Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1661 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 16 February 2007 - 12:33 PM

Видях Харди на снимката след първия му лов и съпоставяйки го с теб ми се струва съвсем с нормален ръст,за който бях подготвена.Притесних се от това,че синът ми показа размер горе-долу на далматинец и се ошашках,защото апартаментът е малък и не искам да тормозя Руди с теснотията ни.Явно е преувеличил!Нагушкайте си рожбите от мен! r)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1662 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2007 - 12:39 PM

Аз пък винаги се притеснявам, че Харди е малко едричък, но като го измерих видях, че влиза в стандартите. Не сме му купирали опашката и затова изглежда малко по-дългичък r) И голяма скица като размаха тая опашка бута разни по-леки предмети.
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#1663 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 01:09 PM

И Рудолини е опашат и галямо "дирижиране" настъпва като сме заедно!А как си играе с нея и как я ръмжи oleeee !Как не му се завива свят като почне да я гони wink не знам.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1664 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 February 2007 - 07:13 PM

Оххх, все си мислех, че аз ще съм ефдинствената с опашат кокер. Като изляза извън квартала с нея /където си я познават вече/ започват едни въпроси ама защо е с опашка, защо не сте я отрязали.... ужас..... се едно е саката. Радвам се, че не съм сама, да са ви живи, здрави и много, много палави и енергични d)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1665 Потребителят е офлайн   polkownik Икона

Публикувано: 16 February 2007 - 08:30 PM

d) МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ДА СИ НАМЕРЯ МЪЖКО ЗЛАТИСТО КОКЕРЧЕ, НО ДА НЕ Е НА ПОВЕЧЕ ОТ 50 ДНИ. АЗ СЪМ ОТ ВАРНА, А КУЧЕНЦЕТО ИСКАМ ДА КУПЯ ЗА ПОДАРЪК НА МОЯТА ДЪЩЕРИЧКА, КОЯТО МНОГО ИСКА ТАКОВА КУЧЕНЦЕ. ИСКАМ ДА Я ИЗНЕНАДАМ ДО РОЖДЕННИЯ И ДЕН, КОЙТО Е НА 6 ЮНИ. ОТ СЪРЦЕ ВИ МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ. БЛАГОДАРЯ. d) 1super

#1666 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 09:45 AM

кокерчето за което питах на 7 месеца е 3 кг затова се притеснявам s)

#1667 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 10:26 AM

polkownik,ясно е че дъщеричката ви много иска кокер4е,а вие?Вие искате ли куче или искате просто да я зарадвате?Вие готови ли сте да храните ,разхождате ,възпитавате и да чистите с месеци след малкото докато то се научи да ходи навън по нужда? Отговорността и основните грижи ще се паднат на вас колкото и дъщеря ви сега да обещава,че ще го гледа.Не искам да ви обидя,но го казвам за да е ясно,че да вземеш кученце на детето си не е като да му купиш играчка и да забравиш за нея след време.По-същия начин едни познати купиха кокерче на дъщеричката си ,в последствие се оказа,че тя му се насити бързо и не желае да го разхожда.Грижите по -него им тежаха и когато тя стана тинейджър и съвсем спря да обръща внимание на кучето го подариха на други хора.Сега кучето стои вързано на двор.Ако познавате породата ще разберете,че това за кокерите не е живот.
Пак искам да поясня,че казвам това само за да сме на ясно ,че знаете с какво се захващате.
Кучето е приятелство и лоялност, любов,грижи и отговорност за цял живот. (love)
Проверете си личните съобщения.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1668 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 11:02 AM

Не успях да си прочета вестника!Беше на масата в кухнята.В момента е на "дреп"! За времето в което написах едно писъмце в пощата си и прочетох последните във форума! И кучо ме гледаше с очичките на "гладно сомалийско детенце" - беше го казал много точно някой от вас.Знае,че НЕ трябва и пак го прави!Гооолям инат!Може ли някой да ми каже защо изгризва мазилката на терасата и я дъвче и гълта?Вчера си изкарах акъла!Чувам едно пищене ,като че ли е прискрипан.Гледам го върти се в кръг,сяда ,става...Погледнах под опашката застанало едно по-голямо
аки,с особен цвят.После се сетих от какво е такова.Всичко съм обезопасила,за каквото съм се сетила и предвидила,ама това как да стане.Калций ли му липсва?
Полковник, Ира е много права за всичко,което ви пише.Не искаме да се отказвате,просто трябва да знаете истината и да постъпите като отговорен възрастен човек.Кучето не е играчка,макар и да изглежда така ,особено докато е бебе.То е голяма отговорност,дори по-голяма от децата ни,защото те един ден стават самостоятелни и се оправят за всичко сами.Кучето винаги зависи от нас,за всичко и не бива да разчита на настроенията ни b) a) s) .
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1669 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 February 2007 - 11:12 AM

Цитат

d) МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ДА СИ НАМЕРЯ МЪЖКО ЗЛАТИСТО КОКЕРЧЕ, НО ДА НЕ Е НА ПОВЕЧЕ ОТ 50 ДНИ. АЗ СЪМ ОТ ВАРНА, А КУЧЕНЦЕТО ИСКАМ ДА КУПЯ ЗА ПОДАРЪК НА МОЯТА ДЪЩЕРИЧКА, КОЯТО МНОГО ИСКА ТАКОВА КУЧЕНЦЕ. ИСКАМ ДА Я ИЗНЕНАДАМ ДО РОЖДЕННИЯ И ДЕН, КОЙТО Е НА 6 ЮНИ. ОТ СЪРЦЕ ВИ МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ. БЛАГОДАРЯ. d) 1super

Само не от зоомагазин !
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1670 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 February 2007 - 11:21 AM

Polikarp(a На 7 месеца едно куче, което би трябвало да е кокер трябва да тежи поне 7-8-9 кг. Заведете кучето на лекар, но не някой който само да ви вземе парите и го помолете да го прегледа. Освен това питайте собственика с какво се храни кучето, ако ви каже кокали, хляб или нещо подобно убедете го да смени храната с гранули например. И все пак ако кучето не е кокер,а само прилича на такова би могло да е с всякакви размери, но това няма как да установим ако не сме го видели и не знаем какви са били поне родителите. Дайте повечко информация за да можем да помогнем.

Рудо, ако яде мазилка наистина нещо му липсва. Направете примерно кръвна картина за да се убедите, че всичко е в норма, ако не е лекарите ще кажат какво е с по-ниски количества и ще дадат да се добавя. В другия случай просто имате ужасно "глупаво" кокерче, което се опитва да привлече внимание правейки пакости, но май не е нацелило метода d) Под глупаво нямам предвид наистина глупаво, а по-скоро наивно r)
User's Signature

#1671 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 05:10 PM

аз мисля че моятра ЛИза е смеска между голдън сетер и англ. сетер но не е изключено и да има нещо кокерско в нея

#1672 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 February 2007 - 08:01 PM

Ако е така както мислиш откъде идва черното според теб? И все пак дай някоя по-хуабва снимка, че да виждаме нещо поне. Освен в кокера, от изброените от теб породи няма черна разцветка.
User's Signature

#1673 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 08:06 PM

кучето яде гранули по 3 пъти на ден взето е от зоо магазин в софия за 250 или 300 лева не помня вече,няма родословие но иначе е голям сладур.някой може ли да постне снимки на кокерче на тази възраст (7-8 месеца) за сравнение?

#1674 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 February 2007 - 08:28 PM

Кучето от аватара ми е на 8-9 месеца. Не е нормално да е 3 кг в никакъв случай. Каква марка са гранулите и това 3 пъти не ме ориентира в дозата гранули на ден в грамове колко е? И пак казвам - заведете го на ветеринар /ако сте от софия има няколко много добри клиники/ защото може да има някакъв проблем здравословен и затова да не расте както трябва.
User's Signature

#1675 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 11:51 AM

От зоомагазин сигурно е някаква мастия - нито сетер, нито кокер. По-скоро пишман куче. Моят кокер на 7-8 месеца беше вече 8-9 кила. Няма как да забравя това, защото според килограмите му дозирах лекарствата. Дано да не е здравословен проблем, а че кучето няма порода е 100% ясно от описанието, което давате, макар и снимката да не показва добре. Не се ядосвайте, че сте си прахосали парите, но когато се взима куче се набира първо информация от по-вещите от вас и се търси по-усилено. Има не малко теми тук във форума, които описват търговията с кучета по зоомагазините като варварщина и милите хора, които нямат достатъчно инфо се хвърлят първо от магазин да купуват куче. Нещата не са така прости. a)
Отговорността си е лично ваша, защото не сте се поинтересували преди да купите кучето, така че поне си го гледайте и си го обичайте. oleeee
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#1676 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 February 2007 - 11:56 AM

Харди, само да поясня, че кучето, което е 3 кг на 7 месеца не е същото като онова черничкото на снимката. За две различни кучета става дума. И наистина, не е хубаво да се купува от магазин, там не е мястото за продажба на кучета.
User's Signature

#1677 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2007 - 12:50 PM

Цитат

От зоомагазин сигурно е някаква мастия - нито сетер, нито кокер. По-скоро пишман куче.

мноого грубо изказване,просто нямам думи ouu oleeee,каквото и да е кучето не мисля че трябва да правите такива коментари за чуждо животно fow

#1678 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 03:34 PM

аз обожавам кучето си b) което е сибирско хъски.кокерчето за което питах е на моя приятелка,но тя не е искала обезателно кокер,просто него си е харесала в магазина.от както имам свое куче знам почти абсолютно всичко за породата му и научих доста неща за другите кучета.затова се притесних за онова кокерче.можете да бъдете сигурни обаче,че и то е обградено от огромна любов.

за съжаление,вчера разбрах че са му намерили тумор на гърба cry2 cry2 cry2 ,но операцията е минала успешно и кученцето вече е добре bravoS w)

#1679 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 February 2007 - 03:58 PM

Цитат

Цитат

От зоомагазин сигурно е някаква мастия - нито сетер, нито кокер. По-скоро пишман куче.

мноого грубо изказване,просто нямам думи ouu oleeee,каквото и да е кучето не мисля че трябва да правите такива коментари за чуждо животно fow

М да, определено, имайте повече уважение, моля.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1680 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 09:41 AM

Цитат

но операцията е минала успешно и кученцето вече е добре 

Ето ,че може и да е кокерче,но със сериозен здравословен проблем.Трябвало е да потърсят лекарска помощ по-рано като се има предвид колко е изостанало в растежа си.Дано сега вече кученцето да се възтанови и да е живо и здраво за напред. d)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни