Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2101 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 April 2007 - 11:25 AM

Айде сега да спрем, а!

Все си мислех, че поне нашата тема ще остане неопетнена от безсмислени спорове.

Ира, Мише, моля ви, не сте някои малки лигли, които да трябва да укротяваме, нали. СПора си беше достатъчно културен, ако някой се е почувствал засегнат, просто да не се чувства вече така, защото вярвам, че тук никой не цели да обиди другия.
Carlie Ти обаче премина добрия тон, и държа да се изивиниш на Мишето. Не искам да ти обяснявам с кое си го преминала, просто приеми, че си.

А сега по темата:

И двете сте прави. НО, както винаги има едно Но... Никой не твърди, че родословно куче не може да бъде предразположено към болести. Но на едно родословно куче се знаят родителите, и техните родители и т.н. и се знае, че само здрави родители са допускани до разплод, което автоматично би трябвало да изключва предаването на болестите, които могат да се предадат по наследство.
Обратно, на Сара, и на всички такива кокерчета, както и на повечето от този форум, не се знаят какви са родителите, а ако се знаят то не се знаят техните ропдителите колко са били здрави. И това, че родителите са видимо здрави, определено не означава, че техните деца няма да са по-болнави. Отделно тук вече не намесваме в тези квартални връзки какви примеси от други породи има, като само фенотипно да изглежда кокер не е достатъчно.
И за да сложа край на спора, доколкото разбирам за такива междублокови връзки, нерегламентирани и несвързани с някой развъдник в новия закон се готви "такса" 1000 лева. Айде който има парички да си пуска кучето /било то родословно или не/ да ражда безразборно.

Моля ви се, не искам да се разваля добрия тон на темата, все пак кокерите са едни от най-веселите кучета, докажете, че и ние стопаните им сме такива.

И никой нищо не каза за новата прическа на Сара, не че съм показала снимки, но все пак можете да си представите едно голишарче, обръснато първи номер, с оставени малко козинка по лапичеките и един перчем на челото ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2102 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2007 - 11:55 AM

Цитат

Айде сега да спрем, а!

Все си мислех, че поне нашата тема ще остане неопетнена от безсмислени спорове.

Ира, Мише, моля ви, не сте някои малки лигли, които да трябва да укротяваме, нали. СПора си беше достатъчно културен, ако някой се е почувствал засегнат, просто да не се чувства вече така, защото вярвам, че тук никой не цели да обиди другия.
Carlie Ти обаче премина добрия тон, и държа да се изивиниш на Мишето. Не искам да ти обяснявам с кое си го преминала, просто приеми, че си.

Темата е по-различна - да - и не заради липсата на спорове, а заради това, че родословни кученца нямаме.... Айде като не сме принцове и принцеси да не се размножаваме.... не става, едва ли ще правим майки и татковци от болни кученца - поне това не, ама съвсем пък...
За приличия тон - съвсем умишлено го преминах... въпреки че според мен си е в рамките на приличното - към някой който ме дразни се изказах нормално.... Много странно когато мишето не пише няма спорове....

Моля, от тук нататък да се придържате към темата, при лични дрязги не използвайте публикуване на съобщения във форума.

Мод

#2103 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 April 2007 - 12:12 PM

Цитат

Айде като не сме принцове и принцеси да не се размножаваме.... не става, едва ли ще правим майки и татковци от болни кученца - поне това не, ама съвсем пък...

Ами да! Като не сме принцове и принцеси няма да се размножаваме!

Защо няма да стане? Ти имаш ли 1000 лева да платиш такса, при положение, че не си развъдник? А каква гаранция ще дадеш за твоите кученца, ако имаш де? И как ще гарантираш, че ако да кажем кученце, което дадеш/продадеш на някой човек, ако не дай си боже се окаже болнаво като Сара този човек ще го търпи както аз търпя Сара и ще адва сума ти пари за лечението, а няма да го изхвърли на улицата, както са изхвърлили Сара?

Замисли се струва ли си да създадеш нещо, което няма гаранция, че първо ще оживее, второ ще е здраво и така нататък.

Те хората отдавна са го измислили. И родословието не е създадено за да се изтъкват хората или за да се печелят сума ти пари, а за да се гарантира по някакъв начин на собственика, че получава здраво кученце.

Не мислиш като мен, защото не си изпитала ужаса на постоянното пребиваване във ветеринарния кабинет. Вчера броих болестите, от които сме се лекували - с днешния цистит стават 20!
User's Signature

#2104 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2007 - 12:41 PM

Цитат

Много странно когато мишето не пише няма спорове....

офф топ като предварително се извинявам и на samotnata и на модератора

carlie по-интересното е защо всеки път когато аз пиша тук все някои от вас е недоволен и се нахвърля да се кара и да се заяжда с мен .както написа ira всеки си има собствено мнение и форума е мястото ,на което да го изкаже.винаги съм спазвала добрият тон и ако ти се занимава погледни публикуваните от мен съобщение и ми покажи ,в което от тях точно съм се заяла с някои или съм била груба.а ако си беше направила труда да погледнеш личните данни съм има няма със 6 години по-голяма от теб така че за пикли говори някъде другаде.
мислех,че тази тема прави изключение от някой други във форума ,но явно съм се лъгала.макар че има много свестни хора тук заради такива като теб прекратявам писането в тази тема.желая успех на всички ви!лек ден!

#2105 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 April 2007 - 12:56 PM

Майчице мила oleeee !!! Недейте така,моля ви! Изстинах като чета как спорите. Вярно, всяка защитава своя позиция, но МОЛЯ ВИ, нека бъдем приятелски настроени! Аз за втори път имам куче. И двете са от "някаква си порода". За щастие с първото не съм имала проблем 11 години,НО почина от пиометра.За сега, с този сладур нямам проблем, но тръпна и вяхна и постоянно съм на щрек, защото си нося вината за първото. Ирката не съм мислила ВЪОБЩЕ да я заплождам. Притеснявах се, че тези които ще вземат кученцата няма да са така отговорни, както мен и ще ги срещам бездомни по улицата. Освен това тя имаше нещо "сбъркано" в родословието си и въобще не беше къдрава (уж "плачеща булонка"), а братчето й от същото кучило беше като овчица. Без да знам подробностите, които научих тук, инстинктивно не исках още повече да задълбочавам батака в наследствените белези. Не съм държала на чиста порода, защото нямам пари за такава. Подариха ми приятел и в двата случая. И след тях няма и няма да има кученца, а само спомените ми и обичта, която съм дала и получила! Да са ни здравички, за да сме спокойни и ние и да си прекараме с тях щастливо времето, което ни е отредено. Да спрем до тук, нали?
Разкажете нещо весело за дългоушковците си! Руди стана много по-кротък от преди, дори мога да кажа ПОСЛУШЕН! Ще стане "човек" от него bravoS ! Понамалих му дневната дажба,че ми се стори малко "мазничък" в ребрата! Ще му взема пак калций и артростабил, че още му "пукат" ставичките. Трябва да го пие до 7-мия месец, когато завършва развитието на скелета (така каза вет). Снимки нямам нови, но ще направим и ще ви го покажа. Вчера се рових в сайт за англ. сетер, защото ми се струва, че върви много едър и е с дългички крайници. В муцунката и общо погледнато си е кокер, но какво ли още има незнам ouu !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2106 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 April 2007 - 01:11 PM

Цитат

И никой нищо не каза за новата прическа на Сара, не че съм показала снимки, но все пак можете да си представите едно голишарче, обръснато първи номер, с оставени малко козинка по лапичеките и е дин перчем на челото ;)

Непременно побликувай снимка! Искам да ВИДЯ как изглежда. Лесно ли се справи, слага ли приставка или направо я подстрига! Сара страхуваше ли се от шума и самата процедура и за колко време свърши всичко? Аз имам машинка, но не е много мощна и трудно "сваля" по-дълъг косъм когато сложа приставка. Незнам дали ще го подстрижа тази година, защото не още много окосмен, но може би догодина b) ...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2107 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 April 2007 - 01:25 PM

Мише, моля ти се, не се "връзвай" на детската искра, Карли е малко по-буйна, но нали затова сме по-големите за да им прощаваме грешките и да ги учим на добро. Моля те, не спирай да пишеш в темата, твоите съвети са много ценни.

Рудо, ами Сара е свикнала на всякакви манипулации, за разлика от много други кокерчета търпи почти всичко. От бъркане в ушите до рязане на нокти. Не й е приятно, но седи докато не приключим. Машинката беше от най-скапаните/евтинки. Затова първо с ножиза обрах почти цялата козина, а след това мъжа ми с машинката просто я дообръсна и изравни. Отне ни около 2-3 часа, ама защото беше много неудобно, а и в началото се мъчехме само с машинката.
Сара за първи път я бръсна, досега само по лапките съм обирала с ножицата, заради осилите. Но както много пъти вече съм казвала, след кастрацията козината й стана 2-3 пъти повече и по-дълга. Затова тази година вече се налага да я бръсна, защото иначе става ужас. Тръни, осили, кал, жега й е. Та сега кученцето ми прилича не на 4 годишна кокерка, а на 6 месечно пупинце, на което още не му е порастнала козинката :)

В петък ще оправят апарата и се надявам след изпитите веднага да сложа снимки. Много е сладка, с перчема на главата ;)
User's Signature

#2108 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:11 PM

Цитат

ira не ме карай да съм груба,тъй като ти си точно такава.
1 с радвам се че се "отби" аз не съм дошла у вас че да съм се отбила,просто повече чета отколкото да пиша
2 подкрепям и защититавам са различни неща ,но ти май не правиш разлика
3 никои не слага знак за равенство и не е казал ,че подобно нещо е задължително,но е факт, че е по често срещано
4 мога да ти дам още много примери освен нашите кучета ,но не мисля че има смисъл.моли се да не се случи и на теб.
и накрая ще се радвам да премахнеш заядливият и саркастичен тон от постовете си ако е възможно
п.с причината да предпочитам да не пиша са категорията хора като теб,които само чакат някой да напише нещо и да се захванат да правят дисекция на думите му изопачавайки ги по най-безумният начин
лека вечер

Чак сега влизам и не мога да не ти отговоря,защото поста ти ме обижда.И не знам кой определя кой на кого трябва да се извини,но мисля,че ти определено ми дължиш извинение.
По т.1 съжалявам,че въобще съм казала"Радвам се ,че се отби" приятелското ми посрещане явно не ти допада ....
Груба и заядлива не съм била с никого тук все още,но явно това е твоя стил.Забелязвам го не за първи път и за това до сега не съм се обръщала към теб в никоя тема.
Учудвам да видя как въобще може да повеждаш спор или да го наричаш така,когато няма две различни мнения.Колко пъти трябва още да кажа,че съм съгласна с мнението на Самотата, но държах да внеса пояснение,с което междувпрочем и ти самата се съгласи.Говорим за едно и също нещо,макар всеки да използва свои думи.Затова и ти казах,че никой не се нуждае от подкрепа или защита -просто защото отсрещен лагер няма!!
По т.4 -Сигурна съм,че има много,много примери - никой не отрича и на никой не го пожелавам да го изпитва на гърба си.Затова и тук не подкрепяме безразборното развъждане.Но нищо, ама абсолутно нищо в тоя живот не е на 100% сигурно.И просто държах да отбележа ,че има и неродословни кученца които се радват на добро здраве.
Самотната също е разяснила онова "НО" след моя пост,което имах предвид и аз.Изразили сме се кой както може - със свои думи и по свой си начин,но принципно говорим за едно и също.И къде е спора и заяждането? Съжалявам Мише -няма такъв!
Няма да мога да те зарадвам и да сменя стила си на писане - той е част от мен.Ако не ти харесва - не чети и не ми отговаряй.

п.п. Извинявам се на останалите съфорумци,че се наложи няколко пъти да пишем едни и същи неща,за да обясняваме на търсещите интрига.Стана безмислено.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2109 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2007 - 04:21 PM

Такаaa, надявам се вече всеки се изказа, защото от тук нататък излиянията ще ходят в архив.

Понеже днес е ден за архивиране и скоро 'място' в архива няма да има - ви приканвам да се върнете към темата за кокерите конструктивно. След приканването следват предупрежденията.
Успокойте духовете, като гледам всички сте единодушни.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2110 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 04:48 PM

Здравейте всички !

Аз съм нова във форума / от 2-3 дни/ , открих този форум след като публикувах обява в сайта за продажба на кокерчета. Аз гледам кокери от близо 11 години. Те са моята най-голяма слабост. Много ги обичам всички.
В настоящият момент имам моята Виктория , която пък има 7 сладки бебета / stkrisi е публикувала снимки на нея, бебетата и таткото, за което много благодаря /. Преди нея беше Виктор - също английски черно-бял кокер / тя е кръстена на него/ той милия ни напусна когато беше на 8 години / вероятната причина беше инфаркт/ а от какво се получи така и не разбрахме. Все още ми липсва много.
По повод спора който водите бих искала да ви покажа нещо - http://www.powerscou...m/frame_web.htm[/U], това е един сайт на елитен развъдник за кокери с родословие в Англия ако не се лъжа. Ако знаете английски и ви интерисува можете да го разгледате , там ще прочетете за условията при които се продават кученцата с родословие , предполагам ще откриете и тяхната цена. Има и доста снимки. Моите бебета не са с родословие, нямах финансовата възможност да си купя кученце с родословие но и никога не съм държала на това. По-важното за мен е че тя е до мен, запълва донякъде празнотата от загубата на Виктор и ми носи много радост в живота.
Желая ви приятна вечер !

#2111 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2007 - 04:57 PM

mery1212, здравейте и добре дошла.
Бих искала да ви попитам: каква е причината да искате поколение от вашата любимка? Смятате ли да го правите пак?

#2112 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 06:43 PM

Привет.
Mery1212 бебоците са големи сладурковци w) ,мама и татко също.
Galsteq Деизи е много смела bravoS .Роно все още не смее да се натопи,въпреки,че го водихме 2 пъти на море и на няколко пъти имаше реки на разположение.Като малък падна в едно блато по погрешка и от тогава не смее и лапата си да натопи.

Преди имах кокер с родословие и маика медалист даже- далеч минахме броиката 20 на нещата,които сме лекували.Бяхме наи-редовните посетители на ветеринаря ни.А сега си имаме друго кокерче,без родословие и без проблеми до сега(надявам се да бъде така и за в бъдеще).И които взима куче(с или без родословие),гаранции няма ще бъде ли здраво или не,просто правиш всичко възможно да го отгледаш и да се грижиш за него добре.
Рудо,чак пък сетер? bl) Сравни ли с кокерските габарити?И естествено,че ще се поуспокои,но все още е малък и е време за дивеене и игри d) d)

#2113 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 07:33 PM

И сега по кокерската тема - някой ползвал ли е едни капки, като се накапят кучето само там пишкало

#2114 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2007 - 08:28 PM

Ако при кучетата, резултат на безогледно размножаване правилното им отглеждането е основна и единствена мярка за добро здраве, то при кучетата резултат на селекция не се остава само със стискането на палци до такава степен.

Наследствените болести и наследствената предпразположеност към заболявания са главна причина за честите посещения при доктора.
Родословието е документ за произход, а не гаранция, но родословието може да дава много информация за едно куче именно защото предците му са известни. Известни, като знае се кои са. При кучетата с доказан произход може да се проследи кой какво предава на поколението, има ли лоши гени, чиято проява се повтаря т.е доказва се че проблема е генетичен и да се спре предаването на такива гени, че изключване от разплод. В такъв смисъл популацията може да се контролира, като качество и като количество.

Това не е война на родословни срещу неродословни всички заслужават любов и това на всички тук е ясно.

Но да създаваш живот, стискайки палци (ако въобще се стигне до там да има притеснения относно здравословно състояние в страни от много са сладки) че няма да има проблем, че кученцата ще намерят подходящ дом и стопани, които няма да се чудят един ден как да им сменят ставите или какво да правят с ослепяващото куче или какво мазило да прилагат за поредната екзема - не е най-доброто нещо, което би трябвало да се прави и то от любов към кучетата. За мен е сравнимо с хазартна игра. Ако има селекция рискът е в пъти по-малък, стартът е по-добър дори само с раждането на кученцето, след като са взети всички мерки за допускане в разплод на животни в добро здраве И предаващи добри гени. Тук не става дума за медали, става дума за това, което е най-добре за самите кучета. А не за нас хората, намиращи бебетата за сладки. Ако стопаните са наясно с рисковете са готови да поемат отговорност за бъдещото поколение (което от своя страна би оставило свое поколение и така нататък) с последствията от това решение тогава нямаше да има толкова бездомни животни едно на ръка. Тогава нямаше и да пиша това. Но за съжаление реалността е друга безконтролното развъждане вреди на животни и хора.

Пожелавам на бебетата на mery1212 добър старт в живота, ще трябва да се задоволя със стискане на палци в случая. Бих искала обаче да прочета отговора на въпросите зададени от mil.....
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2115 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:47 PM

здравей Мил ,
най-важната причината поради която се реших да се забъркам в този "филм" с кученцата е заради нейното здраве. Чувала съм от други че е добре женската поне веднъж в живота си да роди. Другата причина е че тя преди да забременее , два пъти се разгони и двата пъти направи мнима бременност. Гърдите и се наляха с мляко и се наложи да и поставят инжекция която да спре този процес за да не направи мастит. За съжаление тази инжекция е много вредна, ако се поставя всеки път когато се разгони и отново направи мнима бременност , може да предизвика ракови заболявания. Препарата се казва Depopromon и моя съвет към вас, всички които имате женски кученца е да не прибягвате към него.
Надявам се сега след като роди да се спре с тази мнима бременност. Иначе ако това продължи ще се наложи да я кастрираме, по-добре е отколкото след няколко години да се разболее. Много собственици на женски кучета използват този препарат с цел да си улеснят живота , тогава когато любимката им е разгонена и цапа в къщи или пък просто за да я предпазят от бременност, но това е все едно да я убиваш бавно . Не съм съгласна с това.
Иначе да имаш кученца в къщи е голяма емоция, има страшно много грижи покрай тях , но когато ги обичаш истински тези грижи не тежат. Сега проблема ми е как ще се разделя с тях , осъзнавам че не мога да ги оставя в къщи , но колкото повече растат , толкова повече ми се свидят.
Засега не мисля за второ заплождане, може би не бих се решила отново, но времето ще покаже...

#2116 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:57 PM

Роно благодаря ! r)

#2117 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 April 2007 - 09:19 PM

Цитат

здравей Мил ,
най-важната причината поради която се реших да се забъркам в този "филм" с кученцата е заради нейното здраве. Чувала съм от други че е добре женската поне веднъж в живота си да роди. Другата причина е че тя преди да забременее , два пъти се разгони и двата пъти направи мнима бременност. Гърдите и се наляха с мляко и се наложи да и поставят инжекция която да спре този процес за да не направи мастит. За съжаление тази инжекция е много вредна, ако се поставя всеки път когато се разгони и отново направи мнима бременност , може да предизвика ракови заболявания.

Поредния, който се е вързал на мита за "полезното" разждане. Лично мнение - фалшивите бременности няма да спрат, по-добре я кастрирайте още сега, за да си спестите нещо по-лошо, като пиометра например.
И за да не ме погнете сега, ще кажа, че и аз съм минала по същия път, слава богу или за жалост Сара не успя да забременее, след това я кастрирах. Сега се чувства много по-добре от преди. Пак от личен опит мога да ви кажа, че тези неща не спират. Те или се появяват постоянно или не. Затова не се набърквайте повече в такива "филми" а след като раздадете кученцата си кастрирайте красавицата за да бъдете спокойни. Защото иначе мога да ви уверя, че ще влезете в още по-интересен "филм".

Личен опит! Не съм лекарка, само споделям преживяно.
User's Signature

#2118 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 09:51 PM

r) Здравейте приятели! Моля ви, не се карайте, това е едно от най-хубавите места, където хората нищо не делят и са страхотни приятели. Получаваме и даваме само най-доброто. В целия този спор не виждам причина за нарушаване на добрия тон, защото samotnata е много искрена и добронамерена. Моето лично и категорично мнение е абсолютно ЗА кастрацията. Много сме говорили по този въпрос и сме изяснили основната разлика при хората и кучетата по отношение на неоплодената яйцеклетка - при хората се изхвърля, при кучетата - не, затова или бебета при всяко разгонване, или кастрация. Но в крайна сметка всичко е въпрос на избор и никой на никого не може да повлияе.
w) По повод разгонването - моята Одри вече не е разгонена, но като че ли цицките й стоят малко набъбнали. Не знам какво е това. Още не сме я кастрирали, защото трябва да я оперират и от хернийка и ще съчетаем двете операции, но ветеринарите ми казаха след годинката, защото е слабичка. Сега това състояние може ли да е някаква мнима бременност? С кокерката не съм имала такива проблеми при разгонването. Възстановявала се е напълно. Дайте акъл, моля!
d) Вижте ни колко сме сладки.

Прикачени файлове

User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2119 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 09:52 PM

Цитат

някой ползвал ли е едни капки, като се накапят кучето само там пишкало

Carlie,когато Голди беше бебе ми ги предложиха в магазина.Питах ги дали наистина има ефект и ми отговориха,че при всяко куче е индивидуално - при едни действа безотказно,при други не.То май със всичко е така. r) Не ги взех и нямам личен опит.
Виж тук е обяснено на какъв принцип би трябвало да действа:http://www.predatorpee.com/ (божее,какво ли не продават хората oleeee oleeee )
Разбира се това ,което ти имаш предвид може и да е друг вид.
Пробвай и кажи да знаем.

Кавалер, много е сладка наистина!
При мнимата бременност обикновено кучката започва да се държи странно -по-любвеобвилна е,не толкова склонна да играе.Търси играчки или разни предмети,които събира в леглото си и дори се опитва да ги кърми.Някои започват да ровят в леглото си като че ли го приготвят за раждане.Така например боксерката на моя приятелка изтърбуши дивана докато се опитваше да си направи удобно "гнезденце".Междувременно млечните жлези се подуват и около времето за раждане(макар всичко да е на ужким) започват да произвеждат мляко.При мнимата бременност има и физически и психологически промени.Някои кучета наистина преживяват тежко това,че не могат да намерят кученцата,които инстинктивно искат да кърмят.
В по-голяма част от случеите не се налага никакво лечение и всичко отминава от само себе си.При някои кучки обаче,при които се стига до лактация този проблем е много по-изявен и те са видимо нещастни(ако мога така да се изразя) през този период.Постоянно търсят малките си и чувстват дискомфорт от пълните с мляко гърди.В този случей има опастност да се развие мастит.Има разни хормонални лекарства,но те естествено не се препоръчват,защото не са безвредни.Обикновено нашите ветове препоръчват по-малко течности,глад за ден два и повече движение,за да спре производството на мляко по естествен път.За облекчаване на подутите гърди има мехлеми за мазане.За съжаление в България не се внася едно от най-хвалените средства за справяне с този проблем капките"Galastop".
Надявам се да съм ти била полезна с информацията.Но още повече се надявам на малката кавалерка да не и скимне да става майка на ужким.
Изглежда ми толкова мъничка и крехка w)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2120 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:03 PM

ако са набъбнали има вероятност да е мнима бременност , опитай да я стиснеш по цицките и ако излиза коластра , значи е мнима бременност, при моята беше така

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни