Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1981 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 March 2007 - 06:22 AM

Да,да,писа ми.А аз,като гледам Голди сякъш виждам моя палавник,само дето ушите му са по-къси l) ! И нека не е за последно,публикувай още бебешки снимки bravoS ! Пък и други.Всичките предизвикват емоции и доставят удоволствие. Съжалявам,че да кача снимки на Руди зависи от сина ми (аз не мога) ,а той ще си дойде чак за Великден. Може би тогава ще го накарам да качи по-новички. Знам,че може и клипче,имаме записани.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1982 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 March 2007 - 09:03 AM

олееее колко много сте изписали r) радвам се много 4е отново форума се оживи и някои стари познаиници са се заварнали r)
за Ар4и какво да ви кажа днес става на два месеца да ми е жив и здрав w) играе лудее командите ги отработваме и ми е много сме6ен като си вземе игра4ката сам и си я занесе до ъгъла на стята кадето му я хвърям аз по принцип и ми я донесе все едно сам му в хварлила и си 4ака наградката падам направо l) сяда без проблем и даже преди да му дам храна успявам да го накарам да седне и да поиз4ака малко,ве4е и кам хап4енцето калций проявява сам интерес иска направо да си го хапне сам абе голям смях по цял ден а в4ера се 4удех кво става не спира6е да джавка по крака на масата ама като обезумял и незнаех за6то 4ак когато повдигнах крака на масата видях 4е пресованата му солетка се е пахнала там обужава ги за няма и 10 минути и е уни6тожена l) иска ми се да го снимам и да ви покажа колко е пераснало бебето ама ми е все по трудно да го хвана на едно място l) но скоро обе6тавам
удивена сам от приликата на Руди с Голди като две капки вода w)
да за легалцето наистина няма смисал на този етап за луксозно легалце аз смятам да взема на Ар4и някое хубаво едва когато се кротни малко но все пак всеки прецея сам за себе си r)
Ira Голди е страхотно ку4е като гледам снимките умирам от умилеие и са невероятни сладури с големия си приятел r) w)
е приятели 4ао от нас засега изпра6таме много гу6ки и целувки на вси4ки кокеровци w) w) w)

#1983 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 March 2007 - 09:05 AM

lalait Аз храня Сара 2 пъти на ден. След като порастна и аз реших, че ще яде веднъж на ден като всички кучета от опит установих, че храненето 2 пъти на ден не е предпазна мярка само срещу превъртане на стомаха, а е като цяло по-добро за кучето. Дажбата си остава същата, като 1/3 се дава сутрин, 2/3 вечер. Много по-доволна съм така.
За дебелината, тук ние май нямаме един кокер да си прилича с друг по размери и не можем да кажем колко кила трябва да е на определена възраст, защото нашите кокери не са "стандартни". Но пък мога да ти кажа много лесен начин да провриш как е с теглото. Прокарваш аплец и показалец през гърба, пипайки ребрата - движиш напред -назад. АКо ужасно лесно се напипват всички ребра - слабичка. АКо нормално се напипват повечето ребра - нормална. АКо не напиваш ребрата, а нещо друго върху тях - дебела. Много е лесно, опитай ;)

На всички останали - страхотни сте, дали някога няма да си направим една среща, че да видим толкова много сладки кокери накуп... еххх.... мечтиии
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1984 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 09:55 AM

Здравеите от мен и Алекс!Видях,че сте си писали доста b) .Samotnata наистина е доста по-добре да ядат по двапати на ден.Аз също се уверих в това.Алекс яде по двапъти и да ви кажа честно е доста дебеличък макар и да излиза на вън за по цял ден.Баща ми му казва "кюфти" ,защото в последно време е доста наедрял l).Иакам само да ви попитам дали е задължително през лятото да се постригва много късо,защото аз поразпитах и всеки ми казва различно за това реших,че вие ще ми дадете най-добър съвет.Ето и една снимчица на Алекс като бебе. b)

Прикачени файлове

#1985 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:00 AM

Днес времето е подходящо за разходка на бебоците, които имат право да излизат. Здравейте, приятели! Чета полемиката за броя на храненията, но моята Одри отдавна отказа да яде два пъти или повече на ден. Аз й оставям в паничката гранули за през деня, но виждам, че не е яла. Даже последните няколко дни и вечер чака да й дам да яде от ръката ми - иначе не яде. Глезла ли е, какво е? Слабичка ми се вижда. Апетит към нашата храна има огромен, но не й даваме. Направо е готова да се качи на масата.
Разгледах снимките на Голди - страхотна /ен/ е, не разбрах дали е момиченце или момченце, но името направо й заспива.
Рудо, трябва да имаш бисквитки непрекъснато когато сте навън, за да хвалиш добрите постъпки. Наистина затвореното пространство е добро решение за обучение.
Вчера на Одри /нали е разгонена/ й налетяха двама мъжкари, направо щях да полудея, но като я извиках веднага дотича и я закопчах. Ако беше хукнала с тях, не знам какво щях да правя. Много е важно да идва при команда.
През следващите дни ще кача нови снимчици. И аз съм зависима от децата - те я снимат, те ги качват и така.
За сега ви оставям и пожелавам на всички сладури успешен ден.
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#1986 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:02 AM

Цитат

като си вземе игра4ката сам и си я занесе до ъгъла на стята кадето му я хвърям аз по принцип и ми я донесе все едно сам му в хварлила и си 4ака наградката

Ама че е захитрял-малък пък вече "мами на карти" l) Да ти е жив и здрав и да ни го покажеш скоро колко е пораснал!

Кавалер, по добре не я пускай от каишката докато е разгонена.Макар най-опасни (или подходящи зависи кой какво иска де )да са от 8 до13-14 ден има и прецеденти когато разгонената женска стои и дава на мъжкия дори в началото на разгонването или към края. В такъв момент може и да не те послуша и да хукне с тях .Да не стане белята!
Възможно е докато е разгонена да няма голям апетит.Но пък е възможно и да те пробва дали няма да сипеш нещо по-вкусно от гранули. r)

suzenceto, според мен зависи от теб да решиш какво да правиш.Той все пак е английски кокер и козинката му едва ли е като на американските,при които фризурата е задължителна.Ти прецени много ли му е дълга и има ли нужда.Може и да пострижеш само гърба, а да оставиш ресните по краката и корема за красота.Верно е че с козина е по-трудно за поддръжка, но нали знаеш"трай бабо за хубост" wink Задължително за подстригване обаче е :
1. козината по входа на ухото ,за да се предпази от спарване и от заплитане на осили -заплетът ли се там и за секунди могат да влязат в ухото n)
2.козинката по лапичките - между пръстите.Постригват се до кожа ,защото козината предизвиква спарване и може да доведе до появата на гъбички.(пораства наново за около месец)За красота се оставят само така наречените капаци над ноктите,които са характерни за кокерските лапки.
3.Може да се вземе и малко по коремчето около слабините(особено за женските) ,за да не се опишкват.
Успех с фризурите! Ние ходим на един фризъорски салон за кучета и съм много доволна.Ако го правя сама вкъщи я мъча поне час и половина,а там за 15 минутки и всичко е готово.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1987 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:20 AM

Ira благодаря за съвета worthy.А сега се досетх да попитам..вашите сладури съшо ли ядът каквото им дадеш или моя дунди е изключение,защото до преди малко ядеше ананас и му хареса и сега седи пред хладилника и само скимучка и се опитва да го отвори,защото видя,че прибрах там ананаса.Също така ако му дам дори и лук пак го яде..изобщо яде всичко което му дам или тои си вземе...нормално ли е това за кокерите?

#1988 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:29 AM

Напълно нормално,може да разгледаш страниците назад -някъде там сте коментирали какви невероятни неща обичат кокерите ни. oleeee
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1989 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:33 AM

Да наистина обичат невероятни неща...аз направо нямам думи като вземе и почне да яде сладолед ще го снимам някой път и ще ви го покажа направо ще си умрете от смях...хайе аз ще ставам за училище..до довечера...целувки на всички кокери b)

#1990 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 05:31 PM

d) Още една снимчица, но тя е от последната сесия. Все още нямаме съвсем нови.
r) Одри не яде всичко, както кокерчето ми Арабела. Вярно, че Арчето лук не ядеше, но почти всичко друго. Не обичаше например и шоколад - веднъж й дадох малко парченце да го опита, но тя не прояви никакъв интерес. Изхвърлих го, а съм чувала, че кученцата много обичали сладки неща и шоколад. l) Общо взето съм доволна от малката, защото навън нищо не се опитва да яде, докато на Арабела съм й слагала намордник, за да не яде боклуци в градинките и под балконите.

Прикачени файлове

User's Signature

#1991 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 March 2007 - 05:40 PM

Ох, боже, сладко бебе, така де, тя вече не е бебе, ама на мен на бебе ми прилича. Пу пу
Шоколада е отровен за кучетата, сладко могат да ядат по малко, но няма смисъл. По-добре е без тези неща. По-добре плодове да им се дават, от тях не им става нищо.
User's Signature

#1992 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 05:47 PM

Не, не давам сладки неща. Това беше само проба и то едно съвсем малко парченце, но нали ти казвам, тя изобщо не прояви интерес. На тази маймунка не съм й давала - само кучешки бисквитки за поощрение когато е послушна. Сега е цял ден самичка и доколкото разбрах са й свалили памперса сутринта - дано не е нацапала. Много обича да "пие" сутрин кафе с мен - сяда в/у корема ми и ми души чашата, бута ми книгата и изобщо много е приятно да не можеш спокойно да си изпиеш кафето. Голяма лигла е.
User's Signature

#1993 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 March 2007 - 05:49 PM

Мдам. И Сара прави така, но не само когато пия кафе, ами и когато работя на компютъра. Идва /точно като котка/ качва се на скута ми и се завива на кълбенце и заспива. А котката никога не е идвала така в скута ми, затова си мисля, че при някоя от многото игри са си разменили душите l)
User's Signature

#1994 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 08:29 PM

само искам набарзо да вмакна 4е тук някаде из саита бях 4ела 4е колкото е вреден 6околада за ку4етата толкова е вреден и лука това е единствения зелен4ук които не трябва да се дава на ку4ета поне така пи6е6е де r)
кавалера ку4енцето ти е наистина много нежно и мило сладур4е да я нагу6ка6 хубаво r) w)

#1995 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 09:30 PM

Цитат

Да наистина обичат невероятни неща...аз направо нямам думи като вземе и почне да яде сладолед ще го снимам някой път и ще ви го покажа направо ще си умрете от смях...

и мършичка обичат.... не знам прочела ли си как Лейди си намери крак от гларус или нещо такова.... oleeee

#1996 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 March 2007 - 10:12 PM

Сара си намери цяла разлагаща се котка, 2 пъти... по-миналото лято беше ужасно за мен, постоянно изкопаваше отнякъде такива неща... и постоянно се къпехме и си миехме зъбите.
User's Signature

#1997 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 09:14 AM

Здравей samotnata!
Аз съм galsteg и от скоро съм в този сайт.
Кокерите са страхотни super best !
Аз имам английски спрингел спаниол-много е игрива,има черна и бяла разцветка, а лапите й са бели на черни точици и страхотно дълги черни къдрави уши b) . На една година е. Голяма палавница и много любопитна. Яде всякакви приготвени гозби (не сладки) ,без ограничение и е голяма лакомия. Наблягам на кокалите, пилешки глави и разни такива, но не в сурово състояние. Живее навън,тъй като сме в къща и имаме страхотен двор,а тя има построен цял апартамент. Е-е-е, екстри като баня няма, но ползва нашата! За сега толкова bravoS.

#1998 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 10:04 AM

r) Сега благодарение на twoofo ще мога ди ви покажа моята мила Арабела, която е ангелче на небето. Красива е като вашите мили и сладки кокери.

Прикачени файлове

User's Signature

#1999 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 March 2007 - 12:38 PM

Кавалер, наистина Арабела е страхотна, и съм убедена, че е ангелче сега.

galsteg, здравейте, радвам се, че има представител на тази порода у нас. Дали ще се намерят снимки, че да ви видим?
Относно храненето, ами да си призная зле си храните кучето.... отдавна в тази тема сме обяснили, а и не само в тази, че кокалите са ужасно вредни за кучетата, и че от тях се умира. Отделно в тях няма нищо хранително, дефакто вие не му давате храна като давате кокали. За готвеното мога да се съглася само ако ми кажете, че слагате всички микро, макро елементи, витамини, минерали, и всичко останало необходимо за дневната дажба на кучето. Освен това трябва и да е балансирано. Ако е така, няма проблеми, готвеното е полезно, но ако не е така трябва да ви кажа, че това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Съжалявам, че така ви посрещам, но съм длъжна да си кажа мнението, когато нещо не е правилно.
Иначе разкажете по подробно за спрингера, характер, какво обича, какво не обича, абе всичко което се сетите. Аз спрингер наживо не съм виждала, но предполагам, че е чудесно куче.
User's Signature

#2000 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 01:38 PM

Здравей samotna!
Не се притеснявай, от това, как си ме посрещнала. Тъй като искам да сондирам мнение и с други хора,които обичат животните,персионално-кокерите, държа да науча всичко с подробности за тях - кой как се грижи за домашния си любимец-кокер, за да мога и аз да си сверя часовника. Имам котарак - на 2 г.,но за съжаление, тази пролет отиде на "сватба" и още не се е прибрал, явно тайничко се е оженил. Спеше си вътре и си похапваше и от време на време правеше обход из района, но винаги се е връщал. Надявайм се и сега да се върне. Та така....Моята Дейзи беше бебе и много добре се беше сприятелиля с него, но когато порасна, той започна да я отбягва. Явно си е направил извод, че това голямото животно както си играе с него, може и да го смота набързо. Имаме си и друго куче, което е почти като Дейза,но не от нейната порода, с което много се разбират.
Относно храната - кокалите,които й давам са с месце (леко сварени),специално се вземат от месокомбинат - дано не й пречат. Сварявам й пилешки глави, от време на време и пилешки крака. Давам й съответно сухата храна и хляб. Друг път от нашето меню, когато е месесто, тя също консумира. Никога до сега не съм я оставяла цял ден да не яде - имам в предвид "почивка", защото тя е толкова лакома, че имам чувството, ако я храня през три часа, сигурно пак няма да се нахрани. Надявам се да ми дадеш евентуално примерно меню, относно храненето.
Ще се постарая в най скоро време да прикача някоя снимка! r)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни