Кокер спаньол
Публикувано: 04 February 2007 - 04:15 PM
да я купирам.Иначе по характер е типичен кокер и отгоре.Палав,бесен,беладжия със
собствено мнение и ако не му хареса нещо ръмжи и лае-УЖАС!Гризе и хапе всичко по пътя си.Първите дни бях изпаднала в безпомощно състояние.И преди съм имала куче ама такава палава рожба не съм знаела да съществува.Вече се очертава кой ще командва ОСНОВНО и това няма да е Рудо!Е,хайде,с изключения....Още не сме"шетали"
навън,че не сме приключили с всички ваксини,защото закъсняхме,но и това ще ни се случи.И аз мисля,че нагръдникът е най-подходящ за нашите палавници,че иначе голямо душене(като одушаване)ще пада докато уж се разхождаме.Не знам как ще свикне с него,голямо дъвкане и ръмжене пада.Ние живеем на 18 км от Шумен във Велики Преслав и може би сме единствени от тази порода тук.Дано и ние да си намерим приятелче(поне едно)с което да се разхаждаме и да си играем.Мокри целувки на всички ви!!!
Публикувано: 04 February 2007 - 04:48 PM
Ако това е бебето от аватара ти аз съм влюбена /за пореден път/
Сара също е с опашка и мога да гарантирам, че и така си прилича на кокер, даже махането с нея е още по-интересно.
Казваме ви добре дошли, приятни минути сред нас и да сте живи и здрави да се радвате един на друг мноооого години d)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 04 February 2007 - 05:21 PM
заедно.Защо постоянно е гладен?Купувам му от Пюрина-Про План пиле с ориз.Количеството,което трябва да изяжда като дневна дажба просто не му достига.Колкото пъти влезем в кухнята ,застава до паничката си и ме гледа очаквателно.За това му давам и от мои готвени(специално за него)манджички с малко месенце ,моркови,овесени ядки и ръжен сухар(много му харесва).Дали не греша за това допълнително ядене?Не искам да надебелее,въпреки,че не знам как ще се случи при това беснеене! d)
Публикувано: 04 February 2007 - 05:35 PM
Давай си му храната, количеството определено за деня. Давай си му и твойте си манджички, стига да не е голямо количеството. Само ако видиш, че започва да дебелее /това се установява като с палец и показалец опипваш ребрата като пръстите ти трябва да описват полукръг над гръбчето му. Ако супер лесно напипваш ребрата, значи си е наред. Ако имаш леки затруднения при напипването- намаляваш храната веднага. Ако изобщо не можеш да напипаш ребрата - намаляваш храната и увеличаваш разхода на енергия. Това е цялата философия. Като имай само едно нещо предвид - лекарите казват, че е под-обре да е леко слабичко, отколкото леко пълничко.

Публикувано: 04 February 2007 - 06:03 PM
Публикувано: 04 February 2007 - 06:54 PM

Публикувано: 04 February 2007 - 06:56 PM
Добре сте дошли с Рудо, прекрасен е. Ако имаш, покажи ни още снимки на малкия палавник.
Опашките на кокерите са много красиви, а доколкото знам вече и изложбените кокери са с не-рязани опашки, та това е най - малкото дефект. Аз също го смятам за ненужно, пък и жестоко.
Харесвам късата опашчица на Ава, но като си мисля какъв ужас и на колко крехка възраст е преживяла и ми причернява. В никакъв случай няма да режа опашчиците на нейните бебета.
На възрастта на Рудо Ава вече се хранеше по три пъти на ден. Сега е на 7 месеца и се храни два пъти. След като навърши годинка смятам да ги намалим до един. Мое лично мнение е, че не трябва изобщо да го храниш между основното ядене (да не говорим, че той като яде пет пъти дневно и ти го храниш и между тях, то твоето бебе само яде.... кокерски рай =) ), за да се научи на дисциплина. Така или иначе ше ти се наложи да намалиш броя на храненията, а сегашната ти "политика" хич няма да те улесни.
Биляна е права - кокерът е ВИНАГИ гладен. Купи му някакви хранителни добавки, но не прекалявай и с тях. Ава харесва и кокалите от пресована кожа, но май за тях са малко двоийнствени мненията... ние отдавна не сме взимали.
Тук е моментът да попитам - какво представляват тези (ментови?) хранителни добавки за устна хигиена? Искам да взема такива на Ава, защото така и не се информирах как да и мия зъбите, а и не мисля, че ще ми позволи. Ако може някой да ми каже какви да търся точно...?
Не се притеснявай, в твоето куче определено има много кокерско, ако и да има "и нещо друго", кокерското е надделяло. И ние сме така "горе долу кокери". На моето куче, примерно, му расте косичка. И аз си я обожавам точно такава. Това е най - приятната изненада, която порасването й ми поднесе. Предишното ми куче много приличаше на нея, но не съм се и надявала тя също да изглежда така. Малко е по - ниска май, но това ще го видим като порасне съвсем. А и лапичките и са по.. широки, а не толкова кльощави, като при повечето кокери и е особено рошава. Абе сладур, виж, пускала съм снимки (:
Публикувано: 04 February 2007 - 08:29 PM
А сега ще ви разкажа за най-гадното нещо, което е правила Лейди до сега:
Вчера бяхме на разходка с Ira и Голди... повървяхме, после се върнахме на полянката, и понеже Лейди не проявява особен интерес към други кучета и не си играе повече от 5 мин, реших да не я пускам пак за да не се налага да я гоня из храстите( играе 5 мин. и драсва нанякъде).... Обаче взе да се дърпа и я пуснах... бяга, бяга .... даже и Голди започна да играе... Лейди си беше намерила някаква пръчка и се гонеха толкова хубаво с другите кучета - с Ira бяхме много доволни... по едно време обаче се спогледахме.... Лейди не дъвчеше пръчка... дъвчеше някакъв пачи крак.... или по скоро крак от гларус или някаква голяма птица.... и ние се включихме в гоненето... Хванахме Лейди - аз я държа, Ira се мъчи да изкара онази гадост от устата и с една пръчка... Най-накря успя... Не мога да ви опиша как миришеше.... ОТВРАТИТЕЛНО ouu
Естествено Лейди получи порция БОЙ, вързах я и тръгнахме.... толкова гузна беше - вървеше редом бутах я настрани от мен защото МИРИШЕ, но тя пак при мен....А като се прибра имаше още едно наказание - БАНЯ...
От вчера насам е толкова кротка и добра... чак не мога да повярвам че това е моето куче - явно боя когато сгафи наистина помага - поне при нея, където нищо друго не върши работа bl) l)
Публикувано: 05 February 2007 - 11:44 AM
lalait, нагръдникът е превъзходен и толкова и ходи на красавицата.
Относно питането ти за зъбната хигиена, има различни видове за профилактика. За себе си реших, че на този етап зъби няма да мием, макар и сега да е момента за адаптация и да се прави само по 2-3 пъти седмично. Продуктите, които използвам са разни бисквити, бях споменала някъде преди. Изборът е голям - с мента, магданоз, карамфил - DENTAL FRESH - Tartar control, два вида са, на Friskies. Продукт с научно доказан действие за здрави зъби, свеж дъх и за профилактика заболяванията на устната кухина. На външен вид са едни такива спираловидни. Последно им взех едни бели бисквитки - какалчета, по средата със зелена ивица. Миришат на мента. Има и други варианти, ако не желаеш да миеш зъбки - DOG A DENT - спрей, ARMONIENATURALI - пак спрей, също и така дискутираните кожени кокали, ленти и карета, които освен стимулиране на дъвкателните мускули, предпазват от натрупване на плака. Хубавото тук е, че кучето се грижи само за хигиената си, докато играе.
И само да уточня - всичко тук съм описала от личен опит и от *** страници изчетена литература, като категорично не смятам, че е меродавно. Ще се радвам ако съм помогнала :)))
И сега да споделя малко снежни моменти от вчера. Повярвайте, многоооо ни беше тежко вървенето ;-))))))))

Видеото няма да го хоствам, че ще бъде прекалено!
;-)
Хубав ден ден от нас! ;-)))
Публикувано: 05 February 2007 - 08:31 PM
Публикувано: 05 February 2007 - 09:24 PM
Ноктите е хубаво засега да не ги режеш, потърпи драскането. След като поотрасне и започнете с ежедневните разходки сам ще си ги изпилва на асвалта. АКо сега започнеш да ги режеш ще се налага рязане през два месеца при вет, а иначе сам ще си ги контролира.
Аз нямам време, изчезвам да спя, че тия очни ми идват в повече. Като свършат ще съм тук за повече и ще сложа и снимки. Всичко хубаво на малките и порастнали кокерчета от нас със Сара d)

Публикувано: 06 February 2007 - 02:13 PM
@Рудо Хич не се учудвай, че не спира на едно място. То това е бесният весел кокер w) Аз мислех, че моят с възрастта ще поулегне, ама няма такова чудо на земята. Вече е почти на 2 години и си е същата фурия. Пак търсим по ъгълчетата нещо интересно за дъвчене, но пак е по-малко от преди.
Аз на моят кокер избягвах да му давам кисело мляко, защото като си играе нон стоп и го повръщаше. А гледката е ужасна - особено в колата r) Вече е голям и рядко прави такива работи, иначе много обича разни зеленчуци и плодове.
Лятото го оставям да плува по много време в реката и поддържа добра фигура с движение, но не с лишения. Зимата винаги го оставям да натрупа малко, че нали живее на открито и не му е лесно. dribble
Нямам търпение пак да е лято и да пътуваме нагоре-надолу с него. Това ми е любимото и да си веем ушите през прозореца на колата. 1super

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 06 February 2007 - 02:24 PM
Правилно са те посъветвали по-горе да внимаваш с храната.Кокерите са склонни към напълняване и дори и да са яли съвсем скоро те пак ще просят и ще гледат тъжно сякаш умират от глад - не се поддавай - това си е техен трик ,който владеят до съвършенство.И не режи ноктите.Знам,че сега са много остри и драскат ужасно, но това ще се поправи от само себе си като започнете с разходките.
Намачкай малкия от мен!
А ето и Голди с най-големия си фен!
Прикачени файлове
-
IMG_4298.JPG (288.61K)
Брой сваляния: 35
Публикувано: 06 February 2007 - 07:17 PM
Ох,изтръпнах!Намерил безопасна игла!Добре,че го видях!Очите на четиринайсет!!!
За сега не е повръщал от нищо,но яде страшно лакомо.Някой ме посъветва да го науча да яде по-бавно.Опитах с гранулите една по една,чакам да ги хруска.Нищо подобно!АМ и чака друга,ЛАП и-давай друга !Може да се промени с порастването.Не мога да седна едно кафе да изпия без щателна проверка.Какво има в чашата,на какво мирише,става ли за ядене,а за него що няма...Мамин сладък!Рудо и той спи на хладно.По начало не отопляваме апартамента,защото сме свикнали от години на "студено отглеждане"А неговото място е в малко коридорче пред банята.Искаше ми се в банята да пишка,но не стана на мойта.А неговият избор е терасата(е,не винаги)и за това оставям през деня,докато сме на работа ,открехната вратата.Претеснявах се да не му е студено.Дажеот начало през нощта ставах и ходех да го проверявам дали е топличък.Мъжът ми вика"Това е куче,а не някоя глезла!"То добре,че зимата не е люта като миналата година.До скоро !
Публикувано: 07 February 2007 - 10:02 AM
А за спането на по-хладно- щом има топло легло,не е на течение и не се разболява няма страшно,ще порасне кален.
И сигурно ще си приличат наистина като порасне малкия -прегледах й бебешките снимки и поне като бебета са еднакви. w)
Публикувано: 07 February 2007 - 01:54 PM
- статия за генетиката при цветовете на английския кокер спанъол:
http://www.dogstuff....ish_cocker.html
- в тези две статии е обяснено какво би се получило при евентуално смесване на даден цвят с друг и начините за предвиждане на оцветяването при бъдещото поколение:
http://web.telia.com...262/article.htm
http://www.mulberryf...explanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm ://http://www.mulberryfarm.com/canine-...lanation.htm
-генетични вариации на цветове при кокерите (с много снимки и обяснения за цветовете):
www.thecockerspanielclub.co.uk/colours.htm
http://www.ecsca.org/ecscoat.html
www.cockerpup.com/CockerColors.htm
- любима моя страничка със страхотни снимки на американски кокери.Тук на втората снимка от долу на горе има пример за погрешно оцветяване при смесване на едноцветен и двуцветен кокер.(какъвто е нашият случей):
http://www.zimfamily...tml#Coat-Colors