Кокер спаньол
Публикувано: 01 March 2007 - 06:55 PM
Публикувано: 01 March 2007 - 09:18 PM
А относно спрея-2 пъти обезпаразитявах апартамента и то с професионални продукти,така че не е това.Пудрата се отказах да пробвам,а както казах маи не сме единствените с този проблем- вече имало и мн.др.рекламации при ветеринаря ни.
Публикувано: 01 March 2007 - 09:36 PM
Ами остава да попръскате още малко, за да сте сигурни, че всички яйца ако са останали здрави, след излюпването си ще бъдат умъртвени.
Аз лично не съм фен на фронтлайн, въпреки че много го хвалят. Ние на Сара слагахме 2 пъти, слаган е по всички правила както тярбва, единия път от ветеринар и въпреки това Сара за няма и един месец имаше бълхи и кърлежи, които се бяха забили точно до мястото на слагане на ампулата. От тогава сме с Болфо, главно пудрата, но нея я ползваме много успешно само срещу кърлежи. За бълхи ползваме каквото ни падне, всеки път различно, понякога и спрея.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 01 March 2007 - 10:01 PM
Прикачени файлове
-
hadreKrotko.JPG (74.06K)
Брой сваляния: 39

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 02 March 2007 - 05:57 PM
За Фронтлайн знам,че няма отблъскващо(репелентно) действие.Тоест,за да подейства и убие паразитите (бълхата или кърлежа)те трябва да влязат в съприкосновение с третираната кожа на кучето.Затова дори и да се намери бълха или кърлеж на кучо,то не би трябвало автоматично да заключаваме,че фронтлайн не действа.За съжаление излиза че ,за да убие фронтлайн кърлежа, последният трябва първо да се забие.Тъй като това мен също ме притеснява,се консултирах с по-разбиращи и ми беше обяснено следното:В първите 24 часа от забиването на кърлежа той само смуче кръв,опасен е периода след това , в който той връща част от кръвта обратно и точно тогава може да предаде на кучето някаква болест(напр.лаймска треска).Ако има сложен фронтлайн обаче той би трябвало да убие кърлежа преди настъпването на втория етап.В този случей би трябвало кърлежа да умре,изсъхне и сам да падне.
На мен лично не ми харесва идеята нещо да се качи на кучо пък после да го чакам да мре.Да не говорим,че така има опасност да ми ги носи и сипе у дома гадинките. Заради това въпреки,че редовно ползвам гореспоменатите ампули ми се иска да го комбиниран с нещо,което да има отблъскващ ефект(особено през пролетния период на бум сред кърлежите)Някой знае ли дали е противопоказно да се ползват два препарата наведнъж, например фронтлайн +пудра(или спрей)?Пудрите имат ли репелентно действие?Ще съм благодарна ако имате някакво инфо. worthy
Публикувано: 02 March 2007 - 06:24 PM

Публикувано: 02 March 2007 - 06:50 PM
Цитат
И аз имам едно такова чувство,ама и аз не знам защо..затова и питам b)
Никога до сега не съм ползвала пудра.На колко време се слага?И как точно,по колко? Като се намокри кучето пак ли слагаш?Питам защото Голди много обича да се къпе в морето лятото.
Ако трябва да се слага често,не е ли вредно?Имам предвид,че всеки път като го ръсиш,пък и после като си ближе козинката кучето сигурно се нагълтва с част от праха,а то си е жива химия.
Офф,много въпроси станаха.... oleeee
Нагушкай Сара!
Публикувано: 02 March 2007 - 07:35 PM
Пудра слагам в зависимост от сезона, затова я харесвам повече. По принцип пише да се слага на седмица веднъж. Така я слагам когато е пролет, сезон на многото кърлежи. Месец след това обаче започвам да ръся все по-малко и по-малко, накрая даже преставам. А пък когато забележа, че има ужасно много кърлежи по поляната или в парка не са пръскали срещу тях направо я правя бяла от пудра. Досега не е направила никаква реакция на пудрата. Кофтито е, че всеки път като се намокри трябва да се доръсва, но за тази цел има каишка, със същата пудра, но май можеше да се мокри. И от нея също съм доволна, но на мен ми е по-удобно с пудрата, точно защото си ръся когато искам повече, когато искам много малко. А Сара се е нагълтвала /дишайки/ с тази пудра, нищо не й стана. Мисля даже, че може на подрастващи да се слага, но не съм убедена.

Публикувано: 02 March 2007 - 08:08 PM
Фронтлайн спрей слагахме когато бяхме бебета.Слага й го ветеринаря и каза,че кученцето трябва да се напръска обилно-докато се намокри цялото.Поради тази причина спрея не ми се вижда подходящ за голямо куче.На нас сигурно ще ни трябва цял флакон за един път,т.е. ще излезе доста по-скъпо от ампулата.(ако не ме лъже паметта флакона май струваше около 30лв.)А като трайност на действие би трябвало да са еднакви,не знам,нали са една марка..Вече си мисля,че както при хората -някои много ги хапят комарите,а други хич,така и при кучетата -някои са "по-сладки" и оправия няма. l)
Чувала съм от някои кучкари,че използват някакво противопаразитно лекарство за селско стопански животни.За съжаление не си спомням името му.Разреждали във вода и поливали кучето.Кълнат се ,че е по-добро от всичко останало, нищо че е много ефтино.Някой да има опит с такова?
samotnata, благодаря за отговора,може да се пробвам и с пудра.
Публикувано: 02 March 2007 - 10:21 PM
Фронтлайн спрея не е само за бебета, и няма да ви трябва цял флакон, за възрастни си има определен брой впръсквания на килограм тегло. Това за кокер прави или 5-7 впръсквания, поне по спомени карам в момента.
Селското дето много го хвалят и аз съм го ползвала успешно за изчистване от бълхи, но след като Сара направи алергична реакция един път, а мойте елкари ми казаха, че има опастност да я отровя го спрях. евентуално мога да го препоръчам за по-ефтин вариант за изичистване на апартамент/къща от инвзия на бълхи, но вече не разрешавам да се слага на куче.
А че има по-сладки кучета, които по-често ги хапят, има, в това съм убедена, така както има и по-сладки хора. Въпрос на предпочитание на паразитите /или на състав на кръвта bl) трябва да попитам доцента по ЗБЖ /
Няма защо да ми благодариш, аз само споделям моя личен опит в търсене на спасение от нашествениците по козината. Тази година Сара ще е обръсната, което няма да налага слагането на много пудра и мисля да си взема пак една каишка на същата фирма и да приключа. Имам останало малко пудра, при много голямо нападение ще ръся допълнително.
Поздрави на дългоушка d)

Публикувано: 03 March 2007 - 08:41 AM
Честит празник!
Публикувано: 03 March 2007 - 09:43 AM
На дългоушка досега съм й мачкала ушите в леглото- тя още се излежава и въобще не й е до ставане.Изглежда сякаш на мен повече ми се ходи на разходка отколкото на нея l)
Публикувано: 03 March 2007 - 09:54 AM
Прикачени файлове
-
P1010972.JPG (154.77K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 03 March 2007 - 11:33 AM
Голди е голям сладкиш силно се надявам утре да мога и аз да и намачкам ушките.
Хей къде се изгуби Карли с Лейди еххооо, не сме ви виждали от сума време.
Хайде приятен уикенд за сега. Аз работя днес, така че ми остава само да ви завиждам.