Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2121 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2007 - 10:14 PM

oo Сега спинка и не искам да я будя, но ако се окаже това - какво се прави, да я водя ли при вета? s)
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2122 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:21 PM

ако има такива симптоми s) , най-добре е да я заведеш , но разпитай добре за препаратите с които ще я третира

#2123 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:23 PM

Е, не можах да се сдържа и я събудих. Не изтича нищо, но са като малки топчици под кожата, просто това е по-различно състояние от преди разгонването. Ох, ясно е, че ще се ходи при Байвет. Благодаря!
User's Signature

#2124 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:24 PM

при моята , когато първия път се разгони , и аз се чудех като теб , заведох я чак когато вече имаше коластра, втория път вече знаех ... , обикновенно мнимата бременност се появява след като мине разгонването , може би около месец след това, но все пак е добре да се консултираш със специалист

#2125 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:29 PM

Нейното разгонване приключи в края на март и от тогава не е влязла в предишната си форма - дори и вагинката й още не е съвсем прибрана и все я ближе. Започна да се чеше с лапи по лицето, като котка, която си мие лапите. Много е странна.
User's Signature

#2126 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:29 PM

не се безпокой , няма да е нещо сериозно , заведи я за твое успокоение, дори и да има мнима бременност , пак не е толкова страшно

#2127 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:30 PM

Малко се забавих докато си редактирах поста.Виж по-горе.Едва ли има нужда от лекар на този етап. r)
И забравих да кажа,че ако гърдите са много надути може да им се правят студени компреси или да се обтриват с ледчета.Чувала съм ,че някои хора правят и компреси с хума.Но ако е фалшива бременност това с изтичането на коластрата ще се случи около времето за раждане,т.е. около 60 дни след разгонването.Ако имаш съмнения за фалшива бременност на този етап просто увеличи разходките и понамали яденето.Засега това би трябвало да е достатъчно.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2128 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:46 PM

На 2-ри април навърши 7 месеца - тежеше преди 1/2 месец 5100 грама. Страх ме е да не й се случи нещо, защото преди година загубих един кокер и не мога да я прежаля. Ще я водя на лекар при всички положения.
User's Signature

#2129 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 April 2007 - 11:04 AM

Кавалер, страхотна е бебешорката /ми за мен си е бебешорка/.
Не се тревожи толкова за мнимата бременност, от нея не се умира, нищо не може да й стане. Това е наследство от вълците, които в глутница ражда само алфа женската. Но понеже ако ги отглежда само тя много бързо ще се изтощи, останалите вълчици, които не раждат са придобили тази фалшива бременност, за да могат след като главната вълчица роди, те да могат да ги кърмят и отглеждат. Та единствения по-голям проблем ще е ако се появи коластра, тогава си има няколко начина за намаляване, досега ти описаха почти всички, на Сара един път съм й мазала гърдичките с йоден разтвор. Минава за няколко дни, но както ти вече си решила кастрацията е неизбежна, според мен.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2130 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 04:12 PM

Цитат

И сега по кокерската тема - някой ползвал ли е едни капки, като се накапят кучето само там пишкало

Аз. Купих ги за предната Фрида. Ефект нямаше. Е, миришат странно, обърна им внимание, та дори и мен впечатлиха, но нейсе.
Реших да ги приложа и на сегашната Фрида - същото. Сега стоят на плота и всеки ден им се чудя, какво да ги правя. ;-)
Марката беше май BEAPHAR.

Успех!

#2131 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 April 2007 - 07:55 PM

А моят като се разгони, какво ме чака и какво да го правя!? Знае ли някой и ако "да", помогнете ми предварително, моля worthy ! Като чета сега за мнимата бременност- за коластрата и набъбналите гърдички, за играчките които искат да кърмят...същото беше с Ирка! А се чудех какво й става. Милата ми тя, а аз - пълен профан ouu ouu ouu !!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2132 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 April 2007 - 08:36 PM

Мъжките са перманентно разгонени. Трябва да го научиш много добре на командите, че недай си боже ако хукне след някоя разгонена кучка да можеш да го изконтролираш и прибереш. Не искам да плаша, но повечето от изчезналите мъжки кучета са изчезнали по някоя разгонена кучка. Другото решение е на каишка.
User's Signature

#2133 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 09:30 PM

Абсолутно верно!Мъжките са си разгонени 365 дни в годината и са винаги готови -само да се появи разгонена женска.Не искам да съм лош пророк,но много малко кучета си спомнят научените команди щом наблизо има разгонена женска. d) d) (love)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2134 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 April 2007 - 08:33 AM

Е, направо ме "успокоихте" ! Какъвто е палав и непослушен и се прави, че не чува, тогава съвсем ще "оглушее" bash ! Тогава ще си ходи на каишка, докато мине разгонването на женските. Женските кога се разгонваха? Има ли определен период в годината за всички женски или е индивидуално? Благодаря ви за инфо-то. Тези дни съм в отпуск, за да си преведа в ред къщата и постоянно сме заедно с кучо. Много е мил и послушен bravoS ! Но като започна работа в понеделник сигурно пак ще почне да се чуди с какво да ме ядоса като се прибера. Имам чувството, че белите ги прави за да ми "върне", че го оставям сам.
А някъде четох, че ги обхваща беспокойство от самотата и страх, че няма да се върне стопанинът им.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2135 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:50 AM

Цитат

Имам чувството, че белите ги прави за да ми "върне", че го оставям сам.
А някъде четох, че ги обхваща беспокойство от самотата и страх, че няма да се върне стопанинът им.

Не знам дали е така, но когато ме няма вечерта и цяла нощ вкъщи на сутринта заварвам "гарсониерата" на Лейда в окаяно състояние.... казвам гарсониера, защото тя си има стая, баня, тоалетна, балкон, голяяяяяямо легло и гардероб и телавизор... а аз си имам килер и едно тясно легълце....
Обаче съм сигурна че прави напук bl) l)

#2136 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 09:25 AM

здравейте на всички!
Следя темата редовно и много интересни теми коментирате.
Съгласна съм със samotna, тъй като тази пролет и нашия кучо два пъти изчезва (въпреки, че беше на каишка) -явно след някоя разгонена красавица. Първия път го открихме, но втория ...хукнал е след някоя себеподобна d) bl) и край, някъде се е оженил явно за постоянно. Като ставаме сутринта,какво да видим синджира и каишката там, кучето го няма oleeee .
И каишката не го спаси s). Дано някой добър човечец да го е прибрал, на това се надяваме.

А-а-а, я да попитам, че и аз не съм много наясно с разгонването,тъй като си имаме женско спрингер спаньолче,което е на 1 г. и 2 м. но не съм установявала,че е била рагонена до сега. Възможно ли е?

Кавалер,Одри е дългоуха красавица,прилича на моята Дейзи, като по-малка, със същата окраска (без кафевите петъмца), уши, нос и изобщо чаровната, миловидна и винаги невинна физиономийка.

Нашата Дейзи, когато разбере, че излизаме и тя ще остане сама, започва да вие (плаче), но няма как s) ,какво да се прави.

#2137 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 09:26 AM

Рудо, там е работата, че за всяка женска е различно. И ти няма как да разбереш кога им минава, кога им започва, особено на бездомните, затова или отивате на училище, или си купувате ролков повод и постоянно на него. Не ми е било цел да те плаша, напротив. Но като слушам тук "кучкарите" от блока, как "щипнало" пинчерчето и го блъснало кола, как избягала булонката след някаква женска, та направо изтръпвам при мисълта аз или някой друг да си изгуби кучето по такъв нелеп начин. Просто е гадно. Затова по-добре да се знае всичко и да се взимат предпазни мерки.
User's Signature

#2138 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 11:26 AM

Цитат

здравейте на всички!
Следя темата редовно и много интересни теми коментирате.
Съгласна съм със samotna, тъй като тази пролет и нашия кучо два пъти  изчезва (въпреки, че беше на каишка) -явно след някоя разгонена красавица. Първия път го открихме, но втория ...хукнал е след някоя себеподобна  d)  bl)  и край, някъде се е оженил явно за постоянно. Като ставаме сутринта,какво да видим синджира и каишката там, кучето го няма  oleeee .
И каишката не го спаси  s). Дано някой добър човечец да го е прибрал, на това се надяваме.

А-а-а, я да попитам, че и аз не съм много наясно с разгонването,тъй като си имаме женско спрингер спаньолче,което е  на 1 г. и 2 м. но не съм установявала,че е била рагонена до сега. Възможно ли е?

Кавалер,Одри е дългоуха красавица,прилича на моята Дейзи, като по-малка, със същата окраска (без кафевите петъмца), уши, нос и изобщо чаровната, миловидна и винаги невинна физиономийка.

Нашата Дейзи, когато разбере, че излизаме и тя ще остане сама, започва да вие (плаче), но няма как  s) ,какво да се прави.

d) Няма как да не разбереш като се разгони, защото цапа, освен, ако е навън и не сте забелязали. По принцип разгонването продължава около 20-25 дни и не е възможно да го пропуснеш и обикновено преди да навърши годинка има поне едно разгонване - около 7-8 месец. Да не говорим, че ако я надуши мъжкар не можете да се отървете, а самата тя след 9-тия ден вече е готова за сношение и ако си е харесала мъжкия може и да го допусне. 1super Имам една много смешна случка с моята Арабела. Пак ходихме на гости в провинцията и тя беше разгонена по това време и й слагах памперс, за да не цапа. Домакините имат мъжко куче и те непрекъснато бяха заедно. В началото тя го лаеше, но после взе да си мести опашката, но нали има памперс - нищо не става и една вечер като я погледнахме - памперса разкъсан със зъби от мъжкия. Много се смяхме, но слава богу не беше успял да стигне до голо. oo
w) Много съжалявам за вашия мъжкар, защото и ние загубихме 10 годишна кавказка овчарка по време на една разходка - като хукна и повече не го видяхме.
Месеци го търсихме, налепихме обяви, проверявала съм двор по двор, викахме го по име, но Джон така и се загуби. Много е тежка всяка загуба на член от семейството, защото те са точно това.
User's Signature

#2139 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 12:12 PM

galsteg, може и да не сте разбрали когато е била разгонена. По принцип първото разгонване не е задължително толкова изявено като останалите. На Сара първото разгонване беше съвсем лекичко кървене, но самото кървене беше розово, а не червено, и много слабо, та тя си го облизваше и аз почти нищо не виждах. И не цапаше. Щом кучето е на двора може и изобщо да не сте разбрали кога е била разгонена, но би трябвало поне едно разгонване досега да е минала. Така че следете си я и си я пазете от мъжкарите, които могат да проникнат във вашия двор. А за тях ограни не съществуват.
Освен кървене, разгонването се познава по честото пишкане - маркиране.
User's Signature

#2140 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 03:04 PM

Здравейте,
успях да прочета първите страници по темата, стигнах до някъде и реших, че вече мога да напиша, защото:

От онзи ден имам кокер(ка) - Кира и съм много щастлива.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни