Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2041 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2007 - 06:00 PM

twoofo,
благодаря за бързия отговор,но както казах вече няколко пъти изчетох тази тема и пак не разбирам oleeee.По обясненото там излиза ,че ще се появи линк към галерията която е вече сложена в друг сайт.А аз исках да разбера как да сложа няколко снимки последователно.Аз ли нещо не съм в час bl) .Все пак като се прибера вкъщи ще опитам какво ще стане като следвам точно инструкциите.

Цитат

Никога, никога повече никакви болести
й пожелаваме от сърце  !

Присъединяваме се към пожеланието! Дано и всички останали сладки ушковци винаги да са здрави и весели!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2042 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 March 2007 - 06:06 PM

Ira,

Следвайки инструкциите ще се появят не линкове, а визуализация на въпросните снимки, сложени на друг сайт. Това е единственият начин да покажеш няколко снимки с един постинг. Иначе прикачването на снимки е само по една и няма начин за момента да са повече. Не знаех дали си чела точно тази тема за снимки, тъй като има 2-3, за това пратих линк към нея. Надявам се да постигнеш желаният резултат. 1super
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2043 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 06:38 PM

здравейте и от нас малко се бяхме позагубили от форума с Ар4и но сега ето ни отново r) радвам се от сарце 4е сари4ка е ве4е добре да е жива и здрави4ка w)
ами за нас Ар4и ве4е си има каи6ка и повод и запо4вам леко полеко да го приу4авам кам тях за6тото трябва да свикне поне така мисля аз тои е на савсем разли4но мнеие по вапроса l) 6те трябва малко да fow и 6те се разберем
расте като габка и подивява имам 4увство 4е таино 4ете от форума за дяволииките на Рудито и се опитва да му подражава на тоя сладур l)
сега си по4иваме някои ден от калция по препорака а вет но сутрин си го тарси като луд и като отворя 6кафа да му давам от любимите му солетки грабва таблетките калции и иска да си ги скрие нали са си негови все пак l)
горе6ти гу6ки и цунки на вси4ки мили кокер4ета от нас поздрави на вси4ки r) w)

#2044 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2007 - 03:02 PM

Здравейте, на цялата компания кокери! Много весело е при вас!
Кавалерчето ми е втора слабост, дано да ги има повече в България.
Поздравявам Samotnata, тя е една от първите, които почнаха да пишат в форума за кокери, много добри съвети дава и със завидно търпение отговаря на всеки въпрос, зададен от пишещите тук.
Ако приемате в компания и американски кокери, много ще се радвам да се запознаем!
Аз имам два ам. кокера, момчета-"мечета", ще пусна малко снимки.

Качена снимка

Това е Айк, той е на 5 години.

Качена снимка

Това е Зорро, след 4 дена ще навърши годинка.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2045 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 05:22 PM

Eee,най-накрая и Айк е тук! Любимец ми е! Този шоколадов цвят е.. w) !Добре дошли и пусни още снимки на тези красавци! (love)
А тука сме кокери всякакви -английски,американски,американско-английски,спрингери,кавалери и т.н. сладки ушковци. l) l)
User's Signature

#2046 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 05:29 PM

Малкия има ли роднински връзки с Айк?
User's Signature

#2047 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2007 - 08:42 PM

Зорро и Айк нямат роднинска връзка, те са от един развъдник.
Има и една женска Йоша, внесена от същия развъдник, тя е на 3 години.
Искам да се похваля, на 25 март сме направили връзка между Айк и Йоша, живот и здраве след 2 месеца ще имаме бебета, стискайте ни палци. Това ще е първо клубно кучило.
Пускам и снимки на младоженците.

http://www.dcforum.i...opic.php?t=2165
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2048 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 March 2007 - 09:01 PM

Еххх, доживях да ви видя и вас в този скромен клуб. СТрахотни са ви и двамата мъже, не мога да се нагледам на цвета и дължината на козината и сладките муцунки.

Много благодаря за комплимента, за мен е чест да излезе точно от вашата клавиатура ;)

А няма да е зле да поразкажем тук как може да се сдобие човек с кокер от отбрано потекло, все пак из цяла българия кокерите са масово разпространени, но за съжаление само единици имат родословие. И като гледам как също толкова масово се заплождат и масово се раждат кокероподобни бебета, които едни излизат 5 кила в зряла възраст, други пък 25, трети стават с височината на сетер, а четвърти правят фалшиви бременности по 3 пъти на година, просто ми се иска да има И повече породисти кокери, без значение английски или американски.
Забелязвам нова тенденция, тази година на няколко места видях английски кокери бяло със светло кафяви петна, които представят за родословни. Когато поискам родословието, загубило се, не им го дали още....

Та, въпросът е: Искам родословен кокер, откъде и как w)

Надявам се не ставам много нахална с въпросите си...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2049 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2007 - 10:51 PM

Е, не така де, клуба ви не е толкова скромен, пишете си стабилно и редовно, поздравления!
Каквото се касае това, как един човек може да се сдобие с хубаво, здраво куче, все пак да бъде и дадена порода, отговора е един, да се обърне към развъдниците с традиция.
Когато почина първото ни куче Алф, също ам. кокер, ние също се втурнахме да гледаме по магазини, не искахме да бъде друга порода, защото Алф беше завладял душата ни, но нищо не можехме да намерим, което да ни грабне сърцето, отказахме се, било е за добро. Обърнахме нета, търсихме развъдници, почнахме да пишем писма.
Повечето от големи развъдници ни търсиха препоръки, все пак никой не иска да дава кучето на някакви непознати хора, всеки търсеше референции.
Каквото се касае за английски кокер, тук за съжаление няма развъдници за тази порода. Има много в Сърбия, Хърватия, Унгария. В Сърбия познавам много добър развъдник с традиции, ето и линка: http://www.gallinagos.co.yu/
Собственици на този развъдник са водещи в клуба на спаниели, всяка година организират специализирани изложби на породи от 8-ма група, канят най известни съдии от целия свят.
За ам. кокери мога да посоча страницата на Айки, където има линкове към други развъдници:

http://www.nn-com.co...e/links_bg.html

Повечето хора мислят, че куче от развъдник е много скъпо, но не е така, от магазин се взима куче с неясен произход, без ваксини, не дай боже и болно, практика това показа не веднъж. В развъдници все пак се спазват правила за разплод, правят изследвания за наличие на генетични заболявания и т.н.
За мен от развъдник е по сигурно, все пак развъдчика носи отговорност за поколения, винаги ще можеш да се обърнеш за съвет или даден проблем. Но това е моето мнение.
User's Signature

Качена снимка

#2050 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 March 2007 - 11:17 AM

Аууу, влюбих се в кокерите на този сръбски развъдник... сега ще трябва да събера пари и да си купя бебе от там... а не се предвиждаше второ куче скоро.... ама няма как, щом съм влюбена....
Аз да си кажа, че слабост са ми повече англичанчетата. А от момичетата на този развъдник има една страхотна на снимката изглежда сиво-синкава, досега не бях виждала такъв кокер, или снимката лъже.
И в крайна сметка колко горе долу излиза кокер, внесен от този развъдник? Всичко общо с транспорта и т.н.? Аз съм нахална тук, а там ен мога да питам, защото ни пречи езиковата бариера s)
User's Signature

#2051 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 11:38 AM

Цитат

Аууу, влюбих се в кокерите на този сръбски развъдник... сега ще трябва да събера пари и да си купя бебе от там... а не се предвиждаше второ куче скоро.... ама няма как, щом съм влюбена....
Аз да си кажа, че слабост са ми повече англичанчетата. А от момичетата на този развъдник има една страхотна на снимката изглежда сиво-синкава, досега не бях виждала такъв кокер, или снимката лъже.
И в крайна сметка колко горе долу излиза кокер, внесен от този развъдник? Всичко общо с транспорта и т.н.? Аз съм нахална тук, а там ен мога да питам, защото ни пречи езиковата бариера s)

Страшни кокери w) Много са красиви леле искам dribble Кажете моля колко пари !!!!!!!!! worthy До развъдника ли трябва да ходя или ще ми го пратят ?Ох този англ език oleeee Ще чакам да ми кажете колко пари

#2052 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2007 - 05:31 PM

Този развъдник има много хубави кучета, предимно с английска кръв. Дуле и Бобана са наши добри приятели, не веднъж ходихме при тях на изложби. Аз не мога точно да кажа каква ще е цена на малките, всичко зависи от дадена връзка, но имайте в предвид, че качествен английски кокер с документи струва от 300 евро на горе. Цена естествено не включва транспорт, никой развъдчик не се наема с този ангажимент.
Ние получаваме редовно инфо от тях за нови кучила, следете ТАЗИ ТЕМА , където с сигурност ще бъде публикувана информация за нови кучила, не само на този развъдник, а и на други развъдници, които ни дават информация за малки.
При положение че купувате куче от Сърбия, в най добрия случай сърбите ще могат да докарат кучето срещу пътните разноски до сръбска граница, след като заради визов режим, те почти не могат да влезнат в България. В другите случаи сами трябва да ходите за кученце или да намерите някой познат, който минава от там.
Надявам се, че бях полезна с тази информация, ако има други въпроси, винаги съм на среща.
User's Signature

Качена снимка

#2053 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 March 2007 - 06:28 PM

О, да, много полезни неща научих. Но сега си давам сметка защо в България почти няма такива кокери. Струва ми се доста трудно аз например като обикновенна работеща студентка да се сдобия с такова куче. А и предполагам повечето обикновенни семейства, които искат подобно куче, но тези пари и ходене до сърбия и т.н. им се струват непосилни.
Но аз не губя надежда, че някой ден ще имам такова куче и че може би след някоя и друга година няма да е чак толкова трудно да се сдобиваме със сладурковци като от снимките на сайта.
Благодаря
User's Signature

#2054 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 07:07 PM

Здравей dol ike!
След дълго наблюдаване на тази тема, най после се появи човек, който може да ми даде информация за английския спрингер спаньол. За тия развъдници знам, но нямам информация какви точно кокери развъждат. Бихте ли ми казали, ако знаете разбира се, има ли английски спрингер спаньоли и евентуална цена. Аз си имам една красавица в къщи, но защо не и един красавец?
Благодаря предварително!

#2055 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2007 - 09:22 AM

Samotnata, ние също сме обикновени хора, когато сме взимали Айки, сме търсили пари на заем, никой от нас няма излишни пари. Зорро пък е почти на годинка, а него сме го изплатили чак миналия месец. Някои се разбират с развъдчика, да му изплащат куче, но в този случай развъдчик трябва да познава купувача.

galsteg, здравей! Ходейки по изложби в чужбина, много рядко сме срещали спрингери, за последно ги видяхме в Крагуевац на специалка за спаниели, имаше 3 кучета, които бяха от Белград. Ще се постарая да намеря някаква информация за теб.
User's Signature

Качена снимка

#2056 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2007 - 07:40 PM

Здравей idol ike!
Отдавна се ровя по интернет,но информацията е много оскъдна. Така, че благодаря и ще очаквам, ако откриеш нещо, да ми кажеш. От скоро съм в този форум, защото сметнах, че може да получа по-голяма информация, чрез хора от темата, отколкото да се ровя самостоятелно във форумите,без резултатно.

#2057 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2007 - 07:48 PM

samotna, здравей!
Нещо изгубихме контакта!
Имам чувството, че не си много наясно с някои неща, относно кучешкото същесвуване, а изхождаш само от това,което сте преживели с твоята Сара, което хич не е малко, но все пак, бъди малко по-скромна, закото както всеки човек, така и всяко животно е ИНДИВИДУАЛНО и неможе да бъде ИДЕНТИЧНО с друго.
А относно храненето,не можеш да храниш животното само с гранулирана суха храна,защото това има и обратния ефект, и то много непоправим.
Ако имаш спрямо мен забележка,сподели я!

#2058 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 April 2007 - 09:01 PM

galsteg, че стно си признавам незнам за какво говориш. Каква връзка сме изгубили, каква забележка да имам специално към теб?
Относно гранулите отдавна съм на мнение, че мога да храня куче само с гранули и то да няма никакви обратни ефекти, пресен пример мога да дам Сара, да, Сара, защото имам нея, няма да давам пример със съседското куче, я. И мнението ми не се базира само на скромният ми опит със мойто куче, а на малкото знания, които съм натрупала четейки знанията на други, споделили своя опит, консултирайки се с ветеринарни лекари и все пак уча биология, значи четейки и учебници по биология.
Нямам представа защо ми написа последното мнение, ако не си съгласна с някое мое мнение поне посочи кое е то.
А за гранулите няма да спорим, всеки знае най-добре как да си гледа кучето, аз само споделям опит и знания, ако някой иска може да ги следва, който не иска няма нужда да го прави.

п.п. Какъв е непоправия обратен ефект от гранулите?
User's Signature

#2059 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 07:29 AM

samotna, НЕ СЕ ЯДОСВАЙ!!!
Вчера беше ПЪРВИ АПРИЛ и реших "малко" ДА СЕ ПОШЕГУВАМ с теб, а ти веднага се хвана.
Не бъди толкова черногледа.
Абсолютно си права.Не съм искала да те засегна s) .
Щом учиш биология, файдата от комбинация - знания и практика е още по-голяма, така че не мисли, че не черпим от теб знания.
Много съм доволна, че получавам информация от всички в тази тема и най-вече от теб, относно малките кокерски кучовци.Те са страхотни!
Сега ще ти разкажа какво стана с моята Дейзи:
Тя си живее вече навън(докато беше малка беше в къщи) в "гарсониера".По невероятен за мен начин, по едни цигли се качила вчера сутринта и е отишла чак на покрива на къщата. Когато отидох да я храня сутринта и да я пускам, видях че я няма. Изтръпнах bl). Извках й по име и какво да видя - тича d) по покрива като котка и се кефи.
Веднага трябваше да преформин "гарсониерата", защото това можеше да се повтори.
Надявам се, че съм не ми се сърдиш s) .

#2060 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 April 2007 - 05:16 PM

Съжалявам. Не ти се сърдя, но това не беше най-уместния начин за честване на първи април, за съжаление съм чувствителна на такива теми. Реагирах така, защото вече достатъчно пъти са се държали некоректно и некултурно с мен, щом си кажа мнението за нещо, което не е същото като на някой друг. Пак съжалявам, че така реагирах, но нямаше как да разбера, че това е шега, звучеше доста сериозно.
Надявам се, че все пак помагам на някого, който иска.

П.п. Днес се запознах с АЙра и Блинки - страхотни са. Аз съм очарована от тяхната топлота и добрина, която излъчват. Айра е толкова добра и послушна и красива... Ох, надявам се всичко да е минало както трябва, защото още не са се появили да кажат как е минала операцията. Още се притеснявам...
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена