ресането:
-Бебка няма много козина,няма да ми е проблем ресането,въпроса е,че мислех че късокосместите не се скубят ;D НАВСЯЪДЕ има косми ;D
Сешоара:
-Най-проблемен ми е той!Когато е топло,мога само да я подсуша с кърпата и изсъхва за 2-3 минутки,но когато е студено,то едно ВИЕНЕ,дърпане,скимтене...страшно го мрази...от малка е така и немога да я науча...сушенето ни се базира на скимтенето и дърпането,а не на постоянното ползване на сешоара ;D

martito,незнам какво да кажа,може би това е най-доброто решение за момента,пък и никога не е зле да почакаш малко :) предполагам,че се чувстваш гадно,нормално е,но почакай още малко...да се пооталожат нещата ;)
Проблеми до сега съм имала само със 1 улично куче...то ни нападна и добре че дойде един чичко и го сплаши като тропна с крак...може би и с мен щеше да стане същото,та затова по-добре изчакай ;)
Това е от мен...ще пратя снимки на Бебзито ;)

#5902 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 05:53 PM

Бебка е много красива!  :wub: Има очи като на някое малка кукла, едни чувствителни и разкошни. Много е красива наистина! Голяма госпожица е станала! Трябва да си горда, че имаш такова сладко създание и да се бориш винаги за него! Кученцата са най-добрите ни приятели, повярвай, заслужава си усилието, ще израсне с теб и ще ти даде много обич.
User's Signature

Качена снимка

#5903 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 06:30 PM

joleto, поздравления, че си успяла да се пребориш с проблемите и Бебка остана с теб! Обаче не ми е ясен сарказма ти? И за кой ли в този форум това да е лоша новина???
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5904 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 06:57 PM

:yahoo: :yahoo: :yahoo:joleto,Браво!Пожелавам ти да сте винаги заедно и все така да се бориш за Бебз!Сладурана е :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#5905 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:07 PM

joleto :yahoo: :yahoo: :yahoo:много де радвам, Бебка е много красива има много поздрави от Ралф ;D
User's Signature

Качена снимка

#5906 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 07:19 PM

Joleto!!!! :wub: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Не знам за кого говориш,но аз също мисля, че няма хора във форума,които да искат да махнеш Бебка!!!!! даже напротив,всички бяхме много разтревожени за нейната съдба и сега всички много се радваме за теб!! дано нямате повече препядствия по съвместния си път!!!! Бебка е страшна мацка, Макси й праща махане с опашка и близване с език! :)
а за манипулациите - Макс не е от най-съгласните с тях, да не кажа хич. за машинка и дума не може да става. за ножица може и да мине номерът,ама ако съм от най-търпеливите. за ушите няма проблем, за тях дава,  може би защото от много малък ни бяха наплашили,че са проблемни и на тях сме обръщали най-много внимание.
User's Signature

Качена снимка

#5907 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:35 PM

joleto мн мерси за съвета и наистина смятам да минат 2 седмици и пак да загатна темата  ;D и дано да стане  :blink: ако не ................... нямам думи  :'(
User's Signature

Качена снимка

#5908 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 07:55 PM

ей, ама Бебз е уникална, качи и повече снимки да и се порадваме  :P :P :P
User's Signature

Качена снимка

#5909 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 08:59 PM

Joleto, и аз те поздравявам за това, че нещата са се наредили и проблемите вече ги няма !Наистина Бебз много е пораснала, ако не беше от теб снимката нямаше да я позная, качвай повече снимчици, че вече в галерията ти няма, и в snimka.bg не и ги виждам снимките....
Поздрави на всички!!!

#5910 Потребителят е офлайн   govedaris Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:19 PM

zdr az sam novata mama na koki - Plamena Atanasova :blink:.Mnogo sam 6tasliva 4e go imame.Mnogo e posly6en.Imam samo edin problem dolnata my ystna ne6to e preganata tam i e stanala kato rana. Neznam dali ne e ot kokalite koito my davame - moge bi se naraniava ot tyh.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни