Кокер спаньол
Публикувано: 08 February 2007 - 11:09 PM
Публикувано: 09 February 2007 - 12:59 PM
Публикувано: 09 February 2007 - 06:45 PM
Забравих да се похваля (или не съм), че вече си имаме ролкова каишка, червена =)
Публикувано: 10 February 2007 - 09:08 AM
Hardy, акитата май трябва да причислим към изпуснатата храна....... n) Аман от хора,кучето си можеш да дресираш,но не и тях.Те все още не знаят къде се ходи до тоалетна и къде не, и какво е редно да се прави и какво не. Ето последен пресен случей(с такива се сблъсквам всеки ден) - Голди отива до едни хора в морската градина, които ядат пуканки.Изтичвам до тях да си я прибера.В този момент жената вече е с ръка в торбата и аха да й даде.Като ме вижда ,че дръпвам кучето и му казвам"Не" ме пита -"Яде ли сладки пуканки?Да му дам ли?" Учтиво й обясних,че не искам да дава на кучето ми,защото то така се учи да си проси от всички хора в градината.Тя ме погледна уж разбиращо и каза"Да правилно,не бива,може някой да му даде нещо лошо!",след това направи една крачка напред и после се обърна пак към Голди "Ама хайде само едничко!" и бързичко й пъхна в устата пуканката.Е как избеснях,няма да ви обяснявам n) n) Ти му обясняваш и то пак....Ако беше в кучето вината да го накажеш,ма то трябва да коригирам на ред всичкия народ дето се разхожда и мисли ,че ако не нахрани кучето ми то ще умре от глад. a) Как тогава да го възпитам да не взима храна.Коригирам,коригирам,и в следващия момент се намира някой "самарянец" който бързичко да почерпи кучето ми преди да успея да реагирам.Има и случеи в които дори навреме да се намеся ми казват "Е,какво толкова,нека си хапне!"Иска ми се наистина да можех да им хвърля по един бой на тези умници.Няма оправия - вече съм вдигнала ръце и съм се почти примирила,че от това няма как да се отучим.А при вас как е?
Публикувано: 10 February 2007 - 09:46 AM
Цитат
Много много гадно наистина. Въпреки че такива хора е имало, има си и ще има занапред. Единственото решение е да закачиш на кучето си табелка "Много зло куче" l) и никой няма да се осмели да му предложи пуканки. l)
Айде сега за породата(понеже ми е първи пост). Смятам ги за много хубави кученца по две причини(или поне само за две се сещам в момента):
1. Не са много големи(за да имаш проблем с пространството у дома), нито пък много малки(аз попринцип не си падам много по дребните породи)
2. Изключително игриви и жизнени. Аз особено много обичам да тичам с животно. И понеже няма как да се тича с котка, рибка или костенурка r) , много искам куче(пак стигнах до темата "ИСКАМ КУЧЕ!!!"). w) w) w)
Публикувано: 10 February 2007 - 09:51 AM
Добре дошъл!Много правилно си се ориентирал в породата (love) (love) Пожелавам ти скоро да гушкаш своето кокерче! w)
Публикувано: 10 February 2007 - 09:56 AM
Цитат
Добре дошъл!Много правилно си се ориентирал в породата (love) (love) Пожелавам ти скоро да гушкаш своето кокерче! w)
Ами то не изглежда като зло куче, ама четох(май точно във форумите на дог.бг), че някакво йорки нахапало много жестоко някакъв човек, така че нищо не се знае. bl) r) А за пожеланието - мерси и аз се надявам. ;)
Публикувано: 10 February 2007 - 10:00 PM
Тя пак си се разхожда забила нос в земята, но не взима нищо оттам. Ако види някаква опаковка или хартия - само подушва дали става за ядене и я оставя. Изключително рядко ми се случва да й вадя нещо от устата и то когато иска да си играе и ме предизвиква по този начин да я гоня.
Купих и такива спиралки за устна хигиена на фрискис, за които ми казахте, но тя не ги дъвче много, а в магазина ми обясниха, че са "като дъвки за кучета", т.е. предполагах, че ще ги дъвче, както дъвче дъвка (много обича), а тя ги сдъвква малко и ги гълта... О.О
Харесах също едни зелени метови кокалчета, та като изяде тези спиралки смятам да взема от кокалчетата, за да пробваме и тях. Приличат на тези от пресована кожа, но не успях много да ги разгледам.
Опитах се да сваля от телефона снимките от вчерашната ни разходка, но нещо ми е повредено юсб-то. Ще пробвам пак по - късно, за да видите колко е сладка =)
Публикувано: 11 February 2007 - 12:59 AM
Цитат
Достигам до заключението,че на местата където не ходят хора е много по-чисто и безоппасно.За съжаление в морската градина във Варна е осеяно с дъвки, пуканки, хартийки(айде тях да не ги броя защото към тях нямаме интерес) и зад всеки по-голям храст -"купчинки" оставени от хора.Това хората не подлежат на никакво обучение и възпитание и това е.... n)
Публикувано: 11 February 2007 - 01:15 PM
Отзад напред - Авичка спи в колата на връщане.
Тук пием кафе, а Ава най - сетне седи на едно място и успявам да я снимам :Р
Дребосъчко.
Дребосъчко от близо =)
Тук ни се вижда хубавата нова каишка.
Познайте каква е тази физиономия :Р
Ние избягваме местата с много хора по простата причина, че Ава си мсили, че всички й се радват и скача и иска да си играе, а на много хора не им е приятно и почват да ми правят забележка да я вържа. Че аз ако исках да стои на едно място, нямаше да я извеждам на разходка a)
Или избираме подходящи часове, когато хората си стоят вкъщи. Например най - много обичам да се разхождам на гребната база, но гледам да ходя с нея там по обяд, когато всички са си вкъщи, за да си тича на воля.
Публикувано: 11 February 2007 - 01:18 PM
А гледала ли си преди куче?
Публикувано: 11 February 2007 - 10:19 PM
А Hardy на каква възраст е?Роно само 2 пати направи опит да прегризе кабела на интернета и бе наказан и от тогава не е пипвал нищо в къщи.Преди 10-тина години имах др.кокер,тои беше хала направо-тапети,стени,мърша и вс.което ставаше за ядене наван,ако не го видех биваше изгълтано и въпреки всичките ми дългогодишни опити не можах да го отуча.Явно голяма част си е и до характера на кучето.
Публикувано: 12 February 2007 - 12:39 PM
Лятото вечер като го разхождам и хората си пият бирички по пейките и си сложили бутилка, чаша и той отива бута бирата и лочи после проси нещо за мезе. Така веднъж като го бях пуснала и гледам, бе много време не се връща. Звънят ми по телефона и ме питат: "Къде ти е кучето?" Казвам на разходка, сигурно по някоя котка е тръгнал и хоп новината "Кучето ти е в нашия ресторант и проси от хората по масите и ние го вързахме нещо да не му се случи." bl) Отивам там и си го прибрах. Ако не го бяха вързали щеше да се прибере сам, ама така ми изкараха ангелите тогава вече мислех, че го е гепил някой. s)
Скача по хората да им се радва и сме кофти компания особено в по-влажно/кално време l)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 12 February 2007 - 01:11 PM
Само дето сега доста се впечатлява от женски кученца и явно си мисли,че познава парка вече мн.добре и си позволява да се отдалечава прекалено. d) Връща се почти винаги наи-много след около 2-3мин.,освен ако не е някоя мн.интересна женска,когато се налага аз да ходя да го прибера.Но се надявам и това да попремине,както стана и с номерът му с яденето на салфетки.
Публикувано: 12 February 2007 - 01:30 PM
Публикувано: 12 February 2007 - 03:27 PM
ето малко снимки:
Публикувано: 12 February 2007 - 03:29 PM
Прикачени файлове
-
P1010839.JPG (174.63K)
Брой сваляния: 42