Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#631 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 March 2006 - 08:12 AM

Ами не, Сара няма проблеми с дъжда, не обича да се къпе, но стои мирно докато свършим. С гръмотевиците имахме проблем в началото, криеше се под леглото, сегя само я стряска шума и после нищо, забравя че е имало нещо. Виж заря (фоерверки) това е нещо друго, иска да ги изяде, на една нова година щеше да се хвърли през терасата по един бенкаглски огън, направо полудява като чуе такива неща, е все пак ловни кучета са ;)
А за съветите, то и аз Сара я гледам като дете, но се старая да не прекалявам, защото глезено куче не е хубаво да имаш, а и за здравето не е много добре w)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#632 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2006 - 02:51 PM

Извинявам се, ако някъде във форума не съм довидяла нещо или ако ви звуча като лаик-обаче има ли в БГ клуб на кокер шпаньол.

#633 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 02:54 PM

Цитат

Ами не, Сара няма проблеми с дъжда, не обича да се къпе, но стои мирно докато свършим. С гръмотевиците имахме проблем в началото, криеше се под леглото, сегя само я стряска шума и после нищо, забравя че е имало нещо. Виж заря (фоерверки) това е нещо друго, иска да ги изяде, на една нова година щеше да се хвърли през терасата по един бенкаглски огън, направо полудява като чуе такива неща, е все пак ловни кучета са ;)
А за съветите, то и аз Сара я гледам като дете, но се старая да не прекалявам, защото глезено куче не е хубаво да имаш, а и за здравето не е много добре w)

ооо,дейв си има цял ритуал по къпането l) ...за 7 години е запомнил 4е като влезе отвън,от входната врата трябва да отиде в банята... и сам си отива,сяда си зад вратата в банята и 4ака да му напалнят леген с вода... после подава лапа да му я измият с гъба, и сам си ги сменя лапи4ките... помага един вид по-лесно да и по-бързо да свършим... ;)

а относно радостта по посрещането,когато се прибираш у дома,а Сара те е 4акала? r)
User's Signature

Качена снимка

#634 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 02:58 PM

Цитат

А за съветите, то и аз Сара я гледам като дете, но се старая да не прекалявам, защото глезено куче не е хубаво да имаш, а и за здравето не е много добре  w)

ооо,дейв си има цял ритуал по къпането l) ...за 7 години е запомнил 4е като влезе отвън,от входната врата трябва да отиде в банята... и сам си отива,сяда си зад вратата в банята и 4ака да му напалнят леген с вода... после подава лапа да му я измият с гъба, и сам си ги сменя лапи4ките, обкра4ва легена за да му изплакнат корема... помага един вид по-лесно да го измият и по-бързо да свършим... ;)
зву4и невероятно, но е факт r)

а относно радостта по посрещането,когато се прибираш у дома,а Сара те е 4акала? d) w)
User's Signature

Качена снимка

#635 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 March 2006 - 03:13 PM

dolly Аз доколкото знам няма, чувала съм за един в ж.к. Дружба, но ми е много далече и не съм ходила, порови се из интернет, но аз само един адрес намерих, но не съм убедена, че регистриран.

Девил, относно радостта като се прибирам, аммм, много относително, ако ме е нямало 20 мин ми върти опашка, ако ме е нямало няколко часа ми скача и ми върти опашка, ако ме е нямало цял ден играе кюцеци (да, да, точната дума) а ако ме е нямало цял ден, а тя е била и сама, тогава заедно с всичко останало има и скимтене, и плач и каквото се сетиш. Даже толкова еуфория има в нея, че понякога не може да си намери място и без да иска се качва на масата, а знае, че и е забранено. Шемет голям е, а да видиш мъжа ми като си дойде какви акробатични номера са, ще ти падне шапката. Само ме дразни факта, че така и не се научи да "целува". Прави го веднъж на два месеца, общо взето само на брат ми (странна работа). Иначе всичко е страхотно, ма не целува и тва си е d)
User's Signature

#636 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 03:41 PM

След като няма клуб къде се регистрира и води родословие, само в чужбина ли???И как се следи за стандарта, който толкова се обсъжда????

А относно посрещането-Тайра в повечето случаи върти кючеци, аз понякога така и викам-кючекчийка.Много обича да целува съпруга ми по ухото, ближе в несвяст и понякога лекичко захапва, много е гъделичкащо, мен само понякога ме целува.
И тя много се шашка от гърмежи и гръмотевици /а уж е ловно куче, ама като не е стъпвала на лов/, по Коледа и Нова Година направо се побърква.
А що се отнася за разходките-само ако вали порой -не и се излиза, то и на мен тогава не ми се излиза.

#637 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 March 2006 - 05:33 PM

Ми то принципно в България са ужасно малко "породистите" кокери, а и наще не съм много убедена към кой от двата вида спадат - английски или американски. Доста се разлиават и от двата вида, лично мнение. За стандарта и "родсловието" би трябвало да следи Българското киноложко сдружение, но аз лично съм много скарана с тези неща свързани с родословията и наистина не мога повече да ти помогна.
User's Signature

#638 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 12:46 AM

а дейв като види баща ми и си има ритуал по посрещането му,без зна4ение колко време го е нямало... акоп е бил нощна смяна дейв застава то4но в 8 /как па си знае кутрето,биологи4ен 4асовник ли си има не знам/ до входната врата и докато не се отвори и не го види не мърда оттам.. след което запо4ва да скимти,да кяфка и да вие ... пее... а баща ми като се облегне на стената да си събува обувките, се обляга на предни лапи и ска4а по него и ще го събори 4ак...
полудява от радост....
но с това ритуала не свършва...
след това баща ми задължително трябва да влезе в стаята където спят той и дейв, да седне на фотьойла,дейв да се качи с предни лапи на коленете му и да почне да го ближе по ухото и брадичката /нещо което хич не радва баща ми и след толкова години, ама му е свикнал де;)/

но 4ак пък кючеци не играе ;) виж той явно си пада по пеенето... l)

и странното е че само на баща ми ги прави тия номера.... дали защото усеща че са "от една порода" - демек 4е са мъжкари,не знам

офтопик:извинявам се за 2та пуснати един след друг поста,днес си имах проблеми с нета и явно се е отразило и на вашия форум :(
User's Signature

Качена снимка

#639 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 08:56 AM

samotnata, благодаря, аз не държа на чъстокръвие и родословие, просто ми беше интересно. В темата "клубове по породи у нас" има съобщение, че е създаден такъв клуб, който ""ще осъществява дейност в полза на собствениците на чистопородни кучета с доказан произход от породата Кокер"", което ми е много интересно как ще става, след като досега е нямало такъв клуб. Не съм много наясно с ваденето на родословие, но ако клубовете следят за това, от къде ще имаш родословие, освен от чужбина. Солственика на майката на моята Тайра твърди, че тя имала такова, ама ние късно сме питали и вече не можело да се извади такова, или нещо от сорта.
А собствениците на Кокери без доказан произход - за тях какво - дръжки????
Ей такива неща са ми интересни, след като нашумя въпроса за кастрацията, за расовите кучета за разплод и т.н.

#640 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 March 2006 - 12:04 PM

Ми какво ни пречи на нас (собствениците на безпородни кокери) да си направим такъв (нелиигитимен разбира се) клуб, където да се събираме с рошавите непослушковци и да си обменяме съвети за отглеждането им. Стига да имаме желание, се един парк ще се намери подходящ за такава среща. А иначе аз лично предпочитам непородистите кокери (и не само те) да не се възпроизвеждат по една единствена причина (нищо общо с документи и изложби) здравето им. Мойта е без родословие и да си призная доста време прекарваме по кабинетите да се лекуваме. Но това си е мое лично мнение, не ангажирам никой с него. Аз Сара я кастрирах (май съм забравила да се "похваля") във вторник тази седмица, и знам, че за нея това е най-доброто решение. Но това по никакъв начин не ми променя отношението към всички животни и хора d) w)
User's Signature

#641 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 12:19 PM

няма нищо лошо да се направи такъв клуб, само че трябва да има и "клонове" в другите градове, защото аз например съм от Велико Търново.
а за развъждането-всеки си разсъждава от негова гледна точка. Аз не съм сигурна Тайра дали има родословие, нямала съм здравословни проблеми с нея, освен обичайните уши и очи.Тя веднъж вече е раждала и доколкото знам няма проблеми с мъниците, единият е при таткото и няма здравословни проблеми.
Това също го казвам от моята гледна точка, защото не е гаранция, че и при чистопородните няма да има проблем със здравето.Естествено, че е по-добре да се знае със сигурност, че в рода на родителите няма сериозни проблеми, но мисля че и това не дава 100 % гаранция.
Както и да е, важното е да ги обичаме, а те нас да ни радват по-дълго време.
Поздрави на всички кокери d)

#642 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 March 2006 - 01:01 PM

И това е така d) А клон не е задължително да има, направо клуба може да се дигне да ти дойде на гости, колко му е, една кола и сме там w)
User's Signature

#643 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 01:37 PM

нямате грижи, само да се решите и заповядайте

#644 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 03:00 PM

Цитат

Извинявам се, ако някъде във форума не съм довидяла нещо или ако ви звуча като лаик-обаче има ли в БГ клуб на кокер шпаньол.

http://dogchampions....topic.php?t=596
1super

#645 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 03:01 PM

Цитат

Ми то принципно в България са ужасно малко "породистите" кокери, а и наще не съм много убедена към кой от двата вида спадат - английски или американски. Доста се разлиават и от двата вида, лично мнение. За стандарта и "родсловието" би трябвало да следи Българското киноложко сдружение, но аз лично съм много скарана с тези неща свързани с родословията и наистина не мога повече да ти помогна.

b) Ан тъй. И моят Божественотийчо беше именно такъв w)

#646 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 09:52 PM

Цитат

няма нищо лошо да се направи такъв клуб, само че трябва да има и "клонове" в другите градове, защото аз например съм от Велико Търново.
а за развъждането-всеки си разсъждава от негова гледна точка. Аз не съм сигурна Тайра дали има родословие, нямала съм здравословни проблеми с нея, освен обичайните уши и очи.Тя веднъж вече е раждала и доколкото знам няма проблеми с мъниците, единият е при таткото и няма здравословни проблеми.
Това също го казвам от моята гледна точка, защото не е гаранция, че и при чистопородните няма да има проблем със здравето.Естествено, че е по-добре да се знае със сигурност, че в рода на родителите няма сериозни проблеми, но мисля че и това не дава 100 % гаранция.
Както и да е, важното е да ги обичаме, а те нас да ни радват по-дълго време.
Поздрави на всички кокери d)

така си е... дори 4истикръвен да е кокера също е податлив на болессти,както всяко друго ку4е.

дейв има късмета да познава "баща си"... просто го взехме от 4овек,който познаваме,съсед от блока... не сме търсили родословия, просто ни беше казано че майка му е от париж,но живее в пловдив и моми4ето,на което е кокерката,у4и в варна и я довело тук да се заплоди с бащата на дейв...
та както казах,приехме вси4ко на "доверие"... взехме дейв...

вярно дейв преживя една операция,която бе резултат от незнанието на лекаря,който заместваше лекарката с която поддържаме контакти .... но тя не е резултата от родов дефект...

вярно дейв преживя втора операция,която пък беше резултат от моето неумение да се грижа добре за него или по-скоро 4-те 4аса пшпрез които 4аках майка ми да се поприбере и да извади осила от носа му, се оказаха фатални за него... и се наложи упойка и да му вадят осила от дъноито на носа му...

та,както не е с доказано родословие /за какво ми е,аз не съм приела да отглеждам дейв за да го разхождам по разни конкурси и да се фукам на другите, 4е освен 4е е красив майка му и баща му са от развъдници с родословие.../ ... та,дейв си оплоди една кокерка,която па съвсем не беше 4истокръвна, а смеска от 2 породи... и се родиха 3 прекрасни и здрави кокер4ета...

така 4е с вси4ко това исках да кажа, не е нужмно ку4ето ти да е с родословно дърво... нужни са отговорност към живота на един 4-клапковец, да се фгрижиш за него,, да го приеме6 с недостатъците му ако има такива, а не да го зарежеш на 3-тия месец,щото имал дефект,или щото не можеш да му осигури6 това от което се нуждае...като се знаеш, 4е не можеш да го отгледаш докрай,по-добре не го взимай....
/гояворя относително,не се обръ6там към вас, а към тези които изоставят лапковците си след известно време/

то е равносилно на това, след време да изостави6 детето си ная улицата щото пикаело,нааквало се, пла4ело и правеело поразии...

ох, много се отплеснах в размисли, но мисля ме разбрахте какво искам да кажа ;)
User's Signature

Качена снимка

#647 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 April 2006 - 02:49 PM

Така е! Много хора ме "съдят" защото си гледам кучето като дете bl) даже ми казват "Абе това е само куче, за бога, какво го глезиш толкова" ма на мен не ми пука, защото Сара си ми Е дете, и 5 пари не давам тоя или оня какво мислят. Аз и котката си гледам така, и морските прасета, абе далаверата е да те е грижа за него и да ти е кеф да си го гледаш, тогава и то ще те обича безусловно и няма по-голямо щастие от това, като се прибереш вкъщи да ти се нахвърли да ти се радва. Това е чиста и искренна любов и радост, а много малко хора са способни на нея.

Обичайте си ги и си ги гледайте, и те ще ви обичат w)
User's Signature

#648 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 12:35 AM

ох, 4е ме ядоса днеска тоя дог.б NNN г/ник някав/ bash fow... 4е ми вика oleeee 4е ку4ето ми като не е взето от развъдник,не съм го оби4ала....

де го видях па и аз тоя пост oleeee ... oleeee пусто като се ровя назад в темите да 4ета какво съм пропуснала докато не съм била в тоя форум....
User's Signature

Качена снимка

#649 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 April 2006 - 09:15 AM

Как бе, тва е администратора на форума, аз го познавам лично, не мисля, че би могъл да каже такова нещо, нещо не сте се доразбрали ми се струва. Я потърси пак и прочети наново, ама без предразсъдъци и виж дали всъщност не е казал нещо друго, и покажи ако може 1super

П.п. Еми да, погледнах за какво става дума, ама то изобщо не става дума за теб, така че се успокой, никой не е казал, че като кучето ти не е взето от развъдник не го обичаш, напротив. Моля те, не съди хората прибързано w)
User's Signature

#650 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 12:58 AM

е той го каза в множествено число... и аз като част от, множеството с куче взето "отнякъде", се позасегнах :(

става въпрос за една от важните теми... там където можеш да видиш и сниммки на моя "съквартирант" Марк - който пък е взет от пазара... отговорила съм чрез цитат, тъй че поста се вижда ясно на последнната страница... /TyK

ся като е админ да не вземе да реши да ме банне l)
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена