Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2261 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 May 2007 - 07:16 PM

Със сигурност ще имаш да питаш, аз имам Сара от 3 години и все изниква нещо ново, за което да питам.
Аз лично за храна винаги препоръчвам гранули, най-добре балансирани са за мен и така няма опастност кучето да се разболее от нещо, в следствие на недостиг на някоя съставка.
За обучение ще ти е трудничко, но те кокерите са умни. В раздела за обучение има всякакви статии, като ги прочетеш ще ти стане ясно.
Но важно е да си намериш добър ветеринар, на който да разчиташ. Това е най-важното.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2262 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2007 - 09:57 PM

Aми аз писах на миналата страничка, че търся кокерче, но да е от Варна или региона. Черно или кафяво. Ако някой може да ми помогне МОЛЯ ВИ! s) От 2 месеца търся вече и не мога да намеря. cl) s)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2263 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 May 2007 - 10:27 PM

Ами съжалявам, Варна ми е далечко... Дано скоро намериш.
User's Signature

#2264 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 10:50 AM

Ами аз намерих и от Варна, но проблема е, че са златисти, а майка ми иска черно... wink s)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2265 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 May 2007 - 11:14 AM

Черните са Американски и те се намират доста по-трудно. И аз исках черно, когато мислехме да си взимаме куче... но съдбата ми подари златисто и не я сменям за нищо на света.
User's Signature

#2266 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 11:30 AM

Аз и черни намерих b) b) Ама от Бургас...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2267 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 May 2007 - 11:32 AM

Е колко му е да идете до Бургас и да го вземете, или да ви го докара някой минаващ? Мен това не би ми било проблем.
User's Signature

#2268 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 11:32 AM

Ми проблема е, че познати няма кои да минат оттам, а майка ми не може да кара. Баща ми го няма - работи на кораб и ще се връща юни, а 100 % ще ги вземат до тогава...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2269 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 May 2007 - 11:36 AM

Еми тогава ще почакаш докато баща ти се върне и намериш нови кокерчета. Незнам какво повече да ти кажа, освен да четеш и да се учиш на всичко, което ще ти е нужно като дойде време кученцето да дойде у вас, защото е важно да си подготвена когато то пристигне.
User's Signature

#2270 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 11:53 AM

Изчела съм много сайтове за отглеждането на кучетата, сайтове само за кокери, тази цялата тема, защото и тук има мноого съвети... И все пак имам какво да уча още, а си мисля, че със самото отглеждане ще уча и още нови неща! cheers
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2271 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 12:02 PM

samotnata, не е вярно че черните са американски, аз имам черна женска, която е английски кокер, дали са черни, златисти или цветни не се определя от това дали са английски или американски

#2272 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 01:04 PM

на cherry_spa кученцето също е черно и е английски кокер wink

#2273 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 01:11 PM

Здравейте! d)
Как е голямото ни кучешко общество? d)
Виждам шампиони по фрийстайл. victoryVVV Поздравления Blinki - най-много за теб, че имаш време за твоята Айричка и й доставяш това огромно удоволствие да си "играеш" с нея, защото за нея това си е чисто забавление. 1super
Много обичам да разглеждам снимки. Ние нямаме по-нови, но винаги се радвам на вашите - така, че публикувайте. w)
До скоро! oo
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2274 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 05:54 PM

Преди време се беше отворил въпрос за цветовете при кокерите и на какво се дължи даденото оцветяване.Тогава публикувах доста линкове с информация.Самотната,знам че си за това да се чете и да бъдем информирани.Може би е трябвало да хвърлиш едно око.
Цвета не определя породата на кокера(английски или американски).Пиша порода защото английския кокер и американския кокер са признати като отделни породи с различни стандарти.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2275 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 07:00 PM

И вас ще помоля - ако намерите обява за черни кокери (търся мъжко) от Варна - моля кажете ми! s)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2276 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 08:00 PM

Ще имам предвид и ще разпитам познати.Не губи търпение.В крайна сметка кученцето може и само да те намери. r)
Ще ти обясня какво имам предвид.От както се помня съм искала да имам куче,а от както пораснах достатъчно,за да имам някакви познания за породите -кокер.Докато бях дете обаче родителите ми не позволиха.Когато вече станах самостоятелна и имах свой дом започнах да търся дълго чаканото другарче.Изчетох тонове информация за породата(отново) и прерових стотици сайтове на развъдници.Избрах развъдник ,свързах се с тях, получих отговор и дълго обмислях -мога ли да си го позволя,как ще докарам кученцето до България ,как то сигурно ще опропасти новообзаведения ми дом(това всъщност не беше фактор,но и това ми мина през ума r) ),ще се справя ли наистина с отглеждането и отговорността и т.н.Този период на търсене и чудене продължи няколко месеца.
Началото на февруари преди две години Варна се събуди зарита в незапомнено дълбок сняг-обявено бе бедствено положение(сигурно помниш).Града бе скован,нямаше никакъв транспорт.На втория ден трябваше да свърша нещо и слязох пеш до центъра.На връщане краката ме боляха от студа.Бях премръзнала.Приятелят ми предложи да вляза в зоомагазина ,за да стоя на топло докато той напазарува от пазара.Влязох.Видях две спящи малки пясъчни топки.Момчето ми предложи да ги събуди,за да ги видя.Отказах и обясних,че нямам намерение да си купувам куче сега.Той обаче го направи.Изтървах се ,че едното повече ми харесва.Той го взе и докато ми говореше за породата,за която вече знаеш почти всичко ми предложи да го подържа.Отказах.Разменихме още няколко изречения и той буквално ми го постави в ръцете,за да обслужи друг клиент дошъл за храна.Малката топчица ме разцелува.Това беше.Приятелят ми се появи на вратата,а аз му заявих да се връща до вкъщи за пари,защото не искам да оставя това куче.И така Голди дойде при мен -във виелицата,случайно,изненадващо.Майка ми казва,че е родена под щастлива звезда.Тя не беше това,което бях планувала,но е всичко,което винаги съм искала. w) w)
Пожелавам ти и на теб скоро да изпиташ еуфорията от това да осъществиш детска си мечта.
User's Signature

#2277 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 May 2007 - 08:45 PM

Момичета грешката е моя. Извинявам се. Знам много добре, че има и черни английски кокерчета, нали такова си харесах в сръбския развъдник. Имах предвид, че в България черните английски кокерчета са голяма рядкост, може би даже дефицит, по-често се срещат американчета черни /или поне аз с такова впечатление съм останала/. В общи линии исках да кажа, че черничко ще бъде много по-трудно и бавно да се намери.

Ира, историята ти е даже по-хубава от моята. Но в първата половина е абсолютно еднаква. След цялото това четене, учене, търсене и т.н. се оказа, че аз не мога да си позволя такова кученце, даже кученце от зоомагазин не можех да си позволя и с приятеля ми бяхме решили засега да не си взимаме. А и аз се чувствах някак несигурна дали ще се справя ако го вземем. И така мисля, че около година мина, докато един ден не се завъртя ключа на външната врата, а приятеля ми говореше на някого. Стреснах се, не очаквахме гости, нямах нищо, с което да ги почерпя. В момента в който той влезе видях невероятна картина: той целия мокър до кости, свалил шушляковото яке и в него увил една топка с козина. Остави топката на земята, каза ми да я гледам, да съм видела какво е намерил на улицата. Попитах го какво е това, мъжко ли е, женско ли е... каза мъжко... е, оказа се 8 месечна Сара, която в 7.30 вечерта едвам намерих с какво да нахраня. Освен това на следващия ден съм я носила 2 трамвайни спирки до зоомагазина за да й купя каишка и останалите неща.
Та и моята мисъл е, че когато най-малко очакваш тогава се случват най-хубавите неща.
User's Signature

#2278 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 May 2007 - 08:51 PM

Ira...просто нямам думи! Това е голямата любов, нали? А те просто го могат това, (тези наши вълшебници - кокери) да обичат и да те омагьосат още в първия миг като ги видиш и след първото докосване до копринената им козинка - за цял живот! w) w) w) d)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2279 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 09:19 PM

Моето не си го нямерих, не ми падна в ръцете - ама цял живот ще си остана убедена, че не случайно някой ме беше събрал с него. Вярвам безрезервно, че беше и още е моят абгел-хранител или нещо подобно. Всичко, всичко!!! Наистина твоето кученце ще те намери, щом го искаш силно под каквато и да е форма и начин, ще дойде в живота ти. За да всее смут, да обърне всичко с краката нагоре в сърцето ти и да го подреди цялото около себе си завинаги w) w) w)

#2280 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 09:22 PM

Наистина Рудо -голямата и то от пръв поглед! (love) Или по точно от първа целувка.
Та така.Може дълго да търсиш черно,а да се влюбиш в бяло. b)
Аз исках едноцветен, пясъчен ,родословен, мъжки,американски кокер.
Имам двуцветен ,неродословен,женски, американо-английски кокер.Но не бих могла да бъда по-щастлива. И за мен няма по-перфектно куче на света. w)

Сега се сещам за едно стихче по този повод. Ще се поровя да го открия и ще ви го покажа.

Diyana Char, и аз вярвам в това.Всичко се случва по някаква причина,не случайно.Някои му казват съдба.

Цитат

За да всее смут, да обърне всичко с краката нагоре в сърцето ти и да го подреди цялото около себе си завинаги   
А това е толкова вярно!
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни