Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#61 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 November 2004 - 04:33 PM

Bravo, mnogo se radvam, 4e manikat e tolkova sladuk, i po-poslu6en ot moiata. Viarvam, 4e pri tvoite griji 6te se opravi mnogo burzo. Za granulite az na Sara i gi davam nakisnati v gore6ta voda, taka te stavat meki i po-lesno gi iade. probvai poniakoga kogato ne iska da gi iade deistva. Za kupaneto sega nedei. Toi o6te ne moje da izliza, taka 4e niama stra6no da se izcapa ili ne6to drugo, puk e i studeno sega, da ne go izlaga6 na opastnost. Az znam 4e predi 3-tia mesec I niama nujda I ne e hubavo, 6toto e maluk o6te i ne e dobre za nego. Taka 4e ako ne se nacapal s akita do u6ite nedei, moi suvet. A u6ite az na Sara i gi 4istia na edna sedmica vednuj s mokra marlia, i vednuj na mesec ili malko pove4e s Iod, za dezinfekcia i po-dobro po4istvane, ama tova kato zapo4ne da izliza navun. Na niakolko dni moje6 da mu vruzva6 u6ite na opa6ka za niakolko minuti taka 4e otvorite da ostanat izlojeni na priak vazduh za da se izpariava ako ima vlaga. Tova e za u6ite. Kaji sega kakvo ti kazaha za vaksinite, a i mi kaji kakvi granuli ku4e6ki kupuva6, 4e i az moita ia hraneh s granuli, oba4e zapo4na da pravi niakakvi surbeji, za6toto sa neka4estveni i ne dostatu4no hranitelni i sega e na vareno pile6ko s oriz.
4akam da razkazva6...Bibi:)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#62 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2004 - 04:48 PM

Привет.
За ваксините още нищо не са ми казали. Днес трябва вечерта да се обадя на ветеринаря, за да му кажа какво е състоянието с бебето - дали още има разстройство и такива неща. Въпреки, че от развъдника, от който ми го взеха казали, че са му дали таблетки против вътрешни паразити, ветеринарят не беше много happy, затова пак ще ходя тези дни, като се оправи Каспър, да му дадем отново таблети и по-късно ще го ваксинираме. Доколкото знам има различни варианти за ваксини - това, което на мен ми казаха е, че най-добре ваксините да се слагат на три пъти, а не многовалентни - наведнъж. така кученцето няма да се натовари много. Не разбирам много, но нямам нищо против три пъти да го боцкат, ако това няма да попречи на здравето му. Стига той също да няма нищо против...:-P
Що се отнася до гранулите - абсолютно не знам! Предложиха ми два типа насипни гранули за бебета - само формата мога да ти опиша, но би било тъпо. Следващия път като купувам ще проуча повече нещата и ще кажа. Не че Каспър ги яде много много. По-скоро набляга на млякото. Резултатът е виден по вестниците по пода:-)))
Така, че ще имам повече информация за ваксини и храна в следващите няколко дни.
За ушите - много благодаря. Само не разбрах - с йод - вътрешната страна на ушите докъде ги мажеш? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но да не се окаже, че мажа ли, мажа на неподходящото място...

#63 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 November 2004 - 05:59 PM

Za vaksinite e taka, po-dobre na tri pati naistina. Za hranata OK. A za u6ite s iod kolkoto stiga6 s edno pamu4e s prastite. Da ne vzeme6 da go slaga6 na kle4ki za u6i i da burka6 navutre, 4e moje da narani6 u6enceto. Tazi 4ast, koiato kato otvori6 u6eto se vijda iasno, ne po-navutre. I zasega nedei s iod, samo s marli4ka s voda, po-natatuk kato zapo4ne da izliza navun togava ve4e na mesec-mesec i polovina. I naistina ne e nujno da maje6:))) a samo da mine6 vednuj i to sas izstiskan pamuk. Tova e, ni6to slojno:)))
4akam vesti za hranata i sastoianieto na Kaspur.
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 November 2004 - 05:10 PM

Цитат

Така, че ще имам повече информация за ваксини и храна в следващите няколко дни.

Kakvo stana, hodi li pak na veterinar, izlekuvahte li se? Kazvai, spodeliai....men me interesuva mnogo i ot vsi4ko
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2004 - 05:13 PM

Privet!
Utre sme na lekar, ako vsichko e ok tazi vecher, ste mu postavia vaccina, togava ste informiram.
Inache dnes mu kupih Pedigree junior granuli, no oste ne gi e probval, ste dokladvam next week :-)
Весел уикенд, ще се чуем в понеделник и тогава ще имам подробности.

#66 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 November 2004 - 05:16 PM

Ok, do ponodelnik, vesel weekend i na teb i na Kasper:)
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2004 - 03:51 PM

Привет!
В събота ваксинирах Каспър - с първата от три ваксини. Доколкото разбрах е четири или пет-валентна, следващата ваксина ще включва тези болести, плюс нови, по-следващата тези, плюс трети и така... През две седмици са ваксините. Ще може да излиза и да се среща с други кучета две седмици след втората ваксинация, което по груби мои изчисления е тъкмо към Коледа. :-)
Относно храната - ветеринарят твърди, че Педигри изобщо не струват, защото били произведени в Чехия, с неизяснено качествоо, твърде различно от това на храната в Англия примерно. Въпреки това, според мен, всеки си гледа своя интерес. Човекът е много внимателен и съм доволна, но каква е гаранцията, че храната, която той ми препоръчва е по-качествена? Засега ще караме на Педигри Джуниър, тоест за бебета, вътре слагам някакви хранителни добавки и витамини.
Разбрах, че има риск зимните бебета да развият рахит, защото не излизат на слънце и не се движат много много. Това е опасно, затова по-често ще трябва да го разкарвам насам натам из нас и да го карам да тича, да тича...
Иначе това за двата корема е вярно. това бебе вчера погълна дневния си порцион на закуска. Имах неблагоразумието да му го дам, очаквайки да хапне колкото му се яде и с достойнство да се оттегли от паничката, но не би. Явно вече си е напълно здрав, щом се справи за нула време с това количество. Вчера цял ден на диаметър стомахчето му беше почти колкото е и дълъг Каспър :-) е, малко преувеличено, разбира се...
Така че втората ваксина е чак на 4 декември, след това не знам...
Това е засега. Поздрав.

#68 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2004 - 05:11 PM

Това за рахита са глупости.Моето куче е зимно,пък рахит не разви.
Давай калций на таблетки на кученцето и качествена храна(аз препоръчвам Еукануба и подобни) и го разхождай когато може и бъди спокоен:))

#69 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2004 - 07:21 PM

Да, така си е - и повече витамини, SA 37, разходки и слънце !!!

#70 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 November 2004 - 03:09 PM

Това за Педигри храната и на мен са ми го казвали, дори Сара получава сърбежи по цялото тяло. А тази дето я препоръчвате, в нито един магазин около мен я няма. Има само някакви измислени Български, по 2 лв/кг и изобщо не им вярвам.

Това за рахита важи за всяко куче, което не се гледа добре. Давай си му калций на таблетки и няма да има проблеми. Аз на Сара и давах докато не навърши годинка и половина.

Грешката с храната на веднъж повече не я прави, може да стане опасно. От личен опит ти казвам, изкарах си ангелите веднъж.

Друго, какво да ти кажа? Спазвай нещата дето е казал доктора, и няма да съжаляваш.

Пожелавам ви бързо преминаване през ваксините и да се обайдаш по-често, че засега сме само ти и аз със кокерчета. Да си обменяме опит, както се казва. А и на мен ми е много готино да си приказвам и ей така за кокерите.
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2004 - 04:16 PM

Защо? Какво е станало със Сара, когато е преяла? Стомахчето ли я боля? Каспър от стомахобол май не се оплаква.:-)
Май вече започва да се научава да ходи по голяма нужда в банята и само, когато съм наоколо, защото вижда, че му чистя. Проблемът ми е с малката нужда - уж по вестниците ходи, но когато се заиграе и се разсея - лошо му се пише на килима... някакви идеи?

#72 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 November 2004 - 04:24 PM

Ами Сара един два пъти преяде така и после няма да ти обяснявам какво повръщане падна.Чувала съм че не е хубаво да преяждат.

А идея за малката нужда ами всеки път когато направи белята го первай през дупето с вестник, казвай му строго НЕ и го затваряй в банята за 1-2 минути, така ще се научи и да стои и сам, а ако започва да лае го дръж повече минути. 3-4, Опитай
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2004 - 04:36 PM

Цитат

Ами Сара един два пъти преяде така и после няма да ти обяснявам какво повръщане падна.Чувала съм че не е хубаво да преяждат.

Веднъж кучето ми(голдън:)преяде и повърна...Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 November 2004 - 04:42 PM

Дааа, затова не е хубаво да се дава много храна наведнъж.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2004 - 03:06 PM

Абе това кученце каквото е пале и половина така силно гризе и стиска! с всички кокери ли е така? и само докато растат зъбките? Уф, дано да е така...

#76 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2004 - 03:45 PM

Не е само при кокерите-ПОВЯРВАЙ!!!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2004 - 03:53 PM

оо, сигурна съм. но, успокой ме! кажи ми, че е от възрастта и че като пораснат зъбките на бебето, ще спре да бъде толкова хапливо и настървено...

#78 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2004 - 04:10 PM

Е-е-е...
Моето е на 3 месеца...незнам за по-нататък...
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2004 - 04:45 PM

Ще спре!Обаче и забранявай да те хапе!

#80 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2004 - 04:49 PM

Как да забранявам? Да си дърпам ръцете и краката? Да му се скарвам? Да го тупвам по дупето или по муцуната? Обикновено, като не му обръщам внимание се носи около мен и тръпне да го взема или да се заиграя, но щом се заиграем започва да ръмжи и да ме хапе. А е един такъв бебок - половин куче, така да се каже. Хем ми е смешно, хем ме боли, като ме захапе, извиквам, той спира за секунда и беж! наново атака.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни