Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6181 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2008 - 05:56 PM

Здравейте от нас с Ралф, сега се връщаме от разходка в парка, искам да ви питам, значи като види куче и се почва страшен лай, не иска да се души с него, даже посяга да хапе, много неприятно съм изненадана, и няма голями или малки кучета, срещу всички :o кажете ми как да действам :-
User's Signature

Качена снимка

#6182 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 April 2008 - 06:06 PM

Ами нали Ралф е мъжки? Опитай да го събереш с женска... Лая е начин за общуване при кучетата.
Райа (моето куче) не понася женски. И аз се бях уплашила, но онзи ден я събрах с мъжки (същата големина!) и беше готова за игра. Само дето мъжкото прояви агресия, но важното е че нашия проблем е полов.
Може би и вашия е такъв. Опитай...

#6183 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 06:09 PM

Опитах да ти кажа, с едно бретон шпаньолче го събрах женска на три месеца, направо по часовник 30 мин. не спря да лае, чак повърна от зор и накрая хората си тръгнаха, приближихме го с каишката и Ралф тръгна да я хапе :o
User's Signature

Качена снимка

#6184 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 06:49 PM

Ами... наложи се да замина за Стара Загора при приятеля ми и нашите сега не могат да се разделят с нея. Аз тогава я поисках повече за тях, защото знаех колко много им липсва предишната ни кокерка. И така сега не си я дават :) Но поне знам, че са щастливи и тя с тях обградена от толкова много любов. Щом ми пратят новит снимки ще ви я покажа :) Радвам се, че някой ни помни  :wub:

#6185 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2008 - 08:27 PM

И ние се прибрахме, ама за малко! Утре пак тръгваме на път, така че като се приберем, обещавам фото репортаж!  ;) Ще има доста снимки да се надявам.  :blink:
На всички честитя предишните празници и предстояща почивка, на почиващите!  :blink: Дано малките ни палавници да се налудуват на воля и като нас да презаредят батериите!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#6186 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 10:22 PM

Ох, вече и на нас ни миришат малко ушите, ама ние скоро не сме ги чистили, сега ще почнем пак всеки ден, че да не стане като с очите.

Възможно ли е да се напишква пред вратата от яд или тъга например, когато го затворим в коридора за малко? В Събота вечерта имахме гости, а той постоянно скачаше и си топваше лапата в чиниите и го оставихме в коридора и като отидохме той се беше изпишкал пред вратата, ама беше страшно много и почти навсякъде, а 15мин. преди това му смених вестника, защото беше напикан.

Имам предвид, дали може да го прави нарочно?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6187 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 10:30 PM

Нарочно го пускам в отделно мнение.

Значи... трябва да се разберем нещо за варненската кокер среща, само че, за да не занимаваме всички, по-добре е по-нататък да преминем на съобщения.
Ще я направим след празниците, че всички да са във Варна и всички да могат. Предлагам да е на 17 или 18 Май (събота или неделя). Надявам се всички да могат. Който е от Варна и иска да дойде, да ми пише и да ми каже дали ще може на тези двете дати, а по-нататък ще решим коя от двете да е.
Засега това .. ако има желаещи, да пишат. Аз ще направя списък после и ще видим кои ще идваме и кога. :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6188 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 11:33 PM

Цитат

Възможно ли е да се напишква пред вратата от яд или тъга например, когато го затворим в коридора за малко? В Събота вечерта имахме гости, а той постоянно скачаше и си топваше лапата в чиниите и го оставихме в коридора и като отидохме той се беше изпишкал пред вратата, ама беше страшно много и почти навсякъде, а 15мин. преди това му смених вестника, защото беше напикан.

Имам предвид, дали може да го прави нарочно?

Кара това ми го прави задължително ако я оставя сама в някое помещение а аз съм в другото.Например ако съм в банята и я оставя в коридора,задължително след това ще има изненада пред банята.По същия начин е и ако съм в друга стая а тя е в коридора.Ако я оставям самичка а аз излизам от апартамента не го прави.Точно заради това вчера се изкъпахме заедно  ;D
User's Signature

Качена снимка

#6189 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 01 May 2008 - 07:33 AM

JujitYy, не ги чисти всеки ден. Ще предизвикаш повишено отделяне на секрет, ухото все пак не може да е съвсем сухо. Ако можеш купи Епи отик - лосион за почистване. Капваш два пъти в седмицата 3-4 капки във всяко ухо, разтриваш ги нежно и това е. После кучо си ги разтръсква, а ти с марличка обираш това, което е излязло по ушната мида, без да ти се налага да бъркаш в отвора.
Завиждам ви, ако си уредите срещата :yahoo:, нооо...снимките са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

И не забравяйте, че кученцата ви са още бебета. Като ги изолирате от "компанията" те се стресират и може да се напишкват от тревога и тъга, а не нарочно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6190 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 07:40 AM

Добро утро и честит празник на всички трудолюбци  ;D
  Аз пак започвам с глупавите си въпроси  :P Да ви питам нормално ли е кучето да хълца?Имам предвид доста често-2 3 4 пъти на ден.Вчера питах вет-а и той каза,че това е защото чде много бързо и няма място за притеснение,но аз все пак да попитам и вас да съм сигурна.Желая ви хубав,слънчев ден и мноооого дълги разходки  :yahoo:

#6191 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 07:51 AM

Здравейте на всички сладури (пак извинете, че все се бъркам, но вашата тема ми е любима и с нетърпение чакам да станете подфорум)

За хълцането - и ние като малки, кой какво прави, все си хълцахме
споко, няма проблем

За напишкването - на пук! нашият (9 месеца навършва днес), вляза ли в банята без него - и изненада
нищо, че току що се връщаме от разходка

ВЕСЕлИ ПрАЗНИцИ
User's Signature

Качена снимка

#6192 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 09:58 AM

Добър ден и от нас с Ралф, искам и друго да ви питам, сега отиваме на вилата, но там е кучето на наще, много добричък и любвеобилен пудел, та ако Ралф пак се държи така, онзи ден го запознахме, не спря да лае, моля ви дайте ми съвет
User's Signature

Качена снимка

#6193 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2008 - 11:55 AM

За хълцането-напълно нормално е.Кучетата правят почти всичко като хората-хълцат,кашлят,кихат...няма страшно! :blink:
А за Рялф искам да дам един съвет.Ако познавате някое малко кученце което не е злобно,започнете да ги събирате.Първия ден за 5-10 минути,на другия ден за малко повече и така Ралф ще свикне.Когато ние взехме Рея едни приятели много я хареса и след една седмица си взеха пак кокерче,но с един месец по-голямо от нея.И него отночалото го беше много страх,но постепенно свикна с Рея и после не се отлепваше от нея. ;D
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#6194 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 12:01 PM

И Бък хълцаше, ама сега поспря. Най-често като се събуди или след като се наяде.
:blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6195 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 06:21 PM

Здравейте,имам леко притеснение което се надявам да изчезне с времето.Кара е твърде любвеобилна.Обича всички,целува всички.Играе с всички и може да заспи във всеки.При вас как е малките кокерчета и как е било при сега по-големите.Надявам се много да си изгради характер и да подбира хората с които контактува всеки ден.Неискам да е злобна,но не и ТВЪРДЕ обичлива.Надявам се да отшуми с времето.
User's Signature

Качена снимка

#6196 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 07:03 PM

имам проблем :) как да се научим да стоим със нашийника.. непрекаснато се върти и иска да го изяде.. незнам какво да права  :rolleyes: :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6197 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 01 May 2008 - 07:44 PM

Скапана съм :o! Голяма разходка направихме! Извън града сме си избрали едно местенце, което е като в Рая! Малки полянки свързани с пътечки, трева до коленете ми, нацъфтели жълтурчета, парички, мащерка, дива мента, мирише на цъфнала акация, бухнали сребърни върби, славеи се надпяват, та чак се късат...ПРИКАЗКА, ВЪЛШЕБСТВО! А лудото Рудо се търкаляше в тревата, като гуценце и паса трева, като агънце...и направо не ни се прибираше! Весели и слънчеви почивни дни ви пожелаваме и много разходки да си направите! :wub: :wub: :wub:
Боряна, не се тревожи, ще се научи да търпи нашийника. И аз отначало (преди да започнем да излизаме) се мъчех да го свикна, а той го "мразеше" и ръмжеше и го дъвчеше. Но когато започнахме истинските разходки, другите неща и целия нов свят навън му отвлякоха вниманието и нямах проблеми.
Ралица, такива са повечето кокери, много любов и доверие! Като порастне, ще започне да си подбира кого да харесва и до колко да го харесва. По-добре да е с такова поведение, отколкото да лае и ръмжи срещу всеки. Рудо понякога прави така, и аз незнам защо, но не ми е приятно и тогава се притеснявам да не гризне някого. Веднага му слагам повода и го скъсявам до крака ми и съм "много недоволна и сърдита" и той се укротява.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6198 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 08:29 PM

имаме напредък :) стояхме един час почти без да го дурпа и да се нервира.. надявам се да напреднем по бързо и да започнем с разходките вече :)  :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6199 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 10:23 PM

Рудо дано като порасне да си подбира на кой да се радва и кой да пренебрегва,че имам страхове,не всички хора са добронамерени.За нашийника ние на Кара й слагахме нашийник седмица след като дойде в къщи за да свиква.С нагръдника си имахме малко проблеми,скачаше като коза и се опитваше да го гризе.Беше много смешна.Стоеше с него най-много 2 дена и свикна.Повода ни беше най-големия проблем но и с него се справихме.
Имаме напредък в къщи  ;D .Булонката и Кара са се скарали много здраво.Майка ми вика че ако не е била при тях е можело до бой да се е стигнело  ;D едва ли?Май на Шерка (булонката)й е писнало да търпи нахалството на Кара.
User's Signature

Качена снимка

#6200 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2008 - 08:18 AM

Ето ни и най-новите снимчици -в леглото ми.Малко лошо качество-ми то диване седи ли на едно място  ;D пък и са с телефон .
http://prikachi.com/...ralica_v/5R.jpg
http://prikachi.com/...ralica_v/4L.jpg
http://prikachi.com/...ralica_v/3i.jpg
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312